- 30 Mart 2009
- 14.613
- En iyi cevaplar
- 1
- 65.172
- 1.123
- Konu Sahibi Tombulkedi
-
Sizi alintiladim ama bu sekilde dusunen herkese sorum, lutfen kisisel algilamayin:Her şeyden önce oğlunuzdan bahsederken Allah'ın cezası diye bahsetmeniz doğru değil ve maalesef sizde ruhsal olarak bir problem olduğunun göstergesi. Çocuk bu sonucunun ne olacağını tam anlamı ile idrak edememesi normal. Üstelik çocuklar sözlü ikazdan ziyade ebeveynlerini taklit ederler ve öğrendiklerini uygularlar. Bu kadar kötü sözcüklerin kullanıldığı bir evde yaşıyorsa ki muhakkak çocuk ile de böyle konusuyorsunuz hırçın olması normal
Nasıl aşılanır ama bu sevgi asıl bilinmeyen o bence. Açıkçası benim ailem de çocuklarına özellikle hayvanlara dair bir eğitim konuşma vs yapmazdı. Atıyorum küçük kardeşim vardı ben 13 ken doğdu. Kimse ona kediye öyle böyle davran demedi ve o yaşta aile içinde çok kavgalı bir dönemdi. Ama parka giderdik kediye özenle davranırdı. Şuan 3 kedimiz var hiçbir çocuk da gelip şiddetli bir mincirma bile yapmaz. Yani saldırgan çocukların neden böylr olduğunu bilmiyorum ama profesyonel destekle en ufak yaştan yönlendirmek gerek. O hayvanlara yazık cidden ne emekler verdim çocuklar yüzünden bacağı kırılan kaç kediyi tedavi ettim. Yazık yaniDr
Bence yine anne babadan geçiyor bu çocukların hayvanlara karşı böyle saldırgan olması. Biz çocuğa hayvan sevgisini asilamasak merhameti asilamasak doğru düzgün muhakeme yeteneğine sahip olmayan bir çocuk doğru davranis biçimini nasıl öğrenecek? Keşke insanlar çocuk dogurmadan önce kendini bir sorgulasa ben bir çocuğu yetiştirecek ona terbiye verecek alt yapıya sahipmiyim diye.
Kötülüğü sizden öğrenmiş. Daha önce balkondan atlayan kediniz var, neden balkonda file yok? Kediyi atacak kadar uzanan evladınız da kedi ile düşebilirdi? Siz o Esnada NE HALT ediyordunuz?Allah'ın cezası oğlum kedimizi 1.kattan attı. Hemen koştuk getirdik eve hâli iyi gibi oynuyor ama bir ayağının üzerine basarken belli hafif topalliyor. Oğlum 5 yasinda. Dayanamadım poposuna vurdum birkaç kez ağladı.Ekstra baska cezalar da verdim. Çok sinirliyim bu çocuk neden bu kadar kötü kalpli bir çocuk ben inanamıyorum ya
Neden attın oğlum deyince daha önceden atladığı için birşey olmaz zannettim dedi. (eskiden kedimiz balkondan atlamıştı kapıya gelip miyavladi içeri aldık ama kedi kendine göre atlamistir toprağa denk gelmistir acımadı heralde bir tarafi bir şeyi yoktu şimdi betona düşmüş yavrum hemen aşağıya bakınca gördüm)
Yoo vicdansızca değil...Çocuğum yok ama olsa da bu tip karşılaştırmalara girmem çünkü çok saçma. Ben kedileri alırım eşim de çocukları yani neden illa bir seçim yapmak zorundayız ki? Saçma versuslar bunlar ayrıca da vicdansızca.
Uzun uzun size anlatamayacağım valla sıkıldım. Siz çocuk kötü tü kaka demeye devam edin.Yani? Sonuç?
Acımasızlığın ne demek olduğunu da bilemez ki o yaşta ? Tepkili yorumlar aldığınız için bunları söylediğinizi düşünüyorum. İnsanın evladı herşeyden ehemmiyetli ve kıymetlidir. Evet hayvanlara bakıyorsak sorumlulukları bakan kişiye aittir , evladımız varsa sorumluluğu anne babaya aittir. Niye insanlar 18 yaşına kadar reşit sayılmıyorlar ? Demek ki o zamana kadar anne babaya ihtiyaç var demi .Bunu yaptığı için mutlaka kötüdür demiyorum ama acımasız olabilirler diyorum düzeltim sonra zaten
Umarım tek seçenek böyle felaket başımıza gelmez ben kendimi ateşe atarım yeterki çocuğumda kedimde kurtulsunAyh...
Kedim var. Oğlum da var. Bir canı kurtarmak zorunda kalsam oğlumu seçerim. Mesela bir yangın vs. Tek bir şansım olsa. Siz 3 kedinizi alın, çocuğunuzu bırakın
Arkadaşlar yorum yazan herkese çok teşekkür ediyorum. Küçük bir ilçede yaşıyoruz tek veteriner var aradım onu ve 1. kattan düşme olaylarında kırık ya da ciddi bir durum olmuyor devam ederse durumu pazartesi getirin dedi.
