- 24 Ekim 2014
- 59.306
- 330.139
- 698
- Konu Sahibi Tombulkedi
-
İkisi de canlı ve ikisi de zarar görmüş bunu tek sorumlusu ANNE. Ne çocuğa annelik yapabiliyor ne hayvana bakabiliyor. Tedavi olacak tek kişi T TombulkediKendi gibi 5 yaşındaki çocuğa lanet edeceğimizi düşündü herhalde.
Arkadaşlar, çocuklar tatlı şeyler kabul ediyorum. Her şeyin yavrusunun sevildiği gibi insan yavrusu da sevimli oluyor.
Ama çocuklar aptal değiller, sadece yaşları küçük o kadar. Hiçbir şeyi bilmez gibi davranmak doğru değil. Her kötü davranışı bilmediklerinden ötürü yapıyor değiller.
Sınıf öğretmeni olduğum bir sınıfta 19 öğrenci bir olup 1 öğrenciye koskoca bir dönem psikolojik şiddet uygulamışlar, inanabiliyor musunuz? Ben ikinci dönem geçmiştim okula, o çocuk aylarca ona maruz kalmış. Hepsi de o çocuğu üzdüklerinin farkındaydılar, öyle bilmiyor etmiyor demeyin. Sınıfa girerim, bir karışıklık olur hemen X yaptı. Tahtada konuşanları yazma diye lanet bir adet var niyeyse, hep o çocuğun adı yazılı olur. Bazen hava iyi olunca top oynamaya çıkarırım, bir o çocuğu oyuna almazlar. Böyle böyle bir iki haftada fark ettim akran zorbalığını.
Bunun dışında bir keresinde de ortaokul çocuklarının, tartı yapan kör bir adamcağızla dalga geçip önündeki bozuk paraları çalmaya çalıştıklarına şahit olmuştum.
Üzgünüm ama kanatsız melek varsayımı her zaman tutmuyor. Yeterince fazla çocuk görünce anlıyorsunuz.
Haklısınız. Psikiyatriye ve psikoloğa gidiyorum zaten. Bir önceki açtığım konudan sonra başladım. Tahammül üm çok düşük son zamanlardaİkisi de canlı ve ikisi de zarar görmüş bunu tek sorumlusu ANNE. Ne çocuğa annelik yapabiliyor ne hayvana bakabiliyor. Tedavi olacak tek kişi T Tombulkedi
Woman bildiğim kadarıyla avukatsın. Bende erken çocukluk eğitimi uzmanıyım. Doktoram da bu alanda. Çocuk gelişimi üzerine de dersler veriyorum.5 yasinda cocuk neyi neden yaptigini bilir ve bazi cocuklar gercekten kotu kalpli.
Çocukları kutsayan yok. 5 yaşındaki çocuğun sorumluluğu ebeveynlerdedir. Yaptığı eylemin nedeni aileden kaynaklıdır. Bu arada her canlı kutsaldırÇocukları neden kutsuyoruz anlamıyorum gerçekten. Sorunlu çocuk vardır, sorunlu eneveyn de vardır. Hatta bazen ebeveyn herşeyi yapsa da çocuk sorunlu olabilir, olur yani bir sürü farklı versiyon. Esas mesele sorunu kabul edip çözüme gitmek. Ama yooook nasıl dramatize edelim şaşırdılar, sanki biz çocukları itlaf edelim diyoruz. Hasbinallah.
5 yaşındaki çocuk eşek gibi bilir iyiyi kötüyü.Asıl kötü kalpli sensin!!! Anneliğini sorgula. Allah’ın cezası oğlum ne demek ya içim acıdı su mesaja. O yaşta çocuk doğruyu yanlışı bilmeyebilir ögreteceksiniz hanfendi!!!!!! Tedbir alacaksınız kediye canım yavrum diyorsun çocuğa Allah’ın cezası kötü kalpli diyorsun. Vicdansız!!!!! Bazen ağaç kavuğundan dünyaya gelmek çok daha iyidir sizin gibi anneye sahip olacağına
Çocukları kutsayan yok. 5 yaşındaki çocuğun sorumluluğu ebeveynlerdedir. Yaptığı eylemin nedeni aileden kaynaklıdır. Bu arada her canlı kutsaldır
Ya halen çocuğu savunanlar var çocuklar çok acımasızlar kiskanmıştir belki de
Jiç sanmıyorum çocuğunuzu annesiz bırakacağınızıUmarım tek seçenek böyle felaket başımıza gelmez ben kendimi ateşe atarım yeterki çocuğumda kedimde kurtulsun
Esek gibi mi? Utandim adiniza.5 yaşındaki çocuk eşek gibi bilir iyiyi kötüyü.
