Aynı ilçe farklı koy.Aynı köy mü aynı ilçe mi? Biraz önce aynı koydeniz dediniz sanki... uzaktan bir akrabalık vardır yine de?
Kötü insanlar daha mutlu doğru söylüyor. Çünkü iyi insanlar herşeyi vicdan ve merhamet süzgecinden geçiriyor. Uzun vadede iyilik mutlaka kazanır.eşim bana hep çok iyi birisin der ama yemediğim kazık kalmadı. Ne yapayım bende kötü mü olayım. Allaha bırakmak en güzeli..Kotu insanlar daha mutluymuş ona göre. İyi insan olmanın bir faydası yokmuş. Kaç yaşına geldi her şeyi nasihat edemem ki. 10 tane şey söylüyorum birisini dinliyor sadece. Şu yazdiklarinizi okusa gene aynı şeyleri yapar. Anne olmak kolay değil. Kizlarimda da imtihanlar yaşadım ama böylesine bir şey görmedim.
E kizlariniz ne sorunlar yaşadı evlenmeden önce? Bunun cevabını alamadım burda? Mesela onların erkek arkadaşlarıyla veya okudukları okullarla ilgili de böyle zor zamanları oldu mu ergenlikte? Terkedildiklerinde depresyon geçirdiler mi?Kimseyi tanımadan konuşmadan yargilamadik. Gorucu gelenlere kapımızı açtık ama gelenlerin çoğu yangından mal kaçırır gibi geldiler. Sadece beyin yıkadılar, biz her insanın iyisini de kötüsünu de gördük az çok birinin söylediklerinden ya da kası gözünden anlamaya başlıyorsunuz bir yerden sonra.
Aynı köy farklı ilçe mi?Ben eşimle aynı köyden evliyim
Bu devir kapandı. Artık insanlar çok farklı ülkelerden bile evleniyor.Ben eşimle aynı köyden evliyim
Aynı köy farklı ilçe mi
İstemediğimiz bize uymayan insanlarla evlenmeye çalıştılar onları yoluna koyduk su an mutlularE kizlariniz ne sorunlar yaşadı evlenmeden önce? Bunun cevabını alamadım burda? Mesela onların erkek arkadaşlarıyla veya okudukları okullarla ilgili de böyle zor zamanları oldu mu ergenlikte? Terkedildiklerinde depresyon geçirdiler mi?
Size uyan derken? Aynı ilçe veya köyden tanıdık uzaktan akrabalar mi?okullarını bitirdiler mi peki? onlar da üniversite eğitimi aldılar değil mi? Meslekleri nedir kızlarımızın?İstemediğimiz bize uymayan insanlarla evlenmeye çalıştılar onları yoluna koyduk su an mutlular
Yöresi bile uymuyordu ne demek? 24 yaşında kız, amma abarttınız. Sanki 35 yaşında. Böyle tuhaf geleneksel, ataerkil fikirlerle çocuğun beynini yıkamışsınız zaten, o yüzden kadın düşmanı olmaya eğilimli.Yok o konuda eminim kızım çünkü ben engel oldum onlarin görüşmesine. Yani onunla görüşmedi. Bana bu konuyu açtılar ama ben reddettim. Biz Karadenizliyiz hem onun yaşı kucuk hem de kız ondan büyüktü 4 yaş. Ayrıca yöresi bile uymuyordu. Yani istese de zarar vermiş olamaz çünkü yanına bile gitmedi.
Kapı gibi bir kadın düşmanı yetişiyor. Ablaları da olan, annesiyle büyümüş bir genç erkek suratı kızarmadan bunları söyleyebiliyorsa biraz da suçu kendinizde arayın.Ilk yazdiğiniz paragraftaki her şeyi nerdeyse aynı cümlelerle söylemiştim. Kötü insanların kötülüğunun sadece kendi içinde olduklarini, senle alakasi olmadiğini hayatta her zaman iyi insanlarla karşilaşmayacağini üstüne basa basa söyledim. Hatta arkadaş edasıyla söyledim başina kakalamadan. Gel gör ki hiçbir işe yaramadı. "Ben enayi değilim, aşık olacağıma yatarım daha iyi, bir kıza güvenmektense kurbağaya güvenirim daha iyi, ben bu dünyaya kaybetmeye gelmedim, dünya zaten yorucu bir yer bir de sığındiğım liman da beni rüzgara sokarsa ben nereye sığınacağım" hatırladiğım cümleler bunlar, bunları söyledi. Kendin ol lafına küfür ediyor. Kendim oldum da ne benim oldu diyor tam tersi elimdekiler de kayıp gitti diyor. Bana anlatmadiğı şeyler olduğunu düsünüyorum, bunları diyorsa demekki çok daha kötü şeyler oldu ama sadece bunu söylüyor. Şımarık olarak da yetiştirmedik hatta onu çok zora soktuk, sorumluluk almasını istedik yalnızca tek kusurum oldu, çocukken bizden habersiz bir yerlere gitti diye uzun yıllar onu her yere göndermedik daha doğrusu babası buna karşı geldi. Başına kötü şeyler gelmişti biraz daha büyüyene kadar gözetimde tutmak istedik.
