Oglumun ögretmeninden şikayet geldi :(

Bugün oğlum anlattı anasınıfına gidiyor;arkadaşı (tahminen 1 yaş küçük oğlumdan çünkü oğlum ikinci kez gidiyor bu sene)önce oğlumun sonra Öğretmenin yüzüne tükürmüş kızdımı Öğretmenin dedim hayır dedi sen kızdınmı dedim hayır anne o daha küçük dediben bile kızdım esasen haklısın oğlum daha öğrenir dedimçocuğum bana ders verdi bugün.

Sizin ÖĞRETMEN bana biraz tuhaf geldi sanırım orta yaşda bi ÖĞRETMEN çokmu tecrübeli acaba

Çok merak ettim 44 yaşında ki bir öğretmen,6 yaşında ki çocuğun zekasını neden kıskansın ya da neyini kıskansın Allah aşkına,bana bir açıklar mısınız?
Belki kendi cocugu vardir belki ondan bi tarz cevaplar bekliyordur da alamiyordur. Hangi mantiktaki ogretmen okula yeni baslamis henuz 6 yasindaki bir cocugu daha okulun 4. Gunu velisine sikayet eder. Ayrica ortada saygisizlik yok sadece verilmis zekice bir cevap var. Ben de 5 yil ilkogretim ogretmenligi yaptim her turlu cocuk vardi birçok sorun yasanirdi ama çok ciddi bir sorun olmadikca ailelerine sikayet etmedim. Siralarin ustunde de otururlardi, surekli kalem de acarlardi, tuvalete gitmek isterlerdi, yerli yersiz konusurlardi vs.

Çocuklarda gelinen yer işte . Öğretmenin yüzüne tükürmek . Keşke aileler düzgün yetistirse . 4 yaşında bir çocuğun hatta 3 yaşında bir çocuğun bile yüze tükürmesi normal karşılanamaz . Acıdım öğretmenlere .

Anasınıfına gidiyor dediğinizin yaşı bana göre küçük değil yalnız.

Öğretmen olması gerekmiyor kendisinden yaşça bu kadar büyük birinin yüzüne tükürmesi
yaşı küçük ne olacak diye geçilecek bir durum değil.

Annesine, babasına bile tükürüyordur o çocuk.

Bunlar hep, küfür eden çocuğa küfür ettirip ahahahah ne oğlum ne bir daha söyle.
Ama küçük o daha canım diyen anneler yüzünden türedi böyle..

Yazık çocuğa o daha küçük diyerek bu derece tavizler vererek iyilik edilmiyor, aslında kötülük ediliyor
kimsenin haberi yok.

En yaramaz çocuk bile okulun ilk günlerinde pısırıktır,çekingendir.Öğretmen çocuğunuzun cüretine şaşırmış ve devamının geleceğini (haklı olarak)düşünmüş olmalı.
Ben öğretmenin yerinde olsam ilk olarak size söylemek yerine çocuğunuzla özel olarak konuşur,okulun ya da toplu olarak yaşanan,kullanılan heryerin kuralları olduğunu anlatırdım.Yeni girdiği bir ortam olduğu için nasıl davranması gerektiğini bilememiş olabilileceğini ama bunun bir daha tekrarlanmayacağına inandığımı söylerdim.Bunu öğretmen yapmamış siz yapın.
En başından bunu yaptığın için al sana ceza demek çocuğu okuldan da öğretmeninden de nefret ettirir.Ceza sonraki aşama olmalıydı bence.

Aynı fikirdeyiz bu konuda.

Ve siz de bir öğretmen olarak bunlara göz yumardınız öyle mi? Üzgünüm ama sizin yetiştirdiğiniz öğrencilerin yerinde olmak istemezdim,çocuğumunda sizin gibi bir öğretmeni olsun istemezdim.Çocuğun yaptığı bir zekilik yok ki ortada öğretmen kendi çocuğumda böyle olsa diye kıskansın.Çocuk saygısızlık yapmış öğretmenine bunu mu kıskanacak? Zeka bu şekilde gösterilmez,derste olan başarıyla gösterilir.Konu sahibinin çocuğu zeki bir tek diğer öğrenciler değil mi böyle bir cevap vermedikleri için? Ya da neden bir tek onun çocuğu böyle bir cevap veriyor bir düşünün isterseniz.Neyse ki konu sahibi bilinçli bir insanda aman çocuğum ne iyi yapmışsın diye çocuğu pohpohlamamış.

Ben özür dile demeden kendisi öğretmenim bu kadar üzüldüyse yarın özür dilerim dedi.. Bende çok iyi olur dedim..

Öğretmenin ilk hafta uyarmasına tepki verilebilir tamam .
Ama bu cevabın neresi zeki bir cevap . Çocuklar birbirinden , çizgifilmden falan duyuyor , olaya göre uyarlıyor .
Bizim evin önündeki parktaki çocukların hepsi birer dahi olmalı o zaman . Hepsi bu ve buna benzer konuşuyor. Zaten bir tık üstü ukalalık .

Mesela burada ki ogretmenin tutumu da hatalı çocuk suratına tükürüyor o da tepki dahi vermiyor.konuda ki öğretmen abartı tepkileri ile ne kadar hatalı ise burada ki öğretmen de tepkisizligi ile bir o kadar hatalı.

3 yaşında ki bir çocuk kimsenin yüzüne tukurmemesi gerektiğini bilir eğer ileri derece davranış sorunu yok ise.

