Oğlumu öz annesi geri istiyor :(

Ben tek cümlenize takıldım çıldıracak gibiyim çok kıskanıyorum demişsiniz. Bu kadar kıskanmanızı ben normal bulmadım ne yalan söyleyeyim. Çok emek vermişsiniz ama idrak edin ki çocuğun öz annesi o kadın, ne kadar hatalı da olsa ne olursa olsun öz annenin yeri dolmaz 10 yıl geçse de 20 yıl geçse de çocuk ne sizi ne başkasını o kadının yerine koyamaz. Anne yeri çok farklı. Kimse sizin çocuğunuzu çalmıyor. Biyolojik gerçekleri değiştiremiyoruz ne yazık ki. Bu çocuk biraz daha büyüyünce annesiyle yaşamak isteyebilir tutamazsınız. Başka bir kadının çocuğu olduğunu kabullenmeye çalışmak sizin için daha hayırlı gibi geldi bana.

Sizin çocuğunuz olmasa bu içinde olduğunuz ruh halini anlardım. Ama bu işi bu kadar takıntı yapmanız normal değil. Evinizde bir çocuk daha var, sizin başka bir kadının çocuğuna bu kadar çıldıracak durumda olmanız sizin çocuğunuza nasıl görünüyor? Yani tüm enerjinizi bu işe kanalize etmiş gibisiniz, diğer evladınızı bu durum nasıl etkiliyor?

Dün kızım huysuzlandığı için yazamadım kusura bakmayın
Evet kesinlikle kıskanıyorum hissettiğim şeyi anlamanız ne yazık ki mümkün değil.. Annesiyle yaşamak isterse ki bunun için 18 yaşını beklemek zorunda tabi ki önüne set olamayız ve biyolojik gerçekleri değiştiremeyiz. Başka bir kadın doğurmuş olsa bile o benim evladım, kardeşinin abisi ve ailesi biziz. Konu takıntı değil hanımefendi şuan evimde ve ruh halimde ohal var dilerim aynı şeyle sınanmazsınız.

Siz ne kadar mükemmel bir insansınız.
Okudukça yorumlarınızı daha bir hayran kalıyorum size.
Bu kadar güzel düşünceli bir kadının yetiştirdiği evlat düzgün karar alır gibime geliyor.
Kıskanma hissiniz gayet normal.
Oğlum demeniz bile o sözde anne sıfatından daha anlam yüklü özel.
Allah iyi sonuçlar aldırsın.
Her iki taraf zarar görmeden üzülmeden düzene oturur inşallah.:dua:

Amin inşallah her şey çok güzel olur. :)

Ben güvenmemesinin sebebini anlıyorum .
Bunca senedır ortada olmayan bır kadın cocugu yazın alıp gerı getırecegının bır garantısını bana gore veremez. Getırmedıgı gıbı ıyı bakacagınında bır garantısı yok ayrıca cocuguk psıkolojısının bunu kaldıracagını sanmıyorum . Cunku bız bu ınsanlarla farklıyız, dilimiz farklı, insanlığımız farklı, anneliğimiz farklı , kişilğimiz farklı, muhtemelen ki inanclarımız bile farklı, oysakı annelık evrenseldır bana gore ama bu kadın annelık vasıflarına uygun bır kadın degıl. Evet pısman olabılır cok pısman olabılır ancak bu cocuga dısneyland sozu verdıremeyecek kadarda mahcup olmasını saglamayan bır pısmanlık. Neden dısneyland burada gıtsınler lunaparka cok ıstıyorsa burada hayat kursun artık yapsın fedakarlıgını oyle degıl mı?

Şu noktadan sonra pişmanlıgını ve vıcdanının sesını susturmak ıcın yapması gereken sey burada bır hayat kurmak veyahut sık sık buraya tatıle gelmesı cocuguda bu sekılde gormesı cunku ben ıyı nıyet gormuyorum kotu nıyetlı bıle olmasa sızı aradan cıkarıyorum sırf cocugun babasının ıc huzuru ıcın bunu yapabılıyor olması lazım.