Ee kız sizin yüzünüzden ayrılmış olabilir mi?Yok o konuda eminim kızım çünkü ben engel oldum onlarin görüşmesine. Yani onunla görüşmedi. Bana bu konuyu açtılar ama ben reddettim. Biz Karadenizliyiz hem onun yaşı kucuk hem de kız ondan büyüktü 4 yaş. Ayrıca yöresi bile uymuyordu. Yani istese de zarar vermiş olamaz çünkü yanına bile gitmedi.
şu yorumu okuduktan sonra oğlunuzu o hale sizin getirdiğinize kesinlikle ikna oldum.O her şeye güveniyor, kız ona bir sürü şey yapsa yalandan seviyorum dese ona da inanır. Biz ona sevgi verdik, neden sevgi açlığı var bilmiyorum. Kafam allak bullak şekilde yaşıyorum. Her şeyin en kötüsünü düşünmek gerekiyor. Mesele memleket değil. Ben eşimle aynı köyden evliyim kimin ne olduğunu görüyorduk az çok ama büyükşehirlerde kimin kim olduğunu bilmiyoruz belki annesi babası farklı insanlar cikacak. Nasıl guvenirsiniz ki bu kadar kolay?
Haklısınız ben sadece kötü bir şey olmasından endişe ediyorum, içine kapanıktı ama bu kadar değildi. İnsanın aklına her şey geliyor.Bu konu bana daha çok şöyle geldi. Oğlunuzun duygu durumundan çok, kim ne dedi, ne yaptı, ne olmuş şeklinde işin dedikodu boyutu gibi geldi. Hanımefendi oğlunuz 20 yaşında üzülürde, kırılırda, ağlarda, terkedilir, mutlu olur, güler oynar. Sürekli mutlu olsun, kimse incitmesin diye bekleyemeyiz ki. İnsanız sonuçta..
Benim de eşim ilk sevdiğine kavuşamamış, şimdi iyi ki seninle olmuşum o kadınla olsaydım bu aile yaşantısina sahip olamazdım derdi. Bunlar dünyanın sonu değil ki eşim de kadın düşmani mı oldu bunun yüzünden. Benim de hatalarım oldu, onun mutluluğuna ben engel olmuşum istemeden ama bunu çok büyütmemesi gerekmiyor mu? Sonuçta delikanlı olmaz da olur da. Burada 30 yaşında evlenmeye geliyorlar, 19 yaşinda niye 24 yaşinda biriyle ciddi ilişki yaşiyor? Daha yası kaç?Yöresi bile uymuyordu ne demek? 24 yaşında kız, amma abarttınız. Sanki 35 yaşında. Böyle tuhaf geleneksel, ataerkil fikirlerle çocuğun beynini yıkamışsınız zaten, o yüzden kadın düşmanı olmaya eğilimli.
Iyi de kimseye bir zararı yok ki. Ne hayvana ne insana hiçbir zararı olmadı. Bunun geçici bir hırs olduğu apaçık ortada değil mi? İnanin en saygılı bicimde büyüdü ama ağir bir şey geçiriyor, dediğiniz olsaydı bu yaşa gelmeden zaten belli ederdi kendini. Ben o kadar kör bir insan anne değilimKapı gibi bir kadın düşmanı yetişiyor. Ablaları da olan, annesiyle büyümüş bir genç erkek suratı kızarmadan bunları söyleyebiliyorsa biraz da suçu kendinizde arayın.
Merak etmeyin çok daha kötü şeyler olmamıştır; biricik oğlunuz ilk defa reddedildiği için şişkin benliği ağır bir hezimete uğramış. Ekşi sözlük gibi mecralarda takılarak da kinini büyütmüş. Kadına, erkeğe, hayvana, çocuğa saygılı bir şekilde büyümüş olsaydı inanın şu an çok daha farklı bir ruh halinde olacaktı.
Ona yapacağınız en büyük iyilik terapiye yönlendirmeniz olur.
Reddediyor, bunun bir yöntemi yok çünkü reşit. Onu tamamen kendi haline bırakacağim.muhtemelen son ilişkisinde aldatılma gibi travmatik bir olay yaşadı. kadınlara karşı kötü düşünceleri oluştu. öfkesini de dışarı bu şekilde yansıtıyor. terapiye giderse iyi olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?