Oğluma bakan anneciğim

Ay şu an ki kaygımın içine nasıl neşe doldunuz aynen böyle bizim de hikayemiz.

Zaten müdahale etmiyorum kendisi ev diyene kadar. Yemek sorunumuz olmasa.
Aslında acıkınca yer diyorum da her zaman kendimi buna ikna edemiyorum sanırım.
Sakin davranin,acikirsa yer nasilsa. Hic moralinizi bozdugunuza degmez. Buyuyecek,buyudukce huylar hep degisecek. Bir bakacaksiniz evden cikmamak icin elinden geleni yapiyor misal ,ya da yemek tabagini onunden alacaksiniz artik yemesin diye

Okudum. Anneniz kendi cocugu gibi bakiyor, sahiplenmis, guvenilir. Bakiciyla ayni iliskiyi kuramazsiniz. Ufak tefek seylere gozunuzu kapayin. Cocuk sizin cocugunuz, az buyuyunce okula gidecek zaten.

Sakin davranin,acikirsa yer nasilsa. Hic moralinizi bozdugunuza degmez. Buyuyecek,buyudukce huylar hep degisecek. Bir bakacaksiniz evden cikmamak icin elinden geleni yapiyor misal ,ya da yemek tabagini onunden alacaksiniz artik yemesin diye
Şimdi bile evden çıkmak istemediği zamanlar oluyor şaka gibi. Özellikle cumartesileri ben evdeyken
Sabır diyorsunuz yani..

Ben de işe başlayacağım zaman annem bakacak, oğlum 27 aylık olacak. Şu an 18 aylık tam olarak ve ben de biliyorum çocuk büyütme şekillerimiz farklı ama bu kadarı da olur. Annenizin herkesten önce koşması da bazı konularda kendi bildiğimi yapması da normal. Gerçekten dert sahibi olacak bir şey yok ortada.
Sadece şeyi anlayamadım; benim geldiğim saatte dışarı çıkarmasını istemiyorum demişsiniz ama geri içeri girip işlerinizi halledip çıkamaz mısınız?

Okudum. Anneniz kendi cocugu gibi bakiyor, sahiplenmis, guvenilir. Bakiciyla ayni iliskiyi kuramazsiniz. Ufak tefek seylere gozunuzu kapayin. Cocuk sizin cocugunuz, az buyuyunce okula gidecek zaten.
Aslında bakıcı benim hiç bir zaman düşüncem değildi. Fakat oğlanın annemlerde müthiş rahat olması ve her dediğinin yapılması, annemin yaşı ve artık yorgunluğunu görüyor olmam bu kararı aldırmıştı.
Yani baksanız bir çok kişi benim durumumu ister, ben kendim bakamadım diye hayıflanırım falan... Herkese başka hayat daha güzel sanki. Bilemedim

Ay şu an ki kaygımın içine nasıl neşe doldunuz aynen böyle bizim de hikayemiz.
Sizi çok iyi anliyorum. Sanki iki anneli gibi oluyor çocuk. Düzen konusu hep problem oluyor. Ama inanın zamanla her şey oturuyor. Ortak kurallar kendiliğinden oluşuveriyor fakat genellikle anneanne kuralları geçerli oluyor.

Her şey bir yana güvende olmaları, sizi büyüten kişinin çocuğunuzu da büyütüyor olmasi çok güzel. Biraz bırakın ipleri, kaygıları atın kenara keyfini çıkarin.

Şöyle. Ben işten geldiğimde oğluma dokunmaktan kucaklamaktan çok çekiniyorum. Her ne kadar dezenfektan falan kullansam da maske ağzımdayken falan kucağıma almak beni rahatsız ediyor ve diken üstünde oluyorum. Beni görünce bırakmıyor oğlum. O nedenle eve girip dışarı çıkamıyorum o aşağıdayken. Ancak karşılaşmamışsak ve beni görmezse yapabiliyorum üst değiştirmeyi falan

Benim büyük 3, küçük 1.5 yaşında. Kpss hazırlanıyorum deli gibi ama iş çalışma kısmına gelince kayınvalidem ben bakamam ikisine, yaşlıyım diyor. Annemle aynı şehirde değilim ama annem ben bakarım diyor. Ki bende çocuklarımı görmeden yapamam. Kreşler iki oğlumuda hesaplayınca çok para ediyor. Bende ortada kaldım. En iyisi otur evde çocuklarını kendin büyüt en azından terbiyeni kendin verirsin diyorum. Şimdi derdinizi okuyunca yüzümde tebessüm oluştu :) Allah herkese böyle tatlı dertler versin :)

