• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oglum dersten kaçmış acilll yardım

Evet bende bunu dusunerek akıllı telefon alayım anneanne den girsin diyorum

Akilli telefonlar cocuklarda dikkat eksikligine sebep oluyormus. O yuzden onermem.

Interneti eve alabilirsiniz ama onu da kontrollu kullanmasi sartiyla.

Onun disinda o yastaki bir cocugu baska sosyal aktivitelere yonlendirin. Futbol , basketbol, satranc, resim , gitar kursu vb.

Yetenekli oldugu konulari siz bilirsiniz ya da deneme yanilma yontemiyle ogrensin.

ağlama lütfen..yeğenim bir kez yaptı bunu..onu alıp dışarı çıktım bazen gençlerin derslerden sıkılabileceğini bunu abartmadığı başarısını düşürmediği sürece yapılan bu kaçamakların iyi birer anı olabileceğini söyledim.tek şartım aileden bir kişinin nerede ve kimlerle olduğunu bilmesiydi...işe yaradı...şimdi hacettepede tercümanlık okuyor...sigara içmez...iyi biridir....

Korkuyorum bizim sitede çocuklar küçük yaşta sigara içiyor evden kaçıyorlar Muhittin kötü olmamasına rağmen

Daha cumartesi konuştuk bana her şeyi söyle git dedim
Niye yalan söyleyeyim ki sen her şeye izin veriyorsun demişti:KK43:
Oynuyor benle resmen

Kızlar oğlum ortada yok
İnternet kafeye birini gönderdim orada yok şimdi eve gönderdim
Müdürü arasammi okul çıkış saatine kadar gezecek galiba

Ama nerde şimdi
Su an titriyorum

Internet kaffe sahibi ile konusun oglunuzu okul zamanlari kabul etmesin.
Bende cok kacardim dersten :KK50:

Bence isten 2 saat müsade isteyin ve oglunuzun yanina gidin. Oturup iyice bi konusun...

Bence isten 2 saat müsade isteyin ve oglunuzun yanina gidin. Oturup iyice bi konusun...

Cnm patron ters biri izin alamam
Annem bakıyor şimdilik akşam ben bir yerde buluşup konuscam

Ergenliğe girmek üzere bence internete gitmesine izin verin ama derslerini yaptıptan sonra , yasaklamaya çalışırsanız daha beter olur , kızmamaya çalışın onunla karar alın ve uygulamaya koyun
8. Sınıf cnm
Müdür aradi yerini de tesbit etmiş
Zaten çalışkan değil kaçmış okuldan arkadasiyla şu an İnternet kafede yani :(

Cnm Evdeymiş oğlum seçmeli dersten kaçmış saatini sınıfını ogrenmemis
Arkadaşları internet kafe ye gitmiş bu gitmemiş yalan söylüyor bana öğretmen gördü dememe rağmen yalan söylüyor

Ölüm gelsin akşam eve dedim itiraf etti gitmiş ama oynamamış parası yokmuş izlemiş
Kızlar ağladım telde ısrarla yalan söyleyince halen ağlıyorum
En nefret ettiğim şey başıma geldi esimde oğlumda yalan söylüyor bana

Arkadaşları internet kafe ye gitmiş bu gitmemiş yalan söylüyor bana öğretmen gördü dememe rağmen yalan söylüyor

Ölüm gelsin akşam eve dedim itiraf etti gitmiş ama oynamamış parası yokmuş izlemiş

Ya bi sakin olun. Neden yalan soyluyorlar, bir seylere cok tepki verip onlari yalana mi itiyorsunuz?
Bi sebep muhakkak olmali..

Ama bak bir eksiği varmış derse o nedenle girmemiş arayıp bulmamış dersini arkadaşa takılmış

Sana da intenetkafwye gitme dediğin için yalan söylemiş ama eve gelmiş

Sakince de konuşun olur öyle yalanlar da dünyanın sonu değil hoş değil ama kızarsın diye böyle demiş

Yakalandığını da öğrenmiş bir daha gitmez

Ama internet işini çöz bu devirde 2-3 yaşında bebekler ellerinde internet seninki arkadaşların yanında kendini eksik hissetmesin

Canim benim sakinlesmelisin ve en iyisi ögretmenleri ile konusmalisin.... Bir cözüm yolu bulunur elbet

Bir sakin olun alt tarafi internet cafeye gitmis gitmeyen ya da okuldan kacmayan mi vardir?Cok buyuk tepkiler vermeyin belli ki sizden korktugu icin yalan soyluyor..
ergenlik donemi dikatli olmak lazim,baba neden yalan soyluyor cok guzel ornek oluyor masallah cocuga ...

