Oğlunu seven geliniyle uğraşmaz...

Poff, konuda 10 sayfa okudum, fenalık geldi.
Yenge hanım haklı, ve Allah kendisine sabır versin diyorum.

Konu sahibi hanım, kusura bakmayın da sizin zihniyetinizden insanlarla bir arada olmak istememek gayet normal. Ne biçim fikirleriniz, dayatmalarınız var yahu. Yenge bunalıp kaçmayıp ne yapsın... Ben olsam ben de görüşmem sizlerle. Hem zaten siz daha abinizi aileden görmüyormuşsunuz, bir yorumda yazmışsınız. O zaman millet sizle görüşüp ne yapsın? Biraz saygı duyun insanların görüşmeme tercihine.

Bir de yanlış anlamayın ama ben sizin kocanız gibi adamlardan bir kadın olarak korkuyorum ve çekiniyorum. Daha çocuk yaştayken gittiğimiz bir misafirlikte herkes öperek selamlaşıyordu da, adama yaklaşınca benden kaçmıştı. Adam kadınlarla temas kurmuyormuş da... Daha çocuktum yahu. O kafalarda, bilinçaltlarında ne var bunların kimbilir ki bir çocuğu kadın görüyorlar. Bu insanlar normal değil, niyetleri de içlerinden geçirdikleri de belli değil.

Bu düzenin değişmesine kimse laf etmedi bilakis memnun oldu bayram günü ziyarete gelmemek eşim için dert değil yani buyursun otursunlar yarım saat için bunları sayan bir insana daha fazla malzeme vermem
İşte anlamadigim bu hanımefendi siz hep bu düzeni saglasaydiniz size sonuna kadar saygi duyardim ama siz bize yol gosteren kitabimiz varken diyanetcilerimiz varken bunu uygulamiyorsunuz Esiniz söyledikten sonra uyguluyorsunuz buna Allah rizasi icin denmez denmemeli ve sürekli esimden Allah razi olsun demeyin lutfen hayatiniza devrimler mi getirdi sizi buyuk bir gunahtanmi kurtardi esiniz biz goremiyoruz

Bu düzenin değişmesine kimse laf etmedi bilakis memnun oldu bayram günü ziyarete gelmemek eşim için dert değil yani buyursun otursunlar yarım saat için bunları sayan bir insana daha fazla malzeme vermem
Empati diyorum başkada birşey demiyorum.
Hala aynı fikirdeyim.
Gitmemeniz hayırlı olur ,zaten abiniz aileniz değilmiş size göre. Onlar yokken gidersiniz. Yengenizde huzurlu bir akraba ziyareti yapmış olur.

Anne tarafin Hristiyan, baba tarafim muhafazakar Musluman. Konuda soylenen gibi haremlik-selamlik yaparlar.(nasil soylesem bilemedim) Bu yuzden bana garip gelmedi konu. Konu sahibi ve esinin bizim istedigimiz gibi olacak diye diretmeleri de tuhaf gelmedi cunku benim gordugum kadariyla muhafazakarlar hep kendilerine uyulmasini istiyorlar. Bu yuzden anne tarafimla baba tarafim birbirleriyle hic konusmazlar, ortak hicbir noktalari da yok. Siz de yengenizle gorusmeyin rahatsiz oluyorsaniz, benim yaklasik 20 yil boyunca gordugum kadariyla mumkun bu. Saygi diye diretenler de inanilmaz komik gorunuyorlar, ozelliklee de diger konulardaki yorumlarini gozumun onune getirdigimde.

Valla bizde yengemle bir arada olmaya meraklı değiliz yengemin defalarca bizi boydan süzüp garip garip baktığınıda bilirim annemin giydiği şeyleri açık bulup bana söylediğinde yengemi savunduğumuda ama yanlış yapmışım arada abim var işte annemler demese abim olduğunuda unutacağım ya neyse

Yengemin ve abimin ciddi bir problemi var aslında işleri battı ve sanırım saracak yer arıyorlar
Valla altın gibi kalbiniz varmış. Kardeşiniz ekmek kapısından olmuş siz yaşadığınız soruna sebep diye öne sürüyorsunuz bu durumu. Göz dolmalar susup kalmalar böyle mağdur mağdur yazmışsınız ama bildiğin insanların hayat biçimlerine müdahale etmişsiniz. Eşiniz ailenizi ikna edip haremlik selamlığa çevirmiş abiniz de buna uymayınca bozguncu durumuna düşürmüşsünüz. Kendinizi daha bir mağdur göstermek için de ekleyip duruyorsunuz

Bence farklı olana uymak yerine farklı olan uymalı veya toplantılara katılmamalı.
Benim eşim de hiç sevmez ayrı gayrı oturmayı, benim de hoşuma gitmez. Eşim başka odada ben yengesi, teyzesi, ıdısı, dıdısı bilimum kadınla vakit geçirmek durumunda değilim. Ama öyle bir ortama girmemiz gerekecekse hiç gitmiyoruz mesela, tutup da sülaleden bize ayak uydurmalarını beklemek anlamsız.

iki tarafın birbiriyle konuşmaması ve evliliğin yürümesi de saygının getirdiği bir lüks ve özgürlüktür zaten. Burada iki taraf, iki ayrı kültür yok. Konu sahibinin eşi ve diğerleri var. Herkes eşin isteğine uymuş, yenge bu şartlara uymadığı ve görüşmek istemediği için bu konu açılmış zaten. Görüşmek istememesi sorgulanıyor ve yadırganıyor.

Ya ne mağduru Allah aşkına konuda üzüldüğüm kişi annem abimin hatrına susmuş gözü dolan ben değilim o kimse bana böyle konuşamaz zaten bizim evdeki eşyayı konuşmak yengemin ne haddine siz onun bunun evine gidip eşyalarla kendinizi kıyaslayıp bunlara layık değilim mi dersiniz

Öyle herkese uymayan yengem ve abim şükür bir anlayan çıkmış

:))) rica ediyorum tutmayın kendinizi, dilime tercüman oldunuz :))

Zaten buna kimse ayak uydurmaz ki bunu beklemeniz bile saçma olur

Benim bahsettigim saygi kismi ailemle alakali degildi, tamamen farkli bir konu

Empati diyorum başkada birşey demiyorum.
Hala aynı fikirdeyim.
Gitmemeniz hayırlı olur ,zaten abiniz aileniz değilmiş size göre. Onlar yokken gidersiniz. Yengenizde huzurlu bir akraba ziyareti yapmış olur.
Malesef eve gelen akrabalara ve komşulara surat asıp istemediklerinden annemlerde huzur bırakmıyorlar

Evet aynen devrimim o benim doğru yolu gösterdi sebep oldu Allah ondan binkere razı olsun.

Benim bildiğim sonradan giden gittiği yere uyum sağlar. Yani ailen kadin erkek ayrı oturuyorsa eşin ayni yerde otursaydi da buna uyum sağlamak zorunda olurdu tam tersi yani gittiği yere uyum sağlamayan insan hiç gitmemeli.
Sen kadın erkek ayri otursaydin eşinin ailesi ayni yerde otursaydi sen bunu dile getirir miydin ayrı oturun ben öyle seviyorum diye.? Bi kişi için bir sürü kişinin düzen bozması bana normal gelmedi. Tabi senin için eşin herkesten önemliyse aile ortamına hic girmemek daha mantıklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…