Oglumun Türkce Ögretmeni sorunu!

Fotoğraf çekmesiyle ilgili suç olduğunu söylemiştim ki konu sahibi olsam ilk takıldığım bu olurdu. SİZ gözden kaçırmışSINIZ..

Kesinlikle gereken neyse onu yapın. Benim de bir hocam vardı lisede bana Elmas derdi. İsmim Elmas diil diyince ha Elmas ha Zümrüt ne farkeder derdi. Şimdi düşünüyorum da ne kadar bayağı bir laf benim benliğimle dalga geçmiş kadın resmen. Umarım bir gün kendisiyle bir yerlerde karşılaşırım

15 yıl önceki lisedeki biyolojici geldi aklıma oda anneleriniz sizi doğurup atıyor demişti ben çok unutkanım o halini hala unutamıyorum demkki eğitim hiç değişmemeiş hala yerlerde

Tüm öğretmenleri kötülemek, genelleme yapmak yanlış. Siz hakkını vererek mesleğinizi icra ediyorsunuz ama konu sahibinin bahsettiği gibi çürük yumurtalarda her meslek grubunda çıkabiliyor öğretmenler arasından da. Böyle tip öğretmenleri en başta sizin aranızda ayırmanız gerekir. Böyle tipler işini doğru yapan öğretmenleri de lekeliyor.

İnanın kendimi yiyorum
Bimeri arıcam müdür cok iyi biri benimde eski ögretmenim gidip önce bi konussam mı
İlk önce idare ve okul ögretmeniyle konusun cocugumun taklitini yapmis deyin butun sorunlari guzelce anlatin sonra bu boyle devam ederse takip edip gereken butun yerlere sikayetinizi edin.Hic bir ögretmen cocuklarin psikolijisini bozamaz.Cocugunuza da takarsa gidin okula o hoca efendiyle guzelce konusun bana bak sen benim cocugumun psikolojisini nasil bozarsin de.Sikayet edecegim seni de pisirik olmayin yeter.Benim oglumun 2 kalici disi kirildi arkadasi kirdi okula gittim gittim geldim.idare yalvar yakar sikayetimden vazgecirdi.yalniz bizim ogretmenimizin huc sucu yoktu ve tam anne sevkatinde bir ögretmen onun hatrina vazgectim kendisi de idarede ögretmenin hatrina vazgectigimi biliyor.

kesinlikle müdürle konuşun. duruma göre düzelme olmazsa milli eğitime şikayet edin. sonuçta sizin evladınız hakkını savunmanız tabiki doğal. hiç birşey yapamaz evladınıza takar demişsiniz ya ona istinaden diorum . böyle insanlar bence gerçek öğretmen falan değiller. kendilerini birşey zannediyorlar o yaşta bir çocuğun psikolosi de etkilenebilir bu kadar duyarsızlık görmedim burnu havada tavırlar bilgiçlik vs.

sonuna kadar olayın peşinde ve evladınızın arkasında olun lütfen. prim vermeyin öğretmene

Yine bir öğretmen-veli-öğrenci konusu, yine tartışma.

Hanımlar lütfen birbirinizle tartışmayın.

BİMER, milli eğitim müdürlüğü, müdür. Hepsine yazılı dilekçeyle başvurun. Kayıt numarası verilirse dilekçenize alın. Siz bunu yapsanızda yapmasanızda kafayı yakmış. Benzer problemi yegenim yaşadı ablamla eniştem direk müdüre gitti. Öğretmeni demişki aaaa neden benim yanıma gelmediniz demiş. Ablamda 3 kez geldik umursamadinız demiş. Şimdi yağlı ballı. Yegenim daha 2. Sınıfta öğretmeni yazısını begenmeyip defterini yırtmıştı. Ablam dedi bir daha olursa milli eğitime giderim. Kimse babasının okulunda çalışmıyor diye. Bunu bütün öğretmenler üstüne alınmasın, her meslekte bu tarz insanlar var.

