Oğlunuz olsa kayınpederinizin adını koyar misiniz ya da koydunuz mu?

Bana çok saçma geliyor
anne ya da baba adı koymak
çocuk benim,onu ben taşıyorum
ve istediğim ismi koymak
benim hakkım diye düşünüyorum
heleki birde ilk çocuğumsa
bende asla kabul etmem
böyle birşeyi...
Neden aile büyükleride bu konuda
ısrarcı olurlar hiç anlamam...

koymam ailem benim ismimi babaanne ismi koymus yazik degilmi anneme diledigi ismi koysaymis keske

bizim çocuklarımızın isimleri şimdiden belli
zaten erkek kız olsun ne kaynanamın nede kayınbabamın ismini koyma gibi düşüncemiz yok
kendileri uzak isimleride uzak olsun:hulya:

Annem daha ben evlenmeden önce başlamıstı soylenmeye kardeşin yada sen ne olur çocugunuza çınar ismini koyun dıye.Bende anneme annecım bak senin dedigin ismi koyarsak kayınvalıdemde bi isim söyeleyecek bende isim koyucam kocamda koyucak 4 isim 1 soyadlımı olsun cocugum demiştim :jeyyar: .
Bide eşimle benim aramda devamlı doğmamış cocuga isim verme yarişı vardır ben DERİN olsun SU olsun AYRİS olsun ALYA olsun ATA olsun falan derim,oda daha geleneksel isimler düşünür hep.Geçen akşam rahatsızlandım ama başımın ağrısından inliyorum resmen aşkımda masaj yapıo ben uyuyorum zannediyo bana diyoki ''Kızımın annesi,bak sımdı kızımızın gülüşlerini düşün hemen iyileşirsin ozaman,kızımızın adınıda sen koyucaksın tamammı hadi iyileş ''diyodu.Tabi zannediyoki ben sızmışım sabah oldu söyledim.Delikanlı adamın sözü senettir dedim.Şimdi bekliyorum bigun cocuk yapmaya karar verırsek ve oda kız olursa isim konusu cepte ..Ama ya erkek olursa delikafadulden​

Koymam, hiç sevmiyorum sülelede başka imi yokmuş gibi hep aynı ahmet mehmetler.kafamçokkarıştı

hiiiç ama hiiiç düşünmüyorummm
mustafa ismini zaten hiç sevmem..
hem aileye bi tanesi yetiyor artıyor bile
hamileligim boyunca bi kere bile bi ihtiyacım varmı diye arayıp sormayan kişinn bide isminimi koyup yüceltcem
pehhhh.......

Ben doğum yaptıktan sonra eşim çocuğumuzun nüfüs cüzdanını tek başına çıkartmaya gitti. 2 tane isim koydu 1 tane bizim seçtiklerimizden bir tanesi babasının istediği ismi (eşimin dedesinin ismi), 3,5 sene geçti affedemedim aklıma gelince deliriyorum. İlk torunum diye küstü sinirlendi, eşim babamı kırmam dedi, istediği ismi koydu. Onun ilk torunu da benim çocuğumla hiç alakam yokmuş sanki, 9 ay onun ilk torununu karnımda taşıdım, bunun dışında başka bir şey değilim ya!!! klava:

Son düzenleme:
slm kızlar benim eşimde dedesinin adını koymak istiyor erkek olursa ben istemiyorum tabiki sinir oluyorum böyle büyüklerin ismini koymak isteyenlere o kadar kahrını çek 9 ay taşı bi isim koyma hakkın bile yok oh ne güzel dünya.ben eşimin ailesinin dediklerini duymamazlıktan geliyorum ve her seferinde oğlum olursa adını buğra kaan koycam diyorum yani ne bileyim büyüklerin adını koyunca sinirlencen kızcan fln olmaz bence.bazıları koydu dedesinin ismini ama halaları söyleyemiyor o ismi üzülüyolar duygulanıyolar o yüzden göbel adı koydular hem ne gerek var başka isim mi yok ablam kayınpederinin isim koymasına izin verdiği için çok pişman sırf bu yüzden çocuğu küçük ama bi tane daha yapıp ismini ben koycam diyo.eltim kendi koydu ismini hamile kaldığı günden beri kız olursa bu erkek olursa şu olcak diye herseferinde söledi kayınpederimiede baba ben bunu düşünüyorum dedi k.pederim beğenmesede koydu yani kız yalvardı resmen hep ben bu ismi istedim ne olur bu olsun die oldu mu oldu işte dediği siz siz olun kendi istediğiniz ismi koyun bide çocularınıza öyle isimler koyun ki ilerde büyüdüklerinde sizi suçlamasın toplumiçinde komik olması yakışsın ve en önemlisi anlamları güzel olsun kuranda geçmesi şart değil anlamı güzel olsun yeter

Son düzenleme:
Dün bu konuda eşimle kavga ettim (ne hakkınız vardı diye) eşim de ne dedi biliyor musun, hani 2 isim koyacaktık ya, bir tanesini sen seçecektin, ben de yine babamın istediği ismi koyup birlikte seçtiğimiz isimden vazgececektik.

Bence çok yanlış bir şey ben bunu asla unutmam. İkinci çocuk istemememin sebeplerden bir tanesi budur. Bir daha geri o zamana dönsem kesinlikle koymaya izin vermezdim.

Ismı guzelse ıkı ısım koyardım bırı ısrar ettıgı ıcın koymazdım daha cok ınat ederım heralde,oglum olsa babamın ısmını koymayı cok ıstıyordum aslında ama kızım oluyor.

ben küçüklükten beri bebeğim olursa adını ayşe koyacağım diyordum.şansıma nişanlımın annesinin adı ayşe çıktı:teytey: nişanlım da kız olursa ece; erkek olursa benim babamın adını(ali) koymak istiyor.yani bebeklerimiz olursa ali efe, ayşe ece olacak

ben rahmetli kayınpederimi çok severdim. Eşim istedi ben de kabul ettim hatta rahmetli kendisi öğretmen olduğu için zorlanır çocuklar okulda ben biliyorum koymayın adımı dedi ama biz severek isteyerek koyduk.DEdiği gibi oldu kullanılmıyor Herkes ARda diyor ama 3 senenin ardından rahmetli oldu ve iyi ki koymuşuz diyoruz şimdi.

koyarım nolcak ama yanına bir isim daha eklemek güzel olur
şimdi diyelim adı ahmet
"ahmet git şordan diye"kayınpederin yanında bağarmak olmaz
hem güzel hem bu yanlarıda var yani

asla ve asla koymam, kayınpederimden tam anlamıyla nefret ediyorum, hamile kaldığımdan beri hayatımı mahfettiler, hamileliğimi burnumdan getirdiler ve eşim daha olaylar bu kadar büyümemişti(ki şimdi iyice kendilerini aştılar) babamın adını koyucam dedi ve kıyamet koptu tabi felaket kavga ettik günlerce konuşmadık. çok dua etmiştim bebeğim kız olsun diye, kızım olacak inşallah:) şimdi de annemin ismi diye tuttururmuş:)

benimde oğlum olacak ve kayınbabanın ismini koyuyoruz çok sevmesemde ama yanına kendi kullanacağım bir isim koyacağım ama onud bulamıyorum

ben rahmetli babaannemin adını almışım.
babam en küçük çocuk ve annesini çok çok az hatırlar.

bana da anam der:)

böyle bi durum olursa ve isim de çok eski tip bi isim değilse koyabilirim

inşallah oğlumuz olacak kesinlikle kayın pederimin adını koymam. Kendileri çocuklarına anne babalarının adını koymuş mu ki benden bekliyorlar şükür ki eşimin de öyle bir isteği yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…