Fotoğraf çekmesiyle ilgili suç olduğunu söylemiştim ki konu sahibi olsam ilk takıldığım bu olurdu. SİZ gözden kaçırmışSINIZ..Senin tek bahsettigin cay olmus. Ogretmenin ilkokul ogrencisini taklit etmesini, rizasi olmadan foto cekmesini nasil karsiliyorsun acaba? Cocugun asagilanmasi icin somut bir dayak ve kufur mu olmali illa? Sen de cayi bi kenara birakip konu ozune gelememissin, kusura bakma...
tabiki de hayrima yapıyorum. ben isimi vicdanimla yapan bi insanim. devlet bana ogrecinin basini oksamam icin para vermiyor. parmak kaldirip sacmaladiginda bile onu hesaba almam tesvik etmem icin vermiyor. vebal dusun demissin emin ol bin kere düşünürüm. gunde 100insanla ugrasmak zor anneler evde 3 taneyle bas edemezken:) nyse ins problem guzel bi sekilde çözülür.
bnm de ortaokulda sac bas yolan psikolojisi bozuk bi ogretmenim vardi. bi de eli opulesi bi ilkokul ogretmenim....
zor meslek....
İlk önce idare ve okul ögretmeniyle konusun cocugumun taklitini yapmis deyin butun sorunlari guzelce anlatin sonra bu boyle devam ederse takip edip gereken butun yerlere sikayetinizi edin.Hic bir ögretmen cocuklarin psikolijisini bozamaz.Cocugunuza da takarsa gidin okula o hoca efendiyle guzelce konusun bana bak sen benim cocugumun psikolojisini nasil bozarsin de.Sikayet edecegim seni de pisirik olmayin yeter.Benim oglumun 2 kalici disi kirildi arkadasi kirdi okula gittim gittim geldim.idare yalvar yakar sikayetimden vazgecirdi.yalniz bizim ogretmenimizin huc sucu yoktu ve tam anne sevkatinde bir ögretmen onun hatrina vazgectim kendisi de idarede ögretmenin hatrina vazgectigimi biliyor.İnanın kendimi yiyorum
Bimeri arıcam müdür cok iyi biri benimde eski ögretmenim gidip önce bi konussam mı
Kızlar ögretmen 27yasida ancak vardir belkide yoktur
Oglum turkcr dersini sevmemeye basladı korkuyo
Bisiyim eksik olur resmimi ceker diye
Ogretmeni hic sevmiyo surekli nsallah seneye bize gelmez diyo
Napcamı sasirdim
hiç müdürle falan konusma çünki müdür kendi öğretmeninin yanında oluyor. Hiç veliyi tutmuyorlar he tamam uyarırız deyip gönderiyorlar. yerinde olsam direk milli egitime giderdim.Kızlar ögretmen 27yasida ancak vardir belkide yoktur
Oglum turkcr dersini sevmemeye basladı korkuyo
Bisiyim eksik olur resmimi ceker diye
Ogretmeni hic sevmiyo surekli nsallah seneye bize gelmez diyo
Napcamı sasirdim
Ben aglanacak bir durum goremedim. Ah yavrum vah yavrumluk bir sey de goremedim. Ogretmen sizinle görüşmüş, görüşme günü olmadigi halde. Yazili kagidi talebiniz olmadigi halde iyilik yapmis gostermis. Ee cocuk ogretmenin pesinde koşacak tabii. Bulamadiysa ertesi gun baksin öğretmene kurs kitabi icin. Ortada dövme yok sövme yok. Kötü bir davranış da yok. Iyi yine ogretmen sabretmis tavirlariniza.
1. Veli görüşme saati varsa öğretmen sizinle başka zaman görüşmek zorunda değil.
2. Teneffüs öğretmenin dinlenme vaktidir ve elinde çay olması çok normaldir.
3. Yazdırsa suç yazdırmasa suç.. Siz çocuk ne öğrenmiş görün diye deftere yazı yazdırılmıyor.
4. Her dersinin iyi olması, bir dersinin kötü olması suçun öğretmende olduğunu göstermez. Bakınız; çoklu zeka..
5. Öğretmen hangi öğrencinin peşinden koşsun? Öğrenci koşacak tabi ki..
Ben de öğretmenim, biz de köyde keşke bir veli gelse de çocuğunun durumunu sorsa diye bakıyoruz, gelin çay ikram edelim diyoruz, teneffüste gelin öğle arası gelin diyoruz ama gelen yok. Ama işte öğretmenin de hakkı teneffüste dinlenmek, bir bardak çay içmek.. Özellikle veli görüşme saati yapılmışsa reddetme hakkı var. O öğretmeni de suçlamak olmaz. O taklit vs olayı tabi ki çok çirkin.. He bir de şu doğurup sokağa salma doğru, ne yalan söyleyeyim. Sadece bunu sınıf içinde dillendirmesi doğru olmamış.
Burada bana saldıracaklar biliyorum ve göze alıyorum;
Burada da bir kaç kez şahit oldum öğretmenler;
Doğurup bırakıyorlar, anneleri gün gün geziyor,kâhırlarını biz çekiyoruz (...) annenin vermediği terbiyeyi biz bla bla bla....
Aileler öğretmenlerden hazzetmiyor öğretmenler veli ve çocuklardan.
Hatta KK da birkaç öğretmen "çocukları sevmiyorum! Zorla mı? Diyorlar diğer öğretmenler ay şekerim tabiki zorunda değilsin ! Diye devam ediyor.
Tüylerin diken diken oluyor.
Anneyi babayı suçlarsında daha bluğa ermemiş çocuğu nasıl suçlar hiç edersin? Hakkın yok en başta..
Uzun lafın kısası iki kişi evlilik için müracaat ederken gel bakalım evlenmeye müsaitmisiniz hemşehrim bi kanını alalım demezden evvel anne-baba olabilir mi diye bi test hatta rapor mümkünse mülakat yapılmalı...
Sonra öğretmen adaylarına yeterince sabır hoşgörü sahibi misin? Öğretmenlik yapabilir misin çocuk seviyomusun diye test mülakat sınav yapılsın sonra ha evet sen olabilirsiniz denmeli ki kimse çocuk sevmeye sevmeye çocuk eğitmeye çalışmasın ki çocuklar büyüyünce vatana millete hayırlı olsun...
Çocuk ancak bu şartlarda yapılıp eğitilmeli.
Cenabı Allahım benim yavruma iyi hayırlı sevecen ve işini ehliyle yapan bir öğretmen nasip etsin.
Tüm yavrularada...
Şimdi vurabilirsiniz......
katılıyorum.
"doğurup sokağa atma" cümlesi haricinde absurd bi durum görmedim. onu da sinirle sölemiştir.
bi de taklit olayını da genelde sevdiğim öğrencilere yaparım ben, alttan alma babında yani..
öğretmen robot değil.. sanki siz evde mükemmel ebeveynlersiniz. yok bimer'e şikayet, yok milli eğitime şikayet.. bi bitmediniz gittii...
ben aileme vermediğim ilgiyi öğrencilerime gösteriyorum be, çoğu öğretmen de benim gibi, buna yürekten inanıyorumm..
yani içiniz rahat olsun sayın ebeveynler..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?