Oğlumu cinsellikte nasıl eğitebilirim ?

Oğlum 15 yaşında ona cinselliği öğretmek istiyorum nasıl öğretebilirim
Oğlunuz size sorular soruyor mu? Babasıyla konuşması daha doğru olmaz mı, sizinle rahat konuşamayabilir diye düşünüyorum. Yine de doğrusunu uzmanlar bilir. Ergenlikte cinsellik eğitimiyle ilgili uzman yayınları var, onları okumakla başlayabilirsiniz.

Gerçekten bizde kendi kendimize öğrendik ki çocukta az çok biseyler biliyordur bende merak ettigi bisey varsa babasıyla konuşması tarafındayım arkadaş ortamı telefonlar vs şimdiki çocuklar bizden iyi biliyor herşeyi

Ne alaka yani kendi haline bırakın. Herkes herşeye ulaşıyor bu devir de rahat ol senin bilmediğin şeyleri bile biliyodur😂

Aynen öyle 2006 senesi internetin şunun bunun yaygın olmadığı yıllarda ortaokulda görev yaparken 6. sınıfın branşım dışında bir dersine de girmiştim. aids vs gibi hastalıklardan bahseden bir ünite vardı . Bir erkek öğrencim
- hocam cinsel yolla bulaşan ne demek ? diye sormuştu.
ben daha cevap veremeden başka bir kız öğrencim atlayıp
- seni şuan alakadar etmez evlenince öğrenirsin demişti 🤣

bunu hiç unutamıyorum.

hele şimdikiler herşeye çok kolay erişebiliyor o yüzden o sizden iyi biliyordur merak etmeyin

17 yaşındaki erkek yeğenime birkaç sene önce vücudunda gelen birtakım değişiklikleri babası anlattı. Siz cinsellik anlatıp ne diyeceksiniz onu merak ettim. Bazı anatomik değişiklikleri babasıyla konuşsun cinselliği de kendisi deneyiplenip öğrenir zaten.

Aynen öyle 2006 senesi internetin şunun bunun yaygın olmadığı yıllarda ortaokulda görev yaparken 6. sınıfın branşım dışında bir dersine de girmiştim. aids vs gibi hastalıklardan bahseden bir ünite vardı . Bir erkek öğrencim
- hocam cinsel yolla bulaşan ne demek ? diye sormuştu.
ben daha cevap veremeden başka bir kız öğrencim atlayıp
- seni şuan alakadar etmez evlenince öğrenirsin demişti 🤣

bunu hiç unutamıyorum.

hele şimdikiler herşeye çok kolay erişebiliyor o yüzden o sizden iyi biliyordur merak etmeyin

Sormaaa yani şuan ki dönem de yaniii ohoo. Bize kimse ogretmedi ama lisede kızlar arasında bir konusurduk herşeyden haberimiz vardı yani.
Filmler bile izledik CD de şimdi ne yalan söyliyim ki 😂 Annelerimiz bile hiç değinmedi.
Çok saçma bu devir de ne gerek var? Konu fake gibi geldi. Anneler bu tür şeyleri konuşmaz ama ilişki yönetimi hakkında konuşabilir aşk hakkın da. Hoşlandığı kız var mı vs?

Son düzenleme:
Filmler bile izledik CD de şimdi ne yalan söyliyim ki 😂

ya konudan uzaklaşacağım belki ama film deyince hatırladım 🤣
bu olaydan 4 yıl sonra da ilkokul 4. sınıftaki bir öğrencim , O zamanlar kurum yasak koyardı youtube vs sitelere okuldaki bilgisayarlarda (akıllı tahta yoktu projeksiyonla yansıtırdık) çocuk şifreyi kırıp +18 site açıp koca projeksiyona video yansıtmıştı 🤣 10 yaşında velet

oğlum nerden öğrendin sen bunu deyince de
- ne var ki bizim evde annemle babam da izliyo demişti 🙈

ya konudan uzaklaşacağım belki ama film deyince hatırladım 🤣
bu olaydan 4 yıl sonra da ilkokul 4. sınıftaki bir öğrencim , O zamanlar kurum yasak koyardı youtube vs sitelere okuldaki bilgisayarlarda (akıllı tahta yoktu projeksiyonla yansıtırdık) çocuk şifreyi kırıp +18 site açıp koca projeksiyona video yansıtmıştı 🤣 10 yaşında velet

oğlum nerden öğrendin sen bunu deyince de
- ne var ki bizim evde annemle babam da izliyo demişti 🙈

Çok iyiymiş ya konuyla cuk oturdu hahaha çocuklar fena zekiler. Ve zaten cinsellik 6-8 yaşından itibaren içgüdüsel olarak ayırımı yapabilir kendini tanımaya başlayabilir birinden hoslanabilir aşk sanıp yalnız yanlış anlaşılmasın kendisini keşfetmesinden bahsediyorum. 😂
Sonra bu tür şeyleri daha araştırmaya başlıyorlar zaten. Akabinde ergenlik donemi başlıyor.

Back
X