- Konu Sahibi edaligeceler
-
Komşunuzu 20 kere okusam anlamam herhaldebizim bi komşuda oldu buna benzer bişi. çocuk dedeyi baba anneyi annesi biliyor. birlikte yaşıyorlar.öz babayı bir amca olarak biliyor. yıllarca böyle. ama artık 6 yaşına gelince anne niye babamla (yani dedesiyle) yatmıyorsun ? niye ananem babamla yatıyor ? sen niye benim babama baba diyorsun vs. sorgulara başlıyor. şimdi düşünüyorlar nasıl anlatıcaz diye. çocuğun pskolojisinin düşünemiyorum gerçekten. etrafta bazı insanlar ortalığı bulandırıyor tabi. çocuk gerçeği başkasındanda öğreneilir.
olan çocuklara oluyor ya valla çok zor durum. yazık yavrulara.
Devlet olayı biliyor,Velayet bende. Hukuksal olarak hiç bi hakkı yok...
gayet karışık zaten durum. anlamak mümkün değil.Komşunuzu 20 kere okusam anlamam herhalde
Görse,hep görüşseler ya başka şeyler aşı yaparlarsa çocuk, A?
bizim bi komşuda oldu buna benzer bişi. çocuk dedeyi baba anneyi annesi biliyor. birlikte yaşıyorlar.öz babayı bir amca olarak biliyor. yıllarca böyle. ama artık 6 yaşına gelince anne niye babamla (yani dedesiyle) yatmıyorsun ? niye ananem babamla yatıyor ? sen niye benim babama baba diyorsun vs. sorgulara başlıyor. şimdi düşünüyorlar nasıl anlatıcaz diye. çocuğun pskolojisinin düşünemiyorum gerçekten. etrafta bazı insanlar ortalığı bulandırıyor tabi. çocuk gerçeği başkasındanda öğreneilir.
olan çocuklara oluyor ya valla çok zor durum. yazık yavrulara.
bu miniklere bu acıları yaşatanları Allah havale ediyorum. ne suçları var. kocaman insanlarız tabikidee bizim bile anne kucağına ihtiyacımız var. küçücük yavru istemez mi hiç anne babası sevsin korusun. çok çok zor. keşke etraf hiç bişi demese. annesi olacak o kadında unutsa gitse. hatırlamaz çocuk unutur. ama işte böyle gerçekler mutlaka öğreniliyor. sonra çocukta büyük bir travma.bu konuda amma karisikmis yahu allah sabir versin o aileyede gercekten cok zor.ama burda konu sahibinin bile istege yaptigi bisey degilmis,cocuk biliyomus halasi oldugunu ama kendi istemis anne demeyi yavrum gercek annesinden goremeyince ilgi,sevgi tabiki anne demeyi secmistir cocuk allah yardimcisi olsun
Sanirim yurt disindasin. Sigara yaniklari varsa ve velayet sizde oldugu icin yasal olarak gostermeme hakkiniz var ama en azindan babasini gorsun. Vicdani acidan zor bir durum .
Sen cocugu almalarindan korkuyorsun. Bir avukata danismaya ne dersin. Senin istedigin saatlerde gorme sarti koyabilirsin.
Kardeşim ve eşinin çocuğu aslında. boşandılar. Kadın bebeğimi bıraktı kardeşime ve gitti kendi ülkesine..
Ve bebeğimde sigara yanık izleri bile vardı
Annesi tarafından yapılmış.
Kardeşimde bana getirdi... Çekti gitti.
Okadar zorluklar çektik ki eşim ve ben. Aradım ulaşamadım ikisinide.
Bütün hayatımi değiştirdim.
Benim bebeğim oldu. Ben baktım. Ve benim oğlum oldu beni anne eşimi baba bildi...
Ve şimdi arayıp görmek istiyorlar. Bence planları geri almak,barismislar..
Böyle karar verilirse bence görüşme bir uzman eşliğinde olmalı. Yine çocuğa fiziksel veya psikolojik zarar verilmesin diye.
Kardeşim ve eşinin çocuğu aslında. boşandılar. Kadın bebeğimi bıraktı kardeşime ve gitti kendi ülkesine..
Ve bebeğimde sigara yanık izleri bile vardı
Annesi tarafından yapılmış.
Kardeşimde bana getirdi... Çekti gitti.
Okadar zorluklar çektik ki eşim ve ben. Aradım ulaşamadım ikisinide.
Bütün hayatımi değiştirdim.
Benim bebeğim oldu. Ben baktım. Ve benim oğlum oldu beni anne eşimi baba bildi...
Ve şimdi arayıp görmek istiyorlar. Bence planları geri almak,barismislar..
Tabii ki bir uzmana danışın. Çocuklar konusunda uzman bir psikoloğa danışın.
Sizi rahatsız ederlerse de, şikayetçi olup, mahkemeye başvurup sizden uzak durmalarını talep edebilirsiniz. İlk rahatsız ettiklerinde başvurun ki çocuğu kaçırmaya cesaret edemesinler.
Hatta şimdiden iyi bir avukata danışın. Bir aydır arayıp rahatsız ediyorlarmış sizi. Bunun için de maddi ve manevi tazminat ve uzak durma davası açılabilir sanırım. Belki o zaman meselenin ciddiyetini anlayıp vazgeçerler.
Yani uyanık olmak, her ihtimale karşı önlem almak, ve iki iyi uzman sizin sorununuzu çözer sanırım. Bir çocuk psikoloğu ve iyi bir avukat.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?