• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

oğlum olmadan şehir dışına gitmek...

ben kızımı da götürdüm hep bu tarz yerlere,
eşim bir şekilde idare etti, kızım da uyumlu bir çocuktu gerçi, dışarda olsun milletle takılsın yeter ona, acıktım demez, yoruldum demez, üşüdüm, terledim demez :KK53:

eşim bir şekilde idare etti, kızım da uyumlu bir çocuktu gerçi, dışarda olsun milletle takılsın yeter ona, acıktım demez, yoruldum demez, üşüdüm, terledim demez :KK53:
Ya benim kızımda şu an öyle,sabahın köründe çık gece dön evimize gidelim demez ama 2 yaşındayken uyku saati geciksin yada yemek saati ,hayatım kabusa dönüyordu. Acıktim demez,yoruldum ,uykum geldi demezdi ama mızildanmaktan,huysuzlanmaktanda geri de durmazdı.
Ben eşime " hadi uyku saati gelmeden gidelim,şimdi acıkacak yemek ayarlayalım "derken,bir gün bana dönüp demişti ki"yahu bu kadar mı korkuyorsun çocuktan,gecikirse gecikir ,ne olabilir en fazla"diye. Bende anlayamazsın demiştim. Çünkü ben evdeydim onunla,akşam tok uykusunu almıs halini görüyordu. Sonra bir gün bir denk geldi,bana dediki haklıymışsın. Şimdide gezer dolaşır asla acıktım yoruldum demez dile getirmez ,gezmeyi tercih eder ama alttan alttan huysuzlanır anlarım acıktığını.

Arkadaşının düğünüme git, e anlattığın gibi ortam müsait değilse oğlunu de götürme, öok küçük değil ve çok sık yapmıyorsunuz bunu zaten.

Hem bence de fırsatı değerlendirip gece emzirmeyi bırakabilirsin, diş sağlığı açısından çok önerilmiyor gece gıda alımı anne sütü bile olsa.

yorumları okumadım ama ya uçakla gidip gelseniz ya da madem araba ile gideceksiniz annenizi de götürseniz. o ilgilenir. ben olsam o kadar uzun süre bırakamazdım sanırım. şahit olsanız da çocuklu bir kadınsınız arkadaşınızla illaki ilgilenirsiniz ama yetişemediğiniz zaman için de alınacağını sanmam.

Ya benim kızımda şu an öyle,sabahın köründe çık gece dön evimize gidelim demez ama 2 yaşındayken uyku saati geciksin yada yemek saati ,hayatım kabusa dönüyordu. Acıktim demez,yoruldum ,uykum geldi demezdi ama mızildanmaktan,huysuzlanmaktanda geri de durmazdı.
Ben eşime " hadi uyku saati gelmeden gidelim,şimdi acıkacak yemek ayarlayalım "derken,bir gün bana dönüp demişti ki"yahu bu kadar mı korkuyorsun çocuktan,gecikirse gecikir ,ne olabilir en fazla"diye. Bende anlayamazsın demiştim. Çünkü ben evdeydim onunla,akşam tok uykusunu almıs halini görüyordu. Sonra bir gün bir denk geldi,bana dediki haklıymışsın. Şimdide gezer dolaşır asla acıktım yoruldum demez dile getirmez ,gezmeyi tercih eder ama alttan alttan huysuzlanır anlarım acıktığını.

aynısını yaptığını ben de arkadaşıma yapmıştım,
ya bende de var çocuk, ne yapacak en fazla demiştim de uyku saati gelince bir çocuğun neler yapabileceğini görmüştüm :)
ben şanslı annelerdendim o konuda, hastayken bile çıkıp gezince gülücük dağıtırdı benimki,
şimdi daha huysuz, yer beğenmez, buraya niye geldik der, sıkıldım der, eve gidicem der, birimizi parka sürüklemeden dırdırırı bitmez kaynana prototipi :KK70:

Kesinlikle her anne gibi vicdan yapıyorsun ama vicdan yapacak bir durum yok . Ne güzel annen bakacak , kardeşlerinde var . İnan sizinle gelse çocuk eziyet çeker . 12 saat yolda gececek, düğün vs ooo . Zaten normal de de annen akıyor .Çocukta annende zorluk çekmez . Gidin gözünün arkada kalmasın.

