Oğlum anne babası Yanyana olan çocukları dövüyor

Geri vites yok o nerden çıktı çocuk artık bende 7 gün. Gelir hesabımı diğer konuda yaptım. Ama ondan korkmadığımı söyledim evdeki mobilyaları satıcam sıkıştıkça
Anlamadım
7 gün mü, hergün mü yani ?

Babaannenin çıkarı var vermezler diyordun resmi olarak velayet üstlerinde olunca çıkarlarına uyuyor, sadece sen bak diye mi veriyorlar

ne kadar tuhafsınız bi bana mı böyle geldiniz anlayamadım.
çocuğunuz bence ciddi sorunlar yaşıyor ve siz ne kadar normal anlatıyosunuz bunu
hiç umrunuzdaymış gibi durmuyor
ne kadar soğukkanlısınız

Her yorumun ayrı sürpriz
Baban evlenene kadar mükemmeldi hani ?
Bu mükemmel olup beli silahlı adam kızını bile koruyamamış, aksine evlendikten sonra kızına en az damat kadar kötülük etmiş
Tacizi de normalleştirmişsin
Sen sen ol yarından tezi yok uzman yardımı al önce, çocuğunu da götür hatta. Annesi var onun bunu hissettirin. Yok diyor çocuk, çok acı..
Ne bileyim yalnız bıraktığı ilk anlar bunlar oluyırdu ben de bağıramazdım çok sessiz garibandım ki babam diğer odada enişte beni elliyor 5 yaşındayım ağzımı açıp A desem gelicek ailem ama ben onu bile diyemezdim eZiktim galiba

Anlamadım
7 gün mü, hergün mü yani ?

Babaannenin çıkarı var vermezler diyordun resmi olarak velayet üstlerinde olunca çıkarlarına uyuyor, sadece sen bak diye mi veriyorlar
Babaannenin çıkarlarını oğlu farketmiyor oba kendini melek gösteriyor, o yüzden eski koca sende kalsın diyor ama resmiyette vermiyor velayeti

Geçmişi geçmişte bırak artık, olan olmuş
Diğer konunda kısmen yazmıştın
Son kararınsa çocuğunu almak, alırsın
Adam yeni sevgilileri ile gezip çocuğu babaanneye bırakıyorsa hele de
Sen yeter ki emin ol
Hesap kitabı da yaparız, kolay o iş
Tazminat bile alabilirsin hatta, nafakanın yanı sıra

Ay evet çok karışık bizim durumlar ama yakında tüm karışıklık çözülecek hep böyle olmaz elbet
Baştan bi yazar mısın tane tane
Borcun ne borcu vadesi ne kadar
Ev mi araba mı elden borç mu çözümü imkansız mı
3 ay mı 3 yıl mı

2500 maaş + nafaka diyoduk
Kira 700 demiştin , 500 e filan 1+1 bulabilir misin ? Başka semtte

2,5 yaşında çocuğum var babasıyla ayrıyım.
Oğlumla dışarı çıkınca bahçe, park avm vs ne Zaman anne baba çocuk üçleme halinde gezen oynayan bi çocuk görse yanlarına koşuyor, bi şekilde yaklaşıyor önce, sonra çeşitli yöntemlerle ittirme, ellerinde bişe (oyuncak çikolata vs) varsa alıp yere atıyor, bazen tekme Tokat yükleniyor. Ama böyle anne babası birlikte gezen tüm bebekleri gidip ağlatıyor elinden alamıyorum. Niye yaptın diyince de " men baba ok, anne ok, dede ok" yani tercümesi " benim babam yok, annem yok, dedem yok" bu listeyi uzatıyor bazen, kimse yokmuş hayatında halbuki var yani babası vs aynı şehirde.
Ne yapmam lazım bu kıskançlığını geçirmek için
canım menik minicik ama etkileniyo işte.eşinizle çocuk için ara arabirlikte zaman geçirin.bence kıskançlık değil iyiden iyiye çocugun psikolojsi bozuluyor.bir yandanda şanslısınız dışarı vurabilmiş.içinede kapanbilirdi..pedegoya gidin.

Of yaa..
Durup durup bişey çıkarıyorsunuz..
Sürekli başka başkabahenelerle çıkıyorsunuz karşımıza..
Taciz falan nerden çıktı..
Sizin o saygın babanızdan korkardı silahlı falan ne kuzen ne başkası cesaret edemezdi bence..
Her dediğiniz ortada kalıyor başka yöne çekiyorsunuz..
Geçmiş gitmiş ayrıca da..
Alın çocuğunuzun velayetini ki anlattığınız baba tarafı profiline göre hem çocuğunuzu hem nafakanızı hatta bir arkadaşın dediği gibi tazminatınızı alırsınız..
Bir süre sonra aileniz de kabullenir durumu..
Etmezlerse onu da problem etmeyin..
Evladınızla mutlu mutlu geçinir gidersiniz..
İkiniz birbirinize iyi gelirsiniz..
Çocuğunuz da başkalarını dövmez..
Yaralarını sarın artık o çocuğun..
Daha neyi konuşuyoruz anlamadım gitti..
Bir yalvarmadığımız kaldı çocuğunuzu alın diye..

