Oğlumun giysilerini pis veren arkadaş..

Aaa parasını istemek mi olurmuş canım.
1-2 parça kıyafetin özel anlamı olur da her kıyafete tek tek manevi değer yüklemek aşırı yani. Birde arkadaşınızın kalbini kırmaya değer mi ? Ve bu yüzden irtibatı keseceğim diyorsunuz o zaman zaten siz hiç birbirinize dost olmamışsınız ki.

Ne kadar yüzsüzmüş. Bir defa gönülsüz olduğun bile anlaşılabilirdi dışarıdan. Keşke en başında "2.ye saklıyorum hiç açmayayım şimdi" deseydin..

Ben oğluma hiç gidip de pahalı marka kıyafet almadım. Zorlasam alabilirdim ama almadım. Çünkü biliyorum ki çocuk onu çok kısa süre giyecek ve eskimeyecek. Ne gerek var iki katı para vermeye.
Ona rağmen çoğu hala yepyeni. Hatıra kalsın dediğim bir poşet bıraktım gerisini dağıttım. Ama tabiki aradan giyilemeyecek olanları ağzı yüzü yamulanları ayırıp verdim ayıp olmasın diye..

Para manevi hasarı karşılamaz ama çok para verdiyseniz isteyin..

her geldiğinde dolabınıza bakacak kadar yüzü nerden buluyor acaba
direk hayırdır sen ya derim

İliskiyi kesmeye calisiyorum..kendimi bildim bileli hayir diyemem..cok kez agladim bu konuda.elden bisey gelmiyo malesef....

Hayir diyememenizin altindaki sebebi arayin. Onu bulsaniz anxa bu huyunuzu birakirsaniz. Ayrica calisiyorum ne demwk? Blok cek. Kapina gelse acma tamam. Göz yasina deger mi

Benimde yaram desildi ,bende insanlara hayır diyemiyordum bir turtü
Benimde eltim benim kına tepsimi ödünç istemişti bir yakını için sonra bir getirdi başımdan kaynar sular döküldü çiçeklerini sokmusler, mmumlarını sokmusler, mum yanigi damlatmislar kesinlikle hakkımı helal etmiyorum onlarda söyledim buda bana ders oldu bir daha asla kimseye bişey vermedim
Benden bişey isteyen olduğunda aklıma bunu getirip hep hayır dedim
Sizin adınıza çok üzüldüm bende hatıra olayına çok değer veren biriyim.

1.si insanlar neden bu kadar yüzsüz? Bebeğine kıyafet almak yerine milletten kıyafet dileniyor durumları iyi olduğu halde. Ben biri cips, bisküvi yerken bile canım çekti bitane alabilir miyim demeye çekinirim millet bebeğine kıyafetleri seçip ayırıp bunları alıyorum diyor. Değişik ya.
2.si diyeceğiniz şey aslında çok basit. 2.çocuğuma kıyafet alıp boşa masraf yapmayı düşünmüyordum ama sen alıp tüm kıyafetleri berbat hale getirdğin için yiğenine yeni kıyafetleri sen alırsın artık olmalı.

O nasıl sen teklif etmediğin halde yüzsüzlük yapıp kıyafetleri istediyse sende yüzsüzlük yapıp parasını iste. İkinci çocuk düşünmesen boşver dünya malı derdim.

Parasını istemek çok garip olur kırgınlığınızı dile getirmişsiniz zaten
Önceden vermeyecektiniz şimdi olan olmuş

Kıyafet yıpranmış diye kizmaktansa baştan vermeseydin ne sen uzulur dün nede karşı tarafla böyle bir konuşma yaşamak zorunda kalırdin bebek elbisesi bu ne bekliyo sun ki ikinci kez giyildikten sonra tabiki yıpranir artık olan olmuş geçmiş olsun size ders olsun değer verdiğiniz eşyalarınızı ödünç de olsa vermeyin birdaha ki bebeginize daha güzelleri ni alirsiniz ins

Kadin parasini verecek olsa milletin eskilerini giydirene kadar gider kendisi sifir kiyafet alirdi. Keske basta vermeseymissiniz. Su an hem sen hem de o kotu duruma dustunuz

Ay allah razi olsun bi tane anlayan cikti.ben ne olursa olsun emanet vermisim temix vermisim ki ben eltimde bana verdi kıyafet ayni sekilde temiz utulu verdim.ama hayir diyemiyorum yine...

