• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oglum dersten kaçmış acilll yardım

Dersten benimde kaçmışlığım vardı ama şuan oğlum yapsa sanırım bende çok üzülürüm.
Tavsiyem internet kafeye izin vermemeye devam edin. Ben sevmiyorum o ortamları
Onun yerine onada telefon almayın. Mümkünse kendi telefonunuza internet paketi alın. Evdeyken sınırlı olarak izin verirsiniz. en azından. Telefon alırsanız bu seferde telefon elinden hiç düşmeyecek mesajdı whatsup dı derken yine sürekli onunla ilgilencek bu seferde buna takacaksınız.
İşiniz zor ..Benimde ilk ergenliğe adım atmaya başlayan bir oğlum var Allah hepimize sabırlar versin

merhaba canım çok güzel anlatmısızınız

bende boşanmış anne ve 13 yaşında bir oğlum

oğlumla hep kaliteli vakit geçirdim ama ben ne yaptıysam herzamn bir yanı eksik

dediğiniz gibi ergen olma yolunda ve şimdi benle hiç vakit geçirmek istemiyor sürekli arkadaşları ile gezip tozmak istiyor

Bu çok normal bir durum.
Sizinle vakit geçirmek istememesi..
Önemli olan vakit geçirirken kiminle ne yaptığı..
Ben de temelleri atmaya erken başladım.
Bu nedenle sürekli uğraşları var.
Kızımın derns başarısını hiç etkilemedi bu yoğunluk.
Aksine uykusu, düzeni herşey belli ve şikayetçi değil.

..
Benimkiler henüz küçük. 5 ve 7 yaşındalar..
Ve ben hem annelik hem babalık yapmaya çalışıyorum..
Şimdilik eksik bir taraf yok gibi..
Gayet huzurlu keyifli, mutlu çocuklar ama ergenlikleri nasıl geçer onu bilemiyorum tabi..

sevdasinemalarda kesinlikle kafeye gitmesi çok yanlış

şuan onu tek düşünmesi gereken teog

telefon falan kesinlikle almayın

oğluma babası aldı akıllı telefon inan önüne geçemedim

şimdi evde ne telefon ne de pc kullanmasına izin vermiyorumm

hafta içi tv açılmıyor

çünkü oğlanı çok uyardım kendine plan program yap eğer ben yaparsam biliyorsun demi diye çok uyardım

sonuçlarına da katlanıyor şuan evet biraz beni zorluyor ama oda zamanla anlayacak

önce önündeki bir sınavı atlatması lazım

evet ders çalışmayı sevmiyor 7 yıldır denemdiğin yöntem kalmadı

ama evlat bizim biz elimizden geleni yapacağız

bende akşama kadar çalışıyorum

Aynen bende 7 yıldır her şeyi yaptım
Özel ders etüt spor psikolog (halen gidiyoruz) bu sene de dersaneye verdim

Milim ilerleme yok çok bedbahtim

Dersten benimde kaçmışlığım vardı ama şuan oğlum yapsa sanırım bende çok üzülürüm.
Tavsiyem internet kafeye izin vermemeye devam edin. Ben sevmiyorum o ortamları
Onun yerine onada telefon almayın. Mümkünse kendi telefonunuza internet paketi alın. Evdeyken sınırlı olarak izin verirsiniz. en azından. Telefon alırsanız bu seferde telefon elinden hiç düşmeyecek mesajdı whatsup dı derken yine sürekli onunla ilgilencek bu seferde buna takacaksınız.
İşiniz zor ..Benimde ilk ergenliğe adım atmaya başlayan bir oğlum var Allah hepimize sabırlar versin

Amin
Evet bende bunu düşünüyordum
Sanirim kendi telime internet alsam ve ders calisinca veririm telimi ödül gibi

Bu çok normal bir durum.
Sizinle vakit geçirmek istememesi..
Önemli olan vakit geçirirken kiminle ne yaptığı..
Ben de temelleri atmaya erken başladım.
Bu nedenle sürekli uğraşları var.
Kızımın derns başarısını hiç etkilemedi bu yoğunluk.
Aksine uykusu, düzeni herşey belli ve şikayetçi değil.