Of yaa..
Durup durup bişey çıkarıyorsunuz..
Sürekli başka başkabahenelerle çıkıyorsunuz karşımıza..
Taciz falan nerden çıktı..
Sizin o saygın babanızdan korkardı silahlı falan ne kuzen ne başkası cesaret edemezdi bence..
Her dediğiniz ortada kalıyor başka yöne çekiyorsunuz..
Geçmiş gitmiş ayrıca da..
Alın çocuğunuzun velayetini ki anlattığınız baba tarafı profiline göre hem çocuğunuzu hem nafakanızı hatta bir arkadaşın dediği gibi tazminatınızı alırsınız..
Bir süre sonra aileniz de kabullenir durumu..
Etmezlerse onu da problem etmeyin..
Evladınızla mutlu mutlu geçinir gidersiniz..
İkiniz birbirinize iyi gelirsiniz..
Çocuğunuz da başkalarını dövmez..
Yaralarını sarın artık o çocuğun..
Daha neyi konuşuyoruz anlamadım gitti..
Bir yalvardığımız kaldı çocuğunuzu alın diye..
Ama silahlı ve saygın babamın variyetine alışkınım
Eski kocamda zengindi deyip
Sıfırdan bi hayat kuramam dersen, hiç çocuğun düzenini bozma
Duygularını param parça etme, zaten yeterince edilmiş..

cocugunuz ne size ne babasina ne dede veya babannneye guvenle baglanmamis.
oyuzden yavrum anne yok baba yok dede yok diyor :KK43:
gercekten cok aci cok..
oglunuzun en azindan bir kisiye guvenle baglanmasi lazim,o da siz olun en azindan.
babasiz buyuyen milyonlarca cocuk var,anneyle iliskileri guzel ilerledigi surece bu surecten yara almadan kurtuluyorlar.
alin oglunuzu koynunuzda yatirin,aktiviteler yapin.
burda beni taslayanlar olabilir ama cocukla beraber yatmak inanilmaz cocugu anneye bagliyor ve suan acilen cocugun size baglanmaya ihtiyaci var.
aranizda guven zemini olusturulunca yine ayirirsiniz yatagini.
ben oglumu 1,5 ay mecburi ailemin yanina biraktim.
dondugumde cocugum bambaska biriydi ve haliyle beni istemiyordu.
ilk is yataklari birlestirdim,sardim kokladim oyle uyuttum.
1 ayda aramiz duzeldi cok sukur.
simdi sacimla oynayarak guzel annem diyor yavrum..
cocuklar kolay iyilesir,lutfen gec kalmayin

Kızlar yorumlar için saolun. Oğlum bugun yanıma geliyor hep birlikte kalıcaz artık zaten. Bi süre foruma girmeyeceğim. Sosyal medyadan uzaklaşma kararı aldım kendime daha çok vakit ayırmak için. Kendinize iyi bakın.

cocugunuz ne size ne babasina ne dede veya babannneye guvenle baglanmamis.
oyuzden yavrum anne yok baba yok dede yok diyor :KK43:
gercekten cok aci cok..
oglunuzun en azindan bir kisiye guvenle baglanmasi lazim,o da siz olun en azindan.
babasiz buyuyen milyonlarca cocuk var,anneyle iliskileri guzel ilerledigi surece bu surecten yara almadan kurtuluyorlar.
alin oglunuzu koynunuzda yatirin,aktiviteler yapin.
burda beni taslayanlar olabilir ama cocukla beraber yatmak inanilmaz cocugu anneye bagliyor ve suan acilen cocugun size baglanmaya ihtiyaci var.
aranizda guven zemini olusturulunca yine ayirirsiniz yatagini.
ben oglumu 1,5 ay mecburi ailemin yanina biraktim.
dondugumde cocugum bambaska biriydi ve haliyle beni istemiyordu.
ilk is yataklari birlestirdim,sardim kokladim oyle uyuttum.
1 ayda aramiz duzeldi cok sukur.
simdi sacimla oynayarak guzel annem diyor yavrum..
cocuklar kolay iyilesir,lutfen gec kalmayin

ben de kötü bir gün geçirmişse yanımda yatırıyorum hala.
gerçekten iyi geliyor, hemen huzur buluyor çocuk.

yavrum kıyamam ya daha çok küçük annesi zamanla alışacak fakat psikoloğa gitmeniz iyi olur.