Hukuksal boyutuda sudur 5 seneden ve daha fazla bır suredır, maddı manevı ozenle yukumluluklerını yerıne getırmemıs, cocukla ıletısım kurmamıs kısılerın cocuk uzerınde soz hakkıda yoktur ,o yuzden mahkemeye basvurup cocugu alması soz konusu degıl cocuk adına suanda karar bıle veremeyecek bır durumda alıp yurt dısı sozu vermesı bıle yasal olamaz dogru degıl

Cute burada beni en yalın haliyle sen anlıyorsun ve sen anlatıyorsun. Benzer hayatlar yaşıyoruz bir gün baba karşına çıktığında (ki inşallah çıkmaz) eşinin ruh hali benim yaşadıklarım. Müşterek bir çocuğunuzda olsa, eşin için oğlunun yeri hep ayrı olacak.. Tr de yaşamak istemiyor hanımefendi, burada çalışamaz ve oradaki işini bırakamazmış.

Çocuğa bu şekilde yaklaşmanız doğru gelmedi bana... bizi bırakıp gidecek misin, biz seni özleriz vs. bu gibi şeyler çocukta psikolojik baskı oluşturabilir...

Evet, yaşadığınız şey çok zor...kendi öz annesini görünce neler hissetiğini tahmin edebileceğimizi zannetmiyorum... sizi tamamen bırakmak isteyeceğini de düşünmüyorum, ama belli ki annesiyle de görüşmek ve zaman geçirmek istiyor...

Psikolog bu şekilde yaklaşmamız gerektiğini söyledi.. niye psikolojik baskı kurayım, onu çok seviyorum diye cahilce hareket etmiyorum içiniz rahat olsun.

Neden zarar gorecegini dusunuyorsun?
Konuyu biraz okumustum.
Tamam o kadinin bir takim hatalari olmus vs.
Son gelinen noktada ise mahkemeye vermeyecek demissin.
Oglu ile gorusmek hakki.
Oglunun da onunla gorusmek hakkidir.
Ne guzel ki henuz bu yaslardayken oz annesi ile bulusabulmis.
Buyudukce icinde sessizce buyuyecekti bu ozlem.
Simdi ise kismen de olsa aralarinda bir bag kurulabilir oglunuzun icindeki ozlem bir nebze dinebilir.
Umarim bu surecte annesi oglunuzu incitmez yaralamaz.
Burada esine buyuk gorev dusuyor.
Birakin gorussunler konussunlar.
Herkesin oz anne babasini bilme gorme tanima hakki oldugunu dusunuyorum eger cok buyuk mevzular yok ise.

Bir takım hatalar dediğiniz 40 ı çıkmamış çocuğu bırakıp 11 yıl aramaması gibi mi mesela
Telafisi olmayan şeyler var zaman gibi
Görüştürüyoruz zaten

Bir takım hatalar dediğiniz 40 ı çıkmamış çocuğu bırakıp 11 yıl aramaması gibi mi mesela
Görüştürüyoruz zaten
ben yanlış birşey söylediğimi düşünmüyorum.
fikrim halen aynıdır.
şu an gelinen noktada anne oğul görüşmek istiyorlar ise buna engel olamazssınız .
ne güzel ki olmuyorsunuz da.
elbette çocuğu koruyun.
zarar görüp incinmesine engel olun.
ancak bunu kıskançlık boyutuna taşımak sağlıklı değil.
bir takım hataların değerlendirmesini baba olarak eşinize ve oğluna bırakmak lazım diye düşünüyorum

Görüştürüyoruz zaten
Çok acayıp ya nasıl olurda 11 sene burnu kanamadan bu kadın hayatına devam etmıs sasılacak bısey .
Ayrıca cocuga yaptıgı buyuk hata gercekten telafısı olamaz , bundan sonra ne oalcaksa hayırlısı olsun gercekten 8 sene bu cocuga anası varken anasızlıgı yasatmıs uumarım uzerıne dusen fedakarlıkları yapar.
sız kadınla konusmussunuz nasıl konustunuz tavırlar hareketler nasıl oldu?

Çok acayıp ya nasıl olurda 11 sene burnu kanamadan bu kadın hayatına devam etmıs sasılacak bısey .
Ayrıca cocuga yaptıgı buyuk hata gercekten telafısı olamaz , bundan sonra ne oalcaksa hayırlısı olsun gercekten 8 sene bu cocuga anası varken anasızlıgı yasatmıs uumarım uzerıne dusen fedakarlıkları yapar.

