- 8 Nisan 2015
- 130
- 67
- 18
- 37
- Konu Sahibi lilakelebek
-
Ben size katılıyorum sonuna kadar,ilk okulda öle bir öğretmenim vardıki bir tek onu hatırlıyorum,liseye kadar bi çok ÖĞRETMEN gördüm ama onun gibisi bir daha görmedim,yılmış olduğunu düşünmüyorum lakin vardır bi bildiği sanırım,yarın bi konuşayım kendisiyle olumlu bi cevap alırım heralde,iyi ve tecrübeli bi hanım belkide velisiyle konuşmuştur.Ben önce oğlumdan başlar konuyu oraya bağlarım uygun bi şekilde keza hesap soruyor gibi olmak istemiyorum.Bir şu konunun yorumlarını baştan sona okuyun lütfen.
Günümüz veli tutumlarını biraz olsun anlasanız yeter aslında.
Öğretmenlerin bir çoğu yıldı artık..
Çocuklarına kışşşşş dense amannnnnnn oluyor hepsi.
Hatta kışşş denmesini beklemeyen de çok.
Ben tepki verdiğimde ( veli istediği kadar manyak olsun umrumda olmaz çocuğun iyiliği için gerekeni yaparım)
beğenmeyen öğretmen seçimini değiştirsin hani burada diyorlar yaa :)
Daha çocuğunu benden alan olmadı valla. Sorunlular alsa keşke dinlenirdim azıcık
Diğer öğretmen arkadaşlardan o kadar çok duydum ki boşverrrr hocam ailesi böyle istiyor.
Görme hocam, aman öğrenmesin hocam kızma da çalışmasın bırak ne takıyorsun bu kadar.
Hiç üzülmeye değmez.
Sorumsuz olsun hocam boşver elleme.
Çünkü onlar bunu istiyorlar.
Hep bunları duyuyorum meslektaşlarımdan o kadar bıkmışlar ki velilerin gönlünü yapamamaktan, nankörlük görmekten.
İyi niyetlerinin kurbanı olmaktan, üzülmekten. Boşvermişler ciddi ciddi.
Ben de diyorum ben bu işi öyle yapamam.
Boşvermem gerekiyorsa bu mesleği bırakırım gerçekten.
Ben buyum ve cahiline, çok bilmişine, çocuk görmemişlere yamultamam kendimi.
Güzel önerilere, fikir alışverişine çok açığım.
Ama küstahlığa gelemem.
Kimse bana işimi öğretmesin.
Onların sayısı çok onlar bana göre şekil alacak. Alamıyorlarsa da kendileri bilirler..
Bahsettiğiniz öğretmen de boşvermiş yılmışlardan olabilir..
Ben size katılıyorum sonuna kadar,ilk okulda öle bir öğretmenim vardıki bir tek onu hatırlıyorum,liseye kadar bi çok ÖĞRETMEN gördüm ama onun gibisi bir daha görmedim,yılmış olduğunu düşünmüyorum lakin vardır bi bildiği sanırım,yarın bi konuşayım kendisiyle olumlu bi cevap alırım heralde,iyi ve tecrübeli bi hanım belkide velisiyle konuşmuştur.Ben önce oğlumdan başlar konuyu oraya bağlarım uygun bi şekilde keza hesap soruyor gibi olmak istemiyorum.
Cocuklara saygi adi altında baski yapmasın su ogretmenler yahu ne var bunda iyice baski gorsun ozguvensiz olsun di mi
Gercek bi saygisizlik olsa neyse
Okula yeni baslamis bir cocuktan bahsediyoruz nasil davranmasi gerektgini bile tam kavrayamamis bir cocuk olabilir buMasanın üstüne çıkıp uyarıya rağmen inmeyen çocuk saygısızlık yapmıştır zaten.
Ama küçük ama büyük. Hee ne büyük saygısızlıklar var derseniz o başka.
Ama bu da bir küçüğü yani..
Okula yeni baslamis bir cocuktan bahsediyoruz nasil davranmasi gerektgini bile tam kavrayamamis bir cocuk olabilir bu
Benim yakinimin oğlu da okulun ilk günleri öğretmeninden abur cubur istiyormuş kafasinda oyle gormus iste ama sonra gecmis
Bunlara saygisizlik denilmez ve eğitimle vede zamanla asilir
Once bismillah desin ogretmen bi dursun beklesin degil mi
Ogretmen çocuk saygisiz diyerek veliye sikayet etmis peki bu veli normal olmasaydı bunun icin dayak yeseydi
Cozum konusundaki sinirdan da bahsetmiş mi acaba
Yoksa sindirsin de nasil olursa olsun mu demis acaba
Aslında öğrenciyi bir hafta gözlemleyip veli ile bu süre sonucunda konuşması en doğrusu olurdu.çok erken davranmiş.Ogretmen çocuk saygisiz diyerek veliye sikayet etmis peki bu veli normal olmasaydı bunun icin dayak yeseydi
Cozum konusundaki sinirdan da bahsetmiş mi acaba
Yoksa sindirsin de nasil olursa olsun mu demis acaba
Alıngan oldugumu nerden cıkardınız? Neye, kime alınmışım ben.. Ne yapmalı diyorum.. Öğretmen çocuguma boyle boyle dedı ne hakla demiyorum.. Ben çocugumun derdindeyim.. Evde yapmadıgı hareketleri orda yapıyor bunun nasıl onune geceyim diyorum yahuuu.. Uzuldum evet.. Ben çocugumun davranısına uzuldum.. Ayrıca diger mesajlarda yazdım.. ceza vermem gerektıgını öğretmeni soyledi.. Ben kızıma ceza veriyorum.. Sizde bu durumda bi ceza vermelisiniz dedi... Korktugu cekindiği biri var mı deyince babası dedim, Ogluma babanın telefonunu aldım bak annenden dedi...Öğretmenin aceleci olduğu konusunda hem fikirim zaten.
Ama bu tarz davranışlar ilerde devam ederse ciddi sorun oluşturur.
Ve aslında bilinçli bir veli baştan bilgilendirilmek ister.
Sonra duysa hep böyle miydi keşke başta bilseydim diye düşünür.
Şahsen ben bilmek isterdim.
Bunda kötü bir şey yok veliler çok gereksiz alıngan oluyorlar bazen. Bu da onlardan biri.
Ceza vermelik bir durum değil yani. Çocuğuyla tatlı tatlı konuşmalıydı konu sahibi öncelikle.
Kendi sindirmek istese ne yapabilirdi eskisi gibi rahat dovemiyor ogretmenler ki hala o da vardır kesin bazi yerlerdeSindirsin de nasıl olursa olsun diye düşünse veliyi işin içine katmak yerine kendi sindirme yoluna giderdi
en kolay ve kısa yoldur.
Veli ile çözüm konusunda iş birliği yapan, başında bilgilendirme yapan bir öğretmenin amacı
sindirmek değildir, gerçekten çocuk için en doğru çözümü geç olmadan bulmaktır.
BEn de boyle düşünüyorumAslında öğrenciyi bir hafta gözlemleyip veli ile bu süre sonucunda konuşması en doğrusu olurdu.çok erken davranmiş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?