Annenizde sizinle gelsin, oğlunuzla orda ilgilensin, diğer türlü aklınız kalır. Birde gece emmesi öyle bir günde kesilmez, anneniz zapdedemeye bilir.

normalde anneniz baktığı için muhtemelen çocuğunuza değil ama size sorun olacak gibi duruyor ;)
bana kalırsa oğlunuzla gidin. eğer şartlar müsaitse hatta size yardımcı olacak birisiyle gidin.
en kötü bir ihtimalde aynı şehirde olduktan sonra yanına gidebilirsiniz. eşiniz de ilgilenebilir.
bu kadar üzülüp dert edeceğinize basın kucağınıza gidin.

bazı arkadaşlar sütü bırakın diye nacizane sizi emmeyi bırakma yaşınız gelmiş aslında ama bunu yolculuktan hemen önce yapmayın bence.. ya baya bir süre öncesinde yapın yada dönüşte...
iki gün sizi görmeyeceği için, memeyi bırakırsanız güven bağı sorunu olabilir.

ya bende de var çocuk, ne yapacak en fazla demiştim de uyku saati gelince bir çocuğun neler yapabileceğini görmüştüm :)
ben şanslı annelerdendim o konuda, hastayken bile çıkıp gezince gülücük dağıtırdı benimki,
şimdi daha huysuz, yer beğenmez, buraya niye geldik der, sıkıldım der, eve gidicem der, birimizi parka sürüklemeden dırdırırı bitmez kaynana prototipi :KK70:
Hahahaha ya.
Bende kaynana kılıklı diyorum kızıma. Ciddi potansiyel var.
Sağlikla büyütün.

Ankacan ;) cok tatlisin demeye geldim ben de
Emzik verip sallaninca uyuyabilen bir cocukmus,anneniz idare eder diye dusunuyorum. Dugunun keyfini cikarin bence. Ne mutlu ki anneniz var, zorunlu durumlarda yardimini rica edebilir insan.

merhaba hanımlar..
başlıktan da anlaşılacağı üzere şehir dışına gitme durumumuz, hatta durum değil direkt mecburiyetimiz var. ay sonunda bir düğüne katılacağız eşimle birlikte. düğün en yakın arkadaşımın, şahit benim. yani kızın herşeyine ben koşturacağım.
oğlum 25 aylık, hala emiyor. bunu belirtme sebebim de, gece uyandığında meme almadan uykusuna devam edebilir mi bunu hiç denemedim.. ve bu büyük bir sorun benim için.. (annem sorun olmayacağını emziğini verip susturabileceğini, susmazsa da kaldırıp oyun oynatabileceğini yani her türlü idare edebileceğini söylüyor ama emin değilim bundan)
şehirler arası mesafe 6 saat falan sürüyor özel araçla. (istanbul-izmir onu da belirteyim)
şöyle planladık; cumartesi gecesi oğlumu uyutup 00.00-01.00 gibi yola çıksak, sabaha orada oluruz kahvaltı kuaför koşturmalar falan derken akşam olacak, akşam da zaten düğün dediğim de nikah+ sonra yemek şeklinde. pazar gecesi de duruma bağlı olarak ya gece çıkıp pazartesi sabahı burada olacağız tekrar, ya da pazartesi sabah çıkıp akşama doğru burada olacağız..

sorum şu ki, oğlumsuz oralar bana zehir olur mu? yani ben.. of nasıl söylesem.. vicdan yapıyorum sanırım ama bu ilk kez uzun ayrılığımız olacak.. içim hiç rahat değil..
ama yanımda götürsem de (uzun yol sıkıntı değil biz beraber çok yol gittik geldik) oralarda çocuk perişan olacak... yani götürsem orada herşey daha beter olur mu?
eşimle gideceğiz aslında o biraz ilgilense diyeceğim ama oğlum bana çok düşkün... ve bütün gün koşturmalarım olacak, onunla hiç ilgilenemeyeceğim. uyusa nerede uyuyacak, o uyurken onu kime bırakıp nasıl arkadaşımla ilgileneceğim..

