Oglumdan ayri kalacagim diye uyuyamiyorum

canım ben özel anaokulu düşünüyorum, ama henüz karar vermedim. Kreşte olabilir. Özel anaokulları da yaşları müsait olduğu için çok fazla para istemiyor. Ama devlet ana okuluna kalabalık olduğu için pek göndermek istemiyorum, çünkü küçükler ben birde öğlenden sonra vericem en azından ilk dönem.

indirdin mi hemen okul belliydi herhalde

ayy aslında o işide halletseniz daha iyi olur ne biliyim yaa her yönden düşünüyorumda.
Eşin almaya gider öğretmen iligiliyse, eşine evraktaki adını söyler.hem oğlun şimdiki soyadını tam benimsemiş olur...
Ama onunda bir zamanı mı var? hani şu kadar evli olmak gibi...

devlet anaokullarida yarim gun olmuyormu acikcasi ben hep devlet veririm diye dusunuyorum biz bir sitede oturuyoruz ve sitenin okulu var
anaokulunun ilkokuldan ayri bir girisi ayri bahcesi filan var
yenilediler okulu bu sene ilk defa yeni haliyle hizmet verdi tabi bilmiyorum ben kalabalikmi oluyor naisl oluyor

krese yazdirmistim gecen sene acickasi bana cok pahali geldi
burnumuzun dibinde yani bu bahsettigim okuldan bile daha yakin
gayette guzeldi seyit ates anaokulu adi baktim sitesi yok adamin spor okulu filanda var kucuk muhammedi egiten kisi bu kisi neyse 375 lira idi
servis filan yok yarim gun birde
dogal olarka orada uyumayacak veya uyuyacak ogun atlayacak
bana mantikli gelmeid cok pahali geldi
zaten bezli olduklari icinde yan cizmislerdi
neyse kres zaten dusunemiyrum yakinimizda yok o sebebten anaokulu olursa guzel olur bizim icin
oglen gider aksam is cikisi zaten ben cikisa yetisirim diye dusunuyoruim

2.5 sene evli kalmamiz gerekiyor resmi yette ki esim evlatlik almak icin basvursun
acaba ben rica etsem esimin soyadiyla hitap edemezlermi_
anaokul yanib iz bir sietde oturuyoruz ada seklinde merkeze uzagiz servisle gitmesi gerekir
500 lirayi buluyor bunu veremeyiz diye dusunuyorumb irde biz hep anaokuluna develte gittik tum kuzenlerimde oyle
once bi anaokului denerima rtik sorun vs bisey olursa ondan sonra duruma gore bakarim canim
iki form gordumb iri e okul formu
digeride okul ocnesi devlet anaokulu dedigimde cikan forum
ikisindede bu durumu bi kac kutucukla belirtebiliriz ama soyadi mevzusu canimi sikiyor hem suanda uyuyan okuzu uyandirmak istemiyorum 2 sene sonra oglum 5 yasinda olacak o saatten sonra biseyeleri degistirme ve beni davayi kaybetme ihtimalim cok az

ne kadar yakınmış okul çok şanslısın. Devlet okulları yarım günde alıyor tamda sanırım. Ben 1 yıldır araştırıyorum, akrabalarımızdan kreş öğretmeni olanlarda var ama hep bizim evlere uzak yoksa gözüm arkada hiç kalmazdı ama.
375 gerçekten pahalıymış devlet okulları bu yıl yarım gün 125 tl tam gün 250 tl alıyor. En pahalısı bu.
offf hem kesemize hem bize uygun bir yer bulabilisek bari.

pazar günü benim ufaklık.. eve gelen eşimin halasının peşine düştü aglıyo peşlerinden. hala dayanamadı kızım azcık götürüyüm.. akşam babası gelince gelir alırsınız diye..

hala akrabalık ilişkilerimiz bozulablir bak dedim bişe olmaz ya dedi..paşam gitti odasından bi pantolun bi kazak aldı market poşetine koydu indi bide öpücük atıyo bana sıpa

mutfak camın dan el sallıyorum benım gelmedıgımı görünce vazgecer geri döner diye ama yok hala da bana diyo otur bi kahveni iç sakın kafa dınlen nerdeee

ali ne yaptı acaba diye öldüm merakımdan.. eşim gelir gelmez gıttık aldık

seni düşünemiyorum bile..

öğretmeniyle konuşursun bence soyadı olayını. Ama zaten anaokullarında ahım şahım öyle soyadıyla seslenilmez bence. Mesela çift isimli çocuklar için bile şimdi öğretmenler velilere soruyor hangi ismi kullanıyorsunuz diye.
Ege şimdi adını soyadını söylüyormu? benim kızım sorduklarında söylüyor, acaba ileride bocalamaması için, olacak olan soyadını mı öğretsen :S
Bence de zamanı geldiğinde hiç sorun olmaz, Karşı tarafın direneceğini sanmıyorum baştan ilgisiz.

