oğlum

çocuklar seviyo reklamları, küçükken ben dereklam başlayınca akkalar diyip tvye koşarmışım, otistik olmadım ama tabii ki bi doktorun görmesi faydalıdır.
Yok canım tv bakıyor diye otistik demek istemedim,tv ye bakınca patron çoçuğunun işitme sorunu olmadığını anlamış, otizimli olduğunu doktor söylemiş,şuan iyi olduğu haberlerini alıyorum 7-8 yaşında olmalı ortalama

8-9 aylikken anne sonra baba sonra gevelemeler falan. Ama annem bakiyor benim kizima ve surekli konusurdu birebir buyuk insanmis gibi tabi bizde oyle yapiyorduk. Hep bir sohbet hali. Suan cok aktif konusuyor. Bol kitap okuyorduk sekiller hayvanlar falan. Bu arada bildigim kadariyla 18 aylik muayenesinde 50 den fazla yada en az 50 kelime konusmasi gerekiyor

QUOTE="ZOE, post: 40804733, member: 310039"]Ne zamandan beri konuşuyor? 17 aylık kızım daha konuşmadı 10-15kelime söylüyor..[/QUOTE]

[/QUOTE]
13-15 aylar arasında:
·
“Anne” ve “baba”ya ilaveten 3 veya 4 kelime daha söyler.
· Bildiği insanları, objelerin ve vücut bölümlerini adlarını tanır.
· Adı söylenince cevap verir.
· “Topu getir” şeklindeki tek cümleli emirleri yerine Getirir.
· Aile bireylerinin adlarını bilir.

16-18 aylar arasında:
·
5-10 kelime söyler.
· 2-3 vücut parçasının adını söyler.
· Basit resimleri gösterir.
· Öpücük verir.
· “Topu al ve bana getir” şeklinde iki cümleli emirleri yerine getirir.

19-21 aylar arasında:
·
10-14 kelime söyler.
· Olayları etiketlendirir (“beni yukarı kaldır” yerine “yukarı” der)
· Sık sık “bu ne?” diye sorar.
· İsim-fiil kombinasyonları kurar.

50 kelime mi ??? kadıncağızı boş yere korkutucaksınız bence.

Ayyy canım yaa. Aklıma erkek kardeşim geldi. O da böyleydi. Benim kuzenim de çok geç konuştu. Doktora falan götürmüştük erkek çocukları kız çocuklara oranla daha geç konuşuyor, normal demişti. Endişelenip kendinizi üzmeyin ama yine de uzman bir hekime gösterin. İçiniz rahat etsin.

Keske alinti yaptigin sitedeki bir alt satirida alinti yapsaydin. Simdi benim yaptigim gibi. Amacim kimseyi uzmek degil ben olani soyluyorum. 21 aylik bebegin 3-5 kelime konusmasi yeterli degil. Bu bir rahatsizlik isareti degildir elbette ama ilgiaizliktende olabilir.

19-21 de 10 -14 kelime

22-24 te 100 kelime yaziyor.

QUOTE="accessdenied, post: 40811666, member: 451956"][/QUOTE]
13-15 aylar arasında:
·

16-18 aylar arasında:
·
5-10 kelime söyler.
· Öpücük verir.

19-21 aylar arasında:
·
10-14 kelime söyler.

50 kelime mi ??? kadıncağızı boş yere korkutucaksınız bence.[/QUOTE]

ya bittim valla otizm olayını okuduktan sonra, arada aklıma gelmiyor da değil hani ama belirtileri okuyorum alakası yok bir tanesi bile tutmuyor, yani adını söylesek bakar sadece aşırı dikkatsiz, hayvanları tanıyor köpeklere hav hav diyor birde birsürü küpü var karıştırıyorum atıyorum önüne arasında bi tanede köpek var hav hav nerde oğlum diyorum bulup getiriyor horozlar için üürüüü yapıyor tavuklar için gıddıdıdak yapıyor yani aslında çoğu şeyi biliyor benim aklıma takılan çok aşırı hareketli olması ve ilgisiz olması ama taklit yeteneği mükemmel telefonda kısık sesle müzik açıyorum kulağına dayıyor şarkıyı iki kere dinliyor sonra çok yakın tonlarda mırıldanarak eşllik ediyor, ama otizm diyen arkadaşlar aklıma soktunuz olabilirmi öyle birşey ya bu testi nerde yapılıyor?
birde prematüre oluşu da var tabi 2 ay erken doğdu acaba boy kilo tamam yetişti ama gelişim olarak 2 ay geriden gelebilme ihtimali varmı?

