Oglumun bagimliligi

Milana22

Nirvana
Kayıtlı Üye
27 Mart 2017
16.160
65.348
598
Herkese iyi aksamlar

Bir konuda fikir almak istiyorum , fikirlerinizi , yasayanlarin tecrubelerini duymaya ihtiyacim var sanirim

Birkac ay once de benzer bi konu acilmisti ama bulamadim o konuyu o yuzden konu aciyorum :)

Pek cok konuda bahsetmistim 9 yasinda bir oglum ve 9 aylik bir kizim var, oglum ilk esimden 6 yasina kadar yanliz buyurrum onu , beraber guzel bir hayatimiz vardi her ne kadar o hatirlamasa da pek cok tatil , hafta sonu planlari vs her bos vaktimi oglumla geciriyordum , o 6.5 yasindayken kendisinim de cok istedigi bir evlilik yaptim

Ilk sene zor gecti diyebilirim , esimin bize adapte olmasi , bizim onu hayatimoza dahil edisimiz vs her birimiz fazlasiyla emek verdik ve yaklasik 3 senedir mutlu bir hayatimiz var ( cok sukur )

Benim sorunum su , oglum gun gecetikce bana daha cok baglandi , artik oyle bir noktadayiz ki imdat diye bagirmamak icin kendimi zor tutuyorum

Calisan bir kadinim , hemde cok yogun calisiyorum , esimin 1 senesir isleei cok kotu ve saglik sorunlari da var o yuzden hafta sonlari da onun isyerinde calisiyorum , zaten bebek demek uykusuz geceler demek malum , yani cok ama cok yorgunum

Yine de hep sukur huzurumuz var der kafaya takmamaya calisirim sorunlari ve yorgunlugu ama oglumun yarattigi yorgunluk beni benden aliyor artik
Surekli anne anne anne demesinden gina geldi , surekli tepemde , herseyi beraber yapmak istiyor , gece beraber uyumak istiyor hani yasindan utanmasa agzima sen ver yemegi diyecek o halde

Mesela kizi uyutup oh nihayet oturup dinlenicem diyorum bu sefer buyuk sipam tepeme cikiyor koltukta kucak kucagayiz

Bu arada evde zibilyon tane oyuncak , play station var , kocaman bir bahcemiz ve sessiz sakin bir sokagimiz var hani bisiklete de binebilir kaykaya da ama yok o illa evde dibimde oturacak

Var midir bunun bir cozumu? Ne yapmam lazim ?

Buyuk bir derr degil cok sukur evlatlarim var diyorum ama bu kadar yorgunlukta biraz nefes almaya ihtiyacim var

Oğlunuz sizinle mi yaşıyor babasıyla mı ? Ilk aklıma gelen bu yasta sizi ve Kardeşini kıskanması bu yasta bir çocuğun anneyi paylaşmak istememesi çok doğal
Oglum bizimle yasiyor , babasiyla hic gorusmuyor
Ilk dogdugunda kardesini kiskandi ama simdi cok sukur gauet iyi aralari
Onun yaninda zaten hicbirimiz kardesine ilgi gostermiyoruz

Kutu oyunları alıp küçük uyurken onunla oynayarak vakit geçirin. Maalesef anne kişisinin payına dinlenmek düşmüyor pek. Sizinle özel vakit geçirmek istiyor. Ama bunu anlaşarak yapın. Hadi gel şu oyunu oynayalım sonra benim yapmam gerekenler var gibi. Belki işe yarar.

Annesi o kadar güzel yürekli ki bırakmamakta haklı çocuk
Çok benzer bir kızım var benimde. Ben son zamanlarda sarjım azaldı diyorum. Şarj olmam için biraz zamana ihtiyacım var bu arada sen ne yapmak istersin diyorum. Hepppppp 80ler izlemek istiyor. Benim de mecburen 30 dakika da sarj olmam gerekiyor. Yoksa çocuk 80lerde yaşadığımıza inanacak ama o 30 dakika bile bana yetiyor.

Oyuncaktan cok sizle vakit geçirmek istiyor demekki ?
E bide kardeşi olmuş acaba ihmal mi ediyorsunuz,
Yada eşiniz yeni bebeginize daha mı yakın ?
Kıskanıyor olabilir.
Esimle dogum oncesi konusmustum sagolsun ogluma hep daha cok ilgi gosteriyor , bende oglumun yaninda bebege cok ilgi gostermiyorum
Disardan biri geldiginde de bebekle ilgili iltifat ettiklerinde hemen oglum da cok yakisikli oglum da cok tatli bir bebekti falan deyip duruyorum , kiskanmasin diye esimde bende extra caba sarfediyoruz

Oglum bizimle yasiyor , babasiyla hic gorusmuyor
Ilk dogdugunda kardesini kiskandi ama simdi cok sukur gauet iyi aralari
Onun yaninda zaten hicbirimiz kardesine ilgi gostermiyoruz
Bence sebebi bu babasıyla hiç görüşmüyorsa sadece annesi var demektir belki sizi kaybetmekten hele de kardeşine yönelmenizden korkuyor olabilir. Çocukça ve masumca hisler tamamen

