Oğlumun öğretmeni

Neyse ki artik aileler eti senin kemigi benim donemini gecti sorguluyor haklarini ariyor.
Umarim o at kafasi diyen ogretmenede at kafasi kimdeymis gerekli merciler gosterir.
lann lunn.lu konuşmalar..geçen bir veli dağıttı okulu ama kapanıyor yani her ne olursa olsun eğer arkası güçlü ise bir şey olmuyor bugün hırsız olan eski müdürümüzü soruşturmaya geldi müfettişler bile bundan bir şey çıkmaz diyor insanlar susuyor tek gerçeği söyleyen bendim kendimi kötü hissettim inanın artık adalet kavramı bombooşşş

Yazdığımı,ne demek istediğimi iyi okumalı ondan sonra böyle bir yorum yapmalıydın..

İşte bu nedenle velilerin öğretmen performansını değerlendirecek olması can sıkıcı..

Su velilerin ogretmenin performans degerlendirmesini yapacaklar diye dillendirmeyin bu kadar cok.Goren duyan da birsey sanacak ki veliler koz olarak kullanmaya basladilar bile tabi isin aslini bilmeden tabiki.
Ayni 3 sene once mudurluk mulakatlarinin degerlendirmesi gibi olur.Etkilesin taş catlasin 3 -5 bilemedin hadi abartayim 10 puan etkilesin.Cok fazla takilmayin buna.

Valla benim okuma yazma bilmeyen velim oldu o benim başımın tacidir.

Bir de okumuşu lisans, lise mezunu var her şeyi bildiğini sanan, benimle sen hayatım diye konuşan, öğretmenim, hocam diye hitap etme gereği görmeyen, akıl vermeye kalkan küstah tavırlılar onlar da gözümün görmek istemedikleridir.

Mümkün mertebe görüşmeyelim, konuşmayalım.

Ve evet onların beni değerlendirmesi kadar saçma bir şey yok. Önce bir öğretmenle nasıl konuşulur onu öğrensin sonra gelsin.

Bakmayan bakanimiz sağolsun.

Vatana millete hayırlı ugurlu olsun sacmasapan uygulamalar. .

Bu arada konuda ben öğretmeni savunan yapmamistir diyen öğretmen görmedim.
Iyi araştırın emin olun önce öğretmenle kendiniz konusup karar verin denildi.

Neyin afrasi tafrasi anlamadik?

Mesleğin içinde biziz.

Sizin gördüğünüz suçlu öğretmen kadar masum olduğu halde harcanan meslektasimizi da gördük.

Aman kime anlatıyorum.
Ordan burdan duyup şikayete koşun hadi.

Sonra yanlis anlsilma durumunda Özür dilemek gibi bir şey yapmayın ama komik ve anlamsız oluyor çünkü. .

Zaten olay puanda değil ki.. O puanların bize artısı da yok eksisi de..Yani bizi etkileyecek bir durum yok ortada. Senin de dediğin gibi buradaki sorun velilerin eline olayın aslını bilmeden koz geçecek olması.Kendilerini öğretmenin sahibi zanneden veliler böyle bir uygulama ile öğretmeni görevinden attıracağını filan düşünür..Öğretmeni terbiye edeceğini düşünür. Hatta kişisel rahatsızlıklarını bu değerlendirmeye yansıtabilirr,bu şekilde de öğretmenden intikam aldım zanneder.

Yanlış anlaşılmasın ben burada körü körüne bir savunma halinde değilim.. Ya da veliyi yerme amacında da değilim.

Veliler bazen olaylara sadece kendi penceresinden bakıyorlar,daha geniş bir şekilde baksalar bazı şeylere belki sorun kalkmayacak olan sorun da kolayca çözülecek..

Aldığımız eğitimi öğrenmek baska onu içsellestirmek baska olabiliyor. Bu yüzden mesleğini iyi icra edemeyenler de var.
Duyarsız ve görevini iyi yapmayan bir ögretmen kadar,öğretmenin patronu gibi davranan, öğretmene; 'çocuğum sayesinde ekmek yiyorsun,adam ol' muamelesi yapan veliler de bizim insanimiz..

Bunların sorun olmaktan çıkması için karşılıklı saldırı değil de karşılıklı anlayış olmalı..

İnsanlar,biz öğretmenlere en kıymetli varlıklarını emanet ediyorlar, tabiki bu emanete nasıl davrandığımızı gözlemleyecekler ve anlamaya çalışacaklar. Olumsuz olduğunu hissettikleri şeyleri de konuşmak,anlamak isteyecekler. Ama sınırını aşmadan,haddini aşmadan,saygı çerçevesinde.. Durum böyle olursa bence biz öğretmenler de her an hesap vermeye hazır olarak, bundan gocunmadan, bunu da işimizin bir parçası olarak görebiliriz ve velilerle de daha sağlıklı bir iletişim kurabiliriz..

Son düzenleme:
Doğudaki öğretmenlerin çoğu böyle. Hatırlıyorumda öğretmenlerimiz öğrencilerin kafasını tahtaya tahtaya vuruyordu. Bu tür kelimeleri çok sarfediyorlardı sürekli dayak atıyorlardı.

Oğlumu devletin ana okuluna yazdırmıştım bu sene başında.

