- 15 Temmuz 2008
- 5.479
- 4.921
- 723
- Konu Sahibi lilakelebek
-
Belki kendi cocugu vardir belki ondan bi tarz cevaplar bekliyordur da alamiyordur. Hangi mantiktaki ogretmen okula yeni baslamis henuz 6 yasindaki bir cocugu daha okulun 4. Gunu velisine sikayet eder. Ayrica ortada saygisizlik yok sadece verilmis zekice bir cevap var. Ben de 5 yil ilkogretim ogretmenligi yaptim her turlu cocuk vardi birçok sorun yasanirdi ama çok ciddi bir sorun olmadikca ailelerine sikayet etmedim. Siralarin ustunde de otururlardi, surekli kalem de acarlardi, tuvalete gitmek isterlerdi, yerli yersiz konusurlardi vs.Çok merak ettim 44 yaşında ki bir öğretmen,6 yaşında ki çocuğun zekasını neden kıskansın ya da neyini kıskansın Allah aşkına,bana bir açıklar mısınız?
Bugün oğlum anlattı anasınıfına gidiyor;arkadaşı (tahminen 1 yaş küçük oğlumdan çünkü oğlum ikinci kez gidiyor bu sene)önce oğlumun sonra Öğretmenin yüzüne tükürmüşkızdımı Öğretmenin dedim hayır dedi sen kızdınmı dedim hayır anne o daha küçük dedi ben bile kızdım esasen haklısın oğlum daha öğrenir dedim çocuğum bana ders verdi bugün.
Sizin ÖĞRETMEN bana biraz tuhaf geldi sanırım orta yaşda bi ÖĞRETMEN çokmu tecrübeli acaba
Bugün oğlum anlattı anasınıfına gidiyor;arkadaşı (tahminen 1 yaş küçük oğlumdan çünkü oğlum ikinci kez gidiyor bu sene)önce oğlumun sonra Öğretmenin yüzüne tükürmüşkızdımı Öğretmenin dedim hayır dedi sen kızdınmı dedim hayır anne o daha küçük dedi ben bile kızdım esasen haklısın oğlum daha öğrenir dedim çocuğum bana ders verdi bugün.
Sizin ÖĞRETMEN bana biraz tuhaf geldi sanırım orta yaşda bi ÖĞRETMEN çokmu tecrübeli acaba
Aynı fikirdeyiz bu konuda.Ben de zaten ilk haftanın erken olduğunu düşünüyorum .
Tabi ki daha güzel cümleler kullanilabilir.Ama kapatalım ağzımızı kibar şekilde söylenip kullanılıyor bazı ogretmenlerce . Bu hata sayılır .
Ama kapatın ağzınızı ise küfür gibi .
Ve siz de bir öğretmen olarak bunlara göz yumardınız öyle mi? Üzgünüm ama sizin yetiştirdiğiniz öğrencilerin yerinde olmak istemezdim,çocuğumunda sizin gibi bir öğretmeni olsun istemezdim.Çocuğun yaptığı bir zekilik yok ki ortada öğretmen kendi çocuğumda böyle olsa diye kıskansın.Çocuk saygısızlık yapmış öğretmenine bunu mu kıskanacak? Zeka bu şekilde gösterilmez,derste olan başarıyla gösterilir.Konu sahibinin çocuğu zeki bir tek diğer öğrenciler değil mi böyle bir cevap vermedikleri için? Ya da neden bir tek onun çocuğu böyle bir cevap veriyor bir düşünün isterseniz.Neyse ki konu sahibi bilinçli bir insanda aman çocuğum ne iyi yapmışsın diye çocuğu pohpohlamamış.Belki kendi cocugu vardir belki ondan bi tarz cevaplar bekliyordur da alamiyordur. Hangi mantiktaki ogretmen okula yeni baslamis henuz 6 yasindaki bir cocugu daha okulun 4. Gunu velisine sikayet eder. Ayrica ortada saygisizlik yok sadece verilmis zekice bir cevap var. Ben de 5 yil ilkogretim ogretmenligi yaptim her turlu cocuk vardi birçok sorun yasanirdi ama çok ciddi bir sorun olmadikca ailelerine sikayet etmedim. Siralarin ustunde de otururlardi, surekli kalem de acarlardi, tuvalete gitmek isterlerdi, yerli yersiz konusurlardi vs.