13-15 aylar arasında:
·

16-18 aylar arasında:
·
5-10 kelime söyler.
· Öpücük verir.

19-21 aylar arasında:
·
10-14 kelime söyler.

16-18 aylar arasında:
·
5-10 kelime söyler.
· Öpücük verir.

şu kısmı okuduktan sonra anladım ki gerçekten geriden geliyor olabilir benim oğlum tamam 21 aylık olacak ama 2 ay erken doğduğunu hesaba katarsak 18 aylık gibi ki git getir dediğimde yapıyor, öpücük atıyor, bu ne diye demese de işaret edip soruyor bişey istese anlatamazsa eğer beni kolumdan tutar götürür gösterir, yada ben kendimi mi avutuyorum of gitti kafam

Benim yeğenim 19 aylık, cümle kurabiliyor. Kelime kitapları var, her gün kendi açıp okuyor. Okuyor dediğim resimlerdeki nesnelerin ismini söylüyor. Soru çok soruyor. Ağaç mı, kedi mi, acıyor mu vs vs. Her çocuk farklı olabilir ama yine de içinizin rahat olması adına bir doktora gidin derim.

13-15 aylar arasında:
·

16-18 aylar arasında:
·
5-10 kelime söyler.
· Öpücük verir.

19-21 aylar arasında:
·
10-14 kelime söyler.

50 kelime mi ??? kadıncağızı boş yere korkutucaksınız bence.[/QUOTE][/QUOTE]
valla açıkçası siz 18 aylık bbekten 50 kelime ile bahsedince sanırım o kısma daha çok kitlendim, ancak erkek çocuklarının daha geç konuştuğu ve bi çoğunun 2 yaşınakadar biriktirip sonra birden konuşmaya başladığını okuyup duryorum internette. belki erkek çocuğu olan anneler yorum yapsa daha kesin cevaplar alırız, eminim amacınız kimseyi üzmek değildir.

16-18 aylar arasında:
·
5-10 kelime söyler.
· Öpücük verir.

şu kısmı okuduktan sonra anladım ki gerçekten geriden geliyor olabilir benim oğlum tamam 21 aylık olacak ama 2 ay erken doğduğunu hesaba katarsak 18 aylık gibi ki git getir dediğimde yapıyor, öpücük atıyor, bu ne diye demese de işaret edip soruyor bişey istese anlatamazsa eğer beni kolumdan tutar götürür gösterir, yada ben kendimi mi avutuyorum of gitti kafam [/QUOTE]
bence biran önce dr.a gidip içinizi rahalatın, düzeltilmiş ay diye de bi şey var, kaç aya kadar geçerli bilmiyorum ama

Bence şimdiden o kadar da evhamlanıza gerek yok,

Otizm ve dil gelişimi konusunda aşağıda bir tanım buldum

Dil gelişiminde gecikme:
İki yaşından büyük olup da tek bir sözcük bile söylememek.
Üç yaşından büyük olup da iki sözcüklük basit ifadeler (örneğin, ‘baba git') kullanmamak.
Konuşmaya başladıktan sonra basit bir dilbilgisi yapısı kullanmak ya da belli yanlışları tekrarlamaya devam etmek.

Bu bahsedilen basit dilbilgisi yapıları kullanmak ve belli yanlışları tekrarlamaya devam etmek bile kesin bir tanı için yeterli değil, çoğu çocukta ve her zaman görülen bir şey (kesinlikle eminim). İnternet ve duyumlar yerine doktora güvenin yani. İçiniz rahat etmezse yine başka bir tanesine gidersiniz. Daha önce söylenmişti galiba ama size istediğini söylemesi için daha davetkar olun bence de, nasıl olsa konuşmadan da isteğim yapılıyorsa neden konuşayım diye düşünebilir.

