merhaba arkadaşlar sizlerle dertleşmeye,fikirlerinizi almaya geldim,çünkü artık nasıl davranacağımı şaşırdım,kendime güvenimi kaybettim...
Eşimi 13 yıl önce kaybettim,31 yaşında 2 çocukla kaldım,...Kaynım eltim ve görümcemle mesafeliyiz,ailelerden kaynaklı sorunumuz baştan beri var zaten...Çocuklar küçükken çok ortalarda yoklardı da nedense büyüdükçe kıymetli olmaya başladılar....sağolsun kayınpeder geçimimi temin etti,durumları çok iyi zaten...Tabii bize sunulan imkanlarla diğer kardeşlerin ki farklı ama çok şeyde gözüm yok çok şükür geçiniyoruz..Oğlum bunu pek hazmedemedi aslında şimdi 25 yaşında...Alamadığı yapamadığı şeyler için beni suçluyor,yok ben ezik kalmışım da onun arkasında durmamışım,anne miymişim falan...ya resmen kalbimin acıdığını hissediyorum bu laflarla yaptığım onca şey uçtu gitti....
Oğlum üniversiteyi bu yıl bitirdi,3 kez sınava girdi başaramadı diye bir dünya laf işittim,tekrar dersaneye versinler diye konuştum,yıprandım...şimdi lisans yapacak ayrıca çalışıyor da..Şimdi motor almak istiyor eşimden kaln bir arabamız var ,ben motora karşı çıktım,siz benim herşeyimsiniz,kaybetmekten korkuyorum dedim,o zaman araba al madem dedim...Zaten benim kullandığım arabayı istemiyor,kendinin olacak ona da tamam,biraz yardım edebilirim dedim zaten kendide kazanıyor,2. el ucuz birşey al iyice kullanmayı öğren askerden dönüp iyi bir işe girince sıfır alırsın deim,şimdi başladı ben nasıl benzin dolducam,vergisi var bilmem ne senin yüzünden araba alıyorum motor alsam alırdım falan...Bende tamam dedim git dedenle konuş( kayınpeder )izin veriyorsa al dedim...İşte kavga burdan çıktı ben arkasında durmuyormuşum...
Zaten amcalarıyla özellikle büyükle ne zaman samimi olsa bana düşman oluyor ki bu amca yıllar önce annen evin tapusunu kendi üzerine yaptırmasın diye ortalığı karıştırmıştı...Hep beni eleştiriyor,yemek,araba kullanma konusunda,çok yoruldum artık şaşkınım...3 gündür konuşmuyoruz aynı evin içinde...galiba herşeyimi onunla paylaştım çok yüzgöz oldum,o anne ben çocuk oldum...
çocuklara bu kadar yüz vermeyi doğru bulmuyorummerhaba arkadaşlar sizlerle dertleşmeye,fikirlerinizi almaya geldim,çünkü artık nasıl davranacağımı şaşırdım,kendime güvenimi kaybettim...
Eşimi 13 yıl önce kaybettim,31 yaşında 2 çocukla kaldım,...kaynım eltim ve görümcemle mesafeliyiz,ailelerden kaynaklı sorunumuz baştan beri var zaten...çocuklar küçükken çok ortalarda yoklardı da nedense büyüdükçe kıymetli olmaya başladılar....sağolsun kayınpeder geçimimi temin etti,durumları çok iyi zaten...tabii bize sunulan imkanlarla diğer kardeşlerin ki farklı ama çok şeyde gözüm yok çok şükür geçiniyoruz..oğlum bunu pek hazmedemedi aslında şimdi 25 yaşında...alamadığı yapamadığı şeyler için beni suçluyor,yok ben ezik kalmışım da onun arkasında durmamışım,anne miymişim falan...ya resmen kalbimin acıdığını hissediyorum bu laflarla yaptığım onca şey uçtu gitti....
Oğlum üniversiteyi bu yıl bitirdi,3 kez sınava girdi başaramadı diye bir dünya laf işittim,tekrar dersaneye versinler diye konuştum,yıprandım...şimdi lisans yapacak ayrıca çalışıyor da..şimdi motor almak istiyor eşimden kaln bir arabamız var ,ben motora karşı çıktım,siz benim herşeyimsiniz,kaybetmekten korkuyorum dedim,o zaman araba al madem dedim...zaten benim kullandığım arabayı istemiyor,kendinin olacak ona da tamam,biraz yardım edebilirim dedim zaten kendide kazanıyor,2. El ucuz birşey al iyice kullanmayı öğren askerden dönüp iyi bir işe girince sıfır alırsın deim,şimdi başladı ben nasıl benzin dolducam,vergisi var bilmem ne senin yüzünden araba alıyorum motor alsam alırdım falan...bende tamam dedim git dedenle konuş( kayınpeder )izin veriyorsa al dedim...işte kavga burdan çıktı ben arkasında durmuyormuşum...
Zaten amcalarıyla özellikle büyükle ne zaman samimi olsa bana düşman oluyor ki bu amca yıllar önce annen evin tapusunu kendi üzerine yaptırmasın diye ortalığı karıştırmıştı...hep beni eleştiriyor,yemek,araba kullanma konusunda,çok yoruldum artık şaşkınım...3 gündür konuşmuyoruz aynı evin içinde...galiba herşeyimi onunla paylaştım çok yüzgöz oldum,o anne ben çocuk oldum...
