Oğlum hakkinda...

Eltimin kizinin adi ayse olsun mesela.. Oglum surekli onunla oynamak, yemek yerken onun yanina oturmak falan iatedigin de eltim sen baska yere otur ondan biraz uzak dur dedi.. Kizi da evet ben mayinli bolgeyim dedi.. Bnde iste sebebini sorunca boyle dedi...

Uzerine gidip dikkatini cekmesinler kismini anlamadim.. Aciklarsaniz eger dikkate alacagim gercekten
Sapik mi olacaksin?
Ne yapacaksın pipinle? Bla bla
Kuzen anneye soylemis,oda size söylemiş. Saka yapmasina gerek yok.
Siz altini açarken kardesinin yanına gelmesine Izin verebilirsiniz.
Ayrica babana söylerim, babama söylerim kizar. Cok daha feci bence.
Kizim ilk gördüğünde kreste "biliyor musun erkeklerin ki sallanıyor "dedi bana "evet canim" ama itiraf edeyim gülmemek icin zor tuttum kendimi. Sonra bir kac kişiye daha sordu "kizlarinki yapisik,erkeklerinki sallaniyor " diye herkes gayet sakin evet dedi.
(Tabi ben bundan sonra , hepimizin vücudu kendimize ozel, izinsiz dokunmamaliyIz, izinsiz kimseyi opemeyiz... klasik anne konuşmasını yaptım. )

Direk azarlama yontemi ile cozmeye calisiyo.. Evet haklisiniz..

çocuğun yaş dönemi açısından son derece olağan bir durumu bu kadar cahilce karşılayan eltinizin zihniyetindekiler yüzünden, cinselliği çok kötü birşey olarak gören kimlik bunalımlı insanlar, kadının gülüşünden tahrik olan sapıklar ve maalesef ilk gecesi kabusa dönen genç kadınlar yetişiyor
sakın kızmayın oğlunuza sakın! eltinizi susturun sen bana bırak deyin
oğlunuza çok basit yalın bir dille kadınlarla erkeklerin farklı olduklarını anlatın bunu sadece cinsel organlar değil dış görünüş ve toplumsal cinsiyet rolleri açısından da anlatın.
merakını tatmin edecek kadar açıklama yapın ama çok da fazla yapmayın iyice körüklenmesin, sürekli bu konudan bahsetmeye çalışırsa basit cümlelerinizi tekrar edip sonrasında dikkatini başka şeylere çekip meşgul edin.
bunlar benim ilk aklıma gelenler ama internette biraz araştırma yaparsanız çok iyi psikolog tavsiyeleri bulacağınızdan eminim.

Tesekkur ederim., cok haklisiniz..

canım benim babamın arkadaşı vardı yaşıttık filan çocuk beni öperdi yemek yerken ağzıma yemek yedirir öperdi falan filan babamda gülerdi kısaca çocuk bunlar daha

Sizinle psylasmışta haddını aşmasaymış ıyıymış. Bılınçlı bır ebeveyn olsaydı cocugun kendısınden baslayarak cınsel bır kesfe cıktıgını yasınında buna son derece uygun oldugunu bılırdı. Tabıkı sorucak merak edecek. Sapık yada bu gıbı saygısız sıfatlarla cocugunuzun etıketlenmesıne ızın vermeyın.

Eltiniz gerçekten sizi uyarmak isteseydi çeker bir köşeye anlatırdı
Hem sizi hem de küçücük çocuğu rencide etmiş herkesin içinde
Bu arada tam keşfetme zamanı ufaktan anlatın birseyleri
Çocuk o,sora sora ogrenicek

Cok haklısınız. Cocukların onunde boyle bı seye gerek yoktu... Onun. 5 yasında kı kızı mahallede kendınden yasca cok buyuk bı kıza bagırarak 3 defa beynine s.cıyım dedi.. Ben bunu duydugum halde gıdıp annesine bahsetmedım bozulmasın diye...

eltinizin tavrı çok cahilce.. Öyl bir yaklaşım çocuğu şuçluluk duygusuna iter.... Şu an cinsiyet kavramlarını kendi vücudunu ve kimliğini oluşturduğu dönem( ki farklı cinsiyetleri öğrenmesi lazımdı şimdiye kadar) uygun bir dille onun anlayacağı kelimelerle açıklamanız lazım korkutarak değil... Hatırlıyorum zamanında bende anne babama soruyordum :)

Çocukların o yaşlarda öyle sorular sorması gayet normal. Sizin çocuğunuza onun anlayacağı dilden kız ve erkek ayrımını anlatmanız ve insanların vücutlarında bazı bölgelerin görünmesinin ve dokunulmasınn ayıp olduğunu öğretmeniz gerekli.

Ortada hiç anormal bir durum yok bence. Benim oğlum 3.5 yaşında. 3 aylık kız kardeşi var ve hep altını değişirken soruyor anne kardeşimin pipisi var mı diye bende anlatıyorum kızların pipisi olmaz diyorum. Çocuklar nasıl öğrenecek kesfederek sorarak dokunarak tabiki. Bir süre soracak dokunacak sonra öğrenip bırakacak.

Sapıkmı olcaksın ne demek yaa? Beyin bedava..

Çocuklar en az 3-4 yaşında sormaya başlarlar böyle şeyleri, nasıl anlatmak gerektiğini bilemezsen her siteden değil ama uzmanların görüş belirttiği sitelerden bakıp onunla konuşabilirsin. Ayy pislik, sapık, kaka, höt falan yanlış şeyler bunlar.
Dünyaya gelen çocukların kız veya erkek olduğunu, büyüynce baban ya da benim gibi olacaklar gibi basit kafa karıştırmayan şeylerle anlatabilirsin. Mesela herkesin özel bölgesi var, bunu sadece kendisi, annesi ve babası görebilir gibi söylenebilir.

Bir de özellikle erkek çocukları altı açık falan dolaştırıyorlarya, ben bunlara çok karşıyım. Çünkü daha emeklemeye başlarken farkındalığı da başlıyor çocukta. kişisel gelişimi devam ediyor. Yani böyle önemli bir dönemde küçük diye çocukları üstsüz, altsız dolaştırmak çok aptalca bence...

Eltin kendi kızı için telaşlanmış oğluna sapık mı olacaksın diye sorması ise çileden çıkarırdı beni çüş yani! Bacak kadar çocuğa denecek laf mı bu!
Nasıl anlatılması gerekiyo bunları bir Pedagog kitabından öğrenebilirdin aslında bu zamana kadar.

Cocugunuz erkek ve boyle seylere tamda ilgi merakin basladigi zamanlari yasiyor.
Bu konudaki yaklasimlar, sozler cocugunuzun hayatini etkileyecek.
Merak ettigi sorulari size sorabilecegini soyleyin, konusun anlatin.
Mahremiyet hakkinda bilgi verin, kimseye dokunmamasi gerektigini soyleyin.
Ama kim olursa olsun cocugunuza soz soyletmeyin, hele hele sapik mi olacaksin diyebilme potansiyeline sahip insanlara gereken cevabi verin.
Cocugunuzla bu sekilde konusturtmayin.

Sapikmisin O Nedemek Babana Söylerim Çok Yalnis Bunlar Çok Çok sinirlendim görünce

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…