Oğlum çok değişti, ne yapmam gerekiyor?

Öyle işten hayır gelip gelmeyeceğini görmek için yaptım. Bizim yıllarımızda eşler yeri gelir 6 ay gurbete gider hiç gelmezdi. Gideceği okulu da onun adresine göre yazmış o da biliyordu neden bile bile o kadar ay bekledi de 1 ay beklemedi? Demekki hevesti. Ben de binu tasvip etmedim.

Ne deseydi eşiniz keşke ilk sevdiğimle olsaydı mı deseydi?
Hoş iyi ki o kadınla olmamış deyip saçmasapan bir cümle kurması bile ara ara aklına geldiğini acaba kavuşsak nasıl olurdu dediğini gösterir.
Aklı başında insan iyi ki sen varsın böyle ailem var der. Araya başka insanı sokarak iyi ki o yok sen varsın demez:)
Çok saçma

Ergenliğini ağir geciriyor diye yorumluyorum. Deneyimli arkadaşlar sayesinde hatalı olduğum yanları da gördüm ama iş işten geçeli çok oldu. Yol aradım salmakta buldum

Ben bunu sorduğum için demişti. Yazdıklarinizi zaten normal zamanda söylüyor.

İşte zaman değişiyor. Kuşak farkı 7 seneye hatta altına düşmüş durumda.
Siz 25 yıl öncesine belki daha da fazlasına değerlendiriyorsunuz.
Sizin yüzünüzden beklememiş olabilir diye fikir yürüttüm işte en azından bir fikrim var.
Siz olayın içinde hatta olaya müdahil edensiniz ama fikriniz yok??
Bırakın çocukları ablalarını bırakmamışsınız onu anladım bari bunu bırakın.

Ben onun beyninin bekçisi değilim. Doğru ile yanlışı ayırt etmesi gereken yaşta yaşıyor. Şiddet göstermeniz sadece onun buna daha çok odaklanmasına ve aranızın açılmasina vesile olur. Şiddetle çözülseydi zaten her söylemeye iki tokatı yapıştırırdık herkes çözerdi işini

Ben sadece görüşme meselesi sonrasını biliyorum baştan beri olan aralarindaki konuşmaları hiç okumadım. Olanlar da silinmiş, hiçbir şey yokmuş geride.

Ben bunu sorduğum için demişti. Yazdıklarinizi zaten normal zamanda söylüyor.
Hımm ilk aşkınla evlenmediğine memnun musun diye mi sordunuz?
Ne yani memnun olmasa ya da acabası olsa “Ya aslında bilemiyorum keşke onla evlense miydim” diyecek mi sandınız?
Bu aldatan kişiye beni aldatıyor musun diye sormak gibi bir şey. O da asla evet demez mesela.
Bence herkesi bir rahat bırakın 25 sene öncesinde takılı kalmışsınız acayip.
Sizin ve eşinizin zamanlarında

şu yorumu okuduktan sonra oğlunuzu o hale sizin getirdiğinize kesinlikle ikna oldum.
Her şeyi gerektiği zaman öğrenmeli. Gençlik çok hızlı, ben terbiyeli olsun istiyorum marketten ayva seçer gibi insan seçip gezilmez bunun bir adabı vardır

Eminim bu hallerine de gülecektir ileride ergenliktende tam çıkamamış sanırım. Aslında onunla doktora gitmek gibi konuşma yapmaktan ziyade bir arkadaş gibi konuşmaya çalışsanız yani onu anlıyormuş ve sizde zamanında yaşamışsınız gbi empati göstererek yaklaşırsanız sizinle konuşmaya başlayabilir sizde geçmişte bu durumdan asıl çözümün onu görmezden geldiğinizi sanki hiç tanışmamış gibi davrandığınızı söyleyerek kurtulduğunuzu söyleyebilirsiniz. Ben genelde çocuklarla bile konuşurken aynısını bende yaşamıştım evet diyerek başladığımda daha çok anlaşıldığını düşünüyor ve anlatmaya başlıyordu bana. Bi ara küçük kuzenlerim çoktu benim biri sürekli böğürürdü Asla cümle kurmuyordu çocuk. Ama bi şekilde aynı dilden konuşmaya çalışıyordum tabi kimi zaman cevap vermez giderdi kimi zamanda bu anı bekliyor gibiydi. Valla ben hiç aşık olmadığım için bu konuda yorum yapamıyorum. Ama şimdi bu intikam duygusuyla oda kendisine aşık olan bir kızın duygularıyla da oynayabilir bilemiyorum bi ihtimal tabi. Ama atlatır elbet bu durumda çok fazla zorlamayın kendisini.

