oğlumun öğretmeni sinirlerimi bozdu. konuşmalımıyım.

başka konu açmadan burdan devam edeyim dedim..yine oğlumun öğretmeni beni sinirlendirdi belki abartıyor olabilirim ama yinede sinirlerim bozuldu..
dün sınıftan bi arkadaşının annesi okula pasta getireceğini söylemiş öğretmen de sınıfa duyurmuş yarın pasta yiyecez tabak çatal getirin diye..bizimkide o konuşmayı duymamış..nerdeydin dedim lavobadaydım diyor hiç duymadım bn diyor...ve öğretmeni kızmış nasıl duymazsın nerdeydin sen neden tabak getirmedin diye..birde demişki ..aslında size vermemek lazımda yinede veriyorum demiş...

anladığım kadarıyla sınıfta bi doğumgünü kutlaması varmış
ama pastayı alan velinin tabaklarıda düşünüp getirmesi lazımdı sonuçta onlar çocuk unuturlar
ayrıca bence asıl suç pastayı getiren velide o kadar para verip sınıfta kutlama yapıcaksın madem 10 lira veripte bi zahmet plastik tabaklardan alıver yani
öğretmeninde tutumu konuşma tarzı hiç hoş değil ne demek aslında size vermemk lazım verme o zaman sanki kendi getirmiş pastayı çok tuhaf

evet benim kızdığımda orası zaten..çocuk onlar onutmuş olabilir..çocuk çok emin konuşuyo bn öyle bişey duymadım diye...allahım milletteki şu havaya bak ya kimse sanki pasta görmememiş de sanki öğretmen kendisi alıyomuş gibi..bi arkadaşı vardı oda getirmemiş ama ona kızmamış.burda bana komşu olan akrabasında kaldı çocuk dün akşam o getirmişmi tabak dedim hayır dedi ama ona kızmadı bana kızdı dedi..

benmde ilkokul hocam öyleydi bikaç kişiyi hep en öne oturduyodu diğerleirne 2.sınıf vatandaş muamelesi yani bizlere.zaten özgüvenimiz eksik girişken değildik küçük bir mahalle okulunda okumuştum hiç sınıf başkanı seçmiyodu onlardan başka.hep şiirleri onlar okuyordu müsamerelerde biz hep izliyoduk.onlar en önde dans ediyordu onlar solist biz arkada sallanıyoduk.hep onların yazısı asılıyordu panoya.öyle geldi geçti kimsede farkına varmadı ama siz ne güzel bilinçli bir annesiniz.öyle çocukların ayrılması çok yanlış herkes eşit olmalı.bir kezde ortaokulda sınıfları ayırmıştı not orlamasına göre 5 tane sınıf vardı bende en tembel sınıfın bir üstünde yani 2. guruptaydım.bir gün tam ergen dönemleri isyan ettim öğretmenler gününde hep çalışkanlar okuyor şiir yazı falan biz neden okumuyoruz dedim türkçe hocama.sonra ben okumuştum o gün öğretmenlerle ilgili bir yazı hala ezberimdedir.ama çok yanlış bi tutumdu okulumun tutumu ayırmışlardı bizi öle siz ezikler der gibi tembel sınıfı çalışkan sınıfı kötünün iyisi sınıfı falan.ben veli olsam izin vermezdim ama bizim aileler hep göz yumdu

çocukların gelişimi ilk eğitimi sonraki hayatları için en önemli sağlardir anaokulu ve ilkokul dönemi öğretmeni çocukları iyi gözlemler ve yönlendirirse bir çok şeyi başarabilirler bu konuyla ilgili öğretmeniyle konuşun diyeceğim ama öğretmeni anlayışsız ve söyleyeceklerinizden sonra yinede değişmezseniz daha da sinirlenebilirsiniz benim ilk okul öğretmenimde öyleydi ve ben ilk okula başlamadan bir sene önce babamı kaybetmiştim o zor dönemlerimimde birde ayrımcılık gördüm annesi veya babası öğretmen doktor veya gelir seviyesi yüksek çocuklar bir tarafta gariban çocuklar bir tarafta otururduk yani benimkisi daha da vahimdi ve yanımda oturan bir çocuk her gün bana dirsek atardı kolum morarık gelirdim eve annem ne kadar şikayet etsede o çocuğu yanımdan almamıştı yani öğretmenin tavrı da çok önemli böyle konularda

