Oglumun ögretmeninden şikayet geldi :(

Ben size katılıyorum sonuna kadar,ilk okulda öle bir öğretmenim vardıki bir tek onu hatırlıyorum,liseye kadar bi çok ÖĞRETMEN gördüm ama onun gibisi bir daha görmedim,yılmış olduğunu düşünmüyorum lakin vardır bi bildiği sanırım,yarın bi konuşayım kendisiyle olumlu bi cevap alırım heralde,iyi ve tecrübeli bi hanım belkide velisiyle konuşmuştur.Ben önce oğlumdan başlar konuyu oraya bağlarım uygun bi şekilde keza hesap soruyor gibi olmak istemiyorum.

Bazen de şöyle oluyor çocuğun özel bir durumu oluyor aile içi.
Üvey anne gibi mesela. Davranış bozuklukları altında yatan özel bir durum.
O çocuklara karşı tahammül noktamız hoşgörümüz daha yüksek elbette.

bazı yorumlara inanamıyorum. ya öğretmen neden kıskansın ki çocugu bu ne saçma bi yorumdur?
şimdiki çocukların çoğu gayet mantıklı cevaplar verebılıyorlar zaten. ben ortada süper zekalık bi cevap görmedim. çocuk küçük evet okula adapte olmakta zorlanabılır bu çok normal. ama öğretmenın yaptıgı şey şikayet değil! şikayet etmiş de bilmem ne? hayır canım öğretmen başta önlem alınmasını söylemış. hatası da olabılır. ancak okulun ilk günleri öğrenciler genelde çekingendir ve burada altı yaşında da olsa çocugun agzımızda fermuar mı var demesi minik bi şımarıklık göstergesidir. daha da önemlisi herkes sıraya otururken masaya oturması ve uyarıldıgı halde kalkmaması. bunları öğretmen tabıkı de velıyle paylaşmalı. velının de canı böyle bır sebepten sıkılmamalı. çocuklarımıza asla hata yapmaz gözüyle bakmayalım. öğretmen paylaşmış. siz de öfkelenmiş ceza vermişsiniz cocugunuza. sizin yaptıgınız daha sakıncalı. karşınıza alıp konuışmalıydınız. okulda neler oldu şeklinde onun anlatmasını beklemeli ve nasıl davranması gerektiği hakkında sohbet etmelıydınız. yanlış yapmışsınız.

Cocuklara saygi adi altında baski yapmasın su ogretmenler yahu ne var bunda iyice baski gorsun ozguvensiz olsun di mi
Gercek bi saygisizlik olsa neyse

Öğretmen utanmadan ayyy bu z kuşağı biz x kuşağının ayyy ayıp terbiyesiz diycek te pardon o öğretmen niye var orda o yetiştiren çocuğu ne kadar insan şafa diyim 4 günde anlamış ilgilenmek işine gelmiyo benim kardeşim ilk okulda bi hocası vardı çocuk bazı harfleri zor çıkarıyor çocuğa İhlas süresini ezberleziyor bizimki soyleyemiyordu çocuğu asagamis dersleri kötüydü konusamadigindan agrasifti ama şimdi Ünv üçüncülük bitirdi ayrıca müdür oldu bence küçücük çocukla ilani sim kuramayip söz geçirmeyen edepsizlik ediyor her eğitim fakültesi ni bitiren malesef ogretmwnlik yapamaz o yürekle olur

Cocuklara saygi adi altında baski yapmasın su ogretmenler yahu ne var bunda iyice baski gorsun ozguvensiz olsun di mi
Gercek bi saygisizlik olsa neyse

Masanın üstüne çıkıp uyarıya rağmen inmeyen çocuk saygısızlık yapmıştır zaten.
Ama küçük ama büyük. Hee ne büyük saygısızlıklar var derseniz o başka.
Ama bu da bir küçüğü yani..

Okula yeni baslamis bir cocuktan bahsediyoruz nasil davranmasi gerektgini bile tam kavrayamamis bir cocuk olabilir bu
Benim yakinimin oğlu da okulun ilk günleri öğretmeninden abur cubur istiyormuş kafasinda oyle gormus iste ama sonra gecmis
Bunlara saygisizlik denilmez ve eğitimle vede zamanla asilir
Once bismillah desin ogretmen bi dursun beklesin degil mi

sımarık demenın daha kıbar yollarını bulmus tazecık ogretmen bellıkı
daha bısmıllah kac gun oldu kı
hıc kımse evde aynı okulda aynı degıldır
hele yenı baslamıs ılk okuldakı cocuk boyle seyler yapabılır cok normal
bence zekı bı cocuk cevaplarına bakılırsa
ceza vermeyın sakın okuldan da ogretmenınden de sogur...
kendı kurallarını kendı sozunu gecıremıyor sınıfından dısıplın saglayamıyor aıleye daha ılk gunden cocugunuzla basa cıkın dıyor sınıfta kafası rahat etsın dıye
bı ahlaksızlık yapmamıs yenı gırdıgı ortamda bocalamıs alısır zamanla
bellıkı aktıf dışa donuk bı cocuk her sınıfta vardır ya boyle ılk gunden herkesın tanıdıgı sınıfın afacanı :)