Canim cocugunu rahat birak ,her cocugun gelisim dönemi ayni degildir ,cocuklari birakin cocukluklarini yasasin erkek cocuklari hareketli olur hiperaktif olucak diye birsey söz konusu degil .Erken dogmasi onun bazi gelisim bozuklugu olabilecegi anlamina da gelmez ,bunuda aklindan cikar en iyisi.Yazdiklarina göre cocugun cok normal ,yürümesi dahi normal sen hic sokakta diger cocuklara dikkat ettinmi hepsi dümdüzmü yürüyor ,sablona uymayanlar hastami olmali sence.

Yapman gereken su olabilir cocugun diger cocuklarla bir arada oturup oynamasi yasi gelmis ,vakit kaybetmeden ana okuluna göndermiyorsan dahi bir gruba katil cocuk diger cocuklarla bir araya gelsin.

4 yaşında konuşamayan bir oğlu vardı arkadaşımın, çalışıyordu ve komşusu bakıyordu çocuğa. Doktora gittiler ve kreşe başladı çocuk şimdi hiç susmuyor. Sorun çocuk birşey istediginde konusmadan da anlatabiliyor olmasıymış. işaret dilini geliştirmiş yani çocuk, eliyle gostererek anlatabilince ne istediğini konuşmaya gerek duymamış. Oğlunuzda her istediğini konuşmasına gerek olmadan yapıyorsanız gerek duymuyor olabilir konuşmaya. Siz fazlaca konuşun , ben bebekken bile çenem ağrıyana kadar konuştum kızımla ve hala konuşurum 18 aylıkken gayet güzel cümle kuruyordu.(ama erkek çocuklar genelde daha geç konuşuyor) Birşeyi istediğinde bunu mu istiyorsun, anlamadım söylersen daha kolay anlaşırız, şimdi bezini değistirelim, şimdi yemek yiyelim, köfte mi, patates mi istersin vb cümlelerle destekleyin konuşmasını. İnanın kaydediyorlar hepsini. Kitaplar var renkli, sesli, yada her sayfasında tek nesneler olan masa, sandalye vb. Ben o kitaplardan çok alırdım kızıma, her girdiğimde kitapçıya muhakkak alırdım ve gosterirdim söylerdim bak mavi bir masa sen söyle şimdi diye, arkamdan söylerdi. Şu an hala kitapları çok sever ve alırız, şimdi kitabın arkasındaki serinin diğer kitapları kısmındaki resimlerden elindeki kitabın hangisi olduğunu gösteriyor. Anne bak biz bunu aldık deyip, başka seçip bana bunu alırmısın diyor.
Yürüme ve denge konusunda sorun olduğunu düşünmüyorum benim kızımda yürümezdi asla sakince, daha yürüyemiyorken elinden tutup yürütünce koşmaya çalışırdı , doktorumuz yürümeden koşacak demişti ve evet haklı çıktı ilk adımlarını koşarak attı desem yalan olmaz. Şu an 32.ayın icerisinde hala hoplayarak koşar, zıplamayı çok sever, merdiven inerken tut elimi hoplayalım der.
Okula başlarken bende dikkatini toplamaz , oturmaz vs diyordum ama okul pedagogu, kendinden büyük çocuklardan fazla oturduğunu, resim vb çalısmalarda dikkatini yaşına göre daha iyi topladığını söyledi. Sizde belki abartiyor olabilirsiniz, hiç konusmayan bir çocuk değil oğlunuz ama biraz destekleyebilirseniz daha fazlasını yapabilir emin olun.
Doktorunuzla görüşün kaygılarınızı ayına göre olması gerekeni söyleyecektir. Sizinde içiniz rahat olur.
Kolaylıklar dilerim, sağlıkla büyütün oğlunuzu.

[htimal bile vermiyorum. Sadece hiperaktif olabilir ileride belki. Cunku benim kozomda asiri hareketli 2 dk yerinde durmaz. Bir sey en fazla 10 dk dikkatini ceker. Cizgi film bile pek izlemez. Doktor oyle soylemisti.