oğlum annemde kalacak bırakırsam, zaten ben normalde çalışıyorum ve annem bakıyor, çok güzel vakit geçiriyorlar.. oyunlar aktiviteler vs.. düşkün yani anneme.. kaldı ki pazar günü evde büyük teyzesi var o ben ilgilenirim gece de benimle uyur dedi, erkek ve kız kardeşim de var onlarla da çok güzel vakit geçiriyor..

tamam böyle bakınca herşey güzel görünüyor ama ben burnumun direğinin sızlamasına engel olamıyorum..
yorumlarınıza ihtiyacım var... şimdiden çok teşekkür ederim...
Gideceğiniz yerde kalma.durumunuz olursa nerede kalacaksiniz?
Otel falan mi ? Benimde aklima sey geldi annenizi de yanınıza alsanız kalacaginiz yere yerlestirseniz ve oglunuzla gun ici ayri kalmis olursunuz geceyide beraber gecirirsiniz falan dugune yakin bi yerde kalma durumlari da olursa harika olur.ufacik bi sorun olsa tik yaninda olabilirsiniz. Yani ben sizin yerinizde olsam bir secenek olabilirdi benim icin ❤

benimde oğlum olacak büyük bir ihtimal
ben daha şimdiden bide askere gidecek diye üzülüyorum
ahh bazı insanların yorumları beni benden alıyor
canım anladığım kadarıyla bırakıp gidince çok üzüleceksin
bence beraber gidin
arkadaşınında yanında sonuçta kardeşi, kuzeni vs. vardır onlarda herşeyiyle ilgilenirler
bebesiz gidip mutsuz olacağına bence bebeğinle gitmelisin:KK200:

Ben gittiğim her yere çocuğumu da götürüyorum. Tamam eziyet olabilir ama asla aksini düşünmedim ben nereye bebeğim oraya

Tabiki sende perişan olursun,uyku saati,yemek saati derken. En güzeli kalsın anneannesiyle,uyuduğunu,yediğini bilirsin,kafan rahat olur.

ikisi için de yeterince büyük bence
2 gece sizi görmese ona değil de size zor olacakmış gibi?

1 günden birşey olmaz
ama kaldığı yerde ki kişilerle arası iyiyse

Arkadaşının düğünüme git, e anlattığın gibi ortam müsait değilse oğlunu de götürme, öok küçük değil ve çok sık yapmıyorsunuz bunu zaten.

Hem bence de fırsatı değerlendirip gece emzirmeyi bırakabilirsin, diş sağlığı açısından çok önerilmiyor gece gıda alımı anne sütü bile olsa.

yorumları okumadım ama ya uçakla gidip gelseniz ya da madem araba ile gideceksiniz annenizi de götürseniz. o ilgilenir. ben olsam o kadar uzun süre bırakamazdım sanırım. şahit olsanız da çocuklu bir kadınsınız arkadaşınızla illaki ilgilenirsiniz ama yetişemediğiniz zaman için de alınacağını sanmam.

Kesinlikle her anne gibi vicdan yapıyorsun ama vicdan yapacak bir durum yok . Ne güzel annen bakacak , kardeşlerinde var . İnan sizinle gelse çocuk eziyet çeker . 12 saat yolda gececek, düğün vs ooo . Zaten normal de de annen akıyor .Çocukta annende zorluk çekmez . Gidin gözünün arkada kalmasın.

Annenizde sizinle gelsin, oğlunuzla orda ilgilensin, diğer türlü aklınız kalır. Birde gece emmesi öyle bir günde kesilmez, anneniz zapdedemeye bilir.

