oğlumun öğretmeni sinirlerimi bozdu. konuşmalımıyım.

her zaman tembihliyorum o çocukla kavga etme falan ettiği zamanda mutlaka öğretmenin haberi oluyo o çocuk hatalıysada bizimki fırça yemekten kurtulamıyo..haliyle buda oğlumda daha bi hırs yapıyo bazen hangi taraf haklı dinlemeye bile tenezzül etmeden ha eren çok kavgacı kesin o suçludur ..bu durumu çıkarıyo ortaya..

ben yaşadıklarımı yazıyorum ,şükür demokratik ülkedeyiz kendimi ifade etmemde özgürüm, bazılarını rahatsız edebiliyor diyede yazmamam yanlış olurdu

Bazılarını rahatsız ediyor derken? Evet demokratik ülkedeyiz, düşüncelerimizi söyleyebiliriz ama bütün bir camiayı karalayarak ve ağır şeylerle suçlayarak değil!
Siz çoğu diyerek genelleme yapıyorsunuz. O zaman biz de bir veli kötü diye bütün veliler aynı vs diyelim.

Eğitimciler boşuna yaz aylarında eğitime tabi tutulmuyor 3 ay tatil bitiyor,eksikleri çok demek ki,eğitim şart!

Eğitimciler boşuna yaz aylarında eğitime tabi tutulmuyor 3 ay tatil bitiyor,eksikleri çok demek ki,eğitim şart!

Hala devam ediyorsunuz. Buyrun devam edin. Öğretmenlere bu kadar garezinizin olduğunu düşünmemiştim.
Evet eğitim şart ama kime tartışılır!

canım benim ilk önce sakin ol kulakdan dolma bilgilerle konuşma..şu ki bu konuda baya bi bilgisizsin..bakanımızın 3 ay tatil diye birşey sarf ettiği ortada ..ama acı gerçek şu ki öğretmenlerin 3 ay tatili yok ve bizlerin bunu bilmeyen bir bakanı var...ve toplumumuzdada sizin gibi kulakdan dolma laflarla konusan bir sürü insan var...birincisi öğretmenler temmuz 1 de tatile başlar eylül 1 de göreve başlar.....eğitim dediğiniz şeyler de seminerlerdir..müfredatla ilgii ypılan değişiklikler hakkında öğretmenlei bilgilendirmektir..ama senin algıladıgın sekilde aaa bu öğretmenlerin bilgisi eksik biz onlara teorik bilgi verelim değildir..bizler aslan değiliz onlarda aslan terbiyecisi değil...çok komıksın ya ...gercekten guldurdun beni...

çocugun lafıyla diyorsunuz böylede..
çocuk sonuçta ya yaraazlık yaptı yanlış yaptıda öğretmen kızdıysa...
yada bi arkadaşta demiş eğik el yazıcsı yazması gerekirken normal yazdıysa yada öğretmenin dediği şekilde yapmadıysa..
bence çocugun lafına inanıpta öğretmeni kötülemeyin..
benim 9 yaşındaki kardeşimde öğretmen faullerimizden çekiyo dedi.. gittik öğretmenle konuştuk ödevlerini yapmıyomuş kardeşim meger...
ama kardeşim bunu bize demiyo tabi... şimdi biz onun lafıyla öğretmen tü kakamı diyelim..

işinize gelmeyince çamur attı oluyor, hep millet sizi pohpohlasın ama dimi!

nolur arkadaşlar yapmayın her meslekte olduğu gibi bu meslektede iyiler kadar gaddarlarda var demekki ... tartışacak bişey yok sonuçta herkes gördüğünü yaşadığını söylüyor burda...mesela benim ilk okul öğretmenim çok sert birisiydi çok döverdi çocukları eşide öğretmendi ve oda öyleydi. ödümüz kopardı bi soruyu bilemezsek yapamazsak diye..demekki yok değil var yani malesef var...

işinize gelmeyince çamur attı oluyor, hep millet sizi pohpohlasın ama dimi!

