- Konu Sahibi serseri sittin
-
aynen bizi anne dogurmadi sanki. esime hic yuk olmam,kendi parami kazanirim hatta hep benim calismamla dönüyor ev.Ayy bu nee,ben çocuklarıma şimdiden öğütlüyorum,çalışıp kazanacaksınız,ailenize bakacaksınız diye,o nasıl anne,yazıkmış yavrusuna,elin kızına yazık değil mi,o öyle derse oğlu az bile yatıyor
Caluştirmayik??kizlar kusura bakmayin anlasilir yazamamisim galiba. yani kaynana benim oglum aklini calustirmayik diyo. kizla parasi icin beraber ya o dedigim oglan
Ablacım çalıştırmayık ne demek? Israrla hala çalıştırmayık diyorsunuz?
Şive duydum da, şiveli yazanı görmedim hiç.Şiveli anlatmis konu sahibi "çalistirmayık " diye ( yanlis yazmadim umarim )
Oglum aklini çalıştırmadı demek istemiş
Yorum yapanlarda ingiltere'de yaşiyor galiba.hiç şive duymamışlar
Ay Allah razı olsun, anlamayık duruyordum ben deKayıvalidenin komşusu varmış.
Komşunun da bir kızı varmış.
Kız 18 yaşındaymış, evlatlık olarak alınmış- Gereksiz ve ilgisiz bilgi.
Neyse efendim, kızın serseri bir sevgilisi varmış.
Serseri sevgili diyormuş ki kızla parası için birlikteyim.
Oysa kızın çok da malı mülkü yokmuş.
Bunun üzerine kız da çocuktan ayrılmış
Konu sahibinin kayınvalidesi bu hareketi likelamış sonra da yorum yapmış "Benim oğlan da akıl yok ki"
Alt metin: Benim oğlum da akıllıca davranıp senden ayrılmalıydı.
aklını çalıştıŕmadı diyor. telefondan yazıyorumCaluştirmayik??
Normalde telefon yanlışı düzeltir, bence siz bunu bambaşka bir şeyle yapmışsınız. Bambaşka bir kafayla.aklını çalıştıŕmadı diyor. telefondan yazıyorum
Onun oğlunu sizden başkası çekemez.kizlar merhaba az once kaynanadan geldim. soyledigi bi laf sinirlerimi bozdu. komsunun kizi tek cocuk evlatlik aldi ailesi 18 yasinda sevgilisi varmis. serseri tipli bi oglan, parasi icin beraberim demis. bana kalck mallari demis. oyle cok zengin degller kiz tarafida evleri kendlernn koyde oturuyolar. biraz bahceleri var. simdi kiz birakmis cocugu. benim kaynana oba akilli aklini calistiriyo. benim oglan aklini calistirmayik dedi. bnde dogru akil yok oglunda calistrmayik dedim
Aslında İngiltere’de yaşasalar şiveye takılmazlardı. Orda her milletten insanlar olunca farklı farklı aksanlar oluyor ve kimse yadırgamıyordur :)) bi biz takıyoruz aksana şiveye:)Şiveli anlatmis konu sahibi "çalistirmayık " diye ( yanlis yazmadim umarim )
Evet şive. Bizim buralarda derler. Siz neden taktınız bu lafa anlamadım.Bu nerenin şivesi ya? Bilen bilgilendirsin..
Umarım bir yerin şivesidir tabi..
Yazı dilinde şive olmaz.Şiveli anlatmis konu sahibi "çalistirmayık " diye ( yanlis yazmadim umarim )
İyi de abla tek sorun şive değil ki.Hanımlar,
konu sahibesini derdini paylaştığına pişman etmeyin isterseniz, şiveli yazdı diye konuyu dağıtmayın lütfen, hepimiz İstanbul Türkçesi kullanmıyoruz, anlam bütünlüğünü bozmadığı sürece ufak tefek yazım farklılıklarına tolerans gösterin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?