Anneniz de sizile gelsin. Cocugunuzla orada ilgilenir.

normalde anneniz baktığı için muhtemelen çocuğunuza değil ama size sorun olacak gibi duruyor :KK66:
bana kalırsa oğlunuzla gidin. eğer şartlar müsaitse hatta size yardımcı olacak birisiyle gidin.
en kötü bir ihtimalde aynı şehirde olduktan sonra yanına gidebilirsiniz. eşiniz de ilgilenebilir.
bu kadar üzülüp dert edeceğinize basın kucağınıza gidin.

bazı arkadaşlar sütü bırakın diye nacizane sizi emmeyi bırakma yaşınız gelmiş aslında ama bunu yolculuktan hemen önce yapmayın bence.. ya baya bir süre öncesinde yapın yada dönüşte...
iki gün sizi görmeyeceği için, memeyi bırakırsanız güven bağı sorunu olabilir.

Ankacan :KK66: cok tatlisin demeye geldim ben de
Emzik verip sallaninca uyuyabilen bir cocukmus,anneniz idare eder diye dusunuyorum. Dugunun keyfini cikarin bence. Ne mutlu ki anneniz var, zorunlu durumlarda yardimini rica edebilir insan.

Gideceğiniz yerde kalma.durumunuz olursa nerede kalacaksiniz?
Otel falan mi ? Benimde aklima sey geldi annenizi de yanınıza alsanız kalacaginiz yere yerlestirseniz ve oglunuzla gun ici ayri kalmis olursunuz geceyide beraber gecirirsiniz falan dugune yakin bi yerde kalma durumlari da olursa harika olur.ufacik bi sorun olsa tik yaninda olabilirsiniz. Yani ben sizin yerinizde olsam bir secenek olabilirdi benim icin ❤

kızlar günaydın, cevaplarınız için teşekkür ederim.
evdeyken giremiyorum KK'ya. dönemedim o yüzden. şimdi toplu şekilde yazayım dedim.

annemin bizimle gelme durumu maalesef yok, teklif etsem kabul etmez biliyorum ama sizlerin önerisiyle yine de teklif edeceğim. bakalım belki şaşırtır beni :)
aslında eşim ilgilenebilir ama o da tüm gün epey zorlanır ve tahammül sınırı çok düşük bir insan olduğundan gittiğimiz yerde kavga etmek istemediğim için bu seçeneği sildim aklımdan.

gideceğimiz yerde kalma durumumuz yok, bir gece yolda geçecek ertesi gün düğün günü ve biz büyük ihtimalle düğünden sonra yine gece yola çıkacağız. he kalsaydık da arkadaşımın evinde kalırdık çünkü otele göndermez bizi..
yeni evli bir çiftin evinde hele de ilk geceden kalınmaz ama o çok ısrar ediyor. "zaten görüşemiyoruz, o yorgunlukla bir şey de yapılmaz bence bizde kalırsınız, seninle hasret gideririz, kocam bir ömür yanımda olacak, sen uzaktasın" dedi. fekat aklıma giremedi :D kalmayacağız yani.

meme bıraktırma olayını da bu olay için düşünmüyorum zaten, dönüşte onun vereceği tepkiye bağlı hareket edeceğim. zorlamayla bıraktırmak istemiyorum. "kendiliğinden bırakmak istemiyorsa, bir süre daha emebilir" kanısındayım.

oğluma göre hareket ettim ben şimdiye kadar hep. 2 senedir bebek endeksli bir hayat sürdüm. hani derler ya bebeğe göre yaşamınızı düzenlemeniz yanlış diye, ben öyle yaptım işte :) mesela bir kez gidip hoşlanmadığı yerlere bir daha gitmedim, onu herhangi bir yere bırakıp kendim de gitmedim.. bakalım bu ayrılığımız ilk olacak.