Son düzenleme:
yine bn arkadaşlar mazur görün lütfen fikirlerinizi ve yorumlarınızıda esirgemeyin.başka konu açmadan burdan devam edeyim dedim..
oğlumun öğretmeni değişti doğum iznine ayrıldı ve yarine yeni öğrtmn arkadaş geldi..bu arkadaşta bi hafta sonu için 60 70 sayfa ders veriyor .sizin öğrtmnlerde veriyomu ..gidip konuşsammı diyorum..eminim bir sürü bahanesi vardır ama sonuçta hafta sonu tatili yani hiçmi dinlenmesinler ..

60-70 sayfa mı şaka gibi ... oğlunuz 4. sınıftaymış ...geçen sene 4. sınıf okuttum ve gerçekten öğretmen için de öğrenci için de gerçekten biraz ağır bir sınıf , ben de küçük yaramazlarım da özellikle birinci dönem çok yorulduk ancak ikinci dönem biraz rahatladık...tamam günlük tekrar çalışması şart, lverilen ödevlerin düzenli yapılması gerekli hatta biraz test de çözülmesinden ama 60-70 sayfa ödev de ne demek? şubat tatiline bile o kadar ödev verilmez ... sanırım öğretmen arkadaşım olayı biraz abartmış maalesef... öğretmeniniz doğum iznine ayrıldığına göre yerine gelen öğretmen muhtemelen ücretli öğretmendir ve tahminimce mesleki hayatında yenidir bu nedenle ödev ayarlamasını yapamamış olabilir ... kendisiyle sakin bir uslupla çocuğunuzun hafta sonu ödevleri yetiştirmekte zorlandığı bu sorunu çözebilmek için yardıma ihtiyacınız olduğunu, bunu nasıl yapabileceğinizi danışın... bu şekilde belki ödev olayını biraz abarttığının farkına varır..

bu sene 5. sınıfız , geçen seneye göre daha rahatız ama dönem dönem öğrencilerime normalden biraz daha fazla veririm o da sınav haftası konu tekrarlarını yapsınlar diye... hele sınavların bittiği hafta sonu özellikle ödev vermem ki onlar daha çocuk biraz nefes alsınlar ...

yanlış anlamazsanız ben de size bir şey sormak istiyorum; oğlunuz ödevlerini düzenli yapıyor mu? aklıma ödevlerini zamanında yapmayıp haftasonuna mı öteliyor acaba? geçen sene bir öğrencim verdiğim ödevleri birikitirp haftasonu yapıyordu. veli toplantısında bir velim "hocam niye ödev vermiyorsunuz?" diye sorduğunda diğer bir velim de " hocam ben de niye bu kadar çok ödev veriyorsunuz haftasonumuz zehir oluyor" deyince meselenin benim küçük yaramazlarımdan kaynaklandığı anlaşıldı :))

umarım sorununuzu en kısa zamanda çözersiniz... iyi akşamlar...

tşk ederim yorumun için ..yeni arkadaş geçen yılda 4. sınıf okutmuş..gerçekten ya rahat 60 sayfa var ..oğluma genelde yardımcıda olurum bilemediği konularda testlerde her akşam yapar derslerini.asla sormadan geçmem ödevin varmı yokmu bak ararım öğretmenini teli var derim ..asla yapmamazlık etmez bazen onuttuğu dersler oluyor bazende kitabını okulda onuttuğuda ama mutlak yaptırtmaya özen gösteririm..oğlumda çok geldiği için yapmak istemiyor bu akşam bnde yetiştiiremezsin diyorum of çok zor ..bazen ben bile boğuluyorum çocuklar ne yapsın..

