- 16 Ağustos 2016
- 9.337
- 4.664
- 123
- Konu Sahibi banabenigeriver
-
Anneniz de sizle aynı hamur zaten. Evin geleneğini değiştir sonra oğlunla gelinin haklı olarak bu ne be deyince gözünü doldur uzaklara bak. Bi de habire yengenizin eşya laflarını öne sürüp duruyorsunuz. siz de huzur sokağı gibi sessiz durmamışsınız bence açıklığına karışmadık yaşanmışlıklarına karışmadık annem bazı kıyafetlerini açık bulsa da felan dediğinize göre esas siz gazoz gibi köpürmüşsünüz kadına karşı. Bi de şunu sorucam siz abinizin evime gitseniz onların düzeni karışık oturmayı kabul edecek misiniz. Hiç sanmıyorum daYa ne mağduru Allah aşkına konuda üzüldüğüm kişi annem abimin hatrına susmuş gözü dolan ben değilim o kimse bana böyle konuşamaz zaten bizim evdeki eşyayı konuşmak yengemin ne haddine siz onun bunun evine gidip eşyalarla kendinizi kıyaslayıp bunlara layık değilim mi dersiniz
uymak zorundalar mı sence
diyecek sözüm kalmadıSaygı göstermek zorundalar abim telefonla arasın deseydi olay böyle olmayacaktı yada o ortama gelip hiç girmeyecekler
Eşimin ailesi zaten çok rahat eşim böyle onlarda bize uyuyorBenim bildiğim sonradan giden gittiği yere uyum sağlar. Yani ailen kadin erkek ayrı oturuyorsa eşin ayni yerde otursaydi da buna uyum sağlamak zorunda olurdu tam tersi yani gittiği yere uyum sağlamayan insan hiç gitmemeli.
Sen kadın erkek ayri otursaydin eşinin ailesi ayni yerde otursaydi sen bunu dile getirir miydin ayrı oturun ben öyle seviyorum diye.? Bi kişi için bir sürü kişinin düzen bozması bana normal gelmedi. Tabi senin için eşin herkesten önemliyse aile ortamına hic girmemek daha mantıklı.
Evet abimler geldiğinde gelmeyeceğiz sorunu çözdükBenim bildiğim sonradan giden gittiği yere uyum sağlar. Yani ailen kadin erkek ayrı oturuyorsa eşin ayni yerde otursaydi da buna uyum sağlamak zorunda olurdu tam tersi yani gittiği yere uyum sağlamayan insan hiç gitmemeli.
Sen kadın erkek ayri otursaydin eşinin ailesi ayni yerde otursaydi sen bunu dile getirir miydin ayrı oturun ben öyle seviyorum diye.? Bi kişi için bir sürü kişinin düzen bozması bana normal gelmedi. Tabi senin için eşin herkesten önemliyse aile ortamına hic girmemek daha mantıklı.
Öyle insanın nefsine ters gelen zoruna gider bende böyleydimBurdan sunu anlamaniz gerekir bu saatten sonra 30 kisiden 28 i sizi haksiz bulmuspes edin artik haklı olma gayenizden.
iyi valla bi adam ne derse o oluyor yani çok demokratiksiniz :) bence tamam diyenler de nezaketen diyorlar Eşiniz o uyumu gösteremediği için insanlara uyum sağlamak kalıyor.Eşimin ailesi zaten çok rahat eşim böyle onlarda bize uyuyor
Unutmayin sizde gelinsiniz ve anlasilan gorumceniz yok ki empati kuramiyorsunuz..Öyle insanın nefsine ters gelen zoruna gider bende böyleydim
Ben zaten beklemiyorum da siz neden koca sülalenin size uymasından memnun olup tarzı uymayan bir aile olunca kızıyorsunuz?Zaten buna kimse ayak uydurmaz ki bunu beklemeniz bile saçma olur
Sağlamak zorunda değiller demek ki doğru olanın bu olduğunu kabullenmişleriyi valla bi adam ne derse o oluyor yani çok demokratiksiniz :) bence tamam diyenler de nezaketen diyorlar Eşiniz o uyumu gösteremediği için insanlara uyum sağlamak kalıyor.