İlk aşkı diye bir şey yok sadece aklındaymış ama istememiş çunkü maddi sıkıntıları varmış sonradan dönme değil yani. Nasıl anladiğinizi cidden anlamadım. Dillere destan aşk falan yaşamadılar.

Ben sadece görüşme meselesi sonrasını biliyorum baştan beri olan aralarindaki konuşmaları hiç okumadım. Olanlar da silinmiş, hiçbir şey yokmuş geride.
İşte görüşme meselesi öncesi 15 ay varmış. Çocuğunuz sevmiş görüşmüş. Karşıdaki de öyle.
Ama siz o 15 ayı hiç ama hiç bilmediğiniz halde oğlunuzun önüne dikilmişsiniz.
Keşke önce o 15 ayı sorsaydınız.
Bu kadar kızları şöyle,yok yatıp geçeceğim diye fütursuzca konuşabilen oğlunuz iyi yaklaşıp sorduğunuzda anlatırdı belli.
Ama siz yok saymayı tercih edip üstüne olmaaaazz demişsiniz.
Artık aa niye değişti demek için geç sanki bir uzmana ikna edin.
Görüşmemeye ettiğiniz gibi

Ee siz ilk aşkı dediniz. O zaman ilk platonik aşkı deseydiniz.
Sürekli çevriliyor cümleler.
Aklında olan biriyle bu kadar iyi olamayacağını da anlamış eşiniz maşallah. Susuyorum ben.
Ama ilk platonik aşk demeniz lazımdı.

Size uyan derken? Aynı ilçe veya köyden tanıdık uzaktan akrabalar mi?okullarını bitirdiler mi peki? onlar da üniversite eğitimi aldılar değil mi? Meslekleri nedir kızlarımızın?
Bu sorular arada kaynadı sanırım. Cevap verirseniz ebeveynliginiz ve oğlunuzla ilgili daha sağlıklı yorum yapabiliriz

O konuyu yanlış yaptiğımı kabul ediyorum ama o zamanda onun okuluna, geleceğine, parasına yatırım yapmasi gerekiyor. Bugün en kücük şey de yapsanız her şey paradır. Daha ekonomik özgürlüğü yok bu işler çocuk oyuncağı değil. Benim anladiğim perspektifi 20 yaşında adamın anlamasını beklemiyorum zaten. Ona bakarsak her dediklerini yapmamız gerekir.

Doğrudur, aynı ilçe meselesinde de aynı şey oldu. Düsünmekten kafam kalmadi, bağıslayin.

Bu sorular arada kaynadı sanırım. Cevap verirseniz ebeveynliginiz ve oğlunuzla ilgili daha sağlıklı yorum yapabiliriz
Kızlarımın hepsi çalıştı. Bekar olan kızımı da okumaya gönderdik ancak gençlik hevesi peşinde koştu, notlarını geçemedi okulu astı sonra da biz bir şey bile demeden bıraktı. Arkadaşiyla ortam için aynı yerleri yazmışlar sonrasini tahmin edebilirsiniz zaten. Biz bir şeye zorlayıp okuldan almadik yani kendi bıraktı. Sonra da işe girdi. Tek üniversite eğitimi alacak kişi 20 yaşındaki evladım. Aslında o da istediği bölümü tutturamamış, bir daha kalacağım part time işe de gireceğim demisti ama bu olay sanırım onu etkilemiş ben öyle anlıyorum tercih listesini doldurmustu ve mezuna bırakmamış istediği bölüm gelmese de. Kendi isteğiyle aile evinde kalmayı tercih etti. Yurt fiyatlarından yakındi, sizi zora sokmak istemiyorum dedi aynı şehiri yazdı. Acaba aklında "Ailem bu kadar dibimde ben nasıl özgürce gezeceğim" fikri mi var? Ya da ne kadar rahat olabilirim ki diye mi düsünüyor diye sorguluyorum ama kötü yola düşmesini istemiyorum internetinde kötü şeyler gördüm