Yani hadi lekeli getirdi ama insan yıkar ütüler katlar getirir.. ben ikinci çocuğuma giydirmek için ayırdığım kıyafetleri kimseye vermem.. versem de geri almam cnm.. onların düzgün gelmesini beklemeniz ilginç.. 6 aylık bebek üstüne yemek dökmez ama sürekli üstü değişir kusar fln.. sık yıkanır ağzı burnı kayar zaten.. görüşmeyi kesin o kişiyle.. bari bunu direk söyleyin..

Belliki isteksiz vermişsin,emrivakiyle almış.Keşke net bir şekilde veremem deseydin.Ama malesef insan akıllanamıyor ders almadan.Sonra üzüntünü dile getirmişsin şimdi ikinci bebeğine kıyafet v.s.birşeyler alacaktır muhtemelen.Ama yinede mesafe koyman gereken bir insan bence.

Konu "Maneviyat" ile başlayıp "Maddiyat"a gelmiş... Çocuğunuzun özel anlarını giysilerle fotoğraflamışsınızdır zaten, niçin kıyafetlerini tutup yığacaksınız ki? En azından bi işe yaradı, birileri daha kullandı. 2. çocuğunuz için elinizde tutacaksanız da neden verdiniz, çocuk bunlar, lekelenir, defalarca yıkamada ağzı yüzü de kayar kıyafetlerin bunu öngörmek zor değil, emaneten normal kıyafet verilmesi de değil çocuk kıyafeti bu.

Bu tip şeyleri söylemek hoş değil ama kıyafetin bu kadar peşine düşmenizi tuhaf bulduğum için söylüyorum; koca bir koli, oğlumun kıyafetlerini bağışladım-tanıdıklara da verdim ve içinde tek kez giyilmişinden üzeri etiketlisine kadar hepsi vardı. Oturup ben de mi ağlasaydım acaba arkalarından "Vay şu ne güzel yakışırdı, şu da ne şahaneydi" filan diye? Bir iki tane ayırırsınız anlarım, oğlumun ilk ayakkabı ve oyuncağını sakladım mesela ama gerisini belirli aralıklarla veriyorum.
İki parça kıyafete bu kadar anlam yüklemeyin lütfen.

Arkadaşınızın yaptığı da dalga geçer gibi olmuş o kısma girmiyorum zaten ama manevi değeri vardı, şimdi parasını alayım filan... Sinirden ne yapacağınızı şaşmış gibisiniz, gerek yok.

Kıyafetleri istiyen yüzsüzmüş tamam ama çocukların küçülenlerini hep veriyoruz birilerine.
Kaliteli ve temiz kaldıysa veriyoruz yıprandıysa zaten toz bezi olur. Çok para da versen ya lekeleniyo çıkmıyo yada çok çabuk küçülüyo bari işe yarasın başkaları da giysin. Durumumuz kötü değil çok şükür ama çocuklara kıyafet dayanmadığı için ben de arkadaş yada akrabadan küçülen kıyafet alırım. Geri vermeyi hiç düşünmedim.
Sadece ana kucağı almıştım komşumdan benim ki büyünce o bi daha doğum yaptığı için geri verdim. Doğum yapmasa başka birine verirdim.
Ayrıca bebek kıyafeti arielle yıkanır mı yazık cildine sabun tozu ya da bitkisel deterjan kullansanız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…