UOTE="dorkorella, post: 40815877, member: 465626"]ya bittim valla otizm olayını okuduktan sonra, arada aklıma gelmiyor da değil hani ama belirtileri okuyorum alakası yok bir tanesi bile tutmuyor, yani adını söylesek bakar sadece aşırı dikkatsiz, hayvanları tanıyor köpeklere hav hav diyor birde birsürü küpü var karıştırıyorum atıyorum önüne arasında bi tanede köpek var hav hav nerde oğlum diyorum bulup getiriyor horozlar için üürüüü yapıyor tavuklar için gıddıdıdak yapıyor yani aslında çoğu şeyi biliyor benim aklıma takılan çok aşırı hareketli olması ve ilgisiz olması ama taklit yeteneği mükemmel telefonda kısık sesle müzik açıyorum kulağına dayıyor şarkıyı iki kere dinliyor sonra çok yakın tonlarda mırıldanarak eşllik ediyor, ama otizm diyen arkadaşlar aklıma soktunuz olabilirmi öyle birşey ya bu testi nerde yapılıyor?
birde prematüre oluşu da var tabi 2 ay erken doğdu acaba boy kilo tamam yetişti ama gelişim olarak 2 ay geriden gelebilme ihtimali varmı?[/QUOTE]

kesinlikle başka doktor bakıyorum artık benim doktor iyi ya baksana nasıl hareketli bi çocuk boşver diyor sürekli, tamam okadarını görüyorum banada sağlıklı geliyor ama eğer kafamda kurmamı istemiyorsan bir mantıklı açıklama yap bana dimi ama? bak şundan kaynaklı böyle olabilir gibi bişiler söyle, bende internette çok araştırdım otizm belirtilerine uymuyor ama hiperaktifliğin çok belirtisi uyuyor hoş onada erken teşhis koyamıyorlar of nasıl bir endişe, iş yerinden izin almaya çlışıyorum sağlık ocağımı da şikayet ettim bakanlığa çocuğun aşılarını hep aylar sonra yaptıalr son 18 aylık aşısını bile hala olmadı bu kadar ilgisizler deli gibi aşı yapacak yer arıyorum

anaokulu mevzusu benimde kafamı çok kurcalıyor çok istiyorum göndermeyi arkadaş edinsin oynamayı öğrensin diye ama konuşamadığı için endişeleniyorum 30 aya gelince zaten kesin göndericem çocuk insana hasret her gün camda parmaklıkların arkasında oturur (giriş kattayız ve parmaklıklar aşırı sık eli bile zoe geçiyor ve her daim yanındayım) karşımızdaki otobüs durağındaki insanlara sataşır durur bi ilginç sesi var onun hüüüü şeklinde öyle bağırır ona bakan olursa hemen kıkırdıyor üzülüyorum öyle gördükçe

2 ay erken dogdugu icin geriden gelme ihtimali yuksek. Instagram'ın varsa 'littlefighterstr' isimli kullaniciyi takip etmeni tavsiye ederim. annenin ismi İrem erdogan guzey. Oda yazmisti bir cok seyde geriden geliyor ve normal demisti. Ama yinede tavsiyem duzgun bir cocuk doktoruna goturmen. Ici rahatlar en azindan

QUOTE="dorkorella, post: 40815940, member: 465626"]13-15 aylar arasında:
·

16-18 aylar arasında:
·
5-10 kelime söyler.
· Öpücük verir.

19-21 aylar arasında:
·
10-14 kelime söyler.

16-18 aylar arasında:
·
5-10 kelime söyler.
· Öpücük verir.

şu kısmı okuduktan sonra anladım ki gerçekten geriden geliyor olabilir benim oğlum tamam 21 aylık olacak ama 2 ay erken doğduğunu hesaba katarsak 18 aylık gibi ki git getir dediğimde yapıyor, öpücük atıyor, bu ne diye demese de işaret edip soruyor bişey istese anlatamazsa eğer beni kolumdan tutar götürür gösterir, yada ben kendimi mi avutuyorum of gitti kafam [/QUOTE]

bazı yorumlar içimi kararttı ama bazı yorumlarda içimi ferahlattı yani iyi kötü düşündüğünüz şeyleri olduğu gibi paylaştığınız için ayrıca teşekkür ederim hepinize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…