selam arkadaşlar..şimdi ben size mevcut durumu özetleyeyim..benim altı yaşında bir oğlum var bu sene ilkokula başlıyor.oğlum sessiz ve sakin bir bebek olarak büyüdü.oldukça usluydu.iki sene önce kreşe başladı.ilk hafta çocuğunuz fazla sakin sanki başka bir dünyada yaşıyor demeye başladı hocaları..o haftada oğlum gözüm ağrıyor demeye başladı.göz doktoruna götürdük.hipermetrop çıktı ileri derecede.gözlük takmaya başladık..hocaları bir problem yok demeye başladılar..görme bozukluğundan kaynaklanıyormuş çocuğunuz çok değişti demeye başladılar..neyse geçen sene başka bir kereşe gitti oradaki öğretmeni de sizin çocuğunuz sanki başka bir dünyada yaşıyor dikkatini çekemiyorum.bazen sesleniyorum beni duymuyor dedi..neyse işitme testi yapıldı problem yok.aldım çocuğu bir çocuk psikoloğuna götürdüm öğretmeninin tavsiyesi üzerine.çocuğunuzun karakteri bu dedi.öğretmeni ders esnasında bazı uyarılar göndersin.arada dokunsun dimi ali falan desin dedi.oğlum ilk dönem tek başına takılmayı tercih etti öğretmeni sosyalleşemiyor dedi.ikinci dönem arkadaşlarıyla kaynaşınca problem kalmadı..birde çok arkadaş seçiyor.bir arkadaşı diğerine bir yanlış mı yaptı.bir daha onu arkadaşı olarak görmüyor.hani vurar iter falan değil.misal vuran arkadaşına kızmıyor ama vurulan çocuk ağlarken biri gülsün ona o gülen çocuk o ağlarken dalga geçti diye bir daha yüzüne bakmıyor.şimdi yeni bir okula başladı..öğretmeni bugün eşime siz bu çocuğa ne yaptınız hiç konuşmuyor demiş...
hani özgüveni yok çocuğun..birşey alacak olalım annem ne isterse onu alalım diyor oğlum diyorum sen kullanacaksın senin tercih yapman lazım..yook senin beğendiğini ben beeğnirim diyor..korkuyorum sonuçta ilkokul 4 yıl aynı okula gidecek..ben bu çocuğu nasıl açabilirim...kendine güvenmesini daha atak olmasını nasıl sağlayabiliirm..