Ben hiç anaokuluna bile gitmedim :) ama ne biliyim çalıştığımız için zaten çocuklar anneden uzak kalıyor bari okul iyi olsun kişiliğini geliştirsin istiyorum, birde en güzeli onların olsun deyince hep insan irdeliyor işte... Ama bende 500 tl veremem yani şuan için. O yüzden yarım gün istiyorum,
artık ablamlara yük olmayalım ama kızımda emin ellerde olsun istiyorum ((

tam gun gitmesine gerek yok canim
2 sene anaokulu yapacak bu sartlarda oglum
2/sene tam gider zaten annem bakiyor
sabah 9/30da filan kalksa iste anca oglenokula goturur annem aksam biz alir geliriz
acaba yarimg unlerde yemesi icmesi vs nasil olur
her okulun formu baskamidir diyorsun _
fiyatlarda gayet makulmus acikcasii baska bir masraf vs luyormu kayit parasi vermek zorunda birakiyolarmi canim_
sizin orada fiyatlar nasil_

aglattin beni canim
bende ona sirt cantamda esya hazirladim birde sirt cantasina kucuk oyuncaklarini kinder cikolata \ sandik cikolata
para bez biberon islak mendili ni koydum birde eldiven
of cok aci
dusundugun zaman muhtis bi firsat biliyormusunuz ben oglum dogdugundan beri hic ama hic o kotu oldugum donemleri geciyorum ki onlarda bile ilacla anca 2=3 gundur
uzun uyumus bi insan degilim
bazen diyorum oh oglumu bu aksam annemde biraksam ki hafatd abir yapiyorum orada yemek yiyoruz uyuyna kadar oturuyoruz
sabahta erken ise gittiigmizden uyurken geitmrenin manasi olmuyor diyelim sonraki gun tatil hava karli ve uyudu
bengene 8de kalkip kahvalti hazirlayip onu almaya gidiyorum evimize getiriyorum
disaridan bakanlar ise senin yerinde olsam kendime bol bol vakit ayirirdim kafani dinle filan diyolardi
hic oyle olmuyor iste

bebeğim yok o yüzden olunca görcez seni dersiniz şimdi de bu kadr abartmaya gerek yok gibi geldi..heralde küçük olduğu için bu kadar tasalanmak. Ben hep diyorum olsun bebeğim anneannesinde kaslın, babaannesinde kalsın hem sizin kıymetinizi daha iyi anlar. Bu kadar takmayın kafanıza yaa..demesi kolay demeyin

Vallahi yeğenlerim gidiyor devlet anaokuluna oradan biliyorum bende :))
benimde senin gibi tek bakanım olsa inan bende vermezdim bu yıl ama mecburiyetten, eğer bu yıl verirsem tam 3 yıl gidecek yavrum ablamlar küçük verme bakarız daha deselerde vermek isitiyorum çünkü iyi kötü hereyi hafızasına kayıtediyor en azından faydalı şeyler öğrensin isitoyorum.
Her okulun formu ayrıdır bence :) sonradan anladım sen genel bir form çıkarmışsın...
Aylık ablam yarım gün için 125 tl ödüyor. Bu okul sadece ana okulu.
Yengemde 90 ödüyor aylık devletin anaokulu bu. Ama kayıtlar hemen doluyor 1-2 gün içinde acele etmekte fayda var yani.
Birde ilk başlarken kırtasiye ve temizlik masrafı alıyorlar... 500 tl gibi sanırım :)

Ablamın oğlunun ana okulunda sadece kahvaltı veriyorlar. Sabahçı.
diğer kuzenime sanırım çorba-yoğurt-meyva, yada bir çeşit yemek+yoğurt gibi veriyorlar. Ayrıca okulda aşçı yapıyor yemekleri.

Son düzenleme:
böyle sevgi dolu konuları görünce doğurasım geliyor valla , Allah olmayan herkese nasip etsin...

SUANDA kım bakıyor kızına?
ben gazete vekagıt makası verıyorum bı haftadır elıne ama makası ıkı elıyle yatay kesmeye calısıyor malesef beceremıyor kesmeyı cok faydalıymıs dıye okudum
buna baglı olarak ne zaman basvurmalı pekı anaokul ıcın
ben sımdı bızım okulun resımlerını bulabılırsem paylasırım kendı yıyemıyor cok saglıklı ama ogrenır o zamana kadar ınsallah 7 ay daha var cunku
bız oglencı olmayı tercıh ederız dıye dusunuyorum oglencılerı uyutuyolarmı acaba uyuyunca cok gec uyuyor cunku odev fılan verıyolarmı abımın oglu yarı zaman devlet yarı ozel krese gıttı okul oncesı hıc odev vermedıler hıc bısey yapmadı evde
buarada babam okulla anlasmalı kırtasıyecı bızdendemı 500 alacaklar bılemedım
abım ozel kreste ılk donem ıcın 225 ıkıncı donem ıcın 300 lıra masraflar ıcın para vermıslerdı

kıymet anlamazlar cunku cok kucukler geldıgı zaman kı dıyorum bız bunu suanda 2.defa yasıcaz arda bırakmamamıza ragmen anne baba benı b ırakmayın eve gıdelım dıyor
yureklerıne bırseyler daglanıyor mu benı bu endıselendırıyor cunku ben cok duygusal bı ınsanım oglumda belkı benım gıbıdır

sov ; amin Allah aratmadan versin inşalalh

bu kadarmı olur dıyorum yemekten geldım sımdı derı ceketımın cebınden telefonum var zannettım bı cıkardım spiderman cıktı cocuklu olunca boyle oluyor galıba

