Oğluma bakan anneciğim

kesenmakas

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2014
1.518
1.380
158
Bir nefes almaya geldim çünkü çok daraldım hanımlar.

Beni linç edecekler şöyle dursun lütfen de halimi anlayacaklarla dertleşmeye geldim. O nedenle de uzun yazdım. Vay uzunmuş şuymul buymuş demeyin o nedenle.

Oğlum 2 yaşında. Ağırlıklı olarak annem bakıyor. Arada da babannemiz. Babaanne arada bakıyor çünkü anneme göre babaanne kendisi gibi özenli bakmıyor. Hoş çocuğumun düzeni de bozulmasın diye sık değişiklik benim de tercihim değil.

Beni hatırlayan var mı bilmiyorum, annemlere aynı apartmandayız. Yemeklerimizi de ağırlıklı olarak annemlerde yiyoruz.(eşim genellikle geç geldiğinden o olmuyor)

Gerek annemin yaşı, gerek benim tüm paramla yapabileceğim yardımları geri çevirmesi (temizlik için yardımcı, halıların yıkatılması vb) gerekse oğluma benim evimde bakmak istememesi (bu da ayrı bir konu baştan ayağı) nedeniyle tam da bakıcı konusuna güç kötek karar vermiştim ki bu virüs belası geldi çattı. Hatta annemleri başka yere taşınmaya bile ikna etmiştim. (şimdi benim yanımda kirada oturuyorlar kendi evleri de var.) Fakat şu an taşınmayı da ertelediler.

Çocuk kolay değil, yaş var zaten. Bari bir kaç şeyde beni dinle anne. Yok. Asla. Oğlanı dışarı çıkartıyor akşamları. Tam ben işten gelirken ya kapıda karşılaşıyoruz ya apartmanın bahçesinde. Üstümü başımı bile değiştiremiyorum. O halde çocukla artık kaç olursa 8 8buçuğa kadar dışarıdayız.
Diyorum annecim zaten yoruluyorsun indirme şu çocuğu. Ben geleyim üstümü değişeyim temzileneyim oğlanı yedireyim ben çıkartırım. Bir yaparsa 2. Gün aynı. Hoop biz yemek yedik yiyoruz diyene kadar 8buçuk 9oluyor bizim yemek saati.

Sofraya oturuyoruz, bırak bütün gün çocuklasın zaten. Annane bugün şunu mu yaptı, annane ne dedi. Yemesi problemli zaten sıpamın. Annanesi gün içinde olan birşey dedi mi hoop o mama sandalyesinden kalkıyor onu bana göstermeye kalkıyor benimki sonra yemek hak getire.

Özellikle annemin bu son yaptığı beni artık iyice çözümsüz yaptı. Yemek olayı gibi bakmayın ya oğlanı aldım mesela emziriyorum geliyor giriyor burnumuzun dibine. Birlikte bir ortamdayız eşim var ben varım düştü örneğin oğlum annem herkesten önce susturayım seveyim telaşında.

Yapma annecim, etme annecim anlamıyor. Oğlanı işten gelince direkt alayımı denedim benim sıpa da o an oyunu VS bozuluyorsa gelmek istemiyor falan derken kısır döngüye girdim.

Ya bazen diyorum ki şunu gelinler anlatıyor kaynanam şunu yaptı bunu yaptı diye. Haksızlık da yapmak istemiyorum ama bazen cidden çok bunalıyorum. Kırıcı olmamaya çalışıyorum ama çok zorlanıyorum. Gerçekten covidin en çok artış gösterdiği kentlerden birindeyiz. Şu aşama beni bakıcı konusunda çok çok endişelendiriyor. Fakat anneme de artık dayanamıyorum (bu tabi sadece söylediğim konulardaki çatışmalarda)
Muhakkak buraya kadar okuyup aynı şeyleri yaşadık diyen çıkacaktır. Nolur bana birşeyler söyleyin de ferahlayım.

İkinciyi yapınca anlarsın kıymetini. Şimdiki aklım olsa hiç dert etmezdim ben de ilkten yaşadıklarımı. Şimdi birine bıraksam nüfus kağıdını da veresim geliyor

Dert etme ablacım. Yemezse yemesin. Ölmez merak etme. En emin yere vermişsin. Kırma anneciğinin güzel gönlünü

Ben sorun goremedim. Cevremdeki butun cocuklar bu sekilde. Anneanne bakmasina gerek yok bunlari yasamaniz icin. Ben kendim bakiyorum cocuga,babasi geldiginde ayni seyleri yasiyorum. Sitedeki tum cocuklar 19.00-21.30 arasi disaridalar. Babasi anasi gelen anneaaaaa babaaaaaa diye kucaklarina kosuyor ve sonra butun hunerlerini sergilemek icin ebeveynlerini bahcede asker ediyor. Normal.

