Oğlum çok duygusal

pamukannesi

Göründüğün gibi değilsen,hiç görünme daha iyi...'
Kayıtlı Üye
11 Mart 2010
3.807
1.161
173
Merhaba arkadaşlar. 7 yaşında bir oğlum var. Aşırı derecede duygusal ve vicdanlı bir çocuk. Bir kaç tane örnek verecek olursam Şöyle ki, mesela 2 GUN once kardeşinin gösterisi vardı oraya gittik. Çocuklar sahnede oynadılar. Arka tarafa geçtiler. Herkes alkışlıyor falan bi baktım benim oğlan ağlıyor. Noldu dedim. O gösteri yapanlardan Bi Tane çocuk kalabalıkta annesine bakmış görememiş, herkes annesine el sallamış o çocuk el sallayamamış. Sebep bu. Bi kerede okuldan eve donuyoruz. Köşe başında bi lahanacı bağırarak lahana satıyor. Neyse apartmanın merdivenlerini çıkarken baktım gözünden süzülüyor yaşlar. Sebebini sorduğum da lahanacıdan kimse lahana almıyormuş. O adam da kimse almadığı için üzülüyormuş. Çok yazıkmış. Öyle diyor. Neyse döndük aldık lahana da öle gönlü oldu. Mesela bi oyuncakcıya gittik. İstediği oyuncak yoktu. Satıcı oğluma bak bu oyuncak da çok güzel, ne güzel oynarsın diye başka bi oyuncağı verdi. Bizimki de tamam dedi. Oyuncağı aldık çıktık. Üzgün yüzü. Neden bölesin dediğim de ben aslında o oyuncağı istemiyordum. Ama ben o oyuncağı alırsam amca mutlu olacaktı. O yuzden tmm dedim. Sakın geri vermeyin değiştirmeyin. Amca para kazandı. Geri alırsak parayı mutsuz olur diyor. Çizgi film izliyoruz sinemada, film bitiyor. Herkes mutlu mesut o ağlamaklı. Filmin ortasında dinozorun başına bişey gelmiş, canı yanmıştır onun diyor. Bunun gibi şeyler. 2 kere pedagog götürdüm. İkisi de ilaç yazdı. Çocuğu böyle Olan var mı? Endişelenmeli miyim yoksa normal mi? Yardımcı olursanız sevinirim.

bu yasta neleri dusunuyor ya canım benim:) benim yigenimde boyledir 14 yasında ama hala cok duygusal aslında guzel birsey ama hayat sartlarına bakıldıgında ilerde cok uzulur biraz daha sert durması lazım diye dusunuyoruz

Oooooy yirim onu ben çok tatlı ama ya.sorun olduğunu neden düşündünüzki.buyüzden çocuga ilaç vermeyide anlamsız buldum açıkcası.hatta şuan pskolog arkadaşımın yanındayım benimle aynı fikirde.çocuğunuz ilerideki karakteri ile ilgili sinyaller veriyor sadece.zamanla bu hafifler.ama merhametli ve vicdanlı biri olacak orası kesin.yerimize öpermisiniz görmeden sevdikte miniğimizi...

Bırakın dünyanın böyle insanlarada ihtiyacı var benim oğlumda biraz duygusal ama bu kadar değil çok çabuk aglayabiliyor

