- 16 Ağustos 2016
- 9.337
- 4.664
- 123
- Konu Sahibi banabenigeriver
-
Yaşayış tarzı rahatlığı zihniyeti yaşanmışlık dediğim o bende böyle yaşıyorum ona neNe hikmetse artık evlendikten sonra birden aydınlanarak yaşam biçiminizi değiştirmenize hiç bir şey söylemiyorum fakat birey olarak kendi duruşunu değiştirmeden yaşayan abinizi ve yengenizi üstü kapalı olarak ahlaksızmış gibi göstermenizden tiksindim açıkçası, mesela yengenizin YAŞANMIŞLIĞI eskiden sizi rahatsız etmezken neden bir anda evlendiğimizde sorun haline geldi? Buna benzer yığınla sorum var ama yüzeysel bir bilinç düzeyinde verilecek cevaplarla ruhumun tatmin olmayacağını maalesef ki bildiğim için sormuyorum
Terbiyesiz sen önce ağzını kapatmayı öğrenZorunamı gitmis yılda bi haftalığına g.tünü kapatmak. Bende açığım ama saygim var yani bizimkiler köyde yaşıyor ben köye gidince her türlü düzgün giyiniyorum. Allah ona başka dert vermesin. Komik
O zaman evinizde huzur bulun bir zahmet. Gidip milletin evine onların da usülüne adabına karışmayın. Kimsenin aklı yok da bir siz mi biliyorsunuz doğru yolu.İstediği beklediği şeyler mantıklı geliyor çünkü Allahın rızasına uygun şeyler ve yaptıkça huzur buluyorum mutlu oluyorum
İstediği beklediği şeyler mantıklı geliyor çünkü Allahın rızasına uygun şeyler ve yaptıkça huzur buluyorum mutlu oluyorum
Her şeye Allah rızası diyip duruyorsunuz. Esinizden önce aklınız yok muydu. Kusura bakmayın da kocaniz beyninizi tam yikayamamis. Saatlerdir internettesiniz mesela. Faydalı bir şey için mi kullanıyorsunuz interneti. Tanımadığınız ve ailenizi tanımayan insanlara canınız abinizi ve yengenizi cekistirip dedikodusunu yapiyorsunuz
Eşimin yengemle oturması ters olan abim bana mahrem
Ama saygi lutfenTerbiyesiz sen önce ağzını kapatmayı öğren
bunca yıl sorun etmeyip kocanla evlenince sorun haline getirmen ne kadar doğru peki unutma ki kocandan önce yengen vardı demekki iyi biriydi ki bu zamana kadar sorun yaşamadınız ben eşine bu kadar sorgusuzca baglanmana anlam veremedim malesefYaşayış tarzı rahatlığı zihniyeti yaşanmışlık dediğim o bende böyle yaşıyorum ona ne
Onlar mı biliyor da öğretiyor onlar öğretmeyi denedi sorun çıktı onlar saygı duymadı en baştaO zaman evinizde huzur bulun bir zahmet. Gidip milletin evine onların da usülüne adabına karışmayın. Kimsenin aklı yok da bir siz mi biliyorsunuz doğru yolu.
dogru biliyorsun bi kadın ve erkek bir arada oturmak zorunda kalmışlarsa o zamn kadının kapıya yakın bir yere oturup kapıyı açık bırakması gerekir diye ögrenmiştim bir büyüğümdenYanlis biliyorsam duzeltin,
Hz. Esma ile(Hz.Aysenin kiz kardesi) Peygamber efendimizle ücü bir arada otururlarmis, tabi ki mesafeli bir sekilde..Yanlis olan tek baslarina oturmalari diye biliyorum. 3.kisi oldugu surece problem yok. 3.kisi olmaksizin tek baslarina olmalari yasak. Anneannemde cok dindar bir kadindir, bize boyle soylerdi hep akraba ortamlarinda, bir suru siyer, fikih,tefsir, kelam okuyan bir kadin..
Ben zaten kapalıydım bundan rahatsızmış daha fazlası olunca tutamadı demek ki kendini.Yengemi evet iyi bilirdim bize nasıl baktığını evimizi nasıl gördüğünü öğrenene kadar kendimi kandırmışımbunca yıl sorun etmeyip kocanla evlenince sorun haline getirmen ne kadar doğru peki unutma ki kocandan önce yengen vardı demekki iyi biriydi ki bu zamana kadar sorun yaşamadınız ben eşine bu kadar sorgusuzca baglanmana anlam veremedim malesef
O zaman eşleri evde bırakıp ailecek görüşün, ne anlamı var ki toplaşmanın? Herkes gitsin kendi ailesini görsün, kimse de gerilmesin.Eşimin yengemle oturması ters olan abim bana mahrem
Eşinden önce ailenin de doğrusu buymuş ama. Yani saygı duymayan, usülü eşine göre değiştiren sensin. Orası annenin evi abinler 1 haftalığına gelmişse, en azından ev sahibinin hatrına uyum göstermesi ya da uzak durması gereken sizsiniz.Onlar mı biliyor da öğretiyor onlar öğretmeyi denedi sorun çıktı onlar saygı duymadı en başta
Düzgün giyinmek? Bu benim ifadem değil kime sordunuzDuzgun giyinmek ne, kime gore? Bana gore her kadin mini sort ve bustiyer giymeli mesela, duzgun giyinmek bu bence.
Ya evinizle, eşyanızla ilgili ne diyor mesela cidden merak ettim. Koltuğun rengini mi beğenmemiş, halının desenini mi, buzdolabı markasını mı??Ben zaten kapalıydım bundan rahatsızmış daha fazlası olunca tutamadı demek ki kendini.Yengemi evet iyi bilirdim bize nasıl baktığını evimizi nasıl gördüğünü öğrenene kadar kendimi kandırmışım
Biz yarım saatliğine geldik ve bir zihniyetin ne olduğunu anladıkEşinden önce ailenin de doğrusu buymuş ama. Yani saygı duymayan, usülü eşine göre değiştiren sensin. Orası annenin evi abinler 1 haftalığına gelmişse, en azından ev sahibinin hatrına uyum göstermesi ya da uzak durması gereken sizsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?