Oğlum o kadar laftan anlamaz ve şımarık ki. Çok üzülüyorum. Her yerde beni mahcup ediyor. Her istediği olmuyor kesinlikle. Ya da ağladığı zaman dediğini yapmıyorum. Onu simartabilecek dede vb kişilere uzaktayiz. Ama artık çok yoruldum. Birkaç örnek vereyim.
-Binlerce kez güzel güzel anlatmama rağmen okula giderken gitmek istemiyorum diyor ( okula girdikten sonrası çok iyi hatta akşam da eve gelmek istemiyor)
-Sabah kalkınca tuvalete gitmek istemiyor yüzünü yıkamak istemiyor her sabah mi insan itiraz etmekten bıkmaz heerrr sabah bunun gerekliliğini anlatıyorum her sabah kavga
-Uyku saati gelince oyuncakları toplama+tuvalet ve dış fırçalama yine aynı itiraz ve istememe seromonisi
-kedimizin arka bacaklarından tutup kaldirma aşkı var binlerce kez güzellikle anlattım kızarak anlattım yok yani anlamıyor
-baska insanların yanında simariklik üzerine simariklik hiç sözümü dinlemiyor mahcup ediyor
-Sesimi yükseltip kızınca ki yüzümle de eminim kızdığım çok bellidir sen beni sevmiyorsun diyor
- zaman da gayet geçiriyorum oyun oynuyorum etkinlik yapıyorum her gece muhakkak bir hikaye kitabı okurum masal anlatırım
-babasi ile de birlikte hareket ederiz yani benim reddettiğim bir şeyi o onaylamaz
Nerde hata yapıyorum ben anlamıyorum
Tüm bunlar uzun zamandır devam ediyor ve ben artık tahammülümün sinirindayim şiddet uygulamamak için zor tutuyorum kendimi.
Ben istiyorum ki evladım sözümü dinlesin ya. Çok birşey istemiyorum. Milletin çocuğu hadi oğlum kızım şunu yap deyince yapıyor görüyorum ama benimki yalvartıyor kendine ve artık psikolojim yetmiyor bir kere söylüyorum yapmayınca ikincide kızmaya başladım.
Ben böyle bir anne olmak istemiyorum.
Her gece konuşuyoruz. Her gece sözler veriyoruz birbirimize. O sözümü dinleyecek ben de kızmayacağım şeklinde. Ama olmuyor.
Oğlum 5 yaşında
Esek gibi mi? Utandim adiniza.
Terbiye sınırlarında geziyorsunuz5 yaşındaki çocuk eşek gibi bilir iyiyi kötüyü.
Beş yaşındaki çocuk EŞEK GİBİ bilir neyin iyi neyin kötü olduğunu.Terbiye sınırlarında geziyorsunuz
5 yasinda ki cocuga uymayan bi tabir.Bu bir tabirdir ama.
Zaten tum canlilara hassas davranma konusunda ciddi ornek bir birey ve anneyim, beni tanimadiginizi varsayarak bu aciklamayi yapiyorum. Birlikte beslemeler de yapiyoruz, onlar da ne yapmakari gerektigini biliyorlar. Kendi cocuguma kotu demedim, onun oyun olarak yaptigini biliyorum zaten, ona bile kizdim dedim. Kendi cocugumu bana anlatip uzerine bir de bana akil vermeyin rica edecegim, herkesin akli kendine yetiyor cunku.Çocuklar "id"leri le yani dürtüleri ile hareket ederler. Tam anlamıyla "doğru davranışı" kavraması zaman alabilir. Beraber dışarı çıktığınızda kuşların yanından geçerken kuşlar rahatsız olmasın ben yan taraftan yürüyeceğim derseniz ona örnek olmuş olursunuz. Kuşları besleyebilirsiniz. Onu olumlu sözcükler ile pekiştirebilirsiniz. Oyun oynarken gün içerisinde bu davranışı pekiştirirseniz çocuğunuz doğru davranışı öğrenir. Çocuk kuşların üstüne bisiklet sürdüğünde onların kaçması bu onlar için basit bir oyundan ibaret. Kötü çocuk yoktur. Bazen sebep sonuç ilişkisini tam kuramazlar ve bazen de ebeveynlerinin aynası olurlar
Şımartılmış inanın değil. Kesinlikle şımartmıyoruz. Konuda da belirttiğim gibi her yaptığına onay vermiyoruz egosunu kabartmıyoruz ya da küçümsemiyoruz. Zaten üzgün oluşumun sebebi de bu ya...Al işte şımartılmış, ebeveynini parmağında oynatan bir çocuk. Bu çocuğu siz bu hale getirmişsiniz.nasıl bu çocuğa güvenim evinizde hayvan besleyen izliyorsunuz!!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?