- 18 Temmuz 2016
- 4.754
- 13.224
- 208
- Konu Sahibi banabenigeriver
-
Haremlik selamlik ortami bende sevmem, mümkün mertebe uzak dururum.Rahatsız eden şey kapalılık bence göze batan tekşey bu birde kalabalık sülaleyiz görüşüyoruz biz özel günlerde yengemler gidip gelmez pek sevmez bayram ziyaretinde bile bize gelen komşudan rahatsızlık duyarlar
Yazdığım şey açık net bence arada belli bir mesafe olunca kimse ortamların ayrılmasını dert etmediIlk yazınızda ailem eşime ayak uydurdu yazdiniz sonrakilerde ailem zaten böyleydi diyorsunuz hangisi dogru? Bi de bir arada oturmak hal hatir sormak vıcık vıcıklık olmuyor
Öyle deme haremlik selamlık olmazsa evin kızı eniştenin kucağına, kuzenler damatların omzuna falan oturur mazallah..Ilk yazınızda ailem eşime ayak uydurdu yazdiniz sonrakilerde ailem zaten böyleydi diyorsunuz hangisi dogru? Bi de bir arada oturmak hal hatir sormak vıcık vıcıklık olmuyor
Öyle deme haremlik selamlık olmazsa evin kızı eniştenin kucağına, kuzenler damatların omzuna falan oturur mazallah..
demekki abiniz ve yengeniz dert etmiş. neden senede 1 hafta siz onlara ayak uydurmuyorsunuz?Yazdığım şey açık net bence arada belli bir mesafe olunca kimse ortamların ayrılmasını dert etmedi
Kimin kardeş olup olmadığı açık ve net belli dinimizde tartışmanın luzümu yok ve evet kim ne düşünürse düşünsün yaradan biliyor niyetiValla ben simdi acikca düsüncemi yazardim da yazamiyorum.
Sorun su ki, aile icinde, yenge eniste gelin görümce kayin bunlar kardestir. Nasil esimizin annesine anne baba diyorsak onlarda kardes olarak girer ailemize yada biz onlarinkine. Ailemden biri bana dese ki, senin esin ortama girince haremlik seramlik otturalim, ben onu diyen kiside bi anormallik ararim. Kim bilir aklindan ne geciyor ki böyle diyor derim. Allah rizasi icin diyipte rica ederim, Rabbimi böyle bi zihniyet icine cekmeyin.
Sizde allah rızasını biliyorsunuz ya hani, kapalısınız ya allah rızası için hani. Allah rızası için abinize saygı sevgi gösterin. Nefsinize yenilip gelmiş burda yüzlercesiyle yengenizin dedikodusunu yapıyorsunuz.allah rızası için nefsinizi tutamadınız Allah affetsin siziİçinde Allah rızasını düşünmeyip kendi istediğini dile getirmek demek
Dert edenler olmus demekki.Yazdığım şey açık net bence arada belli bir mesafe olunca kimse ortamların ayrılmasını dert etmedi
Yalnız kapalılığı sorun eden yengem anlaşılmadı sanırım ötekileştiren o yaniYahu biz kapalıyız vıcık ilişkimiz yok derken. Biz açığız kucak kucağa oturuyoruz söylemesi ayıp birarada oturunca.kapalılatın da bu düşüncesi var bir kendileri allahı bilir . Daha çok şey söyleyecem de tutuyorum kendimi
İçinde Allah rızasını düşünmeyip kendi istediğini dile getirmek demek
Kimin kardeş olup olmadığı açık ve net belli dinimizde tartışmanın luzümu yok ve evet kim ne düşünürse düşünsün yaradan biliyor niyeti
Neden uydurayım nerde bunda Allah rızası?demekki abiniz ve yengeniz dert etmiş. neden senede 1 hafta siz onlara ayak uydurmuyorsunuz?
Kime ne söylüyor Allah bilir akrabalardan uzak duruyor sırf kendi ve ailesi inanırmısınız bilmem ama bayramda onların geldiklerini duyup görmeye gelen akrabaların bile gelmelerini istemiyor surat asıyor
Vıcık vıcık?Ne degisik insanlarsiniz ya isinize gelincw dunyanin en medeni insaniyim herkesin fikirlerine saygim varr ama ohh yorumlarda yardirmaca 1) kadinin sesi erkege haram olma durumu cilveli konusma tarzidir normal konusmada oyle bir sey yok bilip bilmeden laf sokma cabaniza hayranim 2) siz sevmiyorsaniz haremlik selamlik yapmassiniz millet boyle rahat ediyo diye siz karisik oturanlar birbirnizin uzerine oturuyosunuz gibi bir sey denmedi siz oyle yazdiniz farkindaysaniz. Neyse konu sahibi yengeniz cok mu onemli gorusmeyin olsun bitsin ne onemi var.
ee senede bir haftacık neticede abinizin hatırı yok mu?Neden uydurayım nerde bunda Allah rızası?
Şükür akrabalara herkese bizim kapımız açık ötekileştirenler ortadaBelliki gelin hanıma çok pis bilenmişsiniz konu sahibi ama kendinizi doğru göstermek için açıklama yaptıkça batırıyorsunuz haberiniz olsun...
Konuya gelince damadın keyfi için tüm sülale düzenini değiştirmiş ama söz konusu gelin olunca hemen cephe alınmış...
+1000000Sırf sizin eşiniz istiyor diye aileniz onun istediği gibi olmuş..niye yenge istiyor diye birlik oturulmasın o zaman. Yenge o konuda haklı,haklı çıkaran da sizin cümleleriniz ve Eşinizin isteğinin yapılması.
Tabi canım ayıpsin.herkes ona uyacak.senede bir hafta siz onlara uyup karma oturuverseniz? ama yok illaki onlar size uyacak değil mi :)
Bende sizden rahatsız oldum ne yalan söyleyim=) benim yaşadığım yerde yani eşim in bi kısım arkadaşı böyle.ben buraya gelin geldim. Bi misafirliğe gittim eşim 10 yıldır arkadaşının karısıni görmemiş bilmiyor bile adam ama her ramazan yemeğe davet edilir. Bu sene bana da kısmet oldu gittim kocamin yanında oturdum.kadın daönce mutfakta oturdu sonra geldi yanımıza... benimle aynı yerde oturmak istemeyen beni gördüğünde gitsin başka yerde otursun mümkünse... ayrıca hepimizin eşi dostu var vıcık vıcık olmak derken ? Selamlasip konuşmak aynı yerde oturmak vıcık olmak mi? Hayır evlenmeden önce aynı yerde oturuyormussunuz "mesafeli olarak" O zaman dinden haberiniz yok muydu?? Kocan başka yerde otursun madem istemiyor yada size gitmesin zaten kimsenin yüzünü görmüyor oturmadıgi için...Bize uymasını beklemedik ki abime sorun olacaksa telefonla bile arayabileveğimi söyledim eşimin o kadar insan arasında rahatsız olan onlarsa artık bende onlardan rahatsız oluyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?