Oğlumu annesine gostermelimiyim

Konuyu okumadan yorum yapanlara da gıcığım. Bilgileri yok ama fikirleri var. Çocuğunun üzerinde sigara söndüren bırak anneliği insan vasfını bile hak etmiyor.yBazen sesimi yükseltiyorum diye günlerce vicdan azabı çekiyorum. Öyle anne de baba da olmaz olsun.

O konuda tabii hak veriyorum; farkındadır. Artık ısındığı, güvendiği biri var hayatında, ne dediğinin zaten önemi yok ama bu narin bağı da annesi olacak kadının keyfi için bir daha paramparça etmeye kimsenin hakkı yok. Bir de kişiliğine etki edecek yaşlar, iki gün görüp hevesini aldıktan sonra yeniden basıp giderse kadın bir daha kim toparlayacak sebiyi?

Şu analık duyguları yerine biraz da başkası için neyin doğru, neyin iyi olduğuna kafa yorsa keşke insanlar. @edalıgeceler'in henüz bir çocuğu olmamasına gönderme falan vardı bu konuda; "sen o kadını anlayamazsın!!" gibisinden, en çok ona sinir oldum. Hakkaten anlayamaz, hadi sigara konusunu kesin olarak bilmiyoruz ama o çocuk için çırpınmakla uğraşıyor geçen seneden beri, diğer hanımefendinin bir aydan beri aklına düşmüş.

bence de çocuğun farkında olma olasılığı yüksek
bence de çocuk "anne" demeyi seçmiş bilinçli olarak, ne de olsa "anne"nin fiziksel yani "doğuran kişi" anlamını bilmiyor, onunla ilgilene, sevgi gösterene, sevildiğini hissettirene anne demiş

fakat çocuklarda şöyle bir durum var, ya da benim çocuklarımda böyle oldu yani
mesela 2-3 yaş anılarını 6 yaş civarına kadar hatırlıyorlar
fakat sonra üzerine yeni yeni anılar eklendikçe 2-4 yaş aralığı unutuluyor ve anılar 5 yaş civarı itibariyle hatırlanır oluyor
mesela ben de anaokulunu ve sonrasını hatırlıyorum ama öncesini hatırlayamıyorum
yani şu anda çocuk annesini hatırlıyorsa bile, bir süre sonra hatırlamayacak galiba

Bence en doğru cevabı bir uzmana sorabilirsiniz çocuk konusu çok hassas böyle fikir alışverişi yapilabilecek ve uygulanabilecek bir konu değil butun bayatini ve kisiligini etkileyebilcek bir konu oldugu icin kesinlikle uzmana danismali ve onun dedikleri dogrultuda hareket etmelisiniz.

Zor bir durum.. Allah kimsenin basina vermesin..
Cocuk istediginden degil gercekten halasini annesi zannettiginden anne diyor..
Ben de o yaslardayken bazi sebeplerden annemi 1 bucuk sene gormedim..
Annemin goruntusu tamamen hafizamdan silinmisti..
Beni denemek icin annem ilk geldiginde "annen nerde" diye sormus bana..
Tanimamisim, iste felanca yerde gelecek demisim..
O cocukta bile isteye halaya anne demiyor, annesi saniyor..
Yillar sonra da gercek ortaya cikinca bunun hesabini sorar hem annesinden, hem halasindan, hem babasindan.. Herkesten.

Konu sahibi, ne yapmaniz konusunda bir sey diyemeyecegim..
O bahsettiginiz korkunc seyleri anne yapmis mi bilemiyorum..
Ama soyle bir durum var ki o anne kor kutuk pisman olup cocugu icin yanip bitiyorsa,
cocugu kaciramazsiniz..

Nice evlatlar var,
anam isterse sirtimda sopa kirsin yine anam yine anam diyen...
Gidin siddet uygulayan (sizin dediginize gore) bir kadinin kollarina birakin demiyorum,
ama az ustte dedigim gibi anne evladina gercekten annelik yapmak istiyorsa vermemde vermem demek olmuyor, hele gostermemek hic olmuyor..
Yani anne bambaska..

Sevgili Edalı geceler, seni hep çok takdir ettim ve hemen hatırladım konunu. Daha 1 sene öncesinde abinlere ulaşmaya çalışmıştın, ses Seda yoktu kimseden. Sen çocuk bakmak nedir bilmezken, burada çocuğun beslenmesi nasıl olmalı diye tarifler almıştın, bir anda iki kişilik hayatının rahatlığında bir çocuğun beslenmesinden okuluna kadar sorumluluğunu üstlenmiştin.

