oğluma nereye bırakacağım?

kirmizilihatun

Guru
Kayıtlı Üye
25 Mart 2009
734
567
323
Merhaba Hanımlar,
30 aylık bir oğlum var. Bakıcımız bayram sonrası 2 ay izin istiyor. Bir işden dolayı başka şehire gitmesi gerekiyormuş. Ama benim de çocuğumu baktıracağım kimse yok. Birisini bulsam da olmaz çocuğumun psikolojisi bozulacak diye korkuyorum. Çalışan anneler bilirler çocuğuma kendim bakamadığım için zaten vicdan azabı duyuyorum şimdi de 9 aylıktan bu yana alıştığı bakıcısının yerine başkası geçmesi onu etkileyecek diye korkuyorum. Tam da tuvalet alışkanlığı kazanması için çalışmalara başlayacaktık. O da ertelenecek şimdi. Kreşe versem 2 ay için geçici bir dönem nasıl olur?

kv yakın değil köyde oturuyor.
Annem de anneannem var hasta onun bakımıyla ilgileniyor.
Oğlum çok hareketli o yüzden bakamaz.

bozulacak olsa benim kızımın psikolojisi bozulurdu şuan 4. bakıcı
bu kadar içinizi karartmayın başkasını bulmak konusunda..
belki hayırlısı böyledir karşınıza daha iyi bir insan çıkar

bu arada benim de bakıcım 2 ay gelmeyeceğim dese çok çok önemli bişey değilse bir daha çağırmam onu bu ne sorumsuzluk

o kadar gitme sebebi nedir

evet bence de sorumsuzluk.. Oğlum ona alıştığı için alttan alıp kalp kırmamaya çalışıyoruz. ...Oğlunun yanına gitmesi gerekiyormuş

Yakınınızda güveneceğiniz bi akraba, teyze , hala var mı?

2 ay çok uzun bir süre izin için hiç kimse çalıştığı kurumdan 2 ay izin alamıyor. Sizin sorunuza bir fikir ise kreş fikri bana daha sıcak geliyor 30 aylıktan küçük çocuklar var kreşe giden hiç çare bulamazsanız kreşe gönderebilirsiniz bence.

yazın kreşlere çok fena oluyor. yaş ayrımı yok nerdeyse. kim kime denk gelirse bakıyor. belirli bir öğretmen falan da olmuyor. hadi oldu diyelim 2 ay sonra o da kalmıyor.
bence siz yeni bakıcı arayın. yıllık izin kullanıp o sürede bakıcıya alıştırın. ben 2 ay izin istesem kovarlar ya hu!
benim oğlan 1 günde alışıyor bakıcıya yani çocuklar alışır. önemli olan sizin alışmanız.

Ben olsam o bakıcıyla devam etmezdim. Geçici bir süre kv gelip bakabilir yeni bakıcı bulunana kadar.

Ya da 30 aylık olduğuna göre kreş düşünebilirsiniz. Normal şartlarda biraz erken buluyorum kreşi 3 yaşından önce. Ama her çocuk bir olmuyor. Hem de çalıştığınız için bir çözüm bulmak zorundasınız. Kreşe başladığı dönem bakıcı da arayın, baktınız kreşe alışamıyor en azından bakıcı arama süreci olmaz.

evet bence de sorumsuzluk.. Oğlum ona alıştığı için alttan alıp kalp kırmamaya çalışıyoruz. ...Oğlunun yanına gitmesi gerekiyormuş

Geçerli bir mazeret değil kesinlikle. Alttan alacak birşey de yok. Açıkça söyleyebilirsiniz, kusura bakma 2 ay için kimseyi bulamam, başlayan kişiyle devam ederiz o zaman biz dersiniz...

bakıcı kazığı yiyen duyan biri olarak söylüyorum dost acı söyler o kadın dönmez geri
işini oğlunuzu bu kadar sevseydi (çoook çooook elzem bir durum değilse) böyle sorumsuz davranmazdı
başka birini aramaya başlayın

kreşe başlatın derdini anlatabiliyorsa daha iyi olur.tuvalet alışkanlığı olmaması biraz sıkıntı ama öğretseniz kreşe gider gibi sanki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…