• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğluna Regl Olduğunu Söylemek.

Kızlar direk konuya giricem.

Sizce bir anne oğluna ve yanında sözlüsü varken gereksiz bir lafın arasinda regl oldugunu pat diye soylemesi tuhaf ve yanlış mi ?

Ben bu kadar rahatlik olmasini dogru bulmadim ama haksiz miyim ?
Ben ce kadın bak oğlum da evleniyor. Ben yaşlanıyorum kompleksiyle hayırrr ben yaşlı değilim ey ahali duyun bakın ben hala regl bile oluyorum demek istemiştir

durup dururken ben de regl oldum diyorsa, size ve oğluna benim hala giderim var demek istiyordur muhtemelen :KK70:ama laf arasında konuyla bağlantılı şekilde söylendiyse o zaman altında bişey aramamak lazım.

Komik. Regl olmak utanılacak ayıplanacak bir durum değil tamam da her durum her yerde söylenir mi? Kocaman oğlum olsa bile hala doğurganlığım yerinde demek için söylemiş bence.:63: Edit : Sen 96lıymışsın bu arada yeni gördüm. Kayınvalide de muhtemelen 45 50dir . Ben hala aktifim diyor bence:KK53:

yapmayın ya,
kadın neden ben hala aktifim demek istesin ki oğluna.
gerçekten buradaki yorumlar beni rahatsız etmeye başladı.

kadının kadına yaptığını kimse yapmıyor gerçekten.
bu tarz düşünceler yüzünden gencecik kızlar ne çileler çekiyorlar da bir şey diyemiyorlar,
kocakoca kadın uygun görmüş söylemiş.

hani sizin kültürünüze göre hoş görmezsiniz anlarım da yorumların dozu bence çirkinleşmeye başladı.

neyse ne diyeyim umarım zaman gösterir de biz de o günleri görürüz...

ben bu konuda cok katiydim oyle boyle değil. ..ama halam benim tam tersimdi..mesela denize girilcek ben siz gidin dedim,babama...halam ne o kiz menstruasyon donemin mi dedi ben şok. ...ne dedin nasil derssin babam var vs..
bu bir hastalik değil hastalikmis gibi davranmak,bir hataymis gibi gizlemek yersiz dedi..
ha ben hala esime bile zor söylüyorum o ayri ama o bayanda boyle düşünüyor olabilir.

yapmayın ya,
kadın neden ben hala aktifim demek istesin ki oğluna.
gerçekten buradaki yorumlar beni rahatsız etmeye başladı.

kadının kadına yaptığını kimse yapmıyor gerçekten.
bu tarz düşünceler yüzünden gencecik kızlar ne çileler çekiyorlar da bir şey diyemiyorlar,
kocakoca kadın uygun görmüş söylemiş.

hani sizin kültürünüze göre hoş görmezsiniz anlarım da yorumların dozu bence çirkinleşmeye başladı.

neyse ne diyeyim umarım zaman gösterir de biz de o günleri görürüz...
Oğluna değil zaten bence gelinine söylemek istemiş. O koskoca kadınlar bazen öyle seyler yapıyorlar ki. Yaşının insanı olamıyorlar.

Tabi bi kadinin regl doneminde olmasi utanc duyulacak, ayiplanacak bi mesele degil.

Ama bu meseleyi genis kitlelere yaymasi yerinde bi durum degil. Herkesce bilinmesi gereken bi durum degil en nihayetinde. Oglu bilse bi aydinlanma mi gecirecek. Bu konuda bilgi paylasim istegi bana sacma geliyor.

Ne yapmaya calismis anlam veremedim konu sahibesi.. Biz oglumla Turkiye standartlari uzerinde bambaska bi yapiya sahibiz akilli ol imaji mi? Ben menopoza girmedim hala yerli yerindeyim mesaji mi?(ki yaslanmayi kabul edemiyoruz dunya kadinlarinca) Ya da hormonel yonden calkantili bi donemimdeyim ustume gelmeyin imasi mi? Yada agrisi falan mi vardi da honk diye soyledi bilemiyorum.

Kestirmesi zor ama bende bi duruma mana veremeyip sacmalasigini dusunurdum

Son düzenleme:
Yok ben kotulemedim zaten sadece ben boyle gormedim haliyle utandim duyunca. Ama dogrusu utanmamak evet ben konuda geri kafali mi dusunuyorum diye size sormak istedimm lutfen yanlis anlamayin.

Ben de çok geri kafalıyım..
Mahrem olan şeyler vardır ve bunu edepsizlik olarak görmek gerikafalılıksa..
Uluorta ben de regl oldum demeyi normal bulmamak gerikafalılıksa ben gerikafalıyım..