Daha çok eşim konuştu kadın duygusal geçişler yaşıyor kafası pek net değil bence
Görmek, görüşmek, tatil yapmak o isterse beraber yaşamak benim hakkım ve lütfen engel olmayın diyor yasal olarak pek bir şansı olmadığını öğrendi sanırım daha ılımlı. Bana onunla ilgilendiğim için teşekkür etti ama bundan sonra ben varıma getirdi. Eşim çok net bir adam bizim düzenimizi bozamazsın 18 yaşına kadar burada görebilirsin dedi zaman istiyor bizden

Kötülere bir şey olmuyor cute inşallah hayırlısı olur.

Ben aşık olduğum adamın yokluğuna bir gün dayanamıyorum nefes alamıyorum. Düşünün ki ondan olan bir çocuğu nasıl bırakırım . Yıllarca aramamış sormamış . Yok olmaz herkes doğuruyor . Böyle onsuz geçen zamanı nasıl doldurmak ister ne ile , nerede?
Değişik.

Yurtdisina kesinlikle gondermeyin ama birakin konussun , icinde aklinda kalmasin , seneler sonra sizi suclamasin annemle gorusmeme izin veemedin diye , bakin benim oglumun da babasi yok ama o hic ona kin beslemiyor , cocuk dunyasi onlarin bakis acisi bizlerden cok farkli , uzmeyin artik kendinizi , o sizin evladiniz hicbir yere de gitmiyor

Oğlumun babası yok demişsiniz baba bırakıp gitti ve hiç arayıp sormuyor mu?

Daha çok eşim konuştu kadın duygusal geçişler yaşıyor kafası pek net değil bence
Görmek, görüşmek, tatil yapmak o isterse beraber yaşamak benim hakkım ve lütfen engel olmayın diyor yasal olarak pek bir şansı olmadığını öğrendi sanırım daha ılımlı. Bana onunla ilgilendiğim için teşekkür etti ama bundan sonra ben varıma getirdi. Eşim çok net bir adam bizim düzenimizi bozamazsın 18 yaşına kadar burada görebilirsin dedi zaman istiyor bizden

bundan sonra o mu varmış?

11 yıl yedin, içtin, gezdin, keyif yaptın, yattın, kalktın.. çocuk büyüdü büyürken seni düşündü, seni hayal etti, neden diye sordu kendine... sonra onca yıl üstüne sen geldin ve bundan sonra sen varsın öyle mi?

size bir şey söyleyeyim konu sahibi sabrınız takdire şayan. ben burdan tanımadığım çocuk adına sinirleniyorum siz oğlum dediğinizi tabiki kıskanacaksınız, düşüneceksiniz. şuan gidilen yol da doğru bence zaman her şeyin göstericisidir, üzmeyin artık kendinizi...

bundan sonra o mu varmış?

11 yıl yedin, içtin, gezdin, keyif yaptın, yattın, kalktın.. çocuk büyüdü büyürken seni düşündü, seni hayal etti, neden diye sordu kendine... sonra onca yıl üstüne sen geldin ve bundan sonra sen varsın öyle mi?

size bir şey söyleyeyim konu sahibi sabrınız takdire şayan. ben burdan tanımadığım çocuk adına sinirleniyorum siz oğlum dediğinizi tabiki kıskanacaksınız, düşüneceksiniz. şuan gidilen yol da doğru bence zaman her şeyin göstericisidir, üzmeyin artık kendinizi...

Evet bundan sonra o varmış.

Burada o kadar çok eleştirildim ki hatta ruh halimi ve hissettiklerimi takıntılı bulan bir çok arkadaşımız var. Başkasının çocuğunu bu kadar sahiplenme senin zaten çocuğun vara getirdiler. Babaannenin ve benim emeklerimi yok saymaya çalışıyor sinirlerim laçkalaşmış vaziyette

Beni kendisine göre eğitimsiz buluyor. 2 dil biliyorum, yüksek lisansım bitti, doktora yapıyorum, iyi bir şirkette çalışıyorum, maddi olarak çok rahatım oğlum benim anneliğimle daha güzel eğitim alır, ben ona daha güzel imkanlar sunarım, hemde hatalarımı telafi ederim iyice düşünün bile dedi.

2 haziranda defolup gidince üzülmeyi bırakacağım sanırım. Teşekkür ederim.