Muhtemelen 4,5 yaşında Olmalı çocuk,
Oğluma özellikle sordum Öğretmenin uyardımı diye hayır dedi,tabiki iyilik edilmiyor çocuklara ama her ÖĞRETMEN aynı davranmıyor yada orantı yok kimi çok kızıyor Kiminde hiç tepki yok,ben öğretmenle Konuşmayı düşündüm oğlumda öle diyince acaba çokmu tepki veririm dedim,belkide o cevabı Oğluma öğretmeni verdi bilmiyorum daha küçük diyeŞikayet ettiyse bizimki.

Veliler bu sınıf ortamından ne kadar memnundu acaba merak ettim?

Şahsen benzer disiplin sorunlarını çok yaşadım sınıfımda.
Ciddi sorunlu, hiç bir şekilde başa çıkamadığım çocuklar bir arada çok oldu.

Ama hep şu şikayetlerle geçirdim seneyi.

Hocam x başım ağrıyor diye şikayet ediyor, çok gürültü olduğu için dersi anlamıyormuşç
Hocamm y masalarda geziyormuş da bizim kız rahatsız oluyor.. Defteri yırtılmış geçen onun yüzünden.
Hocamm x mi ne varmış bizimki ondan pek şikayetçi bla bla bla.

Hocamm onu bizim çocuğun yanından alsanız okula gelmek istemiyor valla....
...........

Daha çok çıkar da uzatmayayım.

Cidden memnunlar mıydı?

Bana göre o sorun çıkaran çocuk kendi çocukları değilse eğer asla memnun olmuyorlar.
Gram empati yapmıyorlar. Mümkünse sınıftan atılsın istiyorlar.

Galiba yıllar sonra anneler çocuklarına koza örebilecek şekilde evrilecek
Nedir bu korumacılık yahu, çocuk bir size özel diğer insanlar için sıradan çocuk işte. Tükürmesine de kızılır, sınıfta kafasına göre takılmasına da

Bir şu konunun yorumlarını baştan sona okuyun lütfen.
Günümüz veli tutumlarını biraz olsun anlasanız yeter aslında.

Öğretmenlerin bir çoğu yıldı artık..
Çocuklarına kışşşşş dense amannnnnnn oluyor hepsi.

Hatta kışşş denmesini beklemeyen de çok.

Ben tepki verdiğimde ( veli istediği kadar manyak olsun umrumda olmaz çocuğun iyiliği için gerekeni yaparım)
beğenmeyen öğretmen seçimini değiştirsin hani burada diyorlar yaa :)

Daha çocuğunu benden alan olmadı valla. Sorunlular alsa keşke dinlenirdim azıcık

Diğer öğretmen arkadaşlardan o kadar çok duydum ki boşverrrr hocam ailesi böyle istiyor.
Görme hocam, aman öğrenmesin hocam kızma da çalışmasın bırak ne takıyorsun bu kadar.
Hiç üzülmeye değmez.
Sorumsuz olsun hocam boşver elleme.
Çünkü onlar bunu istiyorlar.

Hep bunları duyuyorum meslektaşlarımdan o kadar bıkmışlar ki velilerin gönlünü yapamamaktan, nankörlük görmekten.
İyi niyetlerinin kurbanı olmaktan, üzülmekten. Boşvermişler ciddi ciddi.

Ben de diyorum ben bu işi öyle yapamam.
Boşvermem gerekiyorsa bu mesleği bırakırım gerçekten.

Ben buyum ve cahiline, çok bilmişine, çocuk görmemişlere yamultamam kendimi.
Güzel önerilere, fikir alışverişine çok açığım.
Ama küstahlığa gelemem.
Kimse bana işimi öğretmesin.

Onların sayısı çok onlar bana göre şekil alacak. Alamıyorlarsa da kendileri bilirler..

Bahsettiğiniz öğretmen de boşvermiş yılmışlardan olabilir..

Katılıyorum arkadaslar ben de zeka belirtisi göremedim, saygisizlik etmiş. O zaman konuşkan her insan cok zeki. Hatta bizim komşu neriman teyze bir dahi.

öğretmenin 4. gün hemen böyle konuşması saygısızlık yaptı demesi yanlış. daha çocugu kaç gün gözlemledin ki sen. çocuk bu ilk defa aileden ayrı bir ortama giriyor, adına saygısızlık diyemezsin. dün 1 bugun 2. önce bi gözlemle, altında yatan sebebi bul sonra ona göre davranışı düzelt. öğretmenlik demek sadece abece öğretmek değil, olumsuz davranışı değiştirmek de görevin, pat diye 4. gün veliye şikayet etmek değil. he bir de videoya çekmesi de ayıp, bir eğitimci küçücük öğrencisi için yalan konuşacak değil ya, öğretmen de özgüven sıkıntısı var bence. çocuk yaşı gereği yerine otur demekle oturmayabilir, oturması için pekiştireçler ödüller kullanması lazım sanırım hocamızın eksiği çok

oyy oyyy oyyy,yorumlara şok oldum,zekice mi cevap,hareketler çok mu normal.sizin karşınızda 6 yaşında bir çocuk böyle cevap verse çok mu hoşunuza gidecek.

Başkalarının çocuklarına gelince aynı tahammülü gösterdiklerini de hiç görmedim ama kendi çocuklarına hep anlayışlı davranılsın istiyorlar.Şurada ne konular açıldı eltimin çocuğu tabağımı kırdı,komşumun çocuğu dolabı mı açtı,bilmem kimin çocuğu tepeme zıpladı,çocuklu misafir istemem falan.İşte böyle saygısızlık yaptıklarında,aferim çocuğum ne zekisin sen,böyle devam et dediklerin için,çocuklar bu durumda oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…