Oğlunuz olsa kayınpederinizin adını koyar misiniz ya da koydunuz mu?

kayınpederimi sever sayarım ama ismini koymam.Onun ismini koyarsam babamın koymasam kırılır bence. Bide babanın dedenin adını koymak çokta anlamlı gelmiyor bana

henüz evli degilim nişanlıyım oglum olursa adı rahmetli kayınperimin ismi olcak
ama bunu ben istedim nişanlım babasını 2003 yılında kaybetti
daha cıkarken ben zaten iki ismi olur bi isimde babasının adı olur diyodum
tamda böyle düsündügüm günlerde konu acıldı ve eger senin içinde sakıncası yoksa iki isim olsun oglumuz olursa biri senin istedigin olsun biride rahmetli babamın adı olabilirmi dedi
bende zaten böyle bi düsüncem oldugnu söyledim..
sakınca görmüyorum adını koyarız ama ben o isimle hitab etmem bunun senin için sakıncası varmı dedim hayır dedi yani oglum olursa adı salih deniz olca salih rahmetli kayınperedimin ismi denizde benim istedigim isim..

Çocuğumun isminin ona özel olmasını isterim. (isim üretelim demiyorum, en azından aile içinde o isim ona özel olmalı) Bir başkasını çağrıştırmamalı, ona seslenirken başkası anılmamalı. Böylesi bana daha güzel geliyor.

eğer vefat etmişse ismini yaşatmak adına eşim çok isterse ikinci isim olarak düşünebilirim ama aksi taktirde kesinlikle koymam. onun babası var da beni leylekler mi getirdi

Koymazdım...Eşimde koymaz zaten...
Neden konur ki,ne önemi var?...
Sen babasını saygı ile andıktan,davrandıktan sonra...
Hoş gelmiyor...
Mantıksız...

Ben koymadım koymam da.Ne gerek var.Herkes çocuğuna kendi sevdiği ismi koyarsa hiç sorun olmaz.Sonra demode isimler yaa.Ne gerek var=?

kayınbabamın adını büyük eltimin oğlana koymuşlar
kayınvalidemin adı henüz konmadı kız torun olmadığı için bu arada adı da KADIN allahtan kendisi istemiyor adımı koyun diye istesede koymam zaten yıkarım ortalığılmaz:

kadın mı:1shok:ilk defa duyuyorum

eşim daha ortaokul yıllarında bi oğlum olursa adını ALPAN koyarım diye sayıklanmaya başlamış.biz çıkmaya başladığımızda bana söledi bizim bi oğlumuz olsun adı ALPAN olsun diye.bebeğin cinsiyetini öğrenmeye gittik erkek dedikleri an bebek demeyi bırakıp ALPAN diye bahsetmeye başladık.hiç kimseye fikir sormadık kimsede fikir beyan edemedi.bana eşim ilk söylediğinde çok değişik geldi bende beğendim ve oğlumuzun adı ALPAN...daha sonra abimlerin bebeği olucaktı bana fikrimi sordular bende bir sürü isim yazdım verdim.rüyamda da bebeği DORUK diye sevdim.rüyamı anlatınca abimin eşi adı DORUK olucak dedi.şimdi 6 aylık ve halası onun için canını bile verir...

Ben karşıyım ve kayınbabamın ismini çocuğuma vermem zaten güzel bi ismide yok hem soyadını onlar veriyor zaten bide adına mı karışacaklar alla alla.Hem anne ve baba dışında hatta %80 anne :teytey: bebeğe isim verme hakkına sahip.Herkes istediği ismi kendi çocuğuna versin mümkünse başkasına karışmasın.:umursamaz:

koymadım koymamda ... çok saçma birşey bence mantık yok yani insan kaç kere anne oluyorki... eşler kendi aralarında karar vermeli en mantıklısı bu...

eşim bir ara espriyle karışık oğlumuz olursa hem kayınpederimin hem babamın ismini
kızımızın olursa hem kayınvalidemin hem annemin ismini koyacağını söyler dururdu
çok sinirleniyorum bu tür şeyler söylemesine çünkü asla ama asla öyle bir şey olmasını istemiyorum
zaman zaman yine yapar bu tür esprileri cevap bile vermem
bazen de çok damarıma basar evet derim öyle yapalım
hatta isim eklerim tabii şunun ismini de koyalım bunun ismini de ekleyelim ama doğumu ispanyada falan yapayım da yadırganmasın derim

bana da babaannemin adını koymuşlar annem hiç bişi değememiş...tabi şimdiki annelerin söz hakkı var o yüzden bende koymazdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…