Ya bir de o mevzu var. 2.yi yapma arefesinde bakıcıya karar vermiştik

Sorununuz tam olarak anneanne toruna kendini adamış ne yaparsanız yapın yanlış olur boşverin anneniz mutluysa sorun etmemeye çalışın ne güzel güvenilir yerde bakılıyo sonsuz sevgi görüyor bazı şeyleri görmezden gelmeye çalışın evet zor ama artılarıni düşünün sadece akşamlari siz gelmenizde evde olsunlar onu ayarlayabilirsiniz belki ama inanın sorun edecek hic birşey yok konunuzda

Ya aslında sorunum asker olmak değil. Bebem evde olsun ben temizleneyim paklanayım alıp çıkartayım. Oynadı eve girdi bu sefer uyku mızlığı başlıyor yemek yemiyor VS.. Belki de ben çok takıntılıyım bilemiyorum

Hem de nasıl. Birbirlerine aşıklar. Ben de istiyorum ki sofra adabını bilen, peşinde kaşıkla koşturulan bir bebe olmasın. Tek tip beslenmesin. II ııh. Olmuyor

Takintilisiniz,yemezse yemesin. Aciksa oyle bir yer ki,demek ki acikmiyor. Benim oglum da erkenden aksam yemegi yer ve dedigim saatlerde bahcede oynar. Eve girince yikanir ve uyur. Sadece sut icer. Okullar acikken 18.00da almaya giderdim isten cikip. Adam okulun bahcesinde oynardi bu sefer aksamin karanligina kadar. Cok beklemisimdir ayakta,elimde bilgisayar ,canta...Cocuk sahibi olmak boyle bir sey iste. Ellemeyin oynasin,siz de beraber eve dondugunuzde yikanirsiniz

Bende bir sorun göremedim.

Gözünüz arkada kalmadan çocuğunuzun sevgiyle bakıldığına eminsiniz

Üstelik kaynana değil anneniz bakıyor ve aynı apartmandasınız.

Büyük şans gerçekten.

Yok yere annenizi de üzmeyin.

Çok rahatsız oluyorsanız virüsten sonra kreş bakarsınız.

Hem de nasıl. Birbirlerine aşıklar. Ben de istiyorum ki sofra adabını bilen, peşinde kaşıkla koşturulan bir bebe olmasın. Tek tip beslenmesin. II ııh. Olmuyor
Merak etmeyin benim iki oğlumda iştahsizdi hatta 1 numara aç geziyodu resmen şimdi 14 yaşında önünden alıyoruz resmen yemesine dert etmeyin bi noktadan sonra yiyolar

Ya bazen sizin gibi kadınlara o kadar öykünüyorum ki. Bana ekstra güçlü geliyorsunuz. Ailem benim sırtımdan desteklerini hiç çekmedikleri için bazen kendini çok yetersiz ve beceriksiz hissediyorum.
sizi üzmek vs için söylemedim, hala zorlanıyorum 6 yaşında pandemide neler yaşadım bir ben bilirim. Okul tam gün açılmazsa neler yaşayağız muallak, bu sene 1. sınıf olacak. tatil olur hasta olur izin alamazsın. o kadar zor ki. şu anda büyük bir lüks içindesiniz naçizane idare edin kıymetini bilin diyebilirim.

Kızım 3 yaşında 3 aylıktan beri benim işte olduğum zamanlarda annem ilgileniyor. Sizi anlıyorum, iki farklı kişinin çocuğu büyütmesi çok zor. Annem en başında belirtti bu çocuğu beraber büyüteceksek sadece senin kurallarınla yürütemem benim günlük hayatım, benim çocuk büyütüşüm de işin içine girecek diye.Kabul ettim. Şimdi aşk yaşıyorlar.

Kendisi iki hafta kadardır yazlıkta. Belirli aralıklarla birbirlerini görüntülü arayıp ağlıyorlar. Abartmıyorum sadece ağlıyorlar.

Anneme diyorum ki: "Annem çocuk nefessiz kalana kadar ağlıyor. Bir süre görüntülü aramayalım. Çok ağlıyor. Dur ben onu sakinleştireyim diyerek tekrar görüntülü arıyor.
Ağlamaya devam ediyorlar...

Demem o ki, üzmeyin kendinizi emin olun çok şanslısiniz.

Zaten müdahale etmiyorum kendisi ev diyene kadar. Yemek sorunumuz olmasa.
Aslında acıkınca yer diyorum da her zaman kendimi buna ikna edemiyorum sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…