Aynen
Çocuk bizden nefret ederse yandik
Bizim orda evden kaçanlar bile var bu yaşta
İlk panigim geçti gibi akşam bir kafede buluşup bir pasta eşliğinde konuscam

Ben internet kafeye tamamen karşıyım o yüzden mi kactin desem
Haftanın belli günleri kafeye izinli versem
Yada akıllı telefon mu alsam anneanne den girse
Bizde internet yok

Çocuklarımın psikoloğu ve aynı zamande en yakın dostumla konuştum bu konuyu..
Tam ergenlik dönemi diyor.
Enerjisi yüksek ve kendini değerli hissetmek istiyor.
Ordaki arkadaşlıklar onu pohpolayan gaza getirenşeyler ve benlik bilinci için şu an bunlara ihtiyaç duyuyor..
Konuşması şart. Sert değil. Daha çok anlamaya yönelik bir konuşma olsun..
Çocuk hangi ortamı seviyorsa orda konuşsunlar..
Telefon da olabilir tabi dedi ben her ne kadar o yaştaki çocuk erken desem de..
Ayrıca evdeki durum da önemli tabi..
İlgilendiği birşey yok mu diye sordu en başında..
Spor gibi.
Faaliyet bulsalar iyi olacak dedi..

Şimdi bu çocuk 13 14 yaşında telefonu yok evde interneti yok internete kafeye arkadaşlarıyla gitmek istemesi normal o yaşlarda herkes yapardı sanki çocugu biraz fazla soyutlamışsınız bence arada internet kafeye gitmesine izin verin bu çocuk okuldan gelince ne yapıyor evde sıkılmıyor mu bütün gece ders çalışcak halide yok şimdi ki çocuklar tv de sevmiyor bence biraz büyüğüdünü kabul edip onu da biraz düşünün

Canım birde konuşma sırasında şunu söyleyin, Dünya'nın bin bir türlü hali var kaza,yangın, deprem,terör, ben senin nerede Olduğunu bileyim ki böyle bir şey olduğunda seni bulabileyim, ya da etrafımızda bir olay olduğu Sırada oğlum acaba orada mıydı diye panik yapmayayım, ya da hemen yardımına koşabileyim.

Canim sert anneyi oynamalisin kesinlikle ama yavas yavas.Ciddi bir sekilde kiz kendinden sogutmadan.Okuluna kontrole git gozu korksun.Gerekirse okulunu degistir arkadas cevresinden uzaklassin

Okuldan kacmamis olan yoktur heralde. Bence büyük tepkiler vermemeniz gerekiyor. O suanda ergenlik döneminde ve bu oldukca normal bir olay. Hic üzülmenize gerek yok, karsınıza alıp sakin bir sekilde konusun. Ve arada bir internet kafeye gitmesine izin verin. Aksi takdirde sizde gizli gidecektir

Ya bi sakin olun. Neden yalan soyluyorlar, bir seylere cok tepki verip onlari yalana mi itiyorsunuz?
Bi sebep muhakkak olmali..

Niye yalan söyledin dedim korktum dedi
Napiyorum ben sana dedim Özür diledi
Oğluma karşı fazlasıyla anlasiyliyim ama doğru diyorsun
Bir yerde bir yanlış yapmışım demekki

Canim sert anneyi oynamalisin kesinlikle ama yavas yavas.Ciddi bir sekilde kiz kendinden sogutmadan.Okuluna kontrole git gozu korksun.Gerekirse okulunu degistir arkadas cevresinden uzaklassin

Evet tatlı sert'imdir aslında her bir şeye Hayır demeyen arkadaş gibi dertlesen yeri geldiğinde kırmızı çizgisinden öteye geçmeyen
Hayirlari evete dondurulemeyen
efendidir saygilidir ama yalan çok kötü

Sence kirmizi ciznim olan internet kafeye gitme işine izin versemmi

Back
X