Oğlum çok değişti, ne yapmam gerekiyor?

Kötü insanlar daha mutlu doğru söylüyor. Çünkü iyi insanlar herşeyi vicdan ve merhamet süzgecinden geçiriyor. Uzun vadede iyilik mutlaka kazanır.eşim bana hep çok iyi birisin der ama yemediğim kazık kalmadı. Ne yapayım bende kötü mü olayım. Allaha bırakmak en güzeli..

E kizlariniz ne sorunlar yaşadı evlenmeden önce? Bunun cevabını alamadım burda? Mesela onların erkek arkadaşlarıyla veya okudukları okullarla ilgili de böyle zor zamanları oldu mu ergenlikte? Terkedildiklerinde depresyon geçirdiler mi?

İstemediğimiz bize uymayan insanlarla evlenmeye çalıştılar onları yoluna koyduk su an mutlular

İstemediğimiz bize uymayan insanlarla evlenmeye çalıştılar onları yoluna koyduk su an mutlular
Size uyan derken? Aynı ilçe veya köyden tanıdık uzaktan akrabalar mi?okullarını bitirdiler mi peki? onlar da üniversite eğitimi aldılar değil mi? Meslekleri nedir kızlarımızın?

Bu konu bana daha çok şöyle geldi. Oğlunuzun duygu durumundan çok, kim ne dedi, ne yaptı, ne olmuş şeklinde işin dedikodu boyutu gibi geldi. Hanımefendi oğlunuz 20 yaşında üzülürde, kırılırda, ağlarda, terkedilir, mutlu olur, güler oynar. Sürekli mutlu olsun, kimse incitmesin diye bekleyemeyiz ki. İnsanız sonuçta..

Yöresi bile uymuyordu ne demek? 24 yaşında kız, amma abarttınız. Sanki 35 yaşında. Böyle tuhaf geleneksel, ataerkil fikirlerle çocuğun beynini yıkamışsınız zaten, o yüzden kadın düşmanı olmaya eğilimli.

Kapı gibi bir kadın düşmanı yetişiyor. Ablaları da olan, annesiyle büyümüş bir genç erkek suratı kızarmadan bunları söyleyebiliyorsa biraz da suçu kendinizde arayın.
Merak etmeyin çok daha kötü şeyler olmamıştır; biricik oğlunuz ilk defa reddedildiği için şişkin benliği ağır bir hezimete uğramış. Ekşi sözlük gibi mecralarda takılarak da kinini büyütmüş. Kadına, erkeğe, hayvana, çocuğa saygılı bir şekilde büyümüş olsaydı inanın şu an çok daha farklı bir ruh halinde olacaktı.
Ona yapacağınız en büyük iyilik terapiye yönlendirmeniz olur.

muhtemelen son ilişkisinde aldatılma gibi travmatik bir olay yaşadı. kadınlara karşı kötü düşünceleri oluştu. öfkesini de dışarı bu şekilde yansıtıyor. terapiye giderse iyi olur.

Ee kız sizin yüzünüzden ayrılmış olabilir mi?
15 aydır görüşüyorlar ama oğlunuz bir kere bile görmeye gitmemiş.
Kız da ehh seni mi bekleyeceğim demiştir.
Hatta oğlunuz sizin düşüncelerinizi söylemiş bile olabilir kendini aklamak adına aslında ben geleceğim de…. diyerek.
Yani hiç bilmediğiniz birine direkt önyargıyla yaklaşmışsınız hiç güzel bir davranış değil

Ay Allah yardimciniz olsun . Kücükken ayri dertleri büyüyünce ayri demekki en korktugum donem su ergenlik dönemi. Konuyu takip edicem deneyimli arkadaslarin yorumlarini merak ediyorum. Akil veremiyecwgim benim Terapiden baska birsey aklima gelmiyor. Dedigim gibi Allah yardimciniz olsun.

hiç bir şekilde annemi ilişkilerime müdahil etmedim konusunu bile açmadım evliliğimden de bir şey paylaşmadım . Siz fazla müdahil oluyorsunuz ben onu anladım . Sürekli konuşmak paylaşmak istiyorsunuz ama oğluşunuz biraz şımarmış bu durum karşısında . Kadınlar hakkında bu kadar kötü bişey söylediğinde ağzına iki tane çarpacak gibi büyüteyim ben oğlumu.. sizde pisikologdan destek alın

şu yorumu okuduktan sonra oğlunuzu o hale sizin getirdiğinize kesinlikle ikna oldum.

Haklısınız ben sadece kötü bir şey olmasından endişe ediyorum, içine kapanıktı ama bu kadar değildi. İnsanın aklına her şey geliyor.

Benim de eşim ilk sevdiğine kavuşamamış, şimdi iyi ki seninle olmuşum o kadınla olsaydım bu aile yaşantısina sahip olamazdım derdi. Bunlar dünyanın sonu değil ki eşim de kadın düşmani mı oldu bunun yüzünden. Benim de hatalarım oldu, onun mutluluğuna ben engel olmuşum istemeden ama bunu çok büyütmemesi gerekmiyor mu? Sonuçta delikanlı olmaz da olur da. Burada 30 yaşında evlenmeye geliyorlar, 19 yaşinda niye 24 yaşinda biriyle ciddi ilişki yaşiyor? Daha yası kaç?

Iyi de kimseye bir zararı yok ki. Ne hayvana ne insana hiçbir zararı olmadı. Bunun geçici bir hırs olduğu apaçık ortada değil mi? İnanin en saygılı bicimde büyüdü ama ağir bir şey geçiriyor, dediğiniz olsaydı bu yaşa gelmeden zaten belli ederdi kendini. Ben o kadar kör bir insan anne değilim

muhtemelen son ilişkisinde aldatılma gibi travmatik bir olay yaşadı. kadınlara karşı kötü düşünceleri oluştu. öfkesini de dışarı bu şekilde yansıtıyor. terapiye giderse iyi olur.
Reddediyor, bunun bir yöntemi yok çünkü reşit. Onu tamamen kendi haline bırakacağim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…