Oğlum çok değişti, ne yapmam gerekiyor?

E oğlun kıza niye öfkeli o zaman? Ablası ne demeye aradı kızı? Madem gorusmuyorlardi kız ne kötülük yapmış olabilir oğlunuza da siz sürekli kızı kotuluyorsunuz? Ben hicbirsey anlamadım

Bu arada memleket kotulemiyorum yalnızca dogulularla yöremizin farklılığı hala devam ediyor çok akrabamız var sonradan hasim olan ben de istemedim daha yaşı var onun

E oğlun kıza niye öfkeli o zaman? Ablası ne demeye aradı kızı? Madem gorusmuyorlardi kız ne kötülük yapmış olabilir oğlumuza da siz sürekli kızı kotuluyorsunuz? Ben hicbirsey anlamadım
Ben de bunu bilmiyorum ayrılmayı yediremiyor, çok konuşmuşlar ayrılmış kız ama o ayrılmak istememis. Şu anda odasına bakıyorum bilgisayarını açtım bir şeyler bulmaya çalışıyorum, o büyük ablasının yanında gezdi bugün hala gelmedi önceden de aradım ama hiçbir şey bulamadım. Bilmediğim şeyler var gibi geliyor ama bulamıyorum.

İyi de hani birlikte değillerdi? Siz izin vermemiştiniz? Yanına gitmediğinden emindiniz? Birlikte olmadan nasıl ayrıldılar? Hicbisey bilmiyorsunuz ama kızın oğlunuza kötülük ettiğinden eminsiniz? Değişik

Ben nerede kızı sucladim anlayamadım? Ben kimseyi suclamadim ki zaten. Sadece anlamaya çalışıyorum. 15 ay önce sanal üzerinden başlamışlar hep sanal üstünden ilerlemiş buluşmak istediklerinde de ben karşı çıktım çünkü kız ondan büyüktü, kötü bir yola düşsün istemedim ayrıca memleketi de bize tersti. Hiçbir memleketi kötülemem ama kafa yapımızın uymadığı yerler var. Her gün konuşmuşlar bana eksik mi anlatti yoksa her şeyi anlattı mi emin değilim. İki kere farklı zamanda konuşmuşlar. Bir kere ayrilmislar, sonra kendine yedirememis aramış gene konuşup ayrilmislar, yediremiyor. Kaybetmeyi kabullenemiyor, internet gecmisini silmemis müzik dinlemiş

Çok üzüldüm.. benzer bir şeyi kardeşimde yaşamıştı. Ve ben o dönem şöyle bir konuşma yapmıştım. Dedim ki, sen birinin canını yakarsan kalbini kırarsan Allah'ta bunu sana mutlaka yaşatır. Amma annenin kalbi kırılır, amma kız kardeşinin ya da bir kızın olur aynı şeyi yaşar. Kimsenin ahını alma. Çünkü denizler dağlar araya da girse ahın ulaşamayacağı mesafe yok. Sen böyle düşüncelerde bir insan değilsin bu dönemde böyle üzgün, kırgın, sinirli olmanı anlıyorum ama karşındakine en güzel cevap tamamen hayatından çıkarmandır. Çünkü herkes ettiğini mutlaka bulur. Allaha sığın demiştim. Ve bir kaç gün sonra daha sakindi.. önemli olan kırılan duygularını sömürmek değil bence. Oğlunuzun kırgınlığını, hislerini anladığınızı bunun bir süreç olduğunu ve geçeceğini anlatmanız. Çünkü bunlarda bir yas dönemi ve o yas tutulmalı. Siz olabildiğince sakin kalın. Ve onun için ne yapabilirsiniz bunu sorun.. yanındayım duymak istediği tek kelime emin olun.. ayrıca bırakın odasını karıştırmayı o bir birey ve 20 yaşında. Onun kendine ait özel alanı var..