Bekar hayatına döner gibi, kocasıyla kavga edip, alıp başını giden, arkada benim bir çocuğum var, o ne olacak diye düşünmeyen bir anneden bahsediyoruz. 1 sene sonra mı aklı başına gelmiş, çocuğunu özlemiş? Allah I'm kimseyi kınadığı şeyle imtihan etmesin ama anne olmaktan, masum bir yavrudan bahsediyoruz. Bu kadar kolay olmamalı onun duygularıyla oynamak.

Çok temkinli adımlar atmanı tavsiye ederim. Bu kimlik meseleleri çok zor işler. Çocuk geçmişi silip sana anne dediğine göre belli o da büyük bir travma atlatmış. Olabiliyor.

Benim bir arkadaşım 7 yaşında, trafik kazasında annesini kaybetmişti.onlar yaralı kurtulmuş, annesi vefat etmişti. babası, yeniden evlenmişti. Arkadaşım yeni eşe anne diyordu ve onu çok seviyordu. Ama işin ilginci 7 yaşına kadar annesiyle yaşayan çocuk annesini hatırlar ama arkadaşım hiç hatırlamıyordu. Resimler varken ve kendisinden bu gerçek hiç saklanmamışken. Görüştüğü psikolog büyük acılar yaşadığında beyin bunu atlatmak için o anıları silebiliyor demiş ona.

Eğer annesi ve babası çocuklarını umursuyorlarsa oturup konuşmak lazım, ya da bilemiyorum hiç konuşmamak eğer direk saçmalayacaklarsa ayrıldıklarında olduğu gibi. Araya büyükler de konulabilir ama en başta çok detaylı düşünmek lazım. Eşinin fikirleri de önemli tabi.

En iyi dileklerim siz ve oğlunuzla olsun. Allah yardımcınız olsun.

ama kadın evladına gerçekten annelik yapmak istiyorsa bile (ki ben hiç zannetmiyorum)
işkence bir ruhsal bozukluk değil mi? (rapor almışlar ya, yasal işlem yapılacakken ülke dışına kaçmış kadın)
gerçi bunları önceki sayfalardan birinde de yazdım ama

bildiğim kadarıyla bu davranış durduk yere düzelmez
ciddi bir psikolojik bozukluktur ve tedavi edilmesi gerekir
tedavi olmayan insan bunu her daim yapmaya meyilli olur
ben o kadının (annesi demeye elim-dilim varmıyor) tedavi olduğunu hiç zannetmiyorum
olayın bu yönü çok ürkütücü sanki...

Bence gosterme. Artik o senin. Sonucta cocuklarini burakip gittiler, tekrar ayni seyi yaparak o yavruyu yikmasinlar tekrar. Haklari yok buna.

Cocuk yetiskin oldugunda cani isterse gorusur.

Oyledir elbette ama varsayimlar uzerinden yorum yapabiliyoruz sadece malesef..
Tedavi gormusmudur bilemiyorum..
(Obur turlu cok urkutucu zira size katiliyorum)
Bence kadinin telefonlarindan kacarak bu is cozulmez..
Kadinin niyetinin ne oldugu belli degil.
Anca iletisime gecilerek anlasilabilir..
Gozlemler sonucunda annenin davranislari hala bozukluk gosteriyorsa irtibat kesilir..
Ama ya gercekten evladina kavusmak istiyorsa..?
İste o zaman vermemezlik olmaz.
Siddet olayini asla savunmuyorum savunmam mumkun degil...
Cok yonlu dusunmeye calisiyorum.

Bir de insanlar cesit cesit..
1 hafta aramadi diye annesine kusen cocuk da var(bir arkadasin yorumunda okumustum),
yillar yillar sonra cikip gelen anneyi /babayi bagrina basan da var..
Yani her zaman icin gercekleri yok saymak en iyi secenek olmayabiliyor.

Boyumdan buyuk laf etmekten cekiniyorum acikcasi..
Allah dusurmesin.. Amin.

Ben ruyalarimda cocugumu bir yerde birakip unuttugumu gordugumde kafayi yiyorum gunlerce kendime gelemiyorum, bir anne yavrusunu nasil terkeder ve hic arayip sormaz aklim almiyor.

Arkadaslarin dedigine katiliyorum bir psikologtan destek alin ve avukatinizla bu konuyu mutlaka konusun. İnsallah sizi surekli rahatsiz etmezler.

2.sayfayi okuyun isterseniz. Çocuğun velayeti konu sahibinde zaten. Ayrıca çocuğun annesi cocugun vücudunda sigara söndürmus. Kardeşi de o kadında birakip gitmişler. Şimdi anne baba oldukları akillarina gelmiş..

