Oglumun ögretmeninden şikayet geldi :(

Öğretmen haklı
Çocugunuza toplum içi ve büyüklere karşı saygı konusunu öğretememişsiniz
Yaşı 6 olabilir ama bunları öğrenebilir öğretebilirsiniz
Resim çekme konusu da sorunlu bir veli çıkarsa ispat içindir

Ohooooo ne pis, ne düzensiz çocuklar görecek o.
Her aileden çocuk geliyor o ortama.
Fazla takıntılı olmamasını ruh sağlığı açısından öneririm :)

evet ben de bir öğretmenim yorumlardan okuduğum ,velilerimden gördüğüm , eğitimde geldiğimiz noktaya baktığım kadarıyla eğitim bitmiş
lise mezunu ama adam boş, öğrencilikleri boş çünkü,eğitim alamıyor çünkü
neden? her hak velide ,her hak öğrencide
yazıklar olsun öğretmeni kukla yapıp veliyi başa taç eden zihniyete
şunu da bilin ki öğretmenlerin büyük çoğunluğu hele ki yeni nesil öğretmenler asla bizim çocukluğumuzdaki gibi despot değiller çocuklarınızın kötülüğünü de istemiyorlar kıskanmıyorlar da
evet öyle duruma getiriliyoruzki artık, madem veli böyle istiyor boş verelim davranış düzeltmeye ,bir şeyler öğretmeye çalışmayalım diyoruz
sözüm bu düşüncelerde olana konu sahibine değil, zira konu sahibinin bütün mesajlarını okumadım.

Ogretmen çocuk saygisiz diyerek veliye sikayet etmis peki bu veli normal olmasaydı bunun icin dayak yeseydi
Cozum konusundaki sinirdan da bahsetmiş mi acaba
Yoksa sindirsin de nasil olursa olsun mu demis acaba
saygısız dememiş. saygısızlıga doğru yol alabılır. dikkat edın. ( gözlemimizde olsun. haberiniz olsun manasında.) tabı kı de sürekli olarak devam ederse bu sorun teşkil eder. muhtemelen diğerlerine göre gözlemlendi çocuk. sadece o göze battıysa ve her sınıfta üç beş böyle öğrenci olabıldıgını düşünürsek en basından dıkkatlı olalım konuşması bence bu.
velı yanlış yapmış. kırılmış. hatta çocuk da bu konudan yanlış bır biçimde haberdar olmuş. eger annenın öğretmene kızdıgını ya da öğretmenın anneyı bi şekilde üzdüğünü de anladıysa o çocuk çok sakıncalı. anne ile öğretmen tartışsa bıle çocuk bundan haberdar olmamalı. asla. ben olsam oğlumla okulla ılgılı sohbet eder onun agzından olanları dınler yorumlarda bulunurdum. öğretmenın böyle böyle dedı demek de çok dopru değil 6 yaş için.

Veliler alıngan olabiliyor dedim ben. Siz alınganlık ettiniz demedim.
Ama bu kadar büyük dert etmek yerine ve direk ceza vermek yerine bu ilk kez yaşayan durum sonuçta
ilk tepkiniz ceza olmamalıydı.
Öğretmeniniz bunun ilk olup olmadığını bilemez belki aile içinde de böyle bir çocuk, çocuğu en iyi tanıyan sizsiniz.
Tepkinizi öğretmenin önerisinden önce kendi doğrularınızla gerçekleştirebilirsiniz.
Bilinçli bir veli olduğunuzu düşünerek yapıyorum bu yorumu.

Ne yapmanız gerektiği sayfalarca yazılmış da.
Mühim olan hangisini alıp uygulayacağınız artık.
Her kafadan bir ses çıktı malum.

Ve siz tam anlamıyla öğretmeni hatalı bulan yorumların yanında yorumlar yazmışsınız.

Ben öğretmenin hatalı olduğu noktayı belirttim ama çocuğunuzun ve sizin de hatalı olduğunun kısımları da.
Böyle yorumlara belli sert çıkışlarınız var anlamsız buluyorum kusura bakmayın..