Doğru söylüyorsunuz, er ya da gec bir zaman olgunlaşacak. Bana sadece mesajlaşma uygulamasinda bir şeyler söylüyor onun dısinda gercek hayatta hicbir şey söylemiyor başta gerçekten konuşsun diye zorladim ama fazla da zorlamadım su an hiçbir şey yapmiyorum ben sadece onun iyi bir insan olmasini istiyorum. Ders yapardı, masası doluydu, insanlarla saygılı biçimde konuşurdu, Atatürk ve Ikinci Mehmet'i hep söylerdi biz onların emaneti olan gençlik değiliz hiçbir şey yapamiyoruz derdi çok idealist ve mükemmelliyetçi. Bir şey mükemmel olmayacaksa hiç başlamıyor. İlişki meselesinde de aynı şeyi düsünmüştür diye anladım sanırım gitmek isteyenin peşinden koşarak onu döndüreceğini sanmış kendini paralamış sonu hüsran. Ben tabi onu onun kadar anlayamam herkesin kafasi farkli sonuçta ama sadece iyiligini istedigimi söyleyebilirim.

Üzerine gitmeden sevginizi ve ilginizi eksik etmeyin öncelikle sonrasında da yavaş yavaş yanınıza gelir sizden destek gördüğü için bu süreçte sürekli onun düşüncelerini değiştirmeye de çalışmayın çatışmaya dönüşür işe yaramaz. o istemediğiniz şekilde şeyler düşünüp konuştuğunda ben öyle düşünmüyorum oğlum deyip kendi bakış açınızı sunun ama onun düşüncesinin yanlış olduğunu ısrarla kanıtlamaya çalışmayın sevdiği yemekleri yapmaya çalışın yalnız bırakmayın ama bunu sık boğaz ederek değil çaktırmadan yapın örneğin mutfakta iş yaparken güzelce seslenip oğlum şu rafa uzanamıyorum yardım eder misin deyin pazara markete yanınzda yardım etmesini isteyin ama bütün bunları tatlı dille yapın . Kısacası bu süreçte bulunduğu duruma değinmeden sadece yanında olun %90 işe yaracak belliki hasass bir çocuk hayal kırıklığı onu böyle yapmış merhameti sizden öğrenecek

Arada bunu göremediğim için de özür dilerim. O, o kadar öfkeli ki ah veya kader kavramlarına bakmıyor. Sadece acı çekmesini istiyor. Başımıza ne geldiyse iyi olmaktan geldi diyor. Bu arada çogu mesajimda diyor kelimesini kullaniyorum, bana yüz yüze konuşurken söylemiyor whatsapptan spam gibi üst üste yazıyor bende yazdiği şeyleri böyle diyorum belki benim anlamadiğim yerleri de olur diye. Anlaşılan hala öfkeli. 1 ay rahat geçtiyse bu öfkesi neden taze? Kinini besliyor mu? Herkes hak ettiğini bulur cumlesini kullanmıştım. Hatta kendisi "Nasibin dağin altında da olsa seni bulur" diyen çocuktu. Benim de korkum bu ya, ayet örneği veren çocuk nasıl bu hale geldi? 2020 mezunuydu, 12.sınifini okurken ben de bazen onu kaldırırdım sabah namazını kılıp öyle giderdi okula parmağina da zikir aletini takardı öyle giderdi o zamanlar da kimsesi yoktu ama bu kadar üzgün ruh hali yoktu. Allahtan da uzaklaşti. Hiç namaz kılmiyor bıraktı, oruç tutmuyor, her şeye cok öfkeli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…