Oğlumun giysilerini pis veren arkadaş..

Ilk başta vermicektin ... tavrını koysaydin ...
Bende saklıyordum kimselere vermedim copunu bile ama artık ev doldu .. vermeye başladım ki goremeyecegim kisilere veriyorum .. hem geri getirmesini garip para mevzu da .

Ben de oglumun cok esyasini verdim.
Verdiginiz seylerin lafini edecekseniz neden verdiniz? Parasini istemek falan cok ayip bence. Ben kimseden geri getirmesini falan da beklemedim. Cöpe atilacagina birinin isini gorsun dedim verdim.

Ikinci bebek icin lazimsa keske vermeseydiniz. Kuculenlere bakayim diyince ütüledim kaldirdim 2.yi planliyorum demek cok mu zordu?

Siz de ablamı gördüm ama verip üzülmeyen " ne olacak bir şey olmaz ki" diyenlerden benim ablam. Ona kol saati hediye almıştım, fiyatı en az 700 lira o zaman. Hanfendi bir geldi saat yok kolunda saat ne oldu diyorum " ya işte şu çok beğendi biraz ben de takabilir miyim dedi ben de verdim" benim vitesler tek tek attı tabi. Sana özel hediye alınmış, git o saati hemen geri al dedim nasıl isteyecem diyor,yepyeni saat bir geldi camı hep çizik!

Yetmedi, braunun kulaktan ateş ölçen termometresini aldım, onu da millet alıp götürüyor ondan sürekli, Amerika'dan yine bebek monitörü aldım diğer ablama, onun yavru büyüyünce bu saftirik kız kardeşimın bebegı oldu o kullandı, kızı daha küçük o zamanlar, millet görmüş beğenmiş evinden almış götürmüşler :)) ya havle dedik yine bir ton tartışma " sana ait olmayan seyleri neden millete veriyorsun , isterlerse benim değil kız kardeşimin veremem " de diyoruz , yüzü yumuşak millet çakal hemen üstünden geçinme derdinde.

Bu kışta kızını parka götürüyor , başka bir anneyle tanışmış onunda oğlu varmış. Kadın işte paramız yok, çalışmıyorum çocuk yüzünden, eşimde az kazanıyor şart zırt bir ton söylemiş bizimki " kızımın kıyafetlerinize oyuncaklarını arada ona vereceğim, arada caya yemeğe çağıracağım " diyor, sen bu kadını bir bize göster dedik neymiş, kime benziyormuş bu çok fakir kadın dedik. abartmadan söylüyorum hatun Etiler'den fırlamış , kanyonda gezen tipler gibi ne fakırlıgı , ama " fakir" eve şakın alma bir şey de verme, bu resmen seni saf bulmuş yolacak dedik de vazgeçti. Nefret ediyorum böyle iyi niyetli ve saf insanların üstünden geçinen onların zayıflıklarını kullanan tiplere.

Oh içimi döktüm

Ya ne cok takilmissiniz bu konuya..ben nerdeyse evi dagittim gelinligime kadar verdim gitti ne maneviyati allahaskina.Hic hatira kalsin olayini anlamam.Bebek kiyafeti de sorun mu takilmayin bu kadar

Keşke en başta kıyafetleri göstermeseydiniz. Siz çok özenli kullanmışsınız, karşınızdakinden aynı özeni boşuna beklemişsiniz. Sadece bebek giysileri değil, insanlar kıyafetleri nasıl kullanıp paçavra ediyor ben de anlamıyorum. Ben olsam kızgınlığımı dile getirip arkadaşlığımı keserim. Para istemenizin doğru olmadığını düşünüyorum.

Çocuğumun kıyafetlerini bende saklıyorum ama ne olursa olsun kimseye vermeyi düşünmüyorum maddi değil hepsinin manevi değeri var benim için

Siz hayatinizin hatasini yapiyorsunuz bebek kiyafetleri yuksek derecede ve sadece bebek deterjaniyla yikanir ariel nedir.

ben de bu mesajı arıyordum.
nasıl hem lekesiz hem de yepyeni kalıyor diye.

tavsiyem kıyafetler eskisin hatta lekeli kalsın ama bebek kıyafetlerine bu kadar kimyasal kullanmayın.

ben bebek deterjanı ile yıkıyorum, tabi çıkmıyor çoğu leke, darkmore 95 derecede yıkayın demiş ben de denemedim belki o zaman çıkar.
çıkmasa da önemsemiyorum açıkçası, çok kötü durumdaysa çöpe gider.
ama bebek kıyafetlerine devamlı leke çıkarıcı ve normal deterjan kullanmayın lütfen.

Bence çok gereksiz bir çaba icindesiniz. Ben de oğlumun butun kiyafetlerini dağıttım iclerinde orjinal lisansli markali takımlara kadar. Bir daha da geri istemedim kimseden hala da giyilecek durum da küçülenleri veriririm. Sadece bir iki tulumunu hatıra sakladım. Baska bir cocuk daha giymis eskitmis ne bekliyordunuz ki. Araba mı nasıl eskimesin nasil verdiğiniz gibi gelsin. Kiyafet en fazla 2.el olur.