Burada o kadar çok eleştirildim ki hatta ruh halimi ve hissettiklerimi takıntılı bulan bir çok arkadaşımız var. Başkasının çocuğunu bu kadar sahiplenme senin zaten çocuğun vara getirdiler. Babaannenin ve benim emeklerimi yok saymaya çalışıyor sinirlerim laçkalaşmış vaziyette

Beni kendisine göre eğitimsiz buluyor. 2 dil biliyorum, yüksek lisansım bitti, doktora yapıyorum, iyi bir şirkette çalışıyorum, maddi olarak çok rahatım oğlum benim anneliğimle daha güzel eğitim alır, ben ona daha güzel imkanlar sunarım, hemde hatalarımı telafi ederim iyice düşünün bile dedi.

Yazmayım diyorum! Dayanamıyorum.
Tamam annesidir. Görüştü eyvallah!
Ama bu şekilde konuşmak nedir yaaaa
Ben eğitimliyim yok imkanları
11 senelik anne kokusu anne şevkati ne olucak!
Herşey imkanla mı oluyorr?
:( yazık
Okadar düşünce yoksunu ki....

Gercekten cok yaralayıcı bır tavır bu sekılde dıle getırmesı. Madem oyle 11 sene sıze nafaka odeseymıste sızde cocugda daha ıyı maddı ımkanlar sunabılıyor olsaydınız. Hem ben cokta mutlulugun bunla alakalı olduguna ınanamıyorum analık baska bısey ya baska bısey bunu nasıl ıfade edebılır kı cok cırkın hersey ıkı dıl bılmek ıyı bır ısı olması demek degıl kı.
Sen anlatıyorsun ya ben sana bana soylenmıs gıbı hırslanıyorum , hatta olurda bır gun bu sekılde bır seye maruz kalırsam arada aklıma gelıp kendı kendıme sayacagım laflarıda sıralıyorum .

Uzuldum cok ya gercekten canım , cocugunda kın tutmadıgını gordugun ıcın muhtemelen yaralnıyorsun ama belkıde boylesı daha ıyı onun ıcın tutmus olsa belkıde daha kotu yansıyacak kadın gıdecek sız ugrasacaksınız bılemıyorum , hanı ıyı yanından bakmaya calısıyorum bırde kın tutmak ıcın kucuk aslında benımkı mesela gorusmeye gıtmez ben az cok tanıyorum cocugumu bırde bızım kı ılk baba sozcugunu esıme soyledı 1 yasından berı beraberız bahsetmıstım o sebeble ıhtıyac duymaz ama sızsız gecen 8 sene onu cok uzmus belkı

Gercekten cok yaralayıcı bır tavır bu sekılde dıle getırmesı. Madem oyle 11 sene sıze nafaka odeseymıste sızde cocugda daha ıyı maddı ımkanlar sunabılıyor olsaydınız. Hem ben cokta mutlulugun bunla alakalı olduguna ınanamıyorum analık baska bısey ya baska bısey bunu nasıl ıfade edebılır kı cok cırkın hersey ıkı dıl bılmek ıyı bır ısı olması demek degıl kı.
Sen anlatıyorsun ya ben sana bana soylenmıs gıbı hırslanıyorum , hatta olurda bır gun bu sekılde bır seye maruz kalırsam arada aklıma gelıp kendı kendıme sayacagım laflarıda sıralıyorum .

Uzuldum cok ya gercekten canım , cocugunda kın tutmadıgını gordugun ıcın muhtemelen yaralnıyorsun ama belkıde boylesı daha ıyı onun ıcın tutmus olsa belkıde daha kotu yansıyacak kadın gıdecek sız ugrasacaksınız bılemıyorum , hanı ıyı yanından bakmaya calısıyorum bırde kın tutmak ıcın kucuk aslında benımkı mesela gorusmeye gıtmez ben az cok tanıyorum cocugumu bırde bızım kı ılk baba sozcugunu esıme soyledı 1 yasından berı beraberız bahsetmıstım o sebeble ıhtıyac duymaz ama sızsız gecen 8 sene onu cok uzmus belkı
Kesinlikle size katıyorum Cute Hanım...
Ben bile burdan hırslanıyorum!
Bizim durumlarımız çok farklı :(
Devlet kurumlarında "baba adı" geçiyor. Adını söylemek bile beni çileden çıkarıyor :( Hiç birşeyde hakkı yok! Ama biyolojik maalesef :(
Tabiki çocuklarımıza yansıtmıyoruz ama içimizdeki bu gerçeğide değiştiremiyoruz :(