Çocuğum noktasında da tek bu olaya münferit olmayarak bir önceki konumda da çok zorlandığımı tahammülümün çok azaldığını yazdıktan sonra hem çocuğum hem kendim psikiyatri ye gittik. Bu olay patlama yarattı bende.
Zira tenkit edilenlerin aksine her gece iyilik vb üzerine kitaplar okuyan sürekli nasıl daha iyi olabilirim' i araştıran ziyadesiyle ilgili örnek bir anne olmaya çalışan hep tatlı dilli konuşup her şeyi bin kere anlatan çoğu kişinin ne güzel annesin dediği biriyim. Ama olmuyor.... Olamıyor...
File yapmamamızın sebebi ise kedi ilk atladığı zamandan sonra tekrar balkona çıkmadı. Ama en kısa sürede file yapacağız .
Hakaret edenlere bile birşey diyemiyorum zira o kadar üzgünüm ve olaydan beri gözyaşlarımı durduramıyorum ki gerçekten hem kötü bir anneyim birşey ogretemiyorum çocuğuma hem de kötü bir sahip.
Sizin gibiler nasıl mesela?
Uzun uzun size anlatamayacağım valla sıkıldım. Siz çocuk kötü tü kaka demeye devam edin.
Çocuğum yok ama olsa da bu tip karşılaştırmalara girmem çünkü çok saçma. Ben kedileri alırım eşim de çocukları yani neden illa bir seçim yapmak zorundayız ki? Saçma versuslar bunlar ayrıca da vicdansızca.
Hayvan severleri kızdırmamak için oğluna yüklenmiş aklınca
Kötü kalpli bal gibi olur. Çocukların hepsi masum değil. Kötülük sanırım zihinsel bir problem. O yüzden psikopatların çocukluğu da psikopat gibiYa Allah aşkına 5 yaşındaki çocuk nasıl kötü kalpli olur, lütfen biraz doğru düzgün düşünün ya.
Çocuk anlasa yapmazdı bence. Böyle ceza vererek, kızarak hayvan sevgisi aşılayamazsınız.
Biraz sakin olun.
Anladım kediye üzülmüşsünüz de, bunu yapan da 10-15 yaşında çocuk değil ki.
Biraz aklı selim olun lütfen.
Çocuğa da öfkeyle yaklaşmayın.
Yanlislar pespesebu konuda ama bes yaşındaki çocuk anlar o kadar da değil bende 3 cocuk buyutuyorumSiz iyi misiniz? Beş yaşında çocuk onun zarar göreceğini anlamayabilir. Çocuğu neden aglatiyorsunuz, cezalar veriyorsunuz. Güzelce anlatamıyor musunuz?
Çocuğum yok ama benim için de kesinlikle evladım daha öncedir.Zaten çocuğu olmayan böyle söyler hepimiz için geçerli tüm canlıları kurtarmak isteriz tabiki de ama çocuğumuz varsa öncelik onundur
Ben ne yazmışım acaba? Okuyorsanız konuyu onu da görmüşsünüzdürBak hâlâ ajite ediyorsunuz. Ben yazmışım sorunu kabul edip çözüm aranmalı diye. Şiddet çözüm mü demişim? Nerde demişim?
Çocuklar "id"leri le yani dürtüleri ile hareket ederler. Tam anlamıyla "doğru davranışı" kavraması zaman alabilir. Beraber dışarı çıktığınızda kuşların yanından geçerken kuşlar rahatsız olmasın ben yan taraftan yürüyeceğim derseniz ona örnek olmuş olursunuz. Kuşları besleyebilirsiniz. Onu olumlu sözcükler ile pekiştirebilirsiniz. Oyun oynarken gün içerisinde bu davranışı pekiştirirseniz çocuğunuz doğru davranışı öğrenir. Çocuk kuşların üstüne bisiklet sürdüğünde onların kaçması bu onlar için basit bir oyundan ibaret. Kötü çocuk yoktur. Bazen sebep sonuç ilişkisini tam kuramazlar ve bazen de ebeveynlerinin aynası olurlarSizi alintiladim ama bu sekilde dusunen herkese sorum, lutfen kisisel algilamayin:
Cocugunuz goz gore gore bir canliya zarar verse siz ne tepki verirdiniz? Ben dun mesela yemek yiyen guvercinlerin uzerine scooter surdu oglum diye kizdim cocuga ki onlar ucup gidecekti yine de korkuttugu icin kizdim.
5 yasinda cocuk neyi neden yaptigini bilir ve bazi cocuklar gercekten kotu kalpli. Hani cocuga oyle denir mi demeyin, baya baya seytan gibi cocuklar taniyorum ben kimse kusura bakmasin
Çocuğu nasıl savunuyorsunuz yahu??
5 yaşında kızım var , iki tane de kedim var
5 yasinda Çocuğa anlatilinca anlar
Kedinizi acilen veterinere , çocuğunuzu da pedagoga götürün hemen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?