Oğlum kedimizi balkondan attı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kötü kalpli bal gibi olur. Çocukların hepsi masum değil. Kötülük sanırım zihinsel bir problem. O yüzden psikopatların çocukluğu da psikopat gibi
Niye o zaman alimden zalim , zalimden alim olurmuş gibi bir söz var o zaman ? Her psikopatın çocuğu psikopat , her iyi ailenin çocuğu da iyi mi oluyor ? Tanıdığım bir doktor var . Kadın ve eşi birlikte doktorlar aynı hastanede coçuklari ise şuan hapiste . Çocuk böyle bir hayat istedi . Hatta annesi çocuğunu kurtarmak için illegal yollar denedi . Yani evrakta sahtecilik yapmak istedi. Adam ise hayır cezasını çeksin dedi. Sonucunda anne baba da ayrıldı. Şimdi Çocuk hapiste anne baba ise ayrı ayrı ayni iş yerinde görevlerine devam ediyorlar . Yani o işler her zaman öyle olmuyor. Kötülük zihinsel bir problem ise onu bilmiyorum

Şunu anlamıyorlar işte. O akran zorbalığına uğrayan çocuğun ebeveyni de olabilirlerdi. Şiddeti uygulayan çocuğun penceresinden bakıyorlar ama uygulanana gelince yavaş işliyor niyeyse.
Eğer müdahale edilmezse o şiddet bulaşıcı hale gelir. Önce hayvana uygular, sonra sınıftan, kurstan kendine bir kurban seçer. Sonra kendi gibi birkaçını bulur, onlara da bulaştırır.
Ben çok hassasım bu konuda. Çocuk yaşta uğranan akran zorbalığı, şiddet hayatınızı mahvedebilir.
Benim bir öğretmen olarak yapabileceklerim sınırlı. Elimden geldiği kadar gözlemledim, korudum, rehberlik saatlerine artırdım, veliyle görüştüm vs. Ama iş hep velide bitiyor. Çocuktaki sorunu görmüyorlar, çözümü de olmuyor maalesef.

Ayh...
Kedim var. Oğlum da var. Bir canı kurtarmak zorunda kalsam oğlumu seçerim. Mesela bir yangın vs. Tek bir şansım olsa. Siz 3 kedinizi alın, çocuğunuzu bırakın
İkisini de aynı anda gözetmek gerek. İnsan kedileri de evladı gibi görür sizde o yoksa hayvanları lütfen hak edecekleri şekilde sevilecekleri, yangında kurtarılmaya değer görülecekleri ailelere verin :)

Ben ayni fikirdeyim ama sandigimiz kadar saf degiller diyorum. Benimki oyun olsun diye, ucuslarini gormek icin yapmisti biliyorum ben ona dahi kizdim demek istedim. Yukarida ornekli aciklama yaptim, kimi nasil cocuklari kastettigimi anlatmak icin

Acımasızlık kavramını bilir demiyorum bu soyut bir şey ama olabilir diyorum

Bence oglunu değiş kendini götürsün pskologa ciddi problemleri var

Bide tutturmuşlar ne görse onu yapar çocuk diye yahu 3 kardeşiz biz neler gordük psikopat olmadik veya hiç birimiz birbirimize benzemiyoruz aynı anne baba yetiştirdi bizide, ama çiçek gibi ailelerin ne psikopat çocukları çıkiyor elinden geldiğince çocuğunu iyi yetistirmeye çalışırsın ama biyerden sonra doğuştan ve karakter olduğuna inanıyorum

Annesinin hatası var bence de zaten

+919716261819

Hanımefendi her şeye itiraz ediyorsunuz da çocuğu ağaç kovuğundan 5 yaşında mı aldınız geldiniz? Demekki yanlış yaptığınız şeyler var. Geceleri kitap okuyorum demekle olmuyor. Pedagogla paralel gidiceksiniz ihtiyacınız varsa böyle.

Ne kediye ne çocuğa sahip çıkmışsınız işte. Çocuk ya eline bıçak alsa , küllük alsa onu atsa balkondan birisine saplansa ölse yaralansa? Ya kuşlar gibi uçucam diye kendini atsa? Bu ihtimaller sıralanır gider.
Yaşadıklarınızdan ders de almıyorsunuz ki, daha önceden bir olay yaşamışsınız ama sonra yine olmadı ki diye bir bahaneyle file de germemişsiniz. Oldu işte bak? Biraz karı koca aynaya mı baksanız

Ben ayni fikirdeyim ama sandigimiz kadar saf degiller diyorum. Benimki oyun olsun diye, ucuslarini gormek icin yapmisti biliyorum ben ona dahi kizdim demek istedim. Yukarida ornekli aciklama yaptim, kimi nasil cocuklari kastettigimi anlatmak icin
Şu noktada anlaşamıyoruz. Bahsettiğiniz çocuk kötü kalpli olduğu için yapmıyor. Psikolojik destek alması verek kesinlikle. Bu davranışının sebebi başka. Belki aile içi şiddet, belki yanlış ebeveyn tutumu, taciz, belki de genetik yatkınlık. Yani sonuç: çocukları boğmaya kalkmak. Sebep: öylesine kötü kalpli olmak değil. Başka bir sebebin yansımasıdır bu. Üzüldüm o çocuğa da çevresindekilere de.

Evet bibi kesinlikle

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…