Eskiden cogumuz hep aile icinde çevrede baski ile yetiştik hep korktuk anneden babadan ogretmenlerden sonra da toplum icine cikamayan ozguvensiz derdini ifade etmeye cekinen bireyler okduk cok mu hos oldu
Iki acidan da bir sinir olmali
İlkokul birinci sinif ogretmeniinin isi zor ama aileden sonra da bu gorev oba düşüyor

30 40 kişilik sınıftır asıl problem. öğretmen değil. 30 40 tane çocugun her biri aynı şeyi yapsa sınıfta ders işlenmez. öğretmen sınıfta disiplin kuracak tabı ki. disiplin özgüvensizlik demek değildir. ben çok gördüm evde şımarıp dışarıda iki kelime konuşamayan çocuk. ben çok gördüm okulda mum gıbı oturup derse katılıp okul müdürüyle beledıye başkanıyla çatır çatır konuşabılen.
ya çocuk 6 yaşında. hata yapacak tabı kı. adı üstünde öğrencii. hatasında öğretmen velıyle konusacak ve bırlıkte çözüm bulacaklar. öğretmen velıyle konusuyosa o cocuga deger verıyordur. yoksa pekala sert bı dılle uyarıp çocugu sindirebilir 6 yaşında o çocuk. konuşmayı seçmiş. konuşmasın mı? veli de konuşmalı sık sık oğluyla. okuldan soğutmadan. gözlemlemeli. her eleştiride incinmemeli. çocuk bu. ille de mükemmel benim çocugum mantıgıyla her eleştiride kırılıp dökülmeyin. çok normal. neden moral bozuluyor neden kaldırılamıyor bu eleştiriler?

Öğretmenin aceleci olduğu konusunda hem fikirim zaten.
Ama bu tarz davranışlar ilerde devam ederse ciddi sorun oluşturur.
Ve aslında bilinçli bir veli baştan bilgilendirilmek ister.
Sonra duysa hep böyle miydi keşke başta bilseydim diye düşünür.
Şahsen ben bilmek isterdim.

Bunda kötü bir şey yok veliler çok gereksiz alıngan oluyorlar bazen. Bu da onlardan biri.
Ceza vermelik bir durum değil yani. Çocuğuyla tatlı tatlı konuşmalıydı konu sahibi öncelikle.

Ogretmen çocuk saygisiz diyerek veliye sikayet etmis peki bu veli normal olmasaydı bunun icin dayak yeseydi
Cozum konusundaki sinirdan da bahsetmiş mi acaba
Yoksa sindirsin de nasil olursa olsun mu demis acaba

Ogretmen çocuk saygisiz diyerek veliye sikayet etmis peki bu veli normal olmasaydı bunun icin dayak yeseydi

Sindirsin de nasıl olursa olsun diye düşünse veliyi işin içine katmak yerine kendi sindirme yoluna giderdi
en kolay ve kısa yoldur.

Veli ile çözüm konusunda iş birliği yapan, başında bilgilendirme yapan bir öğretmenin amacı
sindirmek değildir, gerçekten çocuk için en doğru çözümü geç olmadan bulmaktır.

Benim yegenim de yeni basladi
Dedim dersler nasil halacim, arkadaslarinla anlasiyor musun diye.
Diyo ki: " halacim arkadaslarim dolabimi bozup cantami karistiriyorlar, ben duzeltiyorum onlar bozuyor onlari hic sevmedim"
Buyuk ihtimalle öğretmen o cocuklari uyarmiyor bizim bidik da uyuz olmus. Cok duzenli takintili bir çocuktur Erkek cocuk bu arada.
Ogretmen tabiki uyaracak, bastan onlem alacak ki çocuğun karakterine etki etmesin bu halleri..

Aslında öğrenciyi bir hafta gözlemleyip veli ile bu süre sonucunda konuşması en doğrusu olurdu.çok erken davranmiş.

Alıngan oldugumu nerden cıkardınız? Neye, kime alınmışım ben.. Ne yapmalı diyorum.. Öğretmen çocuguma boyle boyle dedı ne hakla demiyorum.. Ben çocugumun derdindeyim.. Evde yapmadıgı hareketleri orda yapıyor bunun nasıl onune geceyim diyorum yahuuu.. Uzuldum evet.. Ben çocugumun davranısına uzuldum.. Ayrıca diger mesajlarda yazdım.. ceza vermem gerektıgını öğretmeni soyledi.. Ben kızıma ceza veriyorum.. Sizde bu durumda bi ceza vermelisiniz dedi... Korktugu cekindiği biri var mı deyince babası dedim, Ogluma babanın telefonunu aldım bak annenden dedi...

Kendi sindirmek istese ne yapabilirdi eskisi gibi rahat dovemiyor ogretmenler ki hala o da vardır kesin bazi yerlerde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…