..
Benimkiler henüz küçük. 5 ve 7 yaşındalar..
Ve ben hem annelik hem babalık yapmaya çalışıyorum..
Şimdilik eksik bir taraf yok gibi..
Gayet huzurlu keyifli, mutlu çocuklar ama ergenlikleri nasıl geçer onu bilemiyorum tabi..

Cnm allah bozmasın :nazar:
Benim ki de yüzmeye gitti başka spor sevmez
1.sınıftan beri böyle

Çocuğunuz kaç yaşında bu arada?
Eğer erkekse internet kafeye gidebilir ama kızsa gitmesin pek tekin olmayan tipler var internet kafede ve çoğu erkek.sınava mı girecek oğlunuz (sanırım erkekti çocuk)
Ve gireceği sınavda teog heralde.ama sınav senesi diye herşeyden alıkoymayın çocuğu.beklentilerinizin yüksek olduğunu düşünür ve "ya yapamazsam, başaramazsam" diye korkuya kapılır ve heyecandan mutlaka bi kaç soru kaçırır.sınav akşamı acillik olan öğrenci bile var.bırakın televizyonunu izlesin, aşırı olmadığı sürece bilgisayarını oynasın.
Bir de sürekli, "sen çalış, gereğini yap yeter gerisi kısmet" deyip rahatlatın ki zaten öyle.
Neyse çok uzattım çocuğu sınava girecek olan tüm anneler okusun bu yazıyı!

Bu arada ben de liseye başlayacağım zaman annem ve babam ne telefon, ne bilgisayar hiç bişey yasaklamadı herşeyi bana bıraktı sen çalış yeter dediler heyecanlandırmadılar rahatlattılar sağolsunlar ve ben istediğim liseye de girdim.dersi derste dinlemesi gerek bu arada

Aynen
Çocuk bizden nefret ederse yandik
Bizim orda evden kaçanlar bile var bu yaşta
İlk panigim geçti gibi akşam bir kafede buluşup bir pasta eşliğinde konuscam

Ben internet kafeye tamamen karşıyım o yüzden mi kactin desem
Haftanın belli günleri kafeye izinli versem
Yada akıllı telefon mu alsam anneanne den girse
Bizde internet yok

1.si akıllı telefonla falan çözülecek iş değil bu. çok mantıklı bi şekilde bi kafede konuşucam diyorsunuz bu çok hoş ancak bi hatasına karşılık bi daha yapmasın diye telefon alırsanız, bi dahaki sefere isteklerini yaptırmak için daha sorumsuzca hareket eder. 2.si internet kafeye gitmesine bi sınır koyun. tamamen yasakladığınız için okuldan kaçtı. 3.sü de çok kızdıgım anne baba durumudur bu. evinizin maddi durumunu bilemem büyük konuşmak istemiyorum ama "özel de çalışıyorum gidemem" kelimesiyle önceliklerinizi sorgulatır. çocuğunuz mu işiniz/para mı?

Bir sakin olun alt tarafi internet cafeye gitmis gitmeyen ya da okuldan kacmayan mi vardir?Cok buyuk tepkiler vermeyin belli ki sizden korktugu icin yalan soyluyor..
ergenlik donemi dikatli olmak lazim,baba neden yalan soyluyor cok guzel ornek oluyor masallah cocuga ...

Okuldan kacmamis olan yoktur heralde. Bence büyük tepkiler vermemeniz gerekiyor. O suanda ergenlik döneminde ve bu oldukca normal bir olay. Hic üzülmenize gerek yok, karsınıza alıp sakin bir sekilde konusun. Ve arada bir internet kafeye gitmesine izin verin. Aksi takdirde sizde gizli gidecektir

okuldan kaçmamış olan yoktur diyen arkadaşlar okullar daha yeni açıldı ilk haftadan bi çocuk okuldan kaçamaz. senenin sonlarına doğru olur,havalar ısınır, bahar gelmiştir eyvallah ta sene başı bu ya daha 1 hafta oldu. acil önlem alınması gereken bir konu bu

