Oglumuzun gelmesini istemiyor :(

1-Eşinizin burcu ne?
2-Oğlunuzu mu kıskanıyor?
3-Çocuk istedi mi siz mi istediniz de oldu?
4-Normalde ilgileniyor mu?

Kafamda deli sorular..

Biz ilk oglum bebekken tatili ikiye bolerdik.. mesela biz oglum on aylikken Misira gittik, anneme biraktik minigimi.. sonra donup onun da sevebilecegi bir yere gittik.. bir kac sene bu sekilde devam ettik.. daha sonra nereye gidersek geldi bizimle.. siz bastan anlatin ona, hem kendisiyle bas basa kalacaginiz zaman yaratin hem de bebeginizle aile olarak zaman gecireceginiz bir ortam olusturun.. ama bunun yaninda babasina sorumluluk verin.. mesela bir haftasonu iki saat babasina birakip arkadaslarinizla bulusun, ama emrivaki yapmayin.. baba-kiz, baba-ogul saatleri diye isim koyun, cocugun gelisimi icin seninle ayri zaman gecirmeli deyin birakip cikin.. erkekler bizim gibi degil, bazen bagin guclenmesi zaman alabiliyor, siz destek olun mutlaka..

Nadir ve seçkin olmak ile alakali değil. Yaşadiğim ülkede çoğu bebekler böyle. Niye? Çünkü uyku eğitimi verdim. Kendi odasinda uyuyor.

Bende sallayarak uyutsam kendi odamizda, benim kizimda uyumazdi.
Güzelim burdaki anneler de uyku eğitimi veriyor hatta eğitimle düzeltilmiş hali 10 11 civarı benim oğlumun yoksa uyanır bir süre sonra ve yeniden uyuması uzun sürerdi.. Ve kesinlikle sallayarak uyumaz hiç sallamadım..
Genel olarak bu durum var bizim ülkede belki havamız suyumuzdandır
Edit: Ben ayrı oda taraftarı değilim memeden ayrılana kadar hele benim oğlumda geniz eti var odamızda yatağı başka yere yatıramam uyku apsesi yaşar diye..

İkinizin ortak kararı ile mi oldu acaba çocuk. Bazı insanlarda analık ve babalık güdüsü olmuyor, acaba böyle bir durum mu söz konusu

Oğlunuz ayni odada olduğu için uyanabilir. Ister istemez ses oluyor. Bilmiyorum Türkiyede varmi fakat yatağin için sensörler koyabilirsiniz. Cocuk nefes alamadiğinda hemen alarm veriyor.

Hatta respisense diye marka ile ufak bir aparat var, bezine takiyorsun ve nefesini ayni şekilde takip ediyor. Ve benim bildiğim 1 yaşindan sonra risk cidden azaliyor. Yani çocuk en fazla horlar şimdi.

Uyku hormonlari saat 7'de 8'de salgilanir. Saat 10da yatan bebek, ister 13 saat uyusun, yine ayni şey değil. Saat 10 cidden gec ve sağliksiz bebek için.

Ve ayni odada yatirarak uyku eğitimi verilmez. Gerekirse ağlasin. Her 5-10-15 dakika yanina gidip pişpişlanip tekrar odadan çikilmasi lazim. Ve bu bir kaç gün sürebilir. Buna ciddi azim ve istikrar lazim

Ve hayir suda birşey yok. Türk annesinin cefakar ve vefakar olupta, bir çocugun uyumamasini normal bulmalari asil sorun.

Nadir ve seçkin olmak ile alakali değil. Yaşadiğim ülkede çoğu bebekler böyle. Niye? Çünkü uyku eğitimi verdim. Kendi odasinda uyuyor.

