Konuyu başından beri takip ediyorum ve konu sahibi arkadaşım sabrına da sevgine de hayranım. Maşallah sana ve eşine

inşallah hiçbir zaman yuvanızın huzuru ve mutluluğunuz bozulmaz. Ne güzel sizin izniniz olmadan biyolojik annenin teklifine evet dememiş, bu sizi saydığını gösterir. Telefon almak çok basit birşey ama sizin izninizi istemiş, maşallah oğlunuza da.
Eleştiren ve konu sahibinin korkusunu, oğlunu paylaşamamasını ve kıskanmasını garip bulan arkadaşlar; acaba sokağa terkedilip devlet korumasına alınmış ardından da evlatlık verilmiş çocukların annelerinin sonradan evladım evladım diye ortaya çıkıp çocuklarıyla görüşmek istemesine de aynı mı yaklaşırdınız? 40 günlük bebeği babasına bırakıp gitmek de sokağa terk etmekle eşdeğer bana göre. Babaya bırakıp çekti gitti sokağa değil diye azize olmuyor. Annelik biyolojik olarak x kromozomu vermekle olmuyor. Bir bebeğin en çok ihtiyacı olduğu dönemde daha yenidoğanken annenin sorumsuzca davranıp kafasına estiği gibi çekip gitmesi ve yıllarca arayıp sormaması onun annelik hakkını elinden almıştır bana göre, evet katı ve gaddarca belki dediğim ama bence böyle. Allah aşkına haberlerde sokağa terkedilen bebekleri görünce hanginiz herkes anne olamıyor işte ya da ah keşke bana verseler de ben büyütsem demiyorsunuz? Hangimiz kalkıp da aa yazık annenin bir sorunu vardı demek ki, olsun toparlayınca alır evladını diyoruz yaa?? Maddi yetersizlik sebebiyle yuvaya bırakılan ailesi olan çocuklar aileleriyle görüşüyor, bu kadın bunca yıl arayıp sormamış yahu. Evet her kadın çocuk doğurabilir ama her doğuran anne olamaz. Bana göre bu konudaki biyolojik anne de sadece biyolojik olarak var olan birşey, anne değil olamaz da. Konu sahibi o bebeği büyüten, yetiştiren, seven kişi. Ailem diyebilmiş kadın. Ben de olsam çıldırırdım. Bunca yıl sonra çat diye çıkıp çocuğun dünyasını karıştırmaya hakkı yok. O daha çocuk, aklı gerçeklere ve entrikalara yetmeyecek kadar saf. Konu sahibinin korumacı tavrı da evladı olarak benimsemesinden kaynaklı ve bence gayet de yerinde ve normal. Her anne evladını üzüleceği ya da zarar göreceği şeylerden korumak ister, normali bu.