Ben bunun onun karakteri olduğunu düşünüyorum

Merhaba arkadaşlar. 7 yaşında bir oğlum var. Aşırı derecede duygusal ve vicdanlı bir çocuk. Bir kaç tane örnek verecek olursam Şöyle ki, mesela 2 GUN once kardeşinin gösterisi vardı oraya gittik. Çocuklar sahnede oynadılar. Arka tarafa geçtiler. Herkes alkışlıyor falan bi baktım benim oğlan ağlıyor. Noldu dedim. O gösteri yapanlardan Bi Tane çocuk kalabalıkta annesine bakmış görememiş, herkes annesine el sallamış o çocuk el sallayamamış. Sebep bu. Bi kerede okuldan eve donuyoruz. Köşe başında bi lahanacı bağırarak lahana satıyor. Neyse apartmanın merdivenlerini çıkarken baktım gözünden süzülüyor yaşlar. Sebebini sorduğum da lahanacıdan kimse lahana almıyormuş. O adam da kimse almadığı için üzülüyormuş. Çok yazıkmış. Öyle diyor. Neyse döndük aldık lahana da öle gönlü oldu. Mesela bi oyuncakcıya gittik. İstediği oyuncak yoktu. Satıcı oğluma bak bu oyuncak da çok güzel, ne güzel oynarsın diye başka bi oyuncağı verdi. Bizimki de tamam dedi. Oyuncağı aldık çıktık. Üzgün yüzü. Neden bölesin dediğim de ben aslında o oyuncağı istemiyordum. Ama ben o oyuncağı alırsam amca mutlu olacaktı. O yuzden tmm dedim. Sakın geri vermeyin değiştirmeyin. Amca para kazandı. Geri alırsak parayı mutsuz olur diyor. Çizgi film izliyoruz sinemada, film bitiyor. Herkes mutlu mesut o ağlamaklı. Filmin ortasında dinozorun başına bişey gelmiş, canı yanmıştır onun diyor. Bunun gibi şeyler. 2 kere pedagog götürdüm. İkisi de ilaç yazdı. Çocuğu böyle Olan var mı? Endişelenmeli miyim yoksa normal mi? Yardımcı olursanız sevinirim.
İlaçların içeriği nedir? Yani erkek çocuğu bilemedim bu kadar duygusallık. Bir akrabamın çocuğunda var oda çok duygusal. Vitiligo oldu bu yüzden. Dikkat et. Kardeşiyle arası nasıl?

Canım benim ya. Kıyamam ben ona,ince düşünceli bir çocuk. Pedogoglar ne teşhis koydular da ilaç yazdılar merak ettim.
Teşhis olarak normal değil bu kadar dediler. Çok ince düşünmesinin bu yaşta iyi olmayacağı gibi şeyler sölediler. Yazdıkları ilaç da bu kadar detaylı düşünmesinin önüne geçmek için dediler.ilacın adını falan bilmiyoz çünkü eşim ilaç deyince bakmadı da hiç almadı da

İlaçların içeriği nedir? Yani erkek çocuğu bilemedim bu kadar duygusallık. Bir akrabamın çocuğunda var oda çok duygusal. Vitiligo oldu bu yüzden. Dikkat et. Kardeşiyle arası nasıl?
Kardeşine çok düşkün. Çok seviyor. Göremeyince telaş yapıyor, Kardeşim nerde diyor hemen. Araları iyi. Vitiligo hastalığına baktım şimdi netten. Bilmiyordum. Allah şifa versin akrabanızın çocuğuna. :(

Sokak saticisi görürsem gözlerim doluyor üzülüyorum.

Yaşlı insan görünce zamanın acımasızligini düşünüp ürperiyorum.

Çok duygusalım, çok ince düşünürüm aynısını sevdiğim insanlardan da beklerim ama genelde bulamayıp hayalkırıklığına uğrarım.

Balık burcuyum bu arada. Küçükken de böyleydim.

Oğlunuz yaşından olgun, düşünceli, muhtemelen cok zeki ve derin bir insan kimseyi kırmak istemiyor. Ilaclik bir durumu yok.

Başkaları uzulmesin diye hep içime attım bu saate kadar ama hiçbir faydasını görmedim. Kırılan dökülen taraf genelde ben oldum.

Bir de aşık olma hikayem var ki sormayın. 1 yıl mutlu olmak için 3 yıldır mutsu ve içine kapanigim, kaderden mutsuzum. Hunharca kırılıp dökülen yine benim hiç şaşırmadim.

Üzülmenizi istemem ama sizin oğlunuz da benim gibi hiç mutlu olamayacak hayatında galiba.