Bizimkiler de hep lekeli , lekeli giysin ama bebegim mumkun mertebe az kimyasala maruz kalsin , onun sagligi bin kat onemli lekesiz kiyafetten , ben bide organik deterjanla yikiyorum les gibi kokuyo :)

Benim de o kdar cok lekeleniyor ki uygun yerlerden bol bol alip lekelendikce atiyorum dogrusu :)

Kesinlikle
Eti matik var parfumsuz ve yerli deterjan. Ben ondan kullaniyorum. Dogaya zarari yok. Her turlu lekeyi 95 derecede cikarabiliyor. Zaten cogu ev kiyafeti o yas icin ve hepsi beyaz oluyor. Sorunsuz tertemiz

Katılıyorum, aşırı cimri demişsiniz ama...

Bastan hayir dicektin. Haa bi daha cocuk dusunmesen ok ama belki bi daha oglun olcak ve hepsini kullanirsin geri. Bazi kiyafetleri hic giymedi bile benim cocuklar. Hepsini her seferinde yikadim utuledim dizdim. Hic biri giymedi. Yegenim vs olunca giyer. Giymezsede atarim gider. Annesinin bilecegi birsey bu. Mis gibi yeni kiyafet yani. Cocuklar cabuk buyuyo ve kiyafete cok para gidiyo hakket. Ben olsam hic cirkeflesmem ve irtibati keserim

Arkadaşlar niye verilen kıyafet ödünç mu verilirmiş diyorunuz ki. Bebek kıyafetleri çok giyilmiyor dolayısıyla daha eskimeden rafa kaldiriliyor. Ben akrabalarım arasında bebek kıyafetinin dönüşümünü yapıyorum. Bana gelen kıyafetlerde oldu inanın 1 kez giydirdiğim veya hiç giydiremediğim oldu. Bana gelenleri tekrar getiren kişiye goturdum onun benden sonra doğan bebeği giydi. O da başkasına götürdü daha sonra. Yani arada hasamati çıkanlar oluyor. Onları ayırıyoruz elbet. Yapı olarak manevi anlamlar yüklemem. Yükleyene de saygı duyarım. Ama elimdeki kıyafetleri çevremle paylaşırim. Uzaktan birine veriyorsam geri beklemem. Ama yakın arkadaş veya akraba çevresi ise aramızda dondururuz :)

Konu sahibinin yerinde olsam birşey demez bir daha da isteklerimi açıkça ilk teklifte belirtirdim.

bir kızım var, şimdi de bir oğlana hamileyim. alışveriş gurusu bir arkadaşım sayesinde kızımı doğru düzgün alışveriş yapmadan büyüttüm. o kadar çok, tertemiz ve bazen etiketi üzerinde kıyafet verdi ki bana yeri geliyor bunalıyordum nereye sığdıracağım diye... (hiç unutmam sadece bir defasında tam 18 pantalon vermişti).

Kızım 5 yaşında ve hatıra olarak sakladığım bir küçük vakumlu poşet kaldı sadece, diğerlerini hep ihtiyaç sahiplerine verdim.
İkinci bebeğin cinsiyeti belli olduğuna göre annemin ördükleri ve rahmetli anneannemin diktikleri dışındakiler ne kadar cicili bicili de olsa yeni sahiplerine gidecek.
Ayrıca şunu da söyleyeyim, alışveriş yaparken ikincide aynı heyecanı tekrar yaşıyorsunuz, benimkiler aynı cinsiyet olsaydı da galiba yine alışveriş yapardım. bir de verdiklerinizin 0-6 ay olduğunu söylemişsiniz klasik zıbın çıtçıtlı body filandır onlar üzülmeyin yahu! daha büyük kıyafetlerinden cicili bir iki parçayı hatıra bırakın yeter (kız bebek kıyafetleri çok sevimli olduğu halde benim iki parça bile saklamaya yüreğim yok açıkçası)

Son sayfalara doğru arkadaşlar bahsetmiş ben de tekrarlamak isterim: ne olur kimyasal içerikli deterjanlardan uzak duralım. Doğduğundan beri kızımın kıyafetlerini hala bizimkilerden ayrı ve bitkisel içerikli deterjanla yıkıyorum, mutfakta da kesinlikle pril, calgonit filan barındırmam. Yanlışlıkla yesek, içsek bile sağlığa zarar vermeyecek deterjanları kullanıyorum.
Bugün hastanede sıra beklerken yanımda oturan abla sanıyorum benim bir yılda kullanacağım deterjan miktarıyla yıkadığı bir makine dolusu çamaşır içinden seçtiği kıyafetleri giymişti. Öldüm ağır deterjan kokusundan, burnumun içi ve genzim yandı. Ablaya laf edemedim size içimi dökeyim :)))
Deterjanlarla, kimyasallarla mahvediyoruz kendimizi... karbonat-sirkeyle leke çıkarabiliriz olmadı at gitsin sağlığımızdan önemli mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…