Eşimin yengemle oturması ters olan abim bana mahremBen zaten beklemiyorum da siz neden koca sülalenin size uymasından memnun olup tarzı uymayan bir aile olunca kızıyorsunuz?
Bana da çok saçma gelir, geliniz bir de kocamızı görmeyelim de kaynana, görümce, eltiyle falan mı oturalım. Bildiğin bermuda şeytan üçgeni
hayır bir de abinizle oturmak mı ters geliyor size, eşinizin yengenizle oturması mı?
Bence maraz çıkıp eşiniz surat sallamasın diye ses etmiyorlardır. Kimse düzenini bozup gerilim içinde oturmaya gönüllü olmazSağlamak zorunda değiller demek ki doğru olanın bu olduğunu kabullenmişler
Vallahi inanılmaz bir polemik zekan var. Herkese uymayan yengen değil; eşin, kendi ahlaki değerlerini herkese dayatmış ve ailen öyle değilken eşin yüZünden değişmişler. Konunda öyle yazıyor. Aç oku istersen.Öyle herkese uymayan yengem ve abim şükür bir anlayan çıkmış
Sizde haklisiniz ne diyebilirimki bu soylediklerinizin uzerine.Evet sizede dusuncelerinize de zerre kadar saygi duymuyorum cunku yaradanla aranıza pek muhterem esinizi koyduğunuz icin kusursuz oldugu halde Mubarak kitabimiz olduğu halde esinizin kusursuz zihniyetiyle hareket ettiginiz icin ve yine söylüyorum siz Allah rizasi icin degil once esinizin rizasi icin gereklilikleri yerine getiriyorsunuz.Ben birgun kapanirsam namaz kilarsam vb.seyler yaparSam gerçekten Allah icin yaparim Esimin devrimlerine uymak icin degil Allah zihin acikligi versin ne diyebilirimki baskaEvet aynen devrimim o benim doğru yolu gösterdi sebep oldu Allah ondan binkere razı olsun.
Ne hikmetse artık evlendikten sonra birden aydınlanarak yaşam biçiminizi değiştirmenize hiç bir şey söylemiyorum fakat birey olarak kendi duruşunu değiştirmeden yaşayan abinizi ve yengenizi üstü kapalı olarak ahlaksızmış gibi göstermenizden tiksindim açıkçası, mesela yengenizin YAŞANMIŞLIĞI eskiden sizi rahatsız etmezken neden bir anda evlendiğimizde sorun haline geldi? Buna benzer yığınla sorum var ama yüzeysel bir bilinç düzeyinde verilecek cevaplarla ruhumun tatmin olmayacağını maalesef ki bildiğim için sormuyorumEvet abimler geldiğinde gelmeyeceğiz sorunu çözdük
He heSizde haklisiniz ne diyebilirimki bu soylediklerinizin uzerine.Evet sizede dusuncelerinize de zerre kadar saygi duymuyorum cunku yaradanla aranıza pek muhterem esinizi koyduğunuz icin kusursuz oldugu halde Mubarak kitabimiz olduğu halde esinizin kusursuz zihniyetiyle hareket ettiginiz icin ve yine söylüyorum siz Allah rizasi icin degil once esinizin rizasi icin gereklilikleri yerine getiriyorsunuz.Ben birgun kapanirsam namaz kilarsam vb.seyler yaparSam gerçekten Allah icin yaparim Esimin devrimlerine uymak icin degil Allah zihin acikligi versin ne diyebilirimki baska
Sevgili koalina@ konu sahibi ne dediğinizi anlamadı bence. Kendisinin şablon mesajları var herkese aynısını atıyor. Ne dediğin önemli değil onun için. Anlamıyor mu anlamak mı istemiyor henüz çözemedim..Bence farklı olana uymak yerine farklı olan uymalı veya toplantılara katılmamalı.
Benim eşim de hiç sevmez ayrı gayrı oturmayı, benim de hoşuma gitmez. Eşim başka odada ben yengesi, teyzesi, ıdısı, dıdısı bilimum kadınla vakit geçirmek durumunda değilim. Ama öyle bir ortama girmemiz gerekecekse hiç gitmiyoruz mesela, tutup da sülaleden bize ayak uydurmalarını beklemek anlamsız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?