Öğretmen hanım çocuklar ağlarken süs çiçeği gibi dikiliyordu. Gözlerinde bir merhamet kırıntısı görünmüyordu.

Ağzından çocuklara karşı sakinleştirici güzel laflar da çıkmıyordu.

Sınıf hakimiyeti sıfırdı. Her şey plansızdı bir kargaşa vardı sınıfta.
Anlaşılan o ki seminer döneminde okula bile uğramamıştı.

Gelelim asıl konuya oğlum okulda düşüyor kafasını çarpıyor ve ögretmen hanım beni aramıyor.

İçime doğmuş gibi öğle aramda anaokuluna gidiyorum olayın sabah olmasına rağmen kimse bana bir şey demiyor.

Bu çok ukala merhametsiz ögretmen bana cocuğumun düstüğünü ukala ukala söyledi. Çok önemsiz bir sey gibi.

Oğlumu hemen doktora götürdüm ve film cektirdim. Bir anormallik olsaydı ÖĞRETMENİ HER YERE ŞİKAYET EDECEK VE DAVA AÇACAKTIM. Belki de o düşürmüştü ya da vurmuştu nerden bilebilirdim. Bana haber vermediğinden kendini savunamazdı.

Oğlumu hepi topu 2 gün o okula göndermiştim ve oğlum düşmüş ve ögretmen olacak süs çiçegı beni aramamıstı.

Oğlumun okullara karşı ön yargısı oluştu ve şu an yeni okulunda işinin ehli çok iyi bir ögretmen bunun telafisi için uğraşıyor.

Konu sahibi çocugunuz psikolojik yıkıma uğruyor sessiz kalmayın.
Not: ögretmenim

Ben gerçekten fikir almak için soruyorum. Tamam aramamış mesaj atmamış evet pasif kalmış. Peki bir anaokulu çocuğu düştü diye öğretmeni ne kadar suçlayabilirsiniz? Çünkü ben düşen çocuğumu neden tutmadın diyen ukala bir veliyle karşı karşıyayım. Ki çocuğa birşey olmadı ama 4 yaşında ve çok ağladığı için anneyi arayıp çağırdım

Mune burası öğretmen veli savaş alanına döndü. Bence bir kontrol etmelisin.
Yasal olarak ne yapılması gerektiği söylense de kimsenin hoşuna gitmiyor, öğretmen savunuluyor gibi görüyorlar.

Merhaba. Eger çocuğumun düştüğünü söylüyorsa neden o an aramadın derim. Vurdun ki bir şey yaptın ki panikten aramadın belki de hiç söylemeyecektin derim.
Bir de eğer çocukta ciddi bir hasar oluşacaksa bunun elbette baş sorumlusu ögretmendir. Neden güvenli ortam oluşturmamış. Çocuk düşunce neden hastaneye goturulmemis anne aranmamis

Ne kadar kötü ya,boyle öğretmenlik olur mu.ben de yeri geliyor kızıyorum ogrencilerime ama kizmanin da bir adabı var.cocuklara hakaret neyin nesiymis.bir de böyle pişkinlik.yani tek okul ve tek birinci sınıf öğretmeni o mu

Velinize söyleyin az yesin çocuğuna bir fedai tutsun. O sınıfta sadece onun çocuğu yok 20-30 çocukla tek tek ilgilenmek kolaysa buyursun girsin sınıfa ilgilensin ki görelim takdir edelim. Bu tarz ukala velilere bir şey demenize gerek yok çünkü kendisinde bilinç yok sınıfın sadece kendi çocuğundan ibaret olduğunu düşünüyor varsın şikayet etsin sadece nefesini yorduguyla kalır.

öğretmen mi yoksa eğitim fakültesinden bile mezun olmayan bir ücretli mi?
ilçe mem'e ve 147'ye şikayet edebilirsiniz. Hatta iş büyürse Bimer ve Cimer'e de talepte bulunabilirsiniz. Eğitimde fırsat eşitliği vardır, bir çocuğun dersine donanımlı öğretmen girerken bir çoğu ücretlilerle geçiştiriliyor.
Hanımlar bu arada çocuklarınızı okula göndermeden önce bir araştırın, maalesef çoğunuzun dersine öğretmen görünümlü ücretmenler giriyor. Atanmış eğitim fakültesi mezunlarını tercih edin, küçümsediğimden demiyorum (herkes aldığı eğitime göre hizmet verir, öğretmenim ama ben onların mesleğinden anlamam onlar da benim) 2 yıllık alakasız fakültelerden mezunlarla dolu okullar. Pat diye işten çıkabiliyorlar ve çocukların dengesi bozuluyor

Ücretli kadrolu fark etmiyor. Vicdan işi bu. Kadroluydu bizim eski ögretmen

Resmen afaki bir durum icin ogretmene vurdun ya da cocuga birsey yaptin ki aramadin diye iftira atarim diyorsunuz ve siz de ogretmensiniz..Bunun ogretmen olmakla da alakasi yok gerci.Kanim dondu resmen.

Allah yardımcın olsun.
tüm çocukları havada kapamazsın. yanında olsa tamam. bir refleksle tutabilirsin de. sen de süpermen değilsin .
Allah a emanet diyecek . yollayacak. çocuğuna da dikkatli yürü , koşma vs diye tembihleyecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…