Oğlum hakkinda...

lilakelebek

Üye
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2015
130
67
18
36
Arkadaslar iyi aksamlar.. Bugun eltimden bazi seyler duydum. Kizi anlatmis.. Benim 6 yasinda ki oglum, onun 11 yasinda ki kizina sorular sormus.. Eltimin kizi oglumdan icin tuhaf tuhaf hareketler yapiyo demis annesine.. Oglumun 4 yasinda kiz kardesi var.. Onu bazen banyo yaptirirken falan goruyo kapiyi acinca.. Eltimin kizina sizin neden pipiniz yok? Bi bakiyim senin de yok mu? Kardesimin yok demis.. Poposuna dokunmaya falan calismis.. Bunlardan haberim yoktu.. O ortamda konu acilinca eltim kizina bir daha oyle bisey yaparsa sert bi dille kiz.. Babama soylerim senin de babana soylerim cok kizarlar de dedi.. Bana da okulda da baskalarina yaparsa dikkat et bak dedi.. Sonrada ogluma dondu saka yollu sapik mi olcan sen dedi? Ben ne diyecegimi bilemedim.. Bana boyle sorular sormadi hic.. Acikcasi eltim boyle anlayinca utandim ne diyecegimi bilemedim.. Ne demeli, nasil davranmali? Yardimci olur musunuz?

Eltinizin sizinle bu durumu paylaşması güzel fakat her ne olursa olsun bir çocuğa sapık mı olacaksın demek çok yanlış. Her çocuk merak eder ve sorar bir çok şeyi. Önemli olan izah etmek, onların anlayacağı bir dille farkı anlatırsanız o zaman çocuk da bunun nedenini anlar ve bir daha sormaz. Sapık mı olacaksın ne yaaa? Çok sinirlendim

çocuk bunlar ya o yaşta çocuklar merak ediyor işte anlat ona sakın çocuğa bağırma ama

Oglunuz yigenini yasina uygun gordugu icin o yuzden ona sormustur cocuk sonucta onlar. Benim kiz yigenlerim soruyolar erkek yigenlerime neden sizde o sey var diye eltiniz laf sokmus gibime geldi cahil cahil hareketler. Oglunuzla sizin konusmaniz lazim bu konulari veya babasinin.

iyi de oğlunuz 6 yaşında ve kız kardeşi var

kızların pipisi olmadığını neden şimdiye kadar öğrenmedi

benimki daha küçük ve hep bunu sorar ben de söylerim

okuldakiler dışında kız da yok çevremizde yani

hatta bazen bana da vururdu mesela pipin acıdı mı derdi ben de benim pipim yok ben kızım derdim

özel bölgeler ellenmez diye de hem biz hem de okulda anlatılıyor

çocuk merak etmiş; eğer bu konular hep tabu ise; birbirlerini görmüyor ise en yakın kuzeninin bulup sormuş

zira tv vs ile de uyarılıyorlar öpüşmek; ellemek vs normallleşiyor

eltin de kendince şaka yapmış; becerememiş, kapasitesi yetmemiş işte boş ver onu güzelce anlat sen oğluna

Eltinizin inşallah tek çocuğu bahsettiginiz kizidir. Baska çocuğun daha hayatini mahvetmesi beni daha cok üzecek.
Ayrıca 6 yaşında ve kesfediyor oglunuz..
Anormal bir durum yok. ama dikkat edin üzerine gidip çocuğun dikkatini cekmesinler lütfen.
Tavsiyem oglunuza durumu izah etmeniz.kizlarin bunu var,erkeklerin sunu gibi.

Kendisi de cok utaniyor benden bile.. Gormemi istemiyor.. Saklaniyor oyle degistiriyor ic camasirini falan.. Bi tek banyo yaptirirken bisey demiyor.. Onda da utaniyo zaten.. Ki bunlari yaptigina gore o bolgenin ayip oldugunu anlamistir diye dusunuyorum..
Sordu baya uzun bi zaman once neden kardesimin ki oyle diye bende aciklama yapmistim kendimce o gunden beri hic konusu acilmadi bi daha sormadi..

Uzerine gidip dikkatini cekmesinler kismini anlamadim.. Aciklarsaniz eger dikkate alacagim gercekten

aslında biliyor

ama utanması vs muhtemelen birileri ona bir şey demiştir

o da bunu merak etmiş ve en yakın bulduğu kuzene sormuş aslında

çevrede bu pipiyi kestirelim vs diyen tipler var mı

hani sünneti kasteder ama çocuk tümden kesilecek sanır

Keske "sapik olsa bile kizin icin endiselenecek bir durum yok" deseydin.. kucucuk cocuga soyledigi seye bak embesilin.. nasil bozmadiniz, o sadece 6 yasinda ve yasinin geregi sorular sormus..

Keske "sapik olsa bile kizin icin endiselenecek bir durum yok" deseydin.. kucucuk cocuga soyledigi seye bak embesilin.. nasil bozmadiniz, o sadece 6 yasinda ve yasinin geregi sorular sormus..
O an sok oldum gercekten.. Oglum da duymadi.. Baska bi seyle ilgilendigi icin.. Dilim tutuldu resmen cok uzuldum sonradan niye bisey demedim diye.. Pisman oldum..

Yerim ben onun pipili sorularini!
Cok normal sorular bunlar. Ama incelemek istemesi ac bakiyim demesi bunlar incelenmesi gerekir..
Yine de cocuk cocuga sorar tabiiki de sizden cok utaniyor bu da normal...
Babasi belki konuşup anlatmali...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…