ben konuyyu kaçırdım galiba ama belki başkalarının işine yarar diye söylüyorum.
benim oğlanında öğretmeni öğrenci ayrımı yapıyordu hemde nasıl. baktım kadın yaptığın farkında ve umru değil
bende kendimce çözdüm.
herşeye bir bahane buldum valla iyi oluyor.
misal o kayırılan çocukalrın problemleri varmış öyle yapmazsa sinir krizi geiçiriryormuş yok annesi çok sinirliymiş
yok evde çok problemliymiş ablası çok başarılıymışda onu kıskanmasın diye öyle yapıyor gibi......
sınıf başkanlığı arkadaşlarını ispiyonlamaktır sen zaten böyle bir şey yapamazsın gibi....
valla çok işe yarıyor hatta kayırılmadıkça kendini daha iyi hissediyor.

son sıkıntımız kayrılmak değil canım ..yeni öğretmen geldi ve hafta sonu ödevini 60 sayfa varmiş kitaptan test olarak bnde çok buldum ..konuşayımmı diye paylaştım canım ..

son sıkıntımız kayrılmak değil canım ..yeni öğretmen geldi ve hafta sonu ödevini 60 sayfa varmiş kitaptan test olarak bnde çok buldum ..konuşayımmı diye paylaştım canım ..

konunun geçmiş olduğunu farkettim de sonradan okuyacaklar için yazdım i
ödevlarin çokluğuyla ilgili hiç konuşma çocuğuda zorlama bence yapabildiği kadar yapsın .
zaten çoksa çocukların çoğu yapamaz eğer kontrol ederse o da bunu görür.
az ama öz konuş öğtetmenle hakkını daha önemli konular için sakla bence

Ben de bir öğretmenim. Branş öğretmeniyim.4. sınıftan lise sona kadar hepsinin dersine giriyorum.Sizleri şu noktada uyarmak istiyorum. Çocuklarınız kaç yaşında olursa olsun, ne kadar dürüst olursa olsun öğretmenleri ile konuşmadan sadece çocuğun lafıyla karar vermeyin lütfen. Onlar çocuk.Hayal dünyaları çok geniş, bakış açıları farklı. Bazen sınıfta defalarca hatırlattığım birşeyleri 5 dakika sonra unutabiliyorlar. Üstelik sorduğumda sanki ilk defa duymuş gibi şaşkın şaşkın bakıyorlar. Mesela derste anlatıyorum , haftaya pazartesi sınavınız var , 8. üniteye kadar sorumlusunuz.Haftasonu iyi çalışın. Çocuk eve gidip"Anne , 7 ünite ödev verdi öğretmen" diye saptırarak anlatabiliyor.Daha neler neler. Okul kıyafeti yerine altına kot giyen bir kız öğrencime soruyorum,kızım kıyafetin nerde.Akşam annemi hastaneye kaldırdık.Çok hasta.Yıkayamadı,üteleyemedi.Annesini arıyorum geçmiş olsun demek için. Kadın hayırdır hocam, kim hasta diyor.Ve çağımız öğrencileri çok kıskanç,birbirini asla çekemiyor. Devamlı ispiyonlama, kuyu kazma derdindeler. Ödev kontrol ederken attığım imzaları sayıp, birbirleriyle yarışıyorlar. Demek istediğim şu ki yargılamadan önce dinleyip, empati kurup anlamaya çalışın.

oğlum arkadaşlarıyla okul çıkışı maç yapıyolardı giderkende onları oynarken görmüş özellikle size bakacam demiş..
bu çocuklar hiç dinlenmeyecekmi dışarı çıkmayacakmı onu anlamadım..
evet belki önemsiz gibi görünebilir ama ailelerdende ses çıkmazsa böyle devam ederse diye ilk baştan konuşmak istedim ..

Konu sahibi,bir öğretmen olarak tavrınızın yanlış olduğunu belirtmeliyim cocuğunuza çok yüz vermissiniz o da her defasında öğretmeni size şikayet ediyor siz d anne olarak huzursuz olup öğretmene kızıyorsunuz ama yanlış yoldaşınız.önceki öğretmeni ayrımcı olmakla suçluyorsunuz şimdikini de çok ödev veriyor diye..soruyorum size madem herseyi siz çok iyi biliyorsunuz o zaman siz geçin öğretmenlik yapın..şahsen bana gelse bir Veli çok ödev veriyorsunuz diye alın cocuğunuzu memnun degilseniz derdim isimi kimse öğretemez bana..