Yani kusura bakmayın ama "Karadenizli geri kafalı anlayışsız" (sizin kendi tanimlamalariniz) erkek ne karısına ne kızlarına zerre değer vermez. Karadenizli arkadaşlar alınmasın, herkes bir değil tabi ki ama ülkemizde coğrafi bölge ayirdetmeksizin eğitimsiz kesim böyle kabul edelim... Karadenizli kadınları da iyi yönlerinin yansira oğullarını kızlarından üstün tutarlar tepelerine çıkarırlar genelde....siz hatayı kendinizde aramamak için eşinizi ve kendinizi farklı yansitiyorsunuz bize ama bunun oğlunuza faydası yok ki...

Son düzenleme:
Ablacım demişsin ya oğluna kızla ilgili " hayatta kötüler var, bize kötülükler yapabilirler, her zaman iyi insanlarla karsilasamayiz...vs" diye ....bu kötülemek değil mi?
O öyle görüyor bunu, ben tabi ki kızı dinlemeden onu yargilamam olan tüm şeyleri bilmiyorum bütün hatalar oğlumun da olmuş olabilir ama bu hale kolay kolay gelmezdi iki haftadır böyleydi ben hemen buraya yazmadım ama ondan öncesi de varmış.

Kesinlikle evlat ayırmadim büyük kizima nasıl yaklastiysam ona da aynı özeni verdim asla peşkeş çekmedim koskocaman insanlarız neden bu konuda yalan söyleme ihtiyacı hissedeyim

Sırf kız oğlunuzdan büyük diye ve memleketini beğenmediniz diye yargıladınız ya az önce. Çocuğun bu halde olmasına şaşırmamak gerek demek ki.

Kotu insanlar daha mutluymuş ona göre. İyi insan olmanın bir faydası yokmuş. Kaç yaşına geldi her şeyi nasihat edemem ki. 10 tane şey söylüyorum birisini dinliyor sadece. Şu yazdiklarinizi okusa gene aynı şeyleri yapar. Anne olmak kolay değil. Kizlarimda da imtihanlar yaşadım ama böylesine bir şey görmedim.

Sırf kız oğlunuzdan büyük diye ve memleketini beğenmediniz diye yargıladınız ya az önce. Çocuğun bu halde olmasına şaşırmamak gerek demek ki.
Ne olur ne olmaz, yarını kötü olursa ne olacak? Biz her insanın iyi olduğunu nerden bileceğiz ki güveneceğiz. Hassas birisi olunca üstüne dusmeseniz de aklınızda kalir

Ne olur ne olmaz, yarını kötü olursa ne olacak? Biz her insanın iyi olduğunu nerden bileceğiz ki güveneceğiz. Hassas birisi olunca üstüne dusmeseniz de aklınızda kalir
Memleketine ve yaşına göre mi karar veriyorsunuz insanların iyi olup olmadığına? Siz nerelisiniz mesela, 7 göbek Istanbullu olduğunuzu zannetmiyorum. Sizin memleketinizi de beğenmeyen pek çok kişi çıkacaktır. Hoş bir zihniyet değil.

O her şeye güveniyor, kız ona bir sürü şey yapsa yalandan seviyorum dese ona da inanır. Biz ona sevgi verdik, neden sevgi açlığı var bilmiyorum. Kafam allak bullak şekilde yaşıyorum. Her şeyin en kötüsünü düşünmek gerekiyor. Mesele memleket değil. Ben eşimle aynı köyden evliyim kimin ne olduğunu görüyorduk az çok ama büyükşehirlerde kimin kim olduğunu bilmiyoruz belki annesi babası farklı insanlar cikacak. Nasıl guvenirsiniz ki bu kadar kolay?

Siz eşinizle akrabasiniz değil mi? Bu düşünceye sahip insanlar genellikle aile içinde evlenirler ki "annesi babası farklı çıkmasın"...Oğlunuz da kuzenlerinden biriyle evlense sizin içiniz rahat edecek hâlbuki....

Kızlarinizda ne gibi sorunlar yaşadınız onlar evlenmeden önce?
Kimseyi tanımadan konuşmadan yargilamadik. Gorucu gelenlere kapımızı açtık ama gelenlerin çoğu yangından mal kaçırır gibi geldiler. Sadece beyin yıkadılar, biz her insanın iyisini de kötüsünu de gördük az çok birinin söylediklerinden ya da kası gözünden anlamaya başlıyorsunuz bir yerden sonra.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…