Ozaman durum değişir kusura bakmayın edaligeceler ilk mesajda yazmadığı için bilmiyordum böyle bi durumda haklısınız tabiki vermemeniz daha doğru olur annesi olduğunu saklamıcaksanız bende görebilir belki anneliği öğrenir de vijdana gelir şiddet eğilimli bir kadın asla anne olmamalı ve babada

Konu sahibi 2 .sayfadaki yorumunuzu konuya güncelleme yapar misiniz. Çünkü diğer sayfalara bakmadan yorumlar yapiliyor. Hem sağlıklı yorumlar acisindan iyi olur.
Vücudunda sigara söndüren bir kadına anne denilemez.. Babası da sorumluluktan kaçmış. Hangi yüzle arayabiliyorlar.
Onun dışında size hayran kaldim. Yani birdenbire sizin de hayatınız değişmiş.Sahiplenmissiniz. Yasal olarak da bir problem yok. O konu da rahatlatıcı. Ama işiniz zor gerçekten.. O çocuğun her halükarda psikolojisi bozulacak.. Ama durumu öğrendiğinde diğer yorumlardaki gibi çocuğun size karşı guvensizlesecegini ya da uzaklasacagini düşünmüyorum hele ki vücudunda sigara söndüren bir annesi oldugunu öğrendiğinde.Raporları da varmış. Sizi annesi olarak benimsemiş. Ama eninde sonunda öğrenecek cocuk.Çocuğa bir şekil de ulasirlarsa.. Oturduğunuz yeri biliyorlar mi ?Allah yardımcınız olsun.

Çocuğun velayetuni anne baba yaşarken hemen nasıl verdiler orayı pek anlamadım.

Annesi AYLARDIR arıyor demissiniz eee çocuk 1 yıldır yaninizdaymis demekki kadın tam olarak birakmamis çocuğun peşini.

Sigara yanigi konusu tabiki bir felaket...ama kanıt var mı elinizde...rapor vs.ya da kimin yaptığı tespit edildi mi?belli mi?

Çocuğun anne babası sagken muhtemelen çocuğu sizden alırlar. Bildiğim kadarıyla anne baba varken devlet korumasına bile çok zor yaptirimlarla geçiyor çocuk. Hele 3. Sahisa verilmesi imkansız gibi birsey.

Halasina anne demesini yanlış buldum.yillar geçmemiş ki 1 yıl olmuş henüz. Aylardır da annesi arıyor diyorsunuz.

Cocugu isterlerse alırlar sizden maalesef.

Gerçekten zor bir durum ben çocuklarımın düşüp biryerini çarptığında aklım gidiyo sigara söndürmekte ne utanmadan bide görmek istiyo beş dakikalık zevkin kurbanı yapmışlar kuzumu siz sahip çıkmışsınız gerçekten taktir ettim ve bir önceki bilmeden yaptığım yorum içinde çok üzgünüm allah bi çıkış göstersin size inşallah üzüldüm gerçekten

Göstermelisiniz ama velayet sizde kalacak malasef büyüdüğündede gitmek isterse gidecek biyolojik annesi bir heves görmek istiyor olabilir ama sahip çıkabileceğini sanmıyorum anneler evlatlarını yan odada uyurken bile özler bu kadın bu duygulardan mahrum zor ama rahat olmalısınız özellikle çocuk için kafası karışmasın olduğunuz gibi davranın görüştükleri sürede uygun yaşta olunca bütün gerçekleri bilsin ama sana baktık büyüttük bizimle kalmalısın baskısı olmasın üzerinde Pamuk'lardan sarsanız öz anne der herkes ona biyolojik annesini tanıma fırsatı verin

Boşandılar ve çocuğumu iki tarafta red etti. Velayet ben istediğim için direkt bana gecdi. Yoksa jugendamt Türkçesini bilmiyorum alacaktı çocuğu mu.
Annesi aylardır aramiyor,yanlış anlamışsınız. Bırakalı bir sene oldu. Al neyaparsan yap diyerek bana verdikleri oglumu son bir Aydır arıyor. Beni annesi bilmiyor,bana anne diyor. Kendi isteğiyle söyledi. Ve ben ona bakıyorum onu seviyorum herkesten çok,anne demesinde hiç bir sorun olduğunu sanmıyorum. 5,6 yaş civarında zaten anlatıcam herşeyi bi Dr eşliğinde ama şu anda ne dememi bekliyorsunuz. Ben senin annen değilim Vs Vs mi. Diyemem.. Ki... Ona bakan onu çok seven birine anne diyor ve tek bir kelime zaten olan gerçeği değiştirmez biliyorum. Ama ben ona gerçek bir annenin yada şöyle örnek Vereyim burdaki arkadaşlarım çocuğu olanlar beni anlar, onlar nasıl çocukları için olür, bende aynı hiç bir fark yok. Ben doğurmadı ama çok çok sevdim.. Tek bunu biliyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…