- 9 Ocak 2018
- 1.201
- 909
- 43
- 38
Merhaba. Oğlum bir yaşında ve ben hafta ici 08.00-18.00 calisiyorum.ben isteyken oğluma annem bakiyor. Hafta ici işten geldigimde yorgun oluyorum yine de elimden geldiğince ilgilenip oynuyorum. Esim gezmeye giderken oglumuzu yanimizda istemiyor. Hafta ici veya sonu bi yere mi gidilecek oğlanı annene bırak diyor. Her hafta sonu gezmeye gitmek istiyor ve hep oğlanı bırak duyup duruyor. ben tabi ki birakmiyorum oglum gelmezse ben de gelmem diyorum. Ama esimin bu oğlumu yanimizda bi yere götürmek istemesi surekli bunun tartışmasını yapmaktan biktim. Artık oğlanı bırak dediğinde sinirim tepeme çıkıyor. Şu an da arkadaşlarıyla iftara çıktı hala gelmedi. Işten cikinca oğlumu alıp eve geldim ve 10 dk önce oglum uyudu iki lokma ancak ağzıma koyabildim. Annen yardım etsin diyor. çok karışık yazdim evet cok yorgunum toparlayamiyorum. Yoruldum.
Yuh bence abartmayinBosan mi diyorsun?
Güzelim burdaki anneler de uyku eğitimi veriyor hatta eğitimle düzeltilmiş hali 10 11 civarı benim oğlumun yoksa uyanır bir süre sonra ve yeniden uyuması uzun sürerdi.. Ve kesinlikle sallayarak uyumaz hiç sallamadım..Nadir ve seçkin olmak ile alakali değil. Yaşadiğim ülkede çoğu bebekler böyle. Niye? Çünkü uyku eğitimi verdim. Kendi odasinda uyuyor.
Bende sallayarak uyutsam kendi odamizda, benim kizimda uyumazdi.
Güzelim burdaki anneler de uyku eğitimi veriyor hatta eğitimle düzeltilmiş hali 10 11 civarı benim oğlumun yoksa uyanır bir süre sonra ve yeniden uyuması uzun sürerdi.. Ve kesinlikle sallayarak uyumaz hiç sallamadım..
Genel olarak bu durum var bizim ülkede belki havamız suyumuzdandır
Edit: Ben ayrı oda taraftarı değilim memeden ayrılana kadar hele benim oğlumda geniz eti var odamızda yatağı başka yere yatıramam uyku apsesi yaşar diye..
Uyku eğitimi önerilmiyor öğrenilmiş çaresizlik olduğu içinNadir ve seçkin olmak ile alakali değil. Yaşadiğim ülkede çoğu bebekler böyle. Niye? Çünkü uyku eğitimi verdim. Kendi odasinda uyuyor.
Bende sallayarak uyutsam kendi odamizda, benim kizimda uyumazdi.
Hele hele ağlatarak uyku eğitimi vermek hiç doğru değilOğlunuz ayni odada olduğu için uyanabilir. Ister istemez ses oluyor. Bilmiyorum Türkiyede varmi fakat yatağin için sensörler koyabilirsiniz. Cocuk nefes alamadiğinda hemen alarm veriyor.
Hatta respisense diye marka ile ufak bir aparat var, bezine takiyorsun ve nefesini ayni şekilde takip ediyor. Ve benim bildiğim 1 yaşindan sonra risk cidden azaliyor. Yani çocuk en fazla horlar şimdi.
Uyku hormonlari saat 7'de 8'de salgilanir. Saat 10da yatan bebek, ister 13 saat uyusun, yine ayni şey değil. Saat 10 cidden gec ve sağliksiz bebek için.
Ve ayni odada yatirarak uyku eğitimi verilmez. Gerekirse ağlasin. Her 5-10-15 dakika yanina gidip pişpişlanip tekrar odadan çikilmasi lazim. Ve bu bir kaç gün sürebilir. Buna ciddi azim ve istikrar lazim
Ve hayir suda birşey yok. Türk annesinin cefakar ve vefakar olupta, bir çocugun uyumamasini normal bulmalari asil sorun.
Kesinlikle aynıyız şş pat yöntemi bir yere kadar etkili diğer katı yöntemleri gerçekten uygun görmüyorum sizin gibi..Hele hele ağlatarak uyku eğitimi vermek hiç doğru değil
Uyku eğitimi önerilmiyor öğrenilmiş çaresizlik olduğu için
Ayrıca ilk senelerde anne Bebek aynı odada yatması öneriliyor
Ani bebek ölümü sendromunu bile önlemeye etkisi var
Bebeği uyutmak için illa sallamak gerekmiyor ben bir kere bile sallamadım
Bu adam terbiyesiz ve çocuğunu sevmiyor çok basit. İnsan çocuğuyla vakit geçirmek istemez mi? Zorla mı baba yaptınız bu adamı çocuğa yazık.Ay cildiracam ya şimdi aradı yoldayim geliyorum diyor. Işten geldiğimden beri anca simdi iki lokma yedim dedim ve adamın cevabı anneme biraksaydin ya diyor saka gibi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?