Kesinlikle size katıyorum Cute Hanım...
Ben bile burdan hırslanıyorum!
Bizim durumlarımız çok farklı :KK43:
Devlet kurumlarında "baba adı" geçiyor. Adını söylemek bile beni çileden çıkarıyor :KK43: Hiç birşeyde hakkı yok! Ama biyolojik maalesef :KK43:
Tabiki çocuklarımıza yansıtmıyoruz ama içimizdeki bu gerçeğide değiştiremiyoruz :KK43:
Keşke herseyı degıstırecek gucum olsa , hayatta bır tane sansım olsa kımlıkten baba adını ve soyadını sılerım . Bana nasıl agır o soyadı anlatamam ama yapacak hıcbıseyım yok mahkeme acmaya korkuyoruz karsı tarfı cıldırtır basımıza corap orerız dıye tek umudum 18 yasında ege nın bunu kendı yapması

Hassasiyetinizi anlıyorum. Ki sizi gerçekten yürekten tebrik ediyorum. Eşinin çocuğuna annelik yapmak her yiğidin harcı değil. Nadir örneklerdensiniz. Kutlarım.

Benim teyzem evlenirken eniştemin 6 yaşında ve 6 aylık iki oğlu vardı. Eşi vefat etmiş doğum anında ve teyzemle görücü usulü evlendi. teyzemin çocuğu olmuyor diye eski kocasının ailesi tarafından evden kovulmuştu. Neyse eniştemle evlenince çocuğunun olmayacağı düşüncesiyle çocukları kendi çocuğu gibi sevdi. Baktı. Sonra kızı oldu. Ama hala küçük oğlunu kızından çok sever aşırı da düşkündür çocuklar ona. Ancak o çocukların içleri hep buruktu. Çünkü "öz" anneleri hayatta değildi. Anne sevgisinden mahrum değillerdi ama içlerindeki o tuhaf boşluk hep vardı.

Sizin oğlunuzda da durum bu. Annesine gitmesinin sebebi onu sizden çok sevmesi değil. O tarif edemediğim tuhaf boşluk hissi. Şu anda çok küçük. Anneyle elbetteki vakit geçirsin. Zaten dediğiniz gibi annede olumsuz birşeyler hissederse görmek istemeyecektir. Ama anne gerçekten tüm samimiyetiyle yanında olursa çocuğunuzun içindeki o boşluk kapanır ve emin olun size olan bağlılığı dahada artar. Emeksiz hiçbirşey olmaz. Siz emek vermişsiniz ve o da bunun farkına varacaktır. Büyüdükçe kendisi üzerindeki emeğinizi daha net görecektir.

Şu saatten sonra (bana göre) yapılacak en doğru hareket anneyle görüşmesini devam ettirip sizin belirlediğiniz kuralar çerçevesinde büyümesi. Sırf anneye gitmesin diye onu şımartmak da yanlış olacaktır. Çünkü belli ki anne kendisini tercih etmesi için cazip önerilerle çıkacak çocuğun karşısına. Şımarmasına izin vermeyin. Hala çok sevin. Değişmeyin, anne yokken nasılsanız öyle davranın. Onun mutluluğunu siz de paylaşın.

Keşke herseyı degıstırecek gucum olsa , hayatta bır tane sansım olsa kımlıkten baba adını ve soyadını sılerım . Bana nasıl agır o soyadı anlatamam ama yapacak hıcbıseyım yok mahkeme acmaya korkuyoruz karsı tarfı cıldırtır basımıza corap orerız dıye tek umudum 18 yasında ege nın bunu kendı yapması
Ah ah :( Benim ki kız olduğu için evlenince değişecek umuduyla takmıyorum artık.
Ama kızım her kimliğini eline aldığında burda neden x babamın adı yazıyor istemiyorum onun yazmasını diyor :(
Gelde anlat çocuğa :(

Ah ah :KK43: Benim ki kız olduğu için evlenince değişecek umuduyla takmıyorum artık.
Ama kızım her kimliğini eline aldığında burda neden x babamın adı yazıyor istemiyorum onun yazmasını diyor :KK43:
Gelde anlat çocuğa :KK43:
Kıyamam canım ya
pekı soru soruyormu onla ılgılı boyle garıp kalıyorm u hanı yazmıslar ya boynu bukuk
acıkcası benmı anlamıyorum bılmıyorum ama benımkı hıc oyle degıl ogrenınce oyle olurmu korkusuda var yanı kucuk emrahlar psıkolojımızı bozdu galıba bılmıyorum

Back
X