üzülme teyzeciğim teyzeciğim diyorum çünkü oğlunuz benden 2 yaş küçük sadice ,üzülme ALLAH sabrını nasip etsin, çevremde benzer şeyleri yaşayan anne oğullar oldu,oğlanlar askere gidince değişti annelerinin kıymetini anladılar,umarım oğlunuzda askere gidince sizi anlayacaktır, hele bi anne özlemi çekmeye görsün..o amca vs maddi olarak yanında ama saçını okşayan ne derse desin illede oğlum diyen siz olmayınca o amca da diğerleri de oğlunuzun gözünde gerekli yeri alır siz gerekli yeri alırsınız,herşey maddiyat değil bunu anlayacaktır üzülmeyin ne olur dua edin bol bol
Haklısınız ama benim diğer oğlumda 18 yaşında,inanın çok sakin uyumlu bir çocuktur...Maalesef karakterler farklı olabiliyor,aynı şekilde yetiştirseniz de,gerçi büyük oğlum çok şımartılarak büyüdü doğrudur,ben almasam babaannem alır der çıkardı,küçükçocuklara bu kadar yüz vermeyi doğru bulmuyorum
tamam onlar herşeyimiz ama gün geliyor işte bu sitedeki gibi anasını babasını dinlemeyenler gidip elin kızı-oğlu veya maddi şeyler için ailesine sırtını dönüyor
oğlunuz o kadar höt zöt etmeyi biliyor madem dedesine amcasına etsin
sizden isteyeceğine onlardan istesin babasının hakkını
onun yaşında ev geçindirenler var
tek başıma büyüttüğüm tek çocuğum var
herşeyim ama yerini de yeri gelince susmayı da bilecek
tuzum kuru olduğundan konuşmuyorum yani
sanırım özel durumunuzdan dolayı biraz şımartmışsınız çevremde çok böyle insan olduğu için artık bıktım desem yeridir yanlış anlamayın sizin durumunuz tabiki çok zor yaşamayan bilemez ama bence askerden sonrada düzelmezse bundan sonra ipleri elinize alın ve gerekirse resti çekin maddi şeyler için neden sizi suçluyor anlamadım sonuçta sizin elinizde olan bir şey değil aç değil açıkta değil çok şükür işi varmış okumuş daha ne olsun böyle yetiştirilen biriyle evlenen akrabam vardı çekmediği şey kalmadı adamdan o kişininde babası yoktu ve tek çocuktu tek torundu bu nedenle çok şımarık yetişmişti çocukları şımartarak iyilik değil kötülük yapıyorsunuz tatminsiz mutsuz bireyler yetişiyor başkalarınında başı yanıyor yazık değil mi
Canım sağol zaten duadan başka yapacak birşeyim yok,rabbime sığınıyorum...Benim de umudum askere gidince düzelmesi...
Sonuna kadar haklısınız,ben onu adam yerine koydum derdimi paylaştım,fikrini sordum hata yapmışım şimdi anlıyorum ama geç değil diye düşünüyorum artık bu kadar hiç bir şey danışmam bundan sonra bu kadarını yapabildim deyip çekilirim....Ayrıca çalıştığı doğru ama ne kaç lira aldığını söyler ne de eve birşey getirir sadece borç verebilirim der.....
Yok bunun için herzaman şükrediyorum Rabbime,işleri ortak eşimde ortaklardan biriydi o yüzden ben hak talep etmedim onlarda geçimimizi sağladılar,kendileri daha lüx yaşıyorlar ama inanın umurumda değil,kimseye muhtaç değilim taksit falan her istediklerini aldım şimdiye kadar ,hep kendimde kıstım giysinler yesinler dedim...galiba yanlışım da bu oldu....üa yanlış anlamayın sizin için demiyorum ama oğulları öldükten sonra hepten yalnızda bırakabilirkerdi sizi böyle insanlarda yok değil o zaman ne yapacaktı yine onlara mı güvenecekti neyse bence haline şükretsin benimde ailem çok şükür iyi durumda ama hiç sıkıştırmıyorum şunu alın bunu alın diye oğlunuz benden 4 yaş büyük neyse uzattım biraz kusura bakmayın sizin için dua edeceğim çok üzüldüm gerçekten
Rabbim yardımcınız olsun sizinde...Yardım almayı bende düşünmeye başladım çünkü gerçekten yoruldum artık...Benden size nacizane tavsiye herşeyi üstünüze yüklemeyin,ben zamanında bunu yapsaydım şimdi böyle olmazdı belki de...Galiba yetiştirirken biraz katı olmak gerek,biz hep aman yaşadıklarını unutturalım derken fazla taviz veriyoruz galiba...Benim en büyük korkularımdan biridir bu.
Ben de çocuklarımın babasından ayrıyım ve iki yaş aralı iki çocuğum var.
Şimdilik küçükler.
Bazen çaresiz kalıp ne yapmamız gerektiğini şaşırabiliyoruz.
Bir psikolog hatta pskiyatrla konuşsanız, hem oğlunuza nasıl davranmanız konusunda yardım alabilir hem de bu zorlu süreci daha rahat geçirebilmeniz için ne yapabileceğini öğrenirsiniz.
Dilerim oğlunuz değerinizi çok geçmeden anlar.
Huzurlu bir ilişkiniz olur.
Rabbim yardımcınız olsun sizinde...Yardım almayı bende düşünmeye başladım çünkü gerçekten yoruldum artık...Benden size nacizane tavsiye herşeyi üstünüze yüklemeyin,ben zamanında bunu yapsaydım şimdi böyle olmazdı belki de...Galiba yetiştirirken biraz katı olmak gerek,biz hep aman yaşadıklarını unutturalım derken fazla taviz veriyoruz galiba...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?