Bende sallayarak uyutsam kendi odamizda, benim kizimda uyumazdi.
Uyku eğitimi önerilmiyor öğrenilmiş çaresizlik olduğu için
Ayrıca ilk senelerde anne Bebek aynı odada yatması öneriliyor
Ani bebek ölümü sendromunu bile önlemeye etkisi var
Bebeği uyutmak için illa sallamak gerekmiyor ben bir kere bile sallamadım

Hele hele ağlatarak uyku eğitimi vermek hiç doğru değil

Evet ilk yilda azaltiyor olabilir fakat bu konuda araştirmalar halen devam ediyor. Sanki çocuğu ayri oda'ya koyduğunda kesin sid olacak diye birşey yok.

Ki bana sorarsan odalar zaten küçük. Üç kisi ile ayni odada kalmak daha zararli gibime geliyor.

Ben kizim 5-6 aylikken uykularini düzene sokmaya başladim. Elbette çocuğu saatlerce ağlatmiyorduk. Ancak evet 5-10 dakika ağlayip sonra hemen uykuya dalardi. Çünkü biliyorum, yorgun çocuk. Sonra ağlamayi tamamen birakti.

Cocuklardaki sorun öğrenmiş çaresizlik değildir. Uykularina karşi savaşiyorlar.

Ve şimdi mutlu bir şekilde saat akşam 7'den sabah 7'ye kadar uyuyor. Ayrica bu metod benim doktorum tarafindanda desteklendi.

Artik günümüzce "aman ağlamasin" "aman şöyle, aman böyle" diye diye, bebeklerin evin hüküm etmesini sağliyoruz. Neticede bir bebeğin saat 10da ve daha geçinde yatmasi çok sağliksiz.

Ha evet istisnalar vardir. Adeta uykudan nefret eden bebeler yok değil. Ancak bu sitede çoğu bebek hep geç uyuyor. Yani istisna olamaz.

Geç uyuyan bebekler anne ve babası eve geç gelen bebekler bence. Onlar da özlüyor bir iki saat yetmiyor. Ben ve babası evdeyiz. Benim oğlum her konuda çok mızmız ama kışın 8de uyur yaz için de 9a çektim.

Oyy çocuğa üzüldüm ben. Şimdi babasını görünce nasıl seviniyordur. Bilse babasının onu istemediğini onunla rahat edemediğini.. minicik yavrucak yaa ne zararı var hadi zararı olsun yaramazlıkları olsun onun çocuğu değilmi kanından canından.. ben eşime bazen diyorum eymenin her istediğini yapma alışmasın diye oğluma kurban olurum o istesin yeterki diyo.. böyle babalarda varmış demekki oğluyla vakit geçirmek istemeyen.. o nerde desin siz bırakmayın alıştırmayın kocanızı o zaman evlenmeyecekti çoluk çocuğa karışmayacaktı. Bekar hayatı yaşayacaktı paşam.

oh ne ala. anneniz dadı olsun diye yapmış çocuğu herhalde süs olarak kenarda dursun yeter

Daha özgür, daha rahat takılmak istediği için yanında istemiyor. Oğlu ona yük geliyor. İki yetişkin olarak gezip tozmak istiyor.

Bence her gezmeniz de yanınızda olsun çocuk.

Ayrıca ev işlerinde de yardımcı olsun. Hepsini bitirmeye uğraşma. Bulaşık ütü bilmem ne bırak dursun. Yetişemiyorum yardım et de.

Adama bak ya. Ev de iş yapma, çocuksuz gezmek iste. Ohhh ye iç yat gez. Senin ki evli olduğunun farkında değil.

[MEDIA

Son düzenleyen: Moderatör:
Ay cildiracam ya şimdi aradı yoldayim geliyorum diyor. Işten geldiğimden beri anca simdi iki lokma yedim dedim ve adamın cevabı anneme biraksaydin ya diyor saka gibi.
Bu adam terbiyesiz ve çocuğunu sevmiyor çok basit. İnsan çocuğuyla vakit geçirmek istemez mi? Zorla mı baba yaptınız bu adamı çocuğa yazık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…