Ne münasebet, eğer pohpohlanmak isteseydim bu mesleği seçmezdim emin olun. Hakikaten ne kadar kininiz varmış öğretmenlere çok şaşkınım.
Cidden merak ediyorum yaptığımız 2 ay tatil mi bu kadar sinirlendiriyor sizi?
Yazdıklarınızın hiçbir dayanağı yok, çamur at izi kalsın yolunu deniyorsunuz ama bu ülkede hala öğretmenlerin değerini bilen insanlarımız oldukça fazla o yüzden boşuna uğraşmayın.
Asıl siz işinize gelmeyene cevap vermiyorsunuz!

Çocuğunuz üzerinden değil genel konuşuyorum şimdi yazacaklarımı...
Bazı anlarda o sınıf ortamında olaylar farklı gelişiyor olabilir
Örneğin kalem hediyesi genelde bir tık daha zor sorularda veriyordur ve en hızlı olana veriyordur oğlunuz da yapıyordur mutlaka dersleri 5 olduğuna göre ancak zamanlama sorunu vardır belki...
Kulüp olayına gelince eğer öğrenci sayısı çoksa ve sportif faaliyetlerle ilgili bir kulüpse kulüp öğretmeni sınıf öğretmenlerine belirtir "her sınıftan en fazla şu akdar öğrenci olsun ve istidatlı, beden eğitimi derslerinde etkin ve bu alana yatkın olduğunu gördüğünüz çocuğu seçin" derler...
Öğretmen de resim spor gibi yeteneğin ön planda olduğu kulüplere bu alana yatkın çocukları yönlendirir ki sayı sınırı olmak zorunda bazen bir kulübe 100 öğrenci gelirken bir kulübe 10 öğrenci geliyor e haliyle çalışmlar aksıyor yetersiz oluyor.

Ha elbete öğrencinin istediği kulübü seçme hakkı var, ona sözüm yok ve isterseniz öğretmenden yönlendirmeme gerekçesini sorabilirsiniz...

Öğrenci seçme meselesine gelince, bazı öğretmenlerin bunu yaptığı doğrudur ancak bazı durumlarda tavşan dağ meselesi vardır bir durumdan dolayı öğrencinin gönlü kırılmış küsmüş tavır yapıyor olabilir ve bir kısır döngü gibi diğer öğrencilere yakın bana uzak duruyor mantığı büyüdükçe büyüyebilir...

Öğrenciye yıldız verilmeyebilir bir arkadaş öyle demiş neden???
Siz çocuğa öğretmişsiniz ki bu çok yanlış yaşıtları çizgi harf öğrenirken o okuyp yazıyor ve sınıfta diğerlerine ister istemez üstün ve bu durumda çocuklar evde belli etmese de okulda sınıfta dieğrlerine tabiri caiz ise hava atıyor ve küçümsüyorlar ama bu size çoook farklı yansıtılıyor (meslekte 5. yılım öyle durumlarla karşılaşıyorum ki ancak yaşayan bilir, çoğu olay size olduğu gibi aksettirilmiyor bir örnekle açıklarım)
öğretmen de haklı olarak yein öğrenen ve adımları başarana kurdela yıldız veriyor öğrenmiş olanı daha fazla niye ödüllendirip diğerlerinde yetersizlik duygusu oluştursun ki bence en doğru olanı yapmış... boş yere ah ediyorsunuz...

Öğretmene gidip bağırıp çağırıp ya da kızp ters ters konuşup bir şey elde edemezsiniz neden derseniz, karşınıdaki de insan siz evde sıkılıp bağırıyor ceza veriyorsunuz 1-2 çocuğa bazen tahammül sınırlarınız zorlanıyor onlar 40-50 çocukla ilileniyorlar arada eksikleri olması çok da abartılmamalı sonuçta makine değiliz, lisan-ı münasiple düzeltilmeyecek iş yoktur
ve bir öğretmen sırf siz istediniz diye kararlarını değiştirmez, o kadar eğitimi başkaları onu zorlasın yönlendirsin ahkam kessin diye de almıyor sonuçta...

Açıkcası şaşrıdım, kadınsa çocuğu yoksa vicdansızdır falan, çocuk sahibi değilim diye kesin beni ozaman nasıl bir mantıktır bu????