Ben özür dile demeden kendisi öğretmenim bu kadar üzüldüyse yarın özür dilerim dedi.. Bende çok iyi olur dedim..Ben öğretmene hak verdim açıkçası.
Ki kadın da (veya adam) olay çıkarmamış, sadece olası bir saygısızlığın önünü alın demiş. Okula alışamamak, ders saatinde sıraya çıkıp oturmakla, öğretmenin uyarısını dinlemeyip devam etmekle olmuyor. İster 6 yaşında olsun, ister 4. Bu bariz saygısızlıktır. Bu çocuk öğretmenini saysa idi, oturması istendiğinde masadan iner otururdu, istifini bozmamış. Diğer çocukları da etkileyebilir bu. Yarın birgün diğeri öğretmeni dinlemeyip kafasına estiği gibi davranır, sonra uğraş uğraşabilirsen. Öğretmenin dediği "saygısızlığın önünü almak" çabası çok çok haklı burada bence. Öğretmenden özür diletirdim ben olsam. Tv cezasını yerinde buldum.
Belki kendi cocugu vardir belki ondan bi tarz cevaplar bekliyordur da alamiyordur. Hangi mantiktaki ogretmen okula yeni baslamis henuz 6 yasindaki bir cocugu daha okulun 4. Gunu velisine sikayet eder. Ayrica ortada saygisizlik yok sadece verilmis zekice bir cevap var. Ben de 5 yil ilkogretim ogretmenligi yaptim her turlu cocuk vardi birçok sorun yasanirdi ama çok ciddi bir sorun olmadikca ailelerine sikayet etmedim. Siralarin ustunde de otururlardi, surekli kalem de acarlardi, tuvalete gitmek isterlerdi, yerli yersiz konusurlardi vs.
Mesela burada ki ogretmenin tutumu da hatalı çocuk suratına tükürüyor o da tepki dahi vermiyor.konuda ki öğretmen abartı tepkileri ile ne kadar hatalı ise burada ki öğretmen de tepkisizligi ile bir o kadar hatalı.Çocuklarda gelinen yer işte . Öğretmenin yüzüne tükürmek . Keşke aileler düzgün yetistirse . 4 yaşında bir çocuğun hatta 3 yaşında bir çocuğun bile yüze tükürmesi normal karşılanamaz . Acıdım öğretmenlere .
Çocuklarda gelinen yer işte . Öğretmenin yüzüne tükürmek . Keşke aileler düzgün yetistirse . 4 yaşında bir çocuğun hatta 3 yaşında bir çocuğun bile yüze tükürmesi normal karşılanamaz . Acıdım öğretmenlere .
Muhtemelen 4,5 yaşında Olmalı çocuk,Anasınıfına gidiyor dediğinizin yaşı bana göre küçük değil yalnız.
Öğretmen olması gerekmiyor kendisinden yaşça bu kadar büyük birinin yüzüne tükürmesi
yaşı küçük ne olacak diye geçilecek bir durum değil.
Annesine, babasına bile tükürüyordur o çocuk.
Bunlar hep, küfür eden çocuğa küfür ettirip ahahahah ne oğlum ne bir daha söyle.
Ama küçük o daha canım diyen anneler yüzünden türedi böyle..
Yazık çocuğa o daha küçük diyerek bu derece tavizler vererek iyilik edilmiyor, aslında kötülük ediliyor
kimsenin haberi yok.
Belki kendi cocugu vardir belki ondan bi tarz cevaplar bekliyordur da alamiyordur. Hangi mantiktaki ogretmen okula yeni baslamis henuz 6 yasindaki bir cocugu daha okulun 4. Gunu velisine sikayet eder. Ayrica ortada saygisizlik yok sadece verilmis zekice bir cevap var. Ben de 5 yil ilkogretim ogretmenligi yaptim her turlu cocuk vardi birçok sorun yasanirdi ama çok ciddi bir sorun olmadikca ailelerine sikayet etmedim. Siralarin ustunde de otururlardi, surekli kalem de acarlardi, tuvalete gitmek isterlerdi, yerli yersiz konusurlardi vs.