Ben şimdiki ogretmenlerin genel durumunu bilmem bazi olaylara şahit olabiliyorum o kadar.
Ama bizim zamanimizda ogretmenler despot dayakci kisilerdi onemli bir kismi böyleydi
Yerli mali haftasinda en güzel yiyecekleri onlarin odasina verirdik bencillerdi.
Ogrenci psikolojisini umursamazlardi.
En sin lise donemimde ogretmen dersinin sinifini gecmem icin benden rusvet vermemi istemişti.
En kötüsü de ne biliyor musunuz
Eger bir ogrenci gercekten de haksizliga uğramış bile olsa o okul kayitsiz sartsz ogretmeni savunur.yetkili yerlere sikayet bile edemezsin. Seni asaggilar ama susmak zorunda kalirsin.
Simdiyi bilemem ama hala örnekler hic iyi degil.
Isini iyi yapan ogretmenlere degil tabiki sözüm ve allah tabiki onlara da sabir versin.

çocuğu babasıyla tehdit etmek çok profesyonelce gerçekten.. çocuk 4 senesini öğretmenini sevdiği için değil de babasında tırstığı için mi geçirecek? yahu 6 yaşında bebeklikten yeni çıkmış bir çocuktan bahsediyoruz.. dikkat çekmeye çalışmıştır, ilgi istiyordur.. hemen babasının telefonunu alıp bunu bir de çocuğa söylemek ne demek..

Kendi sindirmek istese ne yapabilirdi eskisi gibi rahat dovemiyor ogretmenler ki hala o da vardır kesin bazi yerlerde

Sindirmek için yöntem çok emin olabilirsiniz.

Yeni okula başlamış bir çocuğa okulu, öğretmeni sevdirmek öncelikli amacımız.
Ama aynı zamanda sınıf ortamına uyumunu sağlamak.
Nasıl başlarsa öyle gider, bir çocuğa her şeyi öğretmekten daha zor doğru davranışı kazandırmak.

Öyle her istediğinin yapabileceği bir ortam olsa sınıf ahıra döner.
Bir hayal edin en az 20 çocuğu öyle bakalım. En az 20 diyorum bakın.

Sadece bir kişinin açısından bakarsanız haksızlık olur.

Bakın ben öğretmenin de çocuğun da velinin de hatasını belirttim.
Bu işin içindeyim, eğitimini de aldım.
Dışardan boş beleş konuşmuyorum.

Ayy vallahi bayılacagım şimdi.. Ben bu zamana kadar oglumdan bu tarz bi davranış görmediğim için şaşırdım.. söz dinleyen bi çocuktur... Oyle itiraz edip isyan cikaran bi karakteri yoktur.. Simdi bi kere ogretmenin sozunu dinlemedi diye ben 6 yildir hic saygi gorgu kurallarini ogretememis mi oldum cocuguma? Ben neden tedirgin olup apar topar burada konu actim.. Saskinim cunku..

Bence gayet zeki cocuk. Öğretmen agzinizi kapatin derse ne diyebilir ki. Öğretmenin tutumu yanlis. Cocuklar simdi sessiz olalim dese cocugunuzda gayet doğal bir tavir sergileyebilirdi.
Ilk kendi konusmayi öğrensin sonra ogrencide hata arasin. Keske bunu farkedebilip siz uyarsaydiniz hocayi.

tabi ki öyle.. artık sen geri kalan sayfalarda 6 yaşındaki çocuğun masaya oturduğu için ne tepkiler alacağına inanamazsın.. toplum kuralları bizim ülkede olmazsa olmaz(!).. baksanıza çevrenize herkes ne kadar uyumlu, bilinçli, saygılı bla bla bla..

Son cumlenizde neyi ima etmeye calistiniz? Ben icinde degilim yani ?
Herneyse
Zaten ben de her istedigini yapsin demedim o yönde bir cumlem olmadi. Sadece acele etmesi birnevi bastan savmak. Madem bu isin eğitimini almis madem bu meslegi yapıyor o zaman veliden once o ortamda yapmasi gereknleri kendi ogretmeye calissin. Başarısız mi oldu o zaman ikinci sikki denesin

Sizi kastetmedim birini de kastetmem gerekmiyor.
Ama eğitimini almamış, işin içinde bulunmayan çok kişi boş beleş konuşuyor bu bir gerçek :)

Aceleci olduğunu ben de belirttim zaten zaman tanınmalı çocuğa.

Ama belki de amacı baştan bilgilendirmekti.

Bakın ben çocuğumla ilgili böyle durumlar hakkında baştan bilgilendirilmek isterim mesela.
Aylar sonra duyup hep böyleydi madem niye haberim yok diye işte o zaman kızarım.

Bilinçli bir veli böyle bilgilendirmelere açık olur, olmalıdır diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…