Alması gerekiyor evet..
Çocuklar ebeveynlerinin yansıması..
Konusahibine fazla yüklendiğimi farkettirdiniz bana..
O da bencil bir babayla büyümüş..
Ama ben dayanamıyorum minicik yavruların sevgisiz büyümesine..
Çok çok çok üzülüyorum...
Bir çok konuda yorumlarınızı görüyorum, çocuklarınıza olan İlginizi takdir ediyorum , bir işiniz var çocuklarınıza maddi anlamda yetebiliyorsunuz , babanızın sevgisinden de memnunmussunuz burda okudum , işte bazı insanlar bu konuda şanslı olmuyor maalesef, şu yaşımda hala anne baba sevgisine en önemlisi ilgisine hasretim , 32 yaşımdayım.
Derler ya anne olunca anlarsın ben anne olunca annemi anlamadım , o anneyse ben neyim dedim , çocukken öptüğünü sarıldığını hatırlamıyorum ki 3 yaşında bile neler yaşadığımı hatırlayabiliyorum, babam hep otoriter annemse babamın insafsızlığından kaynananın eziyetinden bezmis mutsuz hafızam da bunlar var daha da kötüleri. ..

Hala şu gün olmuş anneme dert yanamayız, baban şunu dedi bunu dedi diye o arar bize dert yanar ağlar :( benim yaşımdayken 6 çocugu varmış, çok kızıyorum öfkeleniyorum ama annem babam işte, çok daha kötüleri var diye teselli ediyorum kendimi...

Keşke arkamda dağ gibi babam olsaydı, baba yandım deyince yettim kızım diyen bir babam...

Niye yazdım bunları bilmiyorum,belki mutsuz kötü çocukluk geçiren insanların anneligini eleştirmeden önce ne yaşadığını bilmek gerekir diye:(

Tabi ki bütün bunlar bahane olamaz anneysek güçlü olacağız.

Bir çok konuda yorumlarınızı görüyorum, çocuklarınıza olan İlginizi takdir ediyorum , bir işiniz var çocuklarınıza maddi anlamda yetebiliyorsunuz , babanızın sevgisinden de memnunmussunuz burda okudum , işte bazı insanlar bu konuda şanslı olmuyor maalesef, şu yaşımda hala anne baba sevgisine en önemlisi ilgisine hasretim , 32 yaşımdayım.
Derler ya anne olunca anlarsın ben anne olunca annemi anlamadım , o anneyse ben neyim dedim , çocukken öptüğünü sarıldığını hatırlamıyorum ki 3 yaşında bile neler yaşadığımı hatırlayabiliyorum, babam hep otoriter annemse babamın insafsızlığından kaynananın eziyetinden bezmis mutsuz hafızam da bunlar var daha da kötüleri. ..

Hala şu gün olmuş anneme dert yanamayız, baban şunu dedi bunu dedi diye o arar bize dert yanar ağlar :KK43: benim yaşımdayken 6 çocugu varmış, çok kızıyorum öfkeleniyorum ama annem babam işte, çok daha kötüleri var diye teselli ediyorum kendimi...

Keşke arkamda dağ gibi babam olsaydı, baba yandım deyince yettim kızım diyen bir babam...

Niye yazdım bunları bilmiyorum,belki mutsuz kötü çocukluk geçiren insanların anneligini eleştirmeden önce ne yaşadığını bilmek gerekir diye:KK43:

Tabi ki bütün bunlar bahane olamaz anneysek güçlü olacağız.

Anne olunca annenize kızmanızı anlayabiliyorum..
Çünkü annelik anne olmadan bilinecek bişey değil..
Gerçekten annelik yapmamış birini anne olduğunuzda sorguluyorsunuz..
Anneniz arkanızda güçlü duruyorsa dağ gibi baba olmasa da olabiliyor aslında..
Birinin o dağ görevini alması şart tabi ki..
Ben çocuklarımın babasına herhangi bir yaptırımda bulunamam..
Al gör diyemem..
Çocuklarımla mümkün mertebe babaları hakkında konuşmam..
Eskiden sorarlardı artık sormuyorlar..
Kendi cevaplarını kendileri veriyorlar aslında..
Elbette ki ben de üzülüyorum..
Biliyorum bu bir eksiklik olarak hayatlarının bir döneminde çıkacak..
Ama başkaları için bişey yapamam..
Yönlendiremem, isteyemem..
Sadece çocuklarımı en iyi nasıl yetiştirebilirim buna bakarım..
Ayrıca benim zamanım da yok nedenlere niçinlere cevap arayacak..
Akşam eve gittiğimde bana sevgiyle bakan sımsıkı sarılan iki güzel çocuk buluyorum..
Karşılıksız sevgileri var ya onların.. En saf sevgi..
O herşeye değiyor benim için..
Siz de artık yolunuza bakmalısınız..
Anneniz çaresiz zayıf bir kadın olabilir siz aynısını çocuklarınıza yapmayın..
Kırgınlıklarınızı, incinmişliklerinizi bir kenara bırakın bundan sonra çocuklarınızla mutlu olun inşallah..

Back
X