en doğru kararı verebilirsiniz inşallah oğlunuz ve sizin için :) meme bıraktırma olayın dada yazmak istemedim ama bende çocuğun zorla memeden ayrılmasına karşıyım. kaldı ki ne kadar gün yüzüne çıkartılmasa da aslında insan yavrusunun 6 yaşına kadar anne sütüne ihtiyacı oluyormuş. zorla ayırmak da çocukta tramvalara yol açıyor bizzat gözlemlediklerim var. o yüzden hiçbir şey yemediği halde ve meme yüzünden yemiyor kes artık bir faydası yok diyenlere inat kızımı 33 ay emzirdim. kendi bıraktı daha emmek isteseydi 6 yaşına kadar da emzirirdim. bu tür süreçlere müdahaleyi pek doğru bulmuyorum. sonuç kızım kreşe başladı herkes ilk yılını hastanelerde geçirirken biz bir defa bile ne ilaç kullandık ne hastaneye gittik. ki hala boğazsız olmasına rağmen. hepsi bir damlası bile bütün yiyeceklerden daha değerli olan anne sütü sayesinde. gece beslenmesi dişlere zarar verir denilmiş o da anne sütü için geçerli değil prof dan birebir duyduğum bilgidir. konuyla alakalı değildi ama belki okuyupta çocuğunu zorla memeden ayırmaktan vazgeçen anneler olur diye yazmak istedim ;) kızım 4 yaşını doldurmak üzere ve daha antibiyotik nedir bilmeyiz. nadir olarak ateş düşürücü hariç hiçbir ilaç kullanmadık ve bunun tek nedeni ANNE SÜTÜ ;)

merhaba hanımlar..
başlıktan da anlaşılacağı üzere şehir dışına gitme durumumuz, hatta durum değil direkt mecburiyetimiz var. ay sonunda bir düğüne katılacağız eşimle birlikte. düğün en yakın arkadaşımın, şahit benim. yani kızın herşeyine ben koşturacağım.
oğlum 25 aylık, hala emiyor. bunu belirtme sebebim de, gece uyandığında meme almadan uykusuna devam edebilir mi bunu hiç denemedim.. ve bu büyük bir sorun benim için.. (annem sorun olmayacağını emziğini verip susturabileceğini, susmazsa da kaldırıp oyun oynatabileceğini yani her türlü idare edebileceğini söylüyor ama emin değilim bundan)
şehirler arası mesafe 6 saat falan sürüyor özel araçla. (istanbul-izmir onu da belirteyim)
şöyle planladık; cumartesi gecesi oğlumu uyutup 00.00-01.00 gibi yola çıksak, sabaha orada oluruz kahvaltı kuaför koşturmalar falan derken akşam olacak, akşam da zaten düğün dediğim de nikah+ sonra yemek şeklinde. pazar gecesi de duruma bağlı olarak ya gece çıkıp pazartesi sabahı burada olacağız tekrar, ya da pazartesi sabah çıkıp akşama doğru burada olacağız..

sorum şu ki, oğlumsuz oralar bana zehir olur mu? yani ben.. of nasıl söylesem.. vicdan yapıyorum sanırım ama bu ilk kez uzun ayrılığımız olacak.. içim hiç rahat değil..
ama yanımda götürsem de (uzun yol sıkıntı değil biz beraber çok yol gittik geldik) oralarda çocuk perişan olacak... yani götürsem orada herşey daha beter olur mu?
eşimle gideceğiz aslında o biraz ilgilense diyeceğim ama oğlum bana çok düşkün... ve bütün gün koşturmalarım olacak, onunla hiç ilgilenemeyeceğim. uyusa nerede uyuyacak, o uyurken onu kime bırakıp nasıl arkadaşımla ilgileneceğim..

oğlum annemde kalacak bırakırsam, zaten ben normalde çalışıyorum ve annem bakıyor, çok güzel vakit geçiriyorlar.. oyunlar aktiviteler vs.. düşkün yani anneme.. kaldı ki pazar günü evde büyük teyzesi var o ben ilgilenirim gece de benimle uyur dedi, erkek ve kız kardeşim de var onlarla da çok güzel vakit geçiriyor..