Kafama takildi yanls anlamayin oglun esine karsi nasil neden simdi durp senle uyumak istiyor

Okullar açılıyor biraz daha sabır :)) ben de anneye yapışık bir çocuk olduğum ve o yaşlarda bir çocuğum olmadığı için bişey diyemiyorum fakat, annem sadece okul zamanları nefes alıyordu
Insallah dedigin gibi olur :) ama deli enerjisi olan bir cocuk okul pek etkilemiyor sipayi
Ya komik birsey soyliyim , bi pazar arkadaslarla kahvalti organize ettik , kiyameti kopardi o pqzar sabahlarini ailesiyle bas basa gecirmekten hoslaniyormus neden baskalarini da dahil ediyormusuz kahvalti planimiza :)

Yorumlarindan cok begendigim bir insanin hayatindan bir kesit okudum mutluyum su an
Canim gecici bir donem olabilir. Cocuklarin annelerine manyak gibi bagimli olmasi belli bir sure sonra bucak bucak kacmalarina donusuyormus annem anlatir hep. Benim oglan da 2 yasinda,wc ve dusa girdigimde kapida anneeeeaaaaa diye bas bas bagiriyor surekli

Aslinda haklisiniz ilk evlendigimiz zamanlarfa her aksam oynardik o kutu oyunlarindan cok guzel vakit gecirirdik , unutmusum o oyunlari
Tesekkir ederim fikriniz icin :)

Kafama takildi yanls anlamayin oglun esine karsi nasil neden simdi durp senle uyumak istiyor
Oglum esime baba diyor , cok seviyor , simdi baslamadi meraki evlendigimozden beri benimle uyumak istiyor zaten cunku evlenmeden once maalesef onunla beraber uyuyordum
Ilk sene cok zorluk cektik zaten , ben her gece onun yataginda yatip o uyuyunca kalkip kendi yatagima geciyordum
Ama 3 sene olucak artik ve 9 yasinda ama hala benimle uyumak istiyor

Bence sebebi bu babasıyla hiç görüşmüyorsa sadece annesi var demektir belki sizi kaybetmekten hele de kardeşine yönelmenizden korkuyor olabilir. Çocukça ve masumca hisler tamamen
Olabilir , kardes surecini iyi idare ettigimizi dusunuyordum ama belki de edememisizdir , hakli olabilirsiniz bu konuya egilecegim :)

Erkek çocukları anneye düşkün olur derler. Ben de burada bağımlı çocukları okudukca korkuyorum açıkçası :) tuvalete gidiyorum yürüteç ile peşimden koşa koşa geliyor ha böyle bir çocuk olursa zamanında anneme ettiğimi buldum derim :)) benim anneme bağımlı oluşumun altında yatan sebebi ; ben çok küçükken ablamla beraber beni ananeme bırakmıştı, çok ağlamıştm arkasından, ondan sonra öyle bir çocuk oldum. Hatta annemle tuvalete giderdim, gidecek diye :s altında yatan bir sebep olabilir mi ?

ayy babamla kendimi gördüm

küçükken babam işten ne kadar yorgun gelirse gelsin "hadiiii my little pony" diye üstüne atlardım koskoca adam pinkie pie olurdu

okula çok zor başladım ilk sene babam hep okulda durdu ben görmeden kaçtı,servisten kendimi atmaya çalışıyordum.

adam ameliyattayken hastaneyi arayıp "lütfen babamla konuşabilir miyim ölücem sanırım" diye ağladığımı bilirim,oysa ki sadece yere düşmüştüm...

daha neler neler...

babam bunun için benimle çok konuştu hiçbir işe yaramadı. sonunda beni farklı aktivitelere yönlendirmekle buldu çözümü.

kemana başladım,başladıktan sonra babamı odamdan kovmaya başladım "git ben biraz çalışcam" diyerek.

daha sonra ortaokulda voleybola başladım,bölgesel turnuvalar vs derken babam aklıma bile gelmedi.

oğlunuzun da böyle bir aktivitesi var mı bilmiyorum ama bence çocuklarda bu çok işe yarıyor. umarım siz de halledebilirsiniz :)

3 yılda çok büyük değişiklikler olmuş hayatında
Önce bir erkekle sizi paylaşmak zorunda kalmış sonra da bir bebekle. Bir de çalışıyorsunuz yani haklı çocuk yine be olacak ne değişecek annemle ilgili diye tedirgin oluyordur. Bir pedegog yardımı alın daha sorun çok büyümeden çözün bence.

Ay tesekkur ederim utandim cok :)
Valla sabirsizlikla bekliyorum o benden kose bucak kacacagi gunleri :)
Bir de benim cok bagimsiz bir kisiligim var , cocukken de oyleydim hep tek kalmayi seven , evde odasinda takilan bir kisiliktim o yuzden sanki oglanda sorun varmis gibi geliyor bu kadar dibimde olunca

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…