Anne değilim diye belki de ben pek anlayamıyorum
Bana göre kısa bir süre ve anneannesi yanındaysa o kadar sıkıntı olmazdı
Ama tabi şu an anne olmadan yazıyorum bu cevabı

İkrar ne kadarlık seninki ?
Benimki de gezme meraklısı oldu buaralar.
23ayına girmek üzere
Kapıyı işaret ediyor.Çekmeceden beresini dolaptan ayakkabısını alır getirir.
Nereye oğlum dediğimde düt düüt der
Çocuklar sıkılıyor hergün aynı ortamda olmaktan onlar da haklı
Küçük geziciler nolcak

benım yakın bı akrabam var uzun suredır evlıler
tek cocukları var 1 sınıfa basladı bebek dogudugundan berı hıc bır cuma aksamı annesınde kalmadı emzıklı ıken bıle
hep analtır halada savunur sımdı 1 senedır arkadas ortamındakı gezmelere gıdıyorlar beraber onun dısında hafatnın 1 gunu ve gecesı onlara aıt
bıraz yaramaz bır kzı ıdı sımdı duruldu
hep soyler o benım hayatıma geldıgı ıcın benım duzenıme uyacak ayrıca karı koca ılıskıler cok taze cok nasıl desem gezerler tozarlar aktıvıtelerı bol
2 hafta once bana geldıler kızlar
ben ve yengem harıc dıge rherkez cocuklarını emant edıp gelmısler bız ve ben aman yapma cocugum etme cocugum elleme dokme bagırma kosma dıye bınparcaya bolundum

bılmıyorum belkıde bızler hata edıyoruz
yanı bızde dısarı cıkacagımız zaman almıyoruz 1 gece kalıyor annemde ama bu oyle bısey degıl ıste..
benım en bos ve yalnız oldugum zamana denk geldı ve 1 gun 1 gun bıle degıl bu sefer 1 gece bıle degıl..
ki belkıde ben hatalıyım ben oglumu bar'ada goturdum kapalıb ır mekan degıl bodrumda yarı acık yarı kapalı bız acık yerde oturduk sese maruz kalmadıgı bır yer yaz ayı 3-4 kadar eglenıp dondugum cok oldu pazarsa pazar gezmeyse gezme hep boyle gıttı
sımdı yıkamıyorum bu duvarları
alısıyorsun o karmasaya herhalde bılemıyorum
yılbası eglencesıne bıle goturduk bu sene oglanı saplantılıda olablirim bilmiyorum acıkcası

Son düzenleyen: Moderatör:
Anne değilim diye belki de ben pek anlayamıyorum
Bana göre kısa bir süre ve anneannesi yanındaysa o kadar sıkıntı olmazdı
Ama tabi şu an anne olmadan yazıyorum bu cevabı

Anne olunca görücem ben seni
Nasıl üzerine titreyeceksin nasıl ayrı kalırsan özleyeceksin gör bak
Dediğim gibi bir gün ayrı kaldım ama nasıl ağladım var ya...
Ev bir sessiz bir sessiz yatağı boş oyuncaklar ortada kokusu burnumda...
İnsan gerçekten tuhaf oluyor ayrı kaldığında.
Kaderim hele bir çocuğun olsun anneliği tat o zaman bu düşüncelerden tamamen vazgeçeceksin cancağızım

benim kızımda makasa çok iligili ama ben veremiyorum henüz eline :) demek faydalıymış...
yarım gün giden çocukları uyutmuyorlar canım. Normalde devlet ana okullarının kayıt tarihi haziran-temmuz muş ama sen sor yinede kesin nezamn diye. :)
Bizimkilerede ödev vermiyorlar hiç.
bazı okullar şu kadar kırtasiye masrafı deyip para alıyorlarmış. Ablamın çocuğunun okuluda direk şukadar oyun hamuru bu kadar kağıt, elişi falan dedi. Sende ne istiyorsanız yazın ben getireyim dersin. Zaten babanla anlaşmışlarsa bence hiç vermeyebilirsin, pazarlık yap bence :)))
Benim kızıma ablamlar bakıyor canım. Genelde en büyük ablam bakıyor aradada diğerine bırakıyorum :) öyle işte Allah razı olsunlar..

ben olsam göndermezdim. sizinle kalsın. sizinle gelsin düğüne, doğum gününe.
3 yaşındaki oğlunu bir kaç gün de olsa yanınızdan ayırmayın bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…