Bimere şikayet ile illa soruşturma açılıyor. Kimdir nedir olay nedir hangi gün ne olmuş önemli değil. Tipini beğenmeyip yazsalar kaba davranıyor diye tamam illa bir uyarı gidiyor. Delil kanıt önemli değil.
Müdürle de konuşabilirsiniz ama yine de öğretmen tavrını değiştirmez ise bimer yoluna gidersiniz. Peki yüksek not alan var mıymış sınıfta onu merak ettim. Eğer yoksa şikayet eden başka veliler de vardır bikaç veli birleşip adım atarsanız daha etkili olur

Kızlar ögretmen 27yasida ancak vardir belkide yoktur
Oglum turkcr dersini sevmemeye basladı korkuyo
Bisiyim eksik olur resmimi ceker diye
Ogretmeni hic sevmiyo surekli nsallah seneye bize gelmez diyo
Napcamı sasirdim

bir kere böyle antipatik ve sevgisiz biri niye öğretmenliği seçiyor ki? resmen çocuğu ruhsal ve duygusal açıdan örseliyor böyleleri. eğer rahatsız edici tutumları devam ederse müdürle konuşun. ve inşallah seneye o öğretme gelmez sizinkine.

Kızlar ögretmen 27yasida ancak vardir belkide yoktur
Oglum turkcr dersini sevmemeye basladı korkuyo
Bisiyim eksik olur resmimi ceker diye
Ogretmeni hic sevmiyo surekli nsallah seneye bize gelmez diyo
Napcamı sasirdim
hiç müdürle falan konusma çünki müdür kendi öğretmeninin yanında oluyor. Hiç veliyi tutmuyorlar he tamam uyarırız deyip gönderiyorlar. yerinde olsam direk milli egitime giderdim.

Kadın aglamiyor zaten, kendi hakkının ve çocuğunun hakkının peşinde. Yapması gerekenleri yapıyor. Çocuğu gelişim çağında ve öğretmenlerin tavırları da en az anne babalar kadar çocuğun karakteri üzerinde iz bırakıyor. Dolayısıyla bu öğretmenin çocuğuna nasıl davrandığını hangi üslup ile iletişim kurduğunu, dersi nasıl işlediğini vs denetlemek velilerin görevidir. İyi bir anne gibi davranıyor. Kendini bilmez bi öğretmenin emek emek büyüttügü çocuğunu herhalde böyle bir çırpıda harcamasına müsade etmeyecek.

Bizim zamanımızda da cok değerli hocalarimiz olduğu kadar hadsiz hocalarimiz da vardı. Üniversitede de öyle, lise ve orta okulda da eğitimin her alanında çıkıyor bunlar.

Kaldı ki bazı aileler vardır çocuğa olduğundan fazla değer verip çocuk başarısız olunca hep öğretmeni falan suçlarlar. Ancak bu anne öyle değil, konuda bahsetmiş diğer dersleri hep 100 demiş. 3 öğretmeni ile de gorustum vs demiş.

Evet anne veli görüşme saatinde gitmemiş. Öğretmende uyarmis. Buna zaten kimse nasıl uyarır ne haddine demiyor. Annenin haberi yokmuş, öğrenmiş bir dahakine veli saatinde gider.

Cahil cahildir de öğretmenin cahilide bi başka oluyor ya. O işte hiç katlanılacak bişey deil sonuna kadar git psikolojik olarak tüm öğrencileri kötü etkiliyor başarılı olan çocukları başarısız hale getiriyor onun çocuklara manevi yönden davranışları sıfır yıl olmuş 2016 hala böyle cahil öğretmenler var diyin ve gün aşırı gidip şikayet edin bir kereyle olmaz. Ne hakkı var çocuğunuzu kötü etkilemeye korkutmaya psikolojik baskı uygulamaya. Padişah torunu mu hayırdır. Branşını kötülemek ya da hafife almak istemiyorum ama ne öğretiyor bu kadar havalanacak görende çocuklara evrenin sırlarını çözmüş onuları anlatıyor öğretiyor sanacak.

öğretmenlik doktorluk bunlar şefkat samimiyet gerektiren meslekler, ne yazıkki öğretmenliğe çoğu kişi rahat iş gözü ile bakıp seçiyor,sonrasında böyle sorunlar sorunlar.Öğretmenle tekrar konuşmayı deneyin tavrı aynı çirkinlikte devam ederse şikayette bulunun.

