Oğlunu seven geliniyle uğraşmaz...

Senede 1 hafta görüşmede karşı tarafın görüşüne uyum sağlayacak hoşgörüsü olmayan insanları kanınız canınız olsa bile hayatınızdan çıkarın.

Birde konu başlığı ile düşünceleriniz apayrı.. Oğlunuzu, Abinizi seviyorsanız ne diye gelinle uğraşıyorsunuz. Niyetiniz iyilik ve iyiye çekmek olsaydı insanlarla kavga etmek ya da söz dalaşına girmek yerine orta yol bulmaya çalışırdınız.

Kimseyle laf dalaşına girdiğim yok uğraşıyorumda yengem diyeceğini demiş annemde dinlemiş yengem kestirip atma derdinde annemden karşılık bulamadı ve hiçbirşey yapamadı bizde zihniyetini öğrenmiş olduk

Konu sahibi lütfen kitap okuyun, lütfen.. Bir insan kendisini ifade ederken ancak bu kadar yetersiz bir yazım dili seçer. Kaç yaşındasınız bilmiyorum, imla kurallarını da geçtim lütfen düzgün cümle kurmayı, yazdıklarınızı tekrar okuyup düZeltmeyi deneyin. Ancak ilkokul mezunu bir insan bu kadar yavan, kuralsız, anlatım bozukluğuyla dolu cümleler kurabilir.

Anlamayıp bu durumu eleştirenler sadece üç beş kişi bir konuyu okuyup anlamadıysanız yorum yapmayı verin o kadar şeyi kuralına göre yazıp hiç uğraşamam

Evet gelinin evin eşyalarına veya insanların kapalıligina karışması densizlik olmuş ayıp etmiş.
Ama diğer konuda haklı. Eşimin yeğeni var karısını amcasindan dayisindan gizler durur kadın erkek ayrı oturulsa bile çarşafla oturur falan sürekli ruh hastası gibi pencereleri denetler adam.
Valla benim için daralıyor resmen sulaledeki erkeklere sapık muamelesi yapıyor.
Ama tüm gün gezmede dışarda bu insanlar ama amca dayı haram günah.
Ben bu akrabayla zorunluluklar dışında gorusmuyorum mesela evime gelmesin istiyorum .

Anlamayıp bu durumu eleştirenler sadece üç beş kişi bir konuyu okuyup anlamadıysanız yorum yapmayı verin o kadar şeyi kuralına göre yazıp hiç uğraşamam
Emin olun eleştirmeyenler de siz muhteşem yazdığınız için değil ya rencide etmemek ya da sadece konuya odaklanmak için özellikle belirtmemişlerdir! Amaaa siz ne olursa olsun kuralına uygun yazmak zorundasınız kusura bakmayın! Sonra iki sayfada anlatacabileceğiniz derdi bööyle sayfalarca anlatmaya uğraşırsınız!

Ben pek uzulecek bir sey goremedim. Belki goren arkadaslar olur.
Şahsen bende çok üzülecek birşey göremedim beğenmeyen gelmesin gitmesin çağırmasında olur biterde ...
kafama takilan kendini beğenen yengeniz ve abiniz bunu dolaylı yollardan degilde ilk yıllarda söyleseymiş sizde bilirdiniz ona göre neden kopuk olduklarını neyse öğrenmiş oldunuz bi şekilde, kimseye uymak zorunda değilsiniz sizin hayat biçiminiz hiç kimseyi ilgilendirmez biraz mesafe her şeyin ilacı olur yuvanızda mutluluklar dilerim Rabbim yâr ve yardımcınız olsun amin inşallah

Ya Allah için şu yazdığınız cevabı bir okuyun. Hangi dili konuluyorsunuz siz??? Google translate' den çıkmış gibi cümleleriniz.

Yazma biçiminiz sizin eğitiminizle, düşünme biçiminizle, dolaylı olarak sosyoekonomik durumunuzla ilgili ipucu veriyor okuyuculara. 'Hiiiiiiç uğraşamam' deyip işin içinden çıkıveriyorsunuz. Yengenizle de bu şekilde konuşuyorsanız anlaşamamanız normal.

Ayrıca istediğim gibi okur, yorumlarım. Belki şifre çözmeyi seviyorum..

Herkesin uslubu belli ve kendine yakışan şekilde konuşup kendi zihniyetini ortaya koyuyor

Herkesin uslubu belli ve kendine yakışan şekilde konuşup kendi zihniyetini ortaya koyuyor
Bunun zihniyetle değil dilimizi doğru kullanmakla alakası var. Çok yanlış şeyleri birbiriyle bağdaştırıyorsunuz, kavram kargaşası bu.

Eşinizin gorusune herkes saygi duymali, eger rahatsiz oluyorlarsa sizinle irtibati keserler olur biter. Yengenize kizip abinizle aranizi bozmayin yinede lutfen. Kardeşlik bambaska birsey yengenize uygun bir dille alindiginizi aciklayin isterseniz ama abinizle baginizi koparmayin

Insan olan INSAN hiçbir canlıya zarar vermez ugraşmaz merhameti vicdani Allah korkusu yoksa ondan her türlü kötülükler gelir !

Yengemle muhabbet etmiyorum.O benim için nasıl bir insandı ama ne oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…