Muhtemelen 4,5 yaşında Olmalı çocuk,
Oğluma özellikle sordum Öğretmenin uyardımı diye hayır dedi,tabiki iyilik edilmiyor çocuklara ama her ÖĞRETMEN aynı davranmıyor yada orantı yok kimi çok kızıyor Kiminde hiç tepki yok,ben öğretmenle Konuşmayı düşündüm oğlumda öle diyince acaba çokmu tepki veririm dedim,belkide o cevabı Oğluma öğretmeni verdi bilmiyorum daha küçük diyeŞikayet ettiyse bizimki.
Ben çocuğunuzun söylediği lafları saygısızlık olarak algıladım.O yüzden çok zeki çocuğunuz var ah canım benim diyemeyeceğim ne yazık ki.Sonuçta sınıfta başka çocuklarda var,onlar neden sizin çocuğunuzun verdiği cevabı vermemişler? Sizin çocuğunuz zeki,diğer çocuklar gerizekalı mı,tabi ki hayır.O yüzden fazla üzerine gitmeden,yaptığı şeyin saygısızlık olduğunu,öğretmeniyle bu şekilde konuşmasının doğru bir şey olmadığını ona anlatmalısınız.Öğretmenin aceleci davranmış olduğunu düşünmüyorum,sonuçta o da baştan önlemini almak zorunda,kendisinin ve tüm sınıfın huzuru için.Sizin çocuğunuz evde çok sakin bir çocuk olabilir,ilk defa böyle bir şey yapmış olabilir ama öğretmeni bunu bilemez sonuçta,size kibarca uyarısını yapmış,siz de önleminizi alırsınız.
Aynen öyle bana ilk başta böyle esprili cevaplar vererek kıkırdayan çocukla birlikte ben de gülerim.
Sevimli gelir evet. 2. de belki, 3. de evet yine onunla gülüp şakasına katılabilirim ama bu devamlılık
halini alıp, olur olmaz yerde ortaya çıktığında komik ve sevimli gelmiyor yersiz ve saygısızca geliyor artık.
Çünkü sınıf huzurunu olumsuz etkileyen bir duruma dönüşüyor.
Anne gözüyle bakınca hep sevimli gelebilir.
Öğretmen gözüyle, okul ortamında onlarca çocuk içinde bir zaman sonra olan bu hanımlar.
Bu gerçekler hoş olmasa da kabullenmek zorundasınız.
Kusura bakmayın.
Yarın öğretmen uyarmaz. Başka bir veli gelir bu kez senin oğlan benimkine bunu yapmış.
Aman sınıf huzurunu bozup duruyor, ders işleyemez olmuşlar.
Hep şikayetle geliyor kızım vay yetti artık diye velilerle uğraşır durursunuz sonra.
Emin olun bu çok daha zor..
Öğretmenin ilk hafta uyarmasına tepki verilebilir tamam .
Ama bu cevabın neresi zeki bir cevap . Çocuklar birbirinden , çizgifilmden falan duyuyor , olaya göre uyarlıyor .
Bizim evin önündeki parktaki çocukların hepsi birer dahi olmalı o zaman . Hepsi bu ve buna benzer konuşuyor. Zaten bir tık üstü ukalalık .
Başkalarının çocuklarına gelince aynı tahammülü gösterdiklerini de hiç görmedim ama kendi çocuklarına hep anlayışlı davranılsın istiyorlar.Şurada ne konular açıldı eltimin çocuğu tabağımı kırdı,komşumun çocuğu dolabı mı açtı,bilmem kimin çocuğu tepeme zıpladı,çocuklu misafir istemem falan.İşte böyle saygısızlık yaptıklarında,aferim çocuğum ne zekisin sen,böyle devam et dediklerin için,çocuklar bu durumda oluyor.Galiba yıllar sonra anneler çocuklarına koza örebilecek şekilde evrilecek
Nedir bu korumacılık yahu, çocuk bir size özel diğer insanlar için sıradan çocuk işte. Tükürmesine de kızılır, sınıfta kafasına göre takılmasına da
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?