Oğlunuz olsa kayınpederinizin adını koyar misiniz ya da koydunuz mu?

ben bu duruma cok karsiydim ama illa arzu ediyolar bana cook sacma geliyordu bu ama esim 5 kardesten bugun e kadar ne annesinin ne babasinin adini koyan olmamis diye cok istedi. bide beni ikna etme yolu olarak kizsa benim annem ve onun annesi erkekse iki babanin alarini istedi .netice 3.cocugum kizim babaannesinin adini aldi tabi bi baska isimde var.
aslinda koymami istedikleri isim hatun boyle taniniyomus ama ben isimse nufustakini korum dedim ve zeynep oldu.
isin ilginci kayinvaldem oglumla kavga edersiniz dedi ismini koydurmadi sonra ben dedim ismin guzel koymak istiyoruz diye :dilcikarndan sonra koyduk

oglumda problem olmadi.genclik yillarinda bi arkadasinin vefat etmesinden dolayi adini koycam diye bekarliginda duyurmustu.kimseden bi itiraz gelmedi onun icin

Anlamli bir ismi var aslinda kayinpederimin, ama eger birinin ismini
koyacaksam, o zaman bu canim babacigimin ismi olurdu; aksi
takdirde ona büyük bir hakiszlik yapmis gibi hissederdim kendimi...
Tabiiki esimin de ayni sekilde düsünme ihtimali var dogal olarak.
Ama: bana göre babanin ya da kayinpederin ismini koymak bir sevgi
belirtisi olamaz... kimse de beni buna zorlayamaz!
Ayrica babacigimin ismini istesem de koyamam; yüregim kaldirmazsenağlama

ben 2. isim olarak eşimin baskısıyla rahmetli babamın ismini koydum aslında hiç istemiyordum.. Babam genç yaşta vefat etti sanki özdeşleştiriyordum Allahım çocuğuma uzun ömür versin..

inş. rabbim nasibederse oğlum olursa ilk ismini kayın pederimin ilk ismini koymayı düşünüyorum... ilk adı mehmet. mehmet buğra hoş geliyor kulağa.. ama kızım olursa kayınvalideminkini koymam sanırım kaydirigubbakcemile3

evlendiğimde kaynımın çocuğu vardı 6 yaşında allahtan onlar koymuşlar
gerçi koymasalarda ben koymazdım aslaaaaaaaaaaaa
kaynım daha nişanlıyken eltime kaynanam demiş kızının olursa kendi adını ve kaynanansının adını oğlunuz olursa kocamın adını koycaksınız demiş
onlarda koymuşlar

kayınababamın ismi şamsettin hayatta koymam...
hamileyim kızım olacak.
kaynanam kendi ismini kyim diye laf sokup duruyor bana...
kaynanamın adıda kevser...
isimler güzel olsa düşünürdüm ama.
ilerde çocuğun sıkıntı yaşamayacağı bi isim konulmalı bence...

bzi oğlum olsa eşim dedsinin ismini koymak istiyordu mehmet adı koycaktım ben de tabi 2. isim olarakk kızım oldu amaaa kendi istediğii koydumm babaanneside kendi ismini koymamızı bekledi ama şükür eşim karışmadı zorluğunu sen çekiyosun sen koy dedii

bu isim konusu kaçınılmaz bir son bence yüzde 90 ı koymak istiyor ama bir de şu var adına çekiyor mutlaka ki bir huyu çekiyor ben çift ismi sevmeyen biriyim ben de koymak zorunda kaldım bu seferde dede ismini kullanıyorlar tek olarak peki ben diğerini süs diyemi ekledim yanınaa onlar A li dedikçe ben Atakan dedim baktık olmuyor ikisini bir kullanıyoruz onlarada zorla alıştırdık (ama halaa çift ism sevmiyorum)

Ben koymazdım koymadım da zaten :) aslına bakacak olursanız kayınpederimde koymamı istemedi.bana göre o yeni bi hayat yaptığı herşeyde onun kendi adının imzasının olmasını istiyorum bir başkasınıkiyle aynı olmasını değil

biz evlendikten 2 ay sonra kayınpederim vefat etti. çok iyi bir insandı . 1 yıl kadar sonra hamile kalınca eşim kız olursa adını sen koy erkek olursa ben koyayım dedi. 2. isim olarak kayınpederimin adını verdi.
bence önemli olan bebeğin sağlıklı olarak dünyaya gelebilmesi isim konusunda fazla kendimizi strese sokmak hata olur.

Ben koyacağım.Kayınpderim çok iyi bir insandı ve babaydı.Şua n bir oğlum olcak sağlıkla kucağıma aldığımda ismini koyaccağım ben eşim demeden kendim istedim.

Ya babamında kayın pederiminde isimlerini birlikte koyarım çocuğa(Bi dahaki kız olabilir::))
Yada ikisininde ismini koymam

soyismimize hem harf olarak hemde mana olarak uyumlu isim bulmak daha mantıklı geldi bize. birde dünyada örnek alınacak bir sürü isim varken.

ben koymam ne öyle kraliyet ailesi devamı gibi...çoçugumun adı ailede sadece kendinde olmalı eşimde aynı fikirde...

süpersin valla tammaiyle ayı fikirdeyiz bacımolumunekankayizsmile

Esım bır gun 'babamın adını koyarız' dıyor,
bır gun aksını.
Ben asla ıstemıyorum.
Hele benı kaıle almayan o aıleyı bırde bu sekılde odullendıremem.
Boyle bır sey olursa, buyuk sorun cıkarırım!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…