1. Veli görüşme saati varsa öğretmen sizinle başka zaman görüşmek zorunda değil.
2. Teneffüs öğretmenin dinlenme vaktidir ve elinde çay olması çok normaldir.
3. Yazdırsa suç yazdırmasa suç.. Siz çocuk ne öğrenmiş görün diye deftere yazı yazdırılmıyor.
4. Her dersinin iyi olması, bir dersinin kötü olması suçun öğretmende olduğunu göstermez. Bakınız; çoklu zeka..
5. Öğretmen hangi öğrencinin peşinden koşsun? Öğrenci koşacak tabi ki..

Ben de öğretmenim, biz de köyde keşke bir veli gelse de çocuğunun durumunu sorsa diye bakıyoruz, gelin çay ikram edelim diyoruz, teneffüste gelin öğle arası gelin diyoruz ama gelen yok. Ama işte öğretmenin de hakkı teneffüste dinlenmek, bir bardak çay içmek.. Özellikle veli görüşme saati yapılmışsa reddetme hakkı var. O öğretmeni de suçlamak olmaz. O taklit vs olayı tabi ki çok çirkin.. He bir de şu doğurup sokağa salma doğru, ne yalan söyleyeyim. Sadece bunu sınıf içinde dillendirmesi doğru olmamış.

katılıyorum.
"doğurup sokağa atma" cümlesi haricinde absurd bi durum görmedim. onu da sinirle sölemiştir.
bi de taklit olayını da genelde sevdiğim öğrencilere yaparım ben, alttan alma babında yani..

öğretmen robot değil.. sanki siz evde mükemmel ebeveynlersiniz. yok bimer'e şikayet, yok milli eğitime şikayet.. bi bitmediniz gittii...
ben aileme vermediğim ilgiyi öğrencilerime gösteriyorum be, çoğu öğretmen de benim gibi, buna yürekten inanıyorumm..
yani içiniz rahat olsun sayın ebeveynler..

Çeşit çeşit aile, çeşit çeşit çocuk var. Aynı öğretmenler gibi iyisi de var kötüsü da var o sebeple çok takılmayın. Her türlüsü bu çocuğun eğitim hayatı boyunca karşısına çıkacak. Burada şanssızlık biraz erken cikmis.

Bu öğretmenle ilgili problemi bir fırsat olarak görün. Cocugunuz su anda otorite ile bir s9run yasadiginda bunu nasıl çözebilir bunu su anda sizden öğreniyor.

Eğitim hayatı boyunca hoca ile yaşayacağı anlaşmazlıklar da muhtemelen sizin yaptığınız gibi önce hoca ile görüşecek uzlaşma olmazsa üste şikayet edecek. Olmazsa belki arkadaşlarıyla örgütlenip öyle hakkını arayacak vs.

Burada taklit konusu çok kritik. Kendisinden güçlü biri gelip onu rencide etmis, asağilamış. Bir nevi mobing. Arkadaşı olsa bu u yapan cevabını verebilirdi. Ama o öğretmen napayım demiş. Sizden böyle bir davranışa nasıl tepki vermesi konusunda bence destek bekliyor.

Taklit konusunda bence bi sekil öğretmenin çocuktan Özür dilemesini sağlamanız gerekiyor. Nasıl yapabilirsiniz bilemiyorum. Müdür ile konusunca bence bunu talep edin.

Çocuk eve dönerken yolda ağlamaya başlamış. Koca kadın utanmamis küçücuk çocukla uğrasip asağilamış. Sizin öğrencileriniz taklitlerinizden sonra aglamiyor dur herhalde.

Bir öğretmen olarak çocuk psikolojisinden anlamayan ve kendi egosunun tatmini için uğraşan bu insanlardan nefret ediyorum. Böylelerinin atanması hata. Kesinlikle şikayet et bimer E. Hatta velilerle birlik olup haddini bildirin tabi şiddet değil söz ile. Korksun da biraz aklı başına gelsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…