Oğlumun giysilerini pis veren arkadaş..

Siz nasıl o kadar temiz kullanabildiniz bilmiyorum ama oğlumun ilk 3 ay kıyafetleri bile sarı sarı, leke çıkarıcı da kullanılmıyor kaldı öyle.

Arkadaşınızınki yüzsüzlük, getir göster deyip üstüne konmuş.
Arkadaşlığını da parasını da boşverin.

Neden ilk basta bebeginizin kiyafetlerini hamile arkadasiniza gosterdiniz ki? Ben vermeyecegim seyi ortaya cikartmam zaten.. kaldi ki kiyafetin anisi gercekten olmuyor, siz istediginiz kadar temiz kaldirin bir kac yil sonra sapsari aliyorsunuz.. ben buyuk oglumun kiyafetlerini kucuk ogluma saklamistim, uc yil sonra neredeyse hic birini kullanamadim sandik lekesi denen sey yuzunden.. bosverin dunya mali dunyada kaliyor, bir bebek giydi oyle dusunun.. ha ben olsam arkadasimi o saatten sonra eve bile cagirmam cunku her gordugunu isteyen olgunlasmamis insanlarla mesafe en iyisidir..

Parasını isterseniz ikinci el kıyafetin ne parası diip çirkeflik yapar bence. Ben olsam bidaha gorusmem. Ama suç kesinlikle sizde

Bir dolu kıyafetin manevi değeri nasıl oluyor ? Hepsi değer verdiğin biri tarafından mı hediye edildi ? Ayrıca hatıra diye birkaç parça eşya saklanır, hepsini nereye sigdiracaksin?

Ben senin "hayir diyemedim" lafına inanamadım nedense .."ben sana böyle mi vermiştim " diye cikisabiliyorsun, verdiğin herseyin parasını istemeyi düşünüyorsun ama en başından bi "hayir" diyemiyorsun ..bizi mi kekliyosun arkadaşını mi ?

ya kıyafete ne çok anlam yüklemişsiniz. iki metre kumaş alt tarafı yok oturup ağlamak yok parasını istemek vs... vermeseydiniz en başta. tamam onun kötü getirmesi hoş olmamış ama siz de fazla abartmışsınız.

Ne yapacaksınız ki o kadar kıyafeti saklayıp?
Çok sevdiği, çok yakışan 1-2 parça bir şeyi saklasanız yeter.
Ayrıca artık onlar olmuş 3. el yıpranması normal.

İlk 6 ay kiyafetinden bahsediyorum..evet lekeli bi tane bile yoktu verdiklerimde gorerek aldi zaten...tiftiklenmis veya cikmayan leke var ise onlari zaten ayirmadim.oglum 17 aylik lekeli pek seyi yoktur..bu konuda cok titizim..
Cok titiz oldunuzda ne oldu allah askina arkadasiniz acimamis kullanmis.
Esyalara bu kadar anlam yuklemeye gerek yok bence az olsun giysin bol bol eskitsin hemen buyuyolar zaten cok para dokup marka almakda cok mantiksiz bosuna israf arkadasiniz bu konudaki hevesinizi ve titizliginizi bildigi icin hem temiz hem marka demis cinlik yapip almis elinizden iyide yapmis helal olsun su hayir demeyi bilmiyorum diyenlere uyuz oluyorum benim 3 yasindaki kizima yaptiramiyorum istemedigi biseyi hrmen hayir diyor siz nasil oluyorda bu kadar deger verdiginiz seyleri ellerinizle verebiliyosunuz anlamiyorum arkadasiniza tesekkur edin bence sayesinde belki ogrenmis olursunuz hayir nasil dendigini ama hala ogrenemediyseniz bu kadar seyin ustune bide para isteyin bakalim nasil deniyomus ogretsin size anlattiginiz gibi biriyse size tek kurus koklatmaz

Eger baska cocuk yapicam diye sakliyorsaniz niye veriyorsunuz

Saklamak icin sakliyorsaniz niye sakliyorsunuz.

Ver kullanim geri getirim diye cocuk kıyafeti isteyeni de verenide ilk defa duydum.
Biz verince geri almiyoruz

Cimri kim acaba ya önce verip sonra nasil geri isteyebiliosunuz bende buna anlam veremiorm 2.bebegime 3.el olmus bise hayatta giydirmem parasini isteyecek kadar da kendimi kucuk dusuremem basta vermem olur biter hos ben verrim 3 5 parca kiyafetin lafini etmem de neyse

Kadina bastan ayip olur diye ..hayir.diyemeyen siz sonradan neredeyse azarlamissiniz.

Bu da bana tuhaf geldi valla

Bastan bu kadar cekinsem sonradan da birseu diyemem ben herhalde

Ay allah razi olsun bi tane anlayan cikti.ben ne olursa olsun emanet vermisim temix vermisim ki ben eltimde bana verdi kıyafet ayni sekilde temiz utulu verdim.ama hayir diyemiyorum yine...
Ama canim bunu bastan dusunmeliydin.
Tepsi degil ki bu kiyafet.
Tepsiyi silersin verirsin geri.
Kiyafet yipranacak belki yirtilacak belki cikmayan bir leke olacak.
Bunlari dusunmen lazimdi.
Nasil dusunmezsin?
Yukardaki tepsi ornegi farkli birsey.
Tepsiyi ben de belki veririm silinir geri verilir diye

Ama kiyafet bu kadar onemliyse benim.icim vermem

Neyse uzulme olan olmus.

Bir daha insanlara .hayir.demeyi bileceksin.
Ok?

Ben hatıra olanlari sakladim ve isteyene hatıra dedim bir hurç dolusu duruyor . Verdigimi de geri almazdim gözden çıkarırdım... zaten senin bebek kullandı 2.ye onlar kullandı 3 tekrar 2. bebeğim için almayi beklemezdim .Parasını istemek tuhaf geldi bana.

Üzülmeyin bu vesileyle ders alıp tecrübe edinmiş oldunuz sadaka vermiş gibi düşünün

Ben 5 yılı aşkın sakladım baktım olmuyor güvelenecek eskiyecek belki kız olacak yada hiç olmayacak diye hepsini toplayıp yeni evli bebek bekleyen bir çifte verdim
Dogacak olan çıplak kalacak değil ya

Ben sadece ilk dogunca giydiği kundagını bir çorabını ilk beresini ve ayakkabısını saklıyorum
Para isteme konusunda haklısınız

Ben sadece ilk dogunca giydiği kundagını bir çorabını ilk beresini ve ayakkabısını saklıyorum
Para isteme konusunda haklısınız
hastanede giydiğini ilk şapkasını ilk elbisesini ilk çorabı ....hep ilk giydiklerini işte saklıyorum.Verdiklerimde zaten gözden çıkardıklarımdi kirli eski diye değil mesela 5 şapkası varsa 4 tanesini verdim 3 zıbinsa 2 tane verdim gibi ..para tuhaf olmuş.

Son düzenleme:
Ben çok birşey almamıştım hemen hızla büyüyevermişti aldıklarımızın anca yarısını giymişti tonton bir bebişdi kuzum
Bu yıla kadar hepsini sakladım ama baktıö olmuyor 2 kutu giysi zıbın vs var verdim

Keske dicem maalesf. Benm kizim hepsini hallettigi icin kullan at olduk biz:) ama gezmelikler hic giyilmemes gibi. Ben vermezdm diger cocugma saklicam derdm. Artik gecmis sizin. Acik acik parasini isteyin. Zaten biraz yuzsuz birine benziyo. Boylesine sende yuzsuzluk yapcksn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…