Cnm bu durumda dersaneye yazdirdim bisiklet aldım yüzmeye de yazdiririm telde alırım gerekirse yeterki bana bunu yapmasın
Zaten çok fazla telde oyun oynuyor internet al dedi kabul etmedim bilseydim önlem alırdım isyerindeyim aglamakliyim

dersaneye yazdırdınız yüzmeye yolladınız telefonda alırsınız gerekirse ama bu çocuğun bunlara ihtiyacı yokkkk. biz öğrencilerimizden çok görüyoruz ilgisizlikten napacağını şaşırmış. ilgileniyorum demeyin sakın. akşam işten gelip yemek mi yapıyosunuz evimi temizliyosunuz çocuğun ödevine mi yardım edebiliyosunuz. bunları alcağınız parayı kazanmayın ama şu cocuklarla nolur oturup ders calısın sohbet edin pasta börek yapın hiç bişey yapamıyosanız dizinize yatırıp saçını okşayın yaa. akşam dizilerinizden fedakarlık edin. yeminle sapıtmış 8. sınıf öğrencisi görmekten gına geldi

Senin oğlan ne ki ben lisedeyken arkadaslarimla okuldan kaçma konusunda bir duayendim. :KK70:
Duvardan atlama bizdeydi , başka okul uniformasi giyip çıkmak bizdeydi , yanimiza sivil kıyafet getirip giyip çıkmak bizdeydi oo neler neler :KK70:binbir takla atıp çıkar sonra da avmlere kafelere sinemalara giderdik :D
Üzülme bir dönem bu .
Şu an üniversite 4. Sınıf öğrencisiyim yani . Çok üstüne gitme bence .
Bilgisayarlardaki o oyunlar bence de çok zevkli haklı çocuk.
Ders ders ders içleri kiyiliyor şimdiki neslin .
Madem eve internet , pc almıyorsunuz o zaman gönderin gitsin ara sıra. , saatlice . Hem bunu bu ödül sistemine de dönüştürebilirsiniz

Son düzenleme:
arkadaslarına karsı mahcup etmeyın
eve geldıgınde once soluklanmasına yemek yemesıne ızın verın
sonra babası geldıgınde baba dıger odadayken odasına gırın
bugun olanı bıldıgınızı ızınsız dersden kacmak yerıne ızın alması gerektıgını dogru gordugunde ızın verecegını kendısını hıcbıseye zorlamadıgınızı bazı dogruları ondan yas ıtıbarıyle daha once bıldıgınızden ıyılıgıne uyardıgınızı soyleyın
bugun bunu ben degıl babanda ogrenebılırdı bunu belırtın ıyı nıyetımı suıstımal edersen bı daha bu konusmayı baban senle yapmak zorunda kalcak deyın

Kızlar merhaba çok kötüyüm
Ben oglumun isteklerine Hayır demeden
Düşünüyorum ve makul olanlara evet derim yalan söylemesin diye

Fakat bir iki yalanini yakalamıştım daha önce bugün de bir arkadaşıyla dersten kaçmış

Ne yapmalıyım nasıl yaklaşmaliyim ki bir daha yapmasın
Baba çok öfkeli ona soylesemmi söylemesemmi sizce

Çok üzgünüm aglicam :KK43:
Okuldan al biyere Cirak olarak ver parayida cebinde olmasın siz alın bir sene burnu surtsun cocuk okutmak hayat şartlarını anlasın belki bir senesi heba olur ama on sekilde akıllanir ordan da kaçarsa. Hic bir sekilde harçlık vermeyin yasının verdigi ergenlikle hircinlik olabilir yada uzman bir piskologdan yardım alın bunun icin gelecegini heba ediyor

Zamanında biz de az kaçmadık. Hiç de birşey olmadı. Bu kadar üzülmenize değecek birşey yok bence. Dershaneden de okuldan da, ünivden de, eksik günler kaçışlar çok... Ama burslu bi şekilde özel bi ünivde okuyorum. abartılacak bişey değil.

Bizde arkadaşlarla okuldan kaçtığımız ben eve giderdim onlar dışarda takılırdı :)
Oğlunuzla konuşun eğer gitmek istiyorsa bile okul dışında belirli bir süre gidebileceğini söyleyin belki izin vermediğinizden dolayı okul Zaman'ı gitmiş olmasın ?

1.si akıllı telefonla falan çözülecek iş değil bu. çok mantıklı bi şekilde bi kafede konuşucam diyorsunuz bu çok hoş ancak bi hatasına karşılık bi daha yapmasın diye telefon alırsanız, bi dahaki sefere isteklerini yaptırmak için daha sorumsuzca hareket eder. 2.si internet kafeye gitmesine bi sınır koyun. tamamen yasakladığınız için okuldan kaçtı. 3.sü de çok kızdıgım anne baba durumudur bu. evinizin maddi durumunu bilemem büyük konuşmak istemiyorum ama "özel de çalışıyorum gidemem" kelimesiyle önceliklerinizi sorgulatır. çocuğunuz mu işiniz/para mı?

