oğluşu doğanlar bi bakabilrimiiiiiiii

suna89

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2013
191
4
68
Ankara
kızlar benim 39 haftam bugun bitti ve meraklardayım ne zaman gelecek oğlum sizin oğluşlarınız kaçıncı haftada dogdu bugun doktoragittim hiç sancım ve acılmam yokmus bu sancı ve acılma bir günde olan birseymi yavas yavas mı oluyoo acıklarsanız cok sevinirim:52:

öncelikle iyi geceler. allah bebişinize sağlıkla kavuşmayı nasip etsin. bebişiniz artık geldi gelecektir. gelişinin habercisi ya suyunuzun gelmesi ya da az kan gelmesiyle olur genelde. arkasından da yavaş yavaş sancılar başlar.sancıların sıklaşması ve şiddetinin artmasıyla da doğum gerçekleşir. tabii ki normal doğum olacaksa.
bebeğiniz vaktini tamamladığında geliş yoluna çıkacaktır, hayırlı doğumlar.:kkk:

Oğlan çocuğu biraz geç doğar derler, bizimde öyle olmuştu. 41. Haftada doğdu ve açılma sadece o gün oldu. Gayette rahat doğdu.

Ben sezaryen oldum fakat oğlum baya aceleciydi. Neredeyse her gün kasılmalarım olurdu. Daha 6. ayda doğum pozisyonundaydı oğlum. Fakat bir arkadaşım normal doğum yaptı. Onun oğlu 41. haftaya dek bekledi. Bence tamamen Allaha kalmış birşey. Bünye meselesi

kızlar benim 39 haftam bugun bitti ve meraklardayım ne zaman gelecek oğlum sizin oğluşlarınız kaçıncı haftada dogdu bugun doktoragittim hiç sancım ve acılmam yokmus bu sancı ve acılma bir günde olan birseymi yavas yavas mı oluyoo acıklarsanız cok sevinirim:52:
canım bebeğin kaç kilo şuan hesaplamalara göre ben 39. hafta doğurdum 38.de 3300grdı daha 2 hafta olmasına rağmen 1 haftaya bişey olmazsa gel demişti tam bir hafta sonundada doğumum oldu hesaplamalar herkese göre değişiyor zaten 1-2 hafta hata payı göz önüne alınarak yapılıyo bebeğin gelişimine görede tarih verilebiliyor o 41 hafta doğuranlarda belki vaktinde doğmuştur kimse bilmiyor bence sen bebeğinin kilosuna göre tahmin edebilirsin açılma zamanla oluyo bol bol yürüyüş yap sancıda birden gelir hafif hafif öylede devam eder şiddetlenir

Son düzenleme:

Merhaba,

Benim oğlum 40. hafta bittiği gün sezeryanla alındı. 39. haftada kafası doğum yoluna girmişti fakat aşağı inmiyordu. Herhangi bir açılma ve sancı belirtisi de yoktu. Sebebi yok demişti doktorumuz. Kötü ihtimal olarak kordon dolanmış ve aşağı bırakmıyor olabilir dendiğinde sezeryan için ok vermek zorunda kaldım.
Ben de normal doğum için diretenlerden olduğum için sonuna kadar bekledim ama olası bir kordon tehlikesi bile caymama neden oldu.

Son zamanlar saatler dakikalar geçmeyen zamanlar. Allah sağlıkla, mutlulukla kucağınıza almayı nasip etsin.
Sevgiler...

canım bebeğin