Ben okur okumaz çocuğunuzun dini eğitim aldığını ve fazla etki altında kaldığını düşündüm.
Eski konularınıza bakınca evet hatim indirdiğini yazmışsınız.
Bazı çocuklar dini eğitimde anlatılanlardan farklı etkileniyorlar.
Normalde zaten hassas yapısı varsa orada anlatılan kıssalar içinde yer etmiştir.

pamukannesi pamukannesi

elbette ki yavrunuzun hassas dusunceli olmasi guzel bir ozellik ancak her sey gibi psikolojik tepkilerin de bir alt-ust limitleri var. oncelikle gittiginiz doktor pedagog muydu? pedagog, cocuk psikiyatri ile mi ilaca karar verdi? bu ilacin arti ve eksi getirileri uzerine bilgilendirilmede bulunuldu mu?

yas ne olursa olsun psikiyatrik bulgularda ilac kullaniminin yahut kullanilmamasinin arti veya eksi etkileri oluyor. kar - zarar dengesine gore karar veriliyor.

detaylari paylasabilir misiniz?

Oooooy yirim onu ben çok tatlı ama ya.sorun olduğunu neden düşündünüzki.buyüzden çocuga ilaç vermeyide anlamsız buldum açıkcası.hatta şuan pskolog arkadaşımın yanındayım benimle aynı fikirde.çocuğunuz ilerideki karakteri ile ilgili sinyaller veriyor sadece.zamanla bu hafifler.ama merhametli ve vicdanlı biri olacak orası kesin.yerimize öpermisiniz görmeden sevdikte miniğimizi...
Teşekkür ederim. Uykusunda öperim birazdan. Açıkcası içimi ferahlattınız. Şöyle sorun olduğunu düşündüm. Eşim de ben de aileler de bu kadar görmedik. Benim düşünmediklerimi o düşünüyor bile bazen. Öle işte.

Ben okur okumaz çocuğunuzun dini eğitim aldığını ve fazla etki altında kaldığını düşündüm.
Eski konularınıza bakınca evet hatim indirdiğini yazmışsınız.
Bazı çocuklar dini eğitimde anlatılanlardan farklı etkileniyorlar.
Normalde zaten hassas yapısı varsa orada anlatılan kıssalar içinde yer etmiştir.

7 yaşında mı hatim indirmiş ?
konu sahibesi böyleyse bence de bu arkadaş haklı..
bu dini eğitimlerde çok fazla duygusal yükleme yapılıyor çocuklara ve bu onların kaldırabileceği birşey değil..
kıssadan hisse adı altında anlatıların altında eziliyor çocuklar..

eşinizde en iyisini yapmış duygusal diye ilaç mı verilir..
iyi bir pedagog bulun.. sizde detaylı aklının yatacağı açıklamalarda bulunun sürekli..

pamukannesi pamukannesi

elbette ki yavrunuzun hassas dusunceli olmasi guzel bir ozellik ancak her sey gibi psikolojik tepkilerin de bir alt-ust limitleri var. oncelikle gittiginiz doktor pedagog muydu? pedagog, cocuk psikiyatri ile mi ilaca karar verdi? bu ilacin arti ve eksi getirileri uzerine bilgilendirilmede bulunuldu mu?

yas ne olursa olsun psikiyatrik bulgularda ilac kullaniminin yahut kullanilmamasinin arti veya eksi etkileri oluyor. kar - zarar dengesine gore karar veriliyor.

detaylari paylasabilir misiniz?
Pedagogdu ikisi de. Kimseye sormadan yazdılar. Sadece bunu kullanın dediler.

7 yaşında mı hatim indirmiş ?
konu sahibesi böyleyse bence de bu arkadaş haklı..
bu dini eğitimlerde çok fazla duygusal yükleme yapılıyor çocuklara ve bu onların kaldırabileceği birşey değil..
kıssadan hisse adı altında anlatıların altında eziliyor çocuklar..

eşinizde en iyisini yapmış duygusal diye ilaç mı verilir..
iyi bir pedagog bulun.. sizde detaylı aklının yatacağı açıklamalarda bulunun sürekli..

+1
Dini eğitim çocukları korkutuyor. Cennet cehennem ölüm sevap günah kavramlari cocuklara 10 beden büyük kavramlar.

Doğrudur. Belirli bi vaktini dini eğitim veren bi kreşe gitti. Ama kıssa olayı yoktu yani bizde. Sureler,kuranı kerim, şarkılar falan vardı. Öle acıtasyon yaparak bi şeyleri dikte edecek bi kurum değil. Şubesinde çalıştığım için biliyorum. Ve öle olsaydı mutlaka anne böle olmuş diye anlatırdı bana.

Back
X