Evet evimizin maddi durumumu bilmiyorsunuz
Ve ayrıca büyük te konuşmayım diyorsunuz ama büyük konuşmaktır bu yazdığınız ne demek çocukmu
işmi-paramı elbette ki çocuğum

Ona bakan biri var güvendigim ;annem o koştu her yere bende giderim acil durumlarda allah korusun ama çok izin vermiyor patron

Dipnot :siz hiç kahvaltıda ekmeksiz akşam yemeğinde yemeksiz kışın yakacaksiz kaldinizmi?
Ben onun yarinlari için çalışıyorum teoku kazanamazsa koleje gonderebilmek yiyeceğimden kisiyorum

Okuldan al biyere Cirak olarak ver parayida cebinde olmasın siz alın bir sene burnu surtsun cocuk okutmak hayat şartlarını anlasın belki bir senesi heba olur ama on sekilde akıllanir ordan da kaçarsa. Hic bir sekilde harçlık vermeyin yasının verdigi ergenlikle hircinlik olabilir yada uzman bir piskologdan yardım alın bunun icin gelecegini heba ediyor

Yazın verdin 3 gün çalıştı kendi kendine istifa etti çalışmam okuyacağım güzelce diye ağladı bir daha vermedik

Bir yıl onu okulundan alıp işe koyarsam intihar ederim heralde
asla bir gun bile okuldan almam

Evet evimizin maddi durumumu bilmiyorsunuz
Ve ayrıca büyük te konuşmayım diyorsunuz ama büyük konuşmaktır bu yazdığınız ne demek çocukmu
işmi-paramı elbette ki çocuğum

Ona bakan biri var güvendigim ;annem o koştu her yere bende giderim acil durumlarda allah korusun ama çok izin vermiyor patron

Dipnot :siz hiç kahvaltıda ekmeksiz akşam yemeğinde yemeksiz kışın yakacaksiz kaldinizmi?
Ben onun yarinlari için çalışıyorum teoku kazanamazsa koleje gonderebilmek yiyeceğimden kisiyorum

Noldu dun aksam..Bir de kolej sart degil soylemek istedim bu kadar eziyet etmeyin kendinize nolur ,eger orada da calismazsa cok uzuleceksiniz,sizde biliyorsunuz bunu ..

Noldu dun aksam..Bir de kolej sart degil soylemek istedim bu kadar eziyet etmeyin kendinize nolur ,eger orada da calismazsa cok uzuleceksiniz,sizde biliyorsunuz bunu ..

Canım aksam eşim gelmeden konuştuk
Uzgundu hatasını anlamıştı
Yalnız annem ;bari internet kafeye gittiğini söyleme demiş :KK57: çocuğu yalana sevketmis

Yinede başkalarının dediğini yapmadan önce düşün yanlış sa anneannen bile dese yapma dedim
Arkadaşların illede okuldan kaçmak yanlıştır demene gerek yok benim cnm gelmek istemiyor desen yeter dedim

Bakalim artık

Özel okula gelince kısa yoldan bir meslek edilebileceğini düşündüğüm bir bölümü kolejde okumayı istiyorum teok olmazsa

Canım aksam eşim gelmeden konuştuk
Uzgundu hatasını anlamıştı
Yalnız annem ;bari internet kafeye gittiğini söyleme demiş :KK57: çocuğu yalana sevketmis

Yinede başkalarının dediğini yapmadan önce düşün yanlış sa anneannen bile dese yapma dedim
Arkadaşların illede okuldan kaçmak yanlıştır demene gerek yok benim cnm gelmek istemiyor desen yeter dedim

Bakalim artık

Özel okula gelince kısa yoldan bir meslek edilebileceğini düşündüğüm bir bölümü kolejde okumayı istiyorum teok olmazsa

Anladim sevindim size saygisizca davranmadigina..Cunku siz gercekten iyi bir annesiniz cok belli ,nasilda didiniyorsunuz onun icin umarim kiymetinizi bilir ..

Back
X