Yazıya anneyi övecek gibi başlamışsınız(övmüşsünüz de ama) yererek bitirmişsiniz. Yaptığı şey gözünüze kötü gelen herşeyi örtecek nitelikte iyi, herkesin annesi yapmıyor. görmeyin biraz... Bence sizin sinirleriniz bozulmuş muhtemelen yorgun geldiğiniz için tahmamülünüz azalmış ondan gözünüzde biyüyor

İşte bu nedenle arada çok kalıyorum.
Yorgunluk değil ki derdim. 2 yaşına geldi 9.5 kg oğlum. 80 cm bile olmadı boyu. Gelişim tablosunun en altında. Sadece yemek saati yada düzeni baltalanınca kendime hakim olamıyorum.
Şu an mesela. Tüm gün hiç birşey yememiş. Su içmiş meyve yemiş sadece. Akşam güç bela oturturdum yemek yedircem annem aklını çelince hoop kalktı sofradan. Y3direbilene aşk olsun.
Neresine geldi bilmiyorum süt istedi ve süt içti şimdi de uyuyor öyle aç bilaç..

Keşke benim annemde yakınımda olsada böyle sorunlar yaşasam. Çalışan bir anne değilim. 3 ay sonra 3 yaşına girecek olan kızımı doğdu doğalı sadece 10 kere başkasına bırakıp bir yere gidebilmişimdir oda mecburiyetten en fazla 1-2 saat. Anneniz gibi yakınımda olan ve bu kadar içim rahat bir şekilde emanet edeceğim bir annem olsa keşke. Çok isterdim kızımı içim rahat bırakmışım anneme eşimle sinemaya gitmişim. İmkansız, hayal çok şanslısınız çokk

Anneme yılda birkaç kere çocuk bırakmak durumunda kalırım, onda da tlf ile türlü mesaj tacizi, suratta perişanlık, durmuyor serzenişleri, migren atakları vb, hiç şaşmaz yaşadıklarım.
Zaten kabul etmesi de gafil avlanıp bahane uyduramamasında ortaya çıkan bir boşluk oluyor.

Yanlış anlamayın da bulup bunuyor musunuz biraz?
Benim şuan en büyük korkum, korona olursam bu çocuklara kim bakacak?
Ve sırf bu sebeple hala izole, hala elimde bezimle geziyorum ben, biliyorum 1 2 gün ama sonra perişan kalacaklar...

Kizim 4 yasinda tek bi kisiden yardim gormedim o kadar zordu ki.kiymetini bilin evet sizi arada sinirlendiriyor ama takmayin kucuk seyler bunlar

Ya sanırım bu hayat dinamiklerimiz ile bağlantılı. Sizin dediğinizi hiç bilemediğim için, hiç tecrübe etmediğim için bana da bu çok zor geliyor. Sanki oğlumun hayatında hükmüm yok gibi.

Bu arada dudağımda bir gülümsemeyle yemek yapmaya gidicem. Uzun zamandır ilk defa kk da açtığım konuya eleştiri olmadan ve ağız birliği olumlu yanıtlar alıyorum.
Hafifledim sayenizde

anneye söyleyin yedirirken odaya bile girmesin, yemeyen çocuğun dikkati çabuk dağılıyor.

Ya sanırım bu hayat dinamiklerimiz ile bağlantılı. Sizin dediğinizi hiç bilemediğim için, hiç tecrübe etmediğim için bana da bu çok zor geliyor. Sanki oğlumun hayatında hükmüm yok gibi.
Aa o da var, o da mevcut bende.
Birkaç ay haftada 1(bir) gün baktığı dönem oldu annemin, sanırım 4 ay kadar.
Yani ayda 4, toplamda 16 bilemedin 20 gün etsin.
‘Kızma oğlana, anneye hasret o, anneanne büyüttü onu’ dedi
Her gittiğinde tüm düzen sıfırlanıp gelirdi.
Konunuzu bozmamak adına susuyorum, anlatsam vurun kahpeye dedikleri ben oluyorum çünkü.

Yineliyorum, şükredin:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…