Yeri gelir 1 sf veririm yeri gelir 5 sf ödev veririm gereğini ben bilirim eğitimci olan benim Ayrıca öğretmen ayrımcılık yapamaz tüm ogrencilerle ilgilidir ancak sınıfta bırkac çalışkan on planda olabilir diğer cocuklar kıskançlık yapabilir bunu öğretmene yukleyemezsiniz o zaman sizin cocuğunuz da aktif olsun bu konuda onu yönlendirin

Saygılar

Son düzenleme:

pazartesiye kadar unutur ooooo bir sürü çocuk o yapabildiğini yapsın gerekirse yapamadığı yerlere bi not kağıdı falan yaz
buraya kadar yapabildi bilgim dahilindedir falan diye gözetiminde olduğunu anlar bir de sorumluluğu biraz olsun üstlenmiş olursun
çocuk kendini kötü hissetmez.
konuşmaya niyetliyse öğretmen seni konuşmaya çağırsın bence

bence gidin konuşun.Böyle öğretmenler her okulda var...

tabiki bnde öyle yapacam zaten konuşmaktan kastım oydu kimseyi yargılamıyorum .ama oğlum sayfaları kıvırmış ..her zaman öyle yapar..evet çocuklar hep ispiyon derdindeler birbirine kılları deyse şikayete gidiyolar..geçen gün arkadaşları oğlumdan yapıştırıcı istemiş oda vermemiş hepsi istiyo diye..kızın biri öğrtmne söylemiş öğrtmnde oğluma kızmış neden vermiyon diye...
vermek zorunda değilki bencillik belki ama alabilende istiyor alamayandaistiyor..

kimseye tabiki işini öğretmek derdinde değiliz çocuğumada asla yüz vermiş değilim ..ders konusunda bnde çok katıyım öğretmenine dedim agresiftir biraz ders konusunda olsun arkadaşlarıyla olsun bi sıkıntı yaşadıysa haksızsa asla korumayın hatasını anlasın kimsenin çocuğunun hakkını yiyemem diye..madem öğretmenler hep sizin gibi düşünüyor veli toplantısına veliyle birebir konuşmalara karşılıklı konuşmalara ne gerek var çocuğumuzun üzerinde söz hakkımız olamayacakmı..

Keşke sizin anlattığınız kadarla kalsa olaylar. Aynılarını her gün yaşıyorum. Malzeme istenen öğrenci ne hikmetse arkadaşlarına vermiyor. Zaten isteyen arkadaş sayısı da 2-3 civarındadır.Ama öğrenciye sorsanız bütün sınıf onun elindekini ister. Ya silgidir ya boya kalemi yada azcık yapıştırıcı.Ama o an vermek istemeyen için de almak isteyen için de dünyanın en önemli şeyidir. Ben de eşyasını paylaşmayan öğrencime özellikle bu konuda kaos ve gürültü yaratılıyorsa kızarım.Neden mi? Çocuklar yetişkinler gibi isteme işini alışkanlık haline getirmezler.Yani art niyetsiz gerçekten ihtiyaç duydukları için ya da özenip bi kerecik kullanmak için isterler. Öyle karşı komşular gibi bugün 3 yumurta yarın şeker öbür gün yağ durumu olmaz. Bugün sizin oğlunuzun elindeki yapıştırıcıyı isteyip kullanan çocuk yarın kantinden aldığı küçük kraker paketini oğlunuzun avcuna boşaltıverir. Bence çocuğunuzun okulunu,öğretmenini,arkadaşlarını biraz ona özel bırakın. Hani eşinizin işine,iş arkadaşına,patronuna karışmadığınız gibi çocuğunuzun sosyal çevresi olan okulunda ona çok fazla müdahale etmeyin.Sorun yaşasın, kavga etsin, haksızlığa uğrasın,heyecanlansın,mutlu olsun,kazansın yani hayatın kendisini öğrensin.Emin olun ileride kendi ayaklarının üzerinde duran ve kendine güvenen bir birey olacaktır.

Son düzenleme:

tabiki hayatı o şekilde öğrenecekler ..tabiki eşyalarını araç gereçlerini kullansı paylaşsın arkadaşlarıyla o an vermemiş şikayet etmiş arkadaşı oda öğretmeni kızdığı için alınmış sanırım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…