Psikolojik Danışmanım öğrenci geliyor sorun şu bir arkadaşı ;onunla konuşursan benimle konuşma demiş eee onu vazgeçirin???
Şimdi benim işim bir öğrenciyi davranışından vazgeçirmek değil benim işim arkadaşının tavrından rahatsız olan öğrencinin bu durumla nasıl baş edebileceği konusunda gelişmesine yardım etmek, balık vermek değil balık tutmayı öğretmek, bunu açıkladığımda benden kötüsü yok, çalışmayan tembel oluyorum. öğrenci aile bekliyor ki ben diğer çocuğun kulağını çekeyim hıımmm bir daha böyle dersen kötü olur diyeyim....
Kimse bana aaaaa olur mu öyle şey demesin herkes bunu bekliyor...

Dışarıdan bakınca P.Danışman evladımla ilgilenmedi oluyor değil mi? ancak kimse gerçekle ilgilenmek istemiyor... Öğrenci gerçeği tam açıklamıyor, veli gerçeği araştırmıyor suç okulda öğretmende.....

Son düzenleme:
Neden kura çekilmiyor ?bu daha adil olur

Ben de bunu anlatmaya çalışıyorum arkadaşım.Bizim kötü öğretmenimiz yok muydu, vardı.
Ama iyiliğini gördüğüm, hayatım boyunca minnetle andığım da çok öğretmenim vardı.
Kızdığım genelleme yapılması.
Sizin konunuza gelince biraz daha takip edin çocuğunuza farkettirmeden çünkü farkederse yanlış düşünebilir.
Eğer öğretmeniniz gerçekten ayrım yapıyorsa, idareyle görüşebilirsiniz ya da diğer velilerle konuşup durumun onlarla da aynı şekilde olup olmadığı konusunda fikir alışverişinde bulunduktan sonra gerekli yerlere başvurabilirsiniz.

bence avatarınız sizi zaten anlatıyor!

Neden kura çekilmiyor ?bu daha adil olur

kura olayı hiç aklıma gelmedi sormadım.. öğretmen sormuş kim ssntrnç kulübüne gitmek ister diye hepsi el kaldırmış aralarından seçmiş öyle dedi öğretmen ama ne hikmetse işte benim oğlumun seviyesinde olanlar değilde bi önde olanlar seçilmiş..

bence avatarınız sizi zaten anlatıyor!

Bel altı vurmaya devam edin, tarzınız bu ne de olsa. Hı hı evet ben cadıyım hem de çok
Cevap veremediğiniz için avatarıma kadar indirdiniz konuyu.Gerçekten komiksiniz
Arkadaşın konusunu daha fazla işgal etmeyeceğim, size laf anlatmaya çalışmakla yeterince konusunu işgal ettim.
Boşuna dememişler "Anlattığın karşındakinin anladığı kadardır" diye.Size onca cümlenin içinden çekip çıkardığınız birer cümleyle iyi paylaşımlar

Bu forumda aklı başında eğitimini almış kendını bilen insanlar varken bile tartışma , çekememezlik birbirine laf atma gibi sorunlar yaşanıyor .. Eğitim şart denmiş bu iş eğitimle olacak iş değil ..
Herşey önce insanlıktan , hosgörüden geçer ..
Öğretmenler içinde bu böyledir..
İnsanlık eğitimini tamamlamak gerekıyor ..
Birçok insan malesef bu eğitimi gözardı ediyor..

Burda birçok insan öğretmenlerle münakaşaya girmiş ..
Öğretmenlerde kendını savunmaya kalkmış , konu amacını şaşmış gidiyor ..
Çünkü herkez birbirine karşı anlamsız bir saldırı içinde..
Öğretmende insan veli de insan öğrencide insan ..
herkez hata yapabilir, veliler öğretmenlere , öğretmenler öğrencilerine böylee yaklaşmayı bilse ortada sorun kalmaz..

bence iptal ettirin müdürle görüşün yanınızada 2 veli alın ,adaleti bilmeyen öğretmen kötüdür,kayırmcılık var çünkü

bence iptal ettirin müdürle görüşün yanınızada 2 veli alın ,adaleti bilmeyen öğretmen kötüdür,kayırmacılık var çünkü
[/QUOTE]
bence iptal ettirin müdürle görüşün yanınızada 2 veli alın ,adaleti bilmeyen öğretmen kötüdür,kayırmacılık var çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…