- 28 Aralık 2016
- 1.079
- 2.064
- 48
- 42
- Konu Sahibi banabenigeriver
-
Bal gibide esin oluyor, yengenin gram suç yok. Yengen gayet temiz kalpli, eşinle aynı ortamda bulunmaya çekinmiyor çünkü kendinden eminNe yapayım herkesin huzurunu mu bozayım eşim buna değil yengem sebep oluyor
Çok çarpıtıyorsunuz.ev annemin evi o eşyayıda abim aldı ve bu duruma bozuldularını gördüm abimin bile tavrı değişti o sözden sonrayahu ev sizin değil ki..sizde misafirsiniz..misafirin eşim geliyor kadınlı erkekli oturmayalım balkona çık demesi ayıp değil mi peki?
butun aile kadinli erkekli ayri yerlerde oturmayi mi savunuyo? yani siz evlenmeden de boyle miydi?Valla bizim aileye ve akrabalara ters düşen yengem ve abim
Bu annemin sözüdür ve bu sözü destekleyecek şekilde davranır yengeme.Ama bu bayram anneme dedikleri beni gerçekten çok üzdü onuda üzdüğünü anlatırken anlıyorum doluyor susuyor kesiliyor konuşması...Benim eşim dindar biridir karışık kadın erkekli ortamlarda oturmaz.Buna sülalemiz bile saygı gösterdi memnun kaldılar Allah razı olsun dediler sırf eşim için kadınlar bir yerde erkekler biryerde oturuyor bir arada olduğumuzda. Ama gelin görün ki bu sadece yengemle abimin işine gelmedi öyle olur muymuş insan ortama ayak uydurulmuş biz aileymişiz(o derece bir yakınlık yok uzakta yaşıyorlar senede bir hafta görüşüyoruz toplamda)yok yengemin annesi abimi uyurken yatakta başını kaldırıp öpermiş,severmiş, ablasıda öyleymiş, hatta ablasının kaynanası görümcesi bile öyleymiş abime karşı,yengemin babası bu durumu bilse yengemi birdaha koymazmış,yengem herşeyi kabul etmiş(evlenirken herşeyi abim yaptı sanırım kasdettiği bu) hem annemle ben çok kapalıymışız hem akrabalarım yengem bundan rahatsızmış hatta bize gelirken anlayış gösterip daha açık olduğu halde kapalı giyiniyormuş,babasının evi güzelmiş bizim evi beğenmiyormuş...vs
...Bunları duyunca yıllardır yengeme toz konduramayan ben resmen tiksindim ondan ben onun açıklığından yaşamışından hiç rahatsız olmadım abime suç bulup ona bulmadım bu hak mı reva mı nasıl bunları dedi o istiyor diye onun dilediği gibi mi olacağız hani saygı hani sevgi bu mu bahsettiği aile olmak...çok üzgünüm gerçekten üzgünüm körmüşüm yıllardır göremememişim bu yüzünü sizce artık ne yapmalı nasıl dabranmalıyım onlara karşı?
Arkadaşlar konu eksik anlaşıldı akrabalarım ailem dahil herkes mecbur kalmıştı eşime ayak uydurmuş gibi oldu öyle bir durum yok olsa arada sırada bile eşimiz nadir ziyarete gitsek herkes neden gelmesi der küser gerçekten eşim taktir edilen sevilen biri öyle olmasa kimse saygı duymaz sormazdı yani
Konu çok başka yerlere çekiliyor toplu cevap vereyim.Eşim bu fikirde olmasına rağmen kimseyle sorun yaşamadı,akrabalarımla irtibatı kesmedi ve ailemi evine kabul etmemezlik yapmadı.Abim gitmek istememize rağmen kaçkez evine kabul etmeyip neredeyse akrabalarla irtibatı kesti hiçbir sorun yaşamaması rağmen.Bizi öteküleştirip ayıranlar belli yarın abim ve yengem olsa bile bu durum onlara tersse ne halleri varsa görsünler.Herkese iyi günler.
Ben abime mutfağa gel dedim olmadı telefonla arasın sorun olmasın dedim sorun yapıp büyüten onlar olduSenin eşin öyle istiyo diye yengen haremlik selamlık şeriatçı düzeninize ayak uydurmak zorunda değil...böyle bişeyi de beklemeye hakkın yok bence.kusura bakma ama yengen haklı...eşin o kadar dindarsa namahrem kadınların olduğu ortamlara hiç girmeyin oturun evinizde...kimsenin de düzenini bozmayın..
Hayır değildi ama biz ailemle ve akrabalarımla görüşüyoruz neredeyse hiç görüşmeyin irtibat kesen onlarbutun aile kadinli erkekli ayri yerlerde oturmayi mi savunuyo? yani siz evlenmeden de boyle miydi?
Çok çarpıtıyorsunuz.ev annemin evi o eşyayıda abim aldı ve bu duruma bozuldularını gördüm abimin bile tavrı değişti o sözden sonra
gorusuyoruz dediginiz siz ailenin kadinlari ile esiniz ailenin erkekleri ile, degil mi?Hayır değildi ama biz ailemle ve akrabalarımla görüşüyoruz neredeyse hiç görüşmeyin irtibat kesen onlar
Ben abime mutfağa gel dedim olmadı telefonla arasın sorun olmasın dedim sorun yapıp büyüten onlar oldu
Yeterince gösterdim yeni evli değiller istemede bile yaşı büyük nişanlanıp ayrılmış mı deyip konuşmuşlardı aramızda sadece altı yaş var işini beğenmeyip hor görmüşlerdi yeterince sınırlarını zorladılarYani bu arada Yen'i fark ettim ki eşiniz zaten sefahatin çeşitli doruklarında neşeyle gezmiş belli ki vakti zamanında yapılan motor maceralarında.. merak ediyorum eşinizin geçmişinegösterdiğiniz müsamahayı hoşgörüyü niçin bunca yıllık abinizden ve yengenizden esirgiyorsunuz?
Kayınvalidemin evinde diyebilirim. Ne var ki bunda?? Beğenmediysem beğenmemişimdir? İşin içinde küçümsemek yoksa zevk meselesi deyip geçilir.Ayıp değil mi bunu dile getirmek siz herhangi bir eve gidip bunu diyebilir misiniz
Telefonla arasın deseydi o zaman ben illa yakasına mı yapıştımKusura bakma da kız kardeşimin kocası istedi diye ben de karımla ayrı oturmam.Dediğim gibi böyle bişey istemeye hakkın yok.Herkes kadınlı erkekli oturuyor aykırı olan eşin.Onca insan neden ona uyum sağlıyor?çoğunluğa uyum sağlaması gereken ve düzeni bozan senin eşin.
İşin içinde küçümsemek var işte başka ne niyetle denilebilir imkan bu beğenmiyorsan eeeKayınvalidemin evinde diyebilirim. Ne var ki bunda?? Beğenmediysem beğenmemişimdir? İşin içinde küçümsemek yoksa zevk meselesi deyip geçilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?