- Konu Sahibi KarakterSahibesi
-
canımistersen bir uzmandan yardım al ama bu yaşlarda çocuklar genelde dikkati üzerine çekmek için böyle davranıyorlar benim oğlumda 3 yaşındayken piknik seti istemişti vede ağlayarak aldırmıştı arabalarıyla oynar sonrada arada onlarla oynardı sonra çamaşır katlamak isterdi bende onu bir uzmana götürmüştü senin gibi bayağı korkmuştum uzman çocukların bu yaşlarda böyle şeyler yaptığını biz anne vede babaların daha ılımlı yaklaşmamızı üstüne gitmememizi söylemişti daha sonra o oyuncaklardan vede hareketlerden vazgeçeceğini söylemişti gerçektende kısa bir süre sonra o piknik sepetini bir kenara bıraktı çamaşırlardanda vazgeçti bide şöyle birşey var çocuklar deavmlı anneyle beraber vakit geçiyor eee annelerde genelde çocuktur diyerekten herşeyi çocukların yanında yapıyor çocukta bir bocalama geçiyor babayla çocuk arasındaki geçirilen zamanda önemli yani canım bence eşinle daha fazla zaman geçirsin oğlunuz ama bence üzülme canım bu dönemide atlatacaksınız
bak benim ufaklık şimdi 8 yaşında okulda bir sürü kız arkadaşı var tama bir erkek oldu yani geçen gün diyorki anne ben evlenmiycem neden diye sorduğumdada yok ya ben evlenmiycem ne kadar çok kız arkadaşım olursa o kadar iyi evlenince sadece bir kıza bakmam lazım eee hem evli olupta hep başkalrıyla ilgilenirsem o zamanda çocuklarımın annesini aldatmış olur diyor ya bakarmısın nerden duyuyorsa bunları artık
yani canım hiç üzülme geçecek bu dönemlerde
benimde biri10 biri3 yaşında iki oğlum var bazen bende endişeleniyorum onlar için onlara kimliklerini sürekli hatırlatıyorum uygun bir dille çünkü zaman çok değişti çocuklarda hayatta en çok onların zarar görmesinden korkuyorum ALLAH hepimizin çocuklarını korusun sizde telkinlerinize devam edin vücudunu yeni tanımaya başladığı için çocuklar bu tür tepkiler verebiliyor sürekli anneyle oldukları içinde anneyi model alıyorlar siz çocuğunuza erkek olgusunu aşılamaya çalışın babada model olsun bunun için çaba göstersin genelde çocuk eğitiminde babalar biraz tembel oluyorlar sorumluluk almak istemiyorlar ama çocuk eğitimi anne ve babanın sorumluluklarını bilmesiyle gerçekleşiyor bu zamanda çocuk yetiştirmek gerçekten çok zor benim üç tane birde kızım var ergenlik yaşıyor şimdi bu da çok zor canım küçük oğlum okadar yormuyor her kes büyüdükleri zaman gör sorun neymiş diyorlardı çok doğruymuş tecrübe
bak benim ufaklık şimdi 8 yaşında okulda bir sürü kız arkadaşı var tama bir erkek oldu yani geçen gün diyorki anne ben evlenmiycem neden diye sorduğumdada yok ya ben evlenmiycem ne kadar çok kız arkadaşım olursa o kadar iyi evlenince sadece bir kıza bakmam lazım eee hem evli olupta hep başkalrıyla ilgilenirsem o zamanda çocuklarımın annesini aldatmış olur diyor ya bakarmısın nerden duyuyorsa bunları artık
yani canım hiç üzülme geçecek bu dönemlerde
arkadaşlar yorum yapan herkese teşekkür ediyorum ayrı ayrı.
ben daha önceki sayfalarda yazmıştım zaten bi pedagogla görüştüğümü. yoksa 6 aydır sadece endişelenmekle kalmadım bu mümkün mü? dikkat çekmek için yapıyo olabilir demişti. .2-3 ay gözleriniz üstünde olsun ama çaktırmadan dedi. iyice bi gözlemleyin artarsa ya da aynen devam ederse getirin demişti. şu an sadece gözlem yapıyorum. doğru telkinlerde bulunmaya çalışıyorum. buraya bu konuyu açma sebebim de yaşayan birileri varsa tecrübelerini paylaşmak içindi.
yoksa tabii ki evlat bu başka şeye benzemiyor. canımız ciğerimiz onlar ihmal edilir mi hiç.
desteğiniz için çok teşekkür ederim...
burcu'cum gerçekten çok üzüldüm. Allah kimsenin başına vermesin.
sana ve ailesine sabırlar diliyorum canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?