tamam böyle bakınca herşey güzel görünüyor ama ben burnumun direğinin sızlamasına engel olamıyorum..
yorumlarınıza ihtiyacım var... şimdiden çok teşekkür ederim...
Anne yüreği işte kıyamam :110: bence içiniz rahat bir şekilde gidin. Annene bırakıyorsun daha ne :) sen evladına kıyamıyosun annen evladının evladını gözünden sakınır biliyorsun. Öyle minnak bi bebiş değil oğlun büyümüş bu kadar dert etmene gerek yok bebek olsa tamamda. Düğüne gittğnde de aklın evde kalıp yaşadığından keyif almazsan ne anladık bu işten... eğer için rahat etmycekse ve imkan varsa anneni de götürün o oğluşla ilgilensin sizde düğünle hem gözünün önünde olur :)

en doğru kararı verebilirsiniz inşallah oğlunuz ve sizin için :) meme bıraktırma olayın dada yazmak istemedim ama bende çocuğun zorla memeden ayrılmasına karşıyım. kaldı ki ne kadar gün yüzüne çıkartılmasa da aslında insan yavrusunun 6 yaşına kadar anne sütüne ihtiyacı oluyormuş. zorla ayırmak da çocukta tramvalara yol açıyor bizzat gözlemlediklerim var. o yüzden hiçbir şey yemediği halde ve meme yüzünden yemiyor kes artık bir faydası yok diyenlere inat kızımı 33 ay emzirdim. kendi bıraktı daha emmek isteseydi 6 yaşına kadar da emzirirdim. bu tür süreçlere müdahaleyi pek doğru bulmuyorum. sonuç kızım kreşe başladı herkes ilk yılını hastanelerde geçirirken biz bir defa bile ne ilaç kullandık ne hastaneye gittik. ki hala boğazsız olmasına rağmen. hepsi bir damlası bile bütün yiyeceklerden daha değerli olan anne sütü sayesinde. gece beslenmesi dişlere zarar verir denilmiş o da anne sütü için geçerli değil prof dan birebir duyduğum bilgidir. konuyla alakalı değildi ama belki okuyupta çocuğunu zorla memeden ayırmaktan vazgeçen anneler olur diye yazmak istedim :KK66: kızım 4 yaşını doldurmak üzere ve daha antibiyotik nedir bilmeyiz. nadir olarak ateş düşürücü hariç hiçbir ilaç kullanmadık ve bunun tek nedeni ANNE SÜTÜ :KK66:

işte tam benim kafamda bir anne :)
ben de böyle düşünüyorum.
ayrıca şöyle de bir durum var, buradan bahsetmiyorum, çevremizden büyüklerimizden komşularımızdan bahsediyorum. neden herkes müdahale etme ihtiyacı duyuyor..
bu benim annelik serüvenim.. neden seninkiyle aynı olsun ki.. ben aynı olmayacağını kabul etmişim halbuki...
sen 3. ayında meme yaraları yüzünden bıraktırmış olabilirsin, neden beni çocuğumu kendime bağlamakla suçluyorsun?
sen 9. ayında artık artık yeter deyip memene saç koyarak, salça sürerek çocuğunu tiksindirmiş olabilirsin, neden bunu benim de yapmamı ısrarla istiyorsun?
arkadaşım çocuklarını (ki küçüğü henüz 4-5 aylıktı) annesine bırakıp eşiyle 1 hafta tatile gitti saygı duydum. çünkü bu onun annelik anlayışı...
ahhh keşke biraz empati kurabilsek...

Anne yüreği işte kıyamam :110: bence içiniz rahat bir şekilde gidin. Annene bırakıyorsun daha ne :) sen evladına kıyamıyosun annen evladının evladını gözünden sakınır biliyorsun. Öyle minnak bi bebiş değil oğlun büyümüş bu kadar dert etmene gerek yok bebek olsa tamamda. Düğüne gittğnde de aklın evde kalıp yaşadığından keyif almazsan ne anladık bu işten... eğer için rahat etmycekse ve imkan varsa anneni de götürün o oğluşla ilgilensin sizde düğünle hem gözünün önünde olur :)
annemin bizimle gelmesi pek mümkün görünmüyor şimdilik, ama yine de teklif edeceğim.
kendi rahatım için değil, oğlumun sıcakta oralarda perişan olmaması için götürmüyorum canım..
ama bilemiyorum belki ani bir karar değişikliğiyle onu da alıp giderim :D bakalım yazarım yine buraya...

Back
X