Saklanacak ya da utanılacak bir durum değil elbet regl olmak ama dile düşürmek de çok hoş değil..
Saklamak için özel bir çabaya gerek yok ama bunun bilinmesi için de bir çabaya ya da rahatlığa gerek yok.
Normal olan bir şeyi de farklı yönden algılamamak gerek.
O zaman kayinpederime günün birinde şunu diyebilirim;"bugün reglyim karnım ağrıyo yaa "
Kısacası özel bir durum bu ve kimsenin bilmesine gerek yok..

Konu sahibi konunun edep ahlak ile alakası yok.

Ne has ki bizim millet ahlakı edebi sadece cinsel konularda arıyor.Bu edepsizlik değil.Bu dünyada insanlar var oluyorsa hala sebebi kadınların yumurtalarını düzenli olarak oluşturabilmeleri.Bunda utanılacak bir şey yok.Ahlaksızlık bir durum da yok,bu kadınlıktan gelen bir şey.Hiçbir kadın sonradan elde etmiyor bunu dişiliğimiz gereği bir çoğumuz yaşıyoruz bu durumu.

Ayrıca sözlünüz ile annesi arasındaki ilişkiyi bilmiyorsunuz.Belki böyle konularda çok çok rahatlardır.O yüzden kadın aniden söylemek istemiştir,belki sizin bağlantısız bulduğunuz konu o ikisi arasında bağlantılıdır aslında.Geri kafalılık değil kendinizi de böyle suçlamayın.Yetiştirilme tarzınız farklı.Hangisi doğru hangisi yanlış bilinmez o yüzden kimse kimseyi yargılamamalı.
Hele edep,ahlak gibi ucu çok açık konularda asla...

Öyle bir yazmışsınız ki kadın sanki tutup da sokaktaki adamı çevirip söylemiş gibi.. elbette bir bildiği vardır, relg olduğu için daha fazla tolerans bekliyordur daha fazla ilgi istiyordur , kafanızı daha başka önemli şeylere yorun.

yahu ne var bunda ben anlayamadım. hani mesela sinirli davranmıştır da sonra üzülüp açıklama gereği duymuştur ya da ağrısı vardır suratı asıktır açıklama gereği duymuştur. yani böyle şeylere takılmayın. regl olmak ta ne var ki? tutp ta oğlum dün gece babanla hayvan gibi seviştik dememiş ki kadın.

Şimdi nasıl söylediği, nasıl bir konunun içinde söylediği de önemli yani siz burada pat diye söyledi deyince farklı algılanıyor ama ortamdaki bir duruma göre söylendiğinde öyle durmayabilir bu tamamen anne oğul arasındaki ilişkiye de bağlı. Sizin yadırgadığınız bir şey onlar için normal olabilir tabi sizin yanınızda denmesi pek hoş olmamış olabilir ama dediğim orda oluşan duruma bağlı abes kaçıp kaçmaması.

duruma göre değişir.bazı arkadaşların dediği gibi,sinirlidir,karnı ağrıyordur,mazeretini belli etmek için,uslubunca söyleyebilir.
hiç bir zaruret olmadan,direkt olarak,bakın ben regl oldum diye söylüyorsa,kadının ruh sağlığından şüphe duyarım.bunun oğluna,kızına veya arkadaşına söylenmesiyle alakası yok.
durduk yere söylediğini düşünmüyorum,yani .

duruma göre değişir.bazı arkadaşların dediği gibi,sinirlidir,karnı ağrıyordur,mazeretini belli etmek için,uslubunca söyleyebilir.
hiç bir zaruret olmadan,direkt olarak,bakın ben regl oldum diye söylüyorsa,kadının ruh sağlığından şüphe duyarım.bunun oğluna,kızına veya arkadaşına söylenmesiyle alakası yok.
durduk yere söylediğini düşünmüyorum,yani .

aynen geçen bir iş görüşmesinde bir kadın görüşme çıkışı bana regl olduğunu ve rahat olamadığını söyledi laf arasında. garipsedim ama demek ki açıklama gereği duydu, halbuki ben bir rahatsızlık fark etmemiştim.

bir de Süreyya Ayhan vakası var, beklenen dereceği alamadığında bu tarz bir açıklaması vardı, kimilerine göre çok gereksizdi, ama demek ki o çok rahatsız olmuş ve bunu açıklamak istemiş.

bazen bize gereksiz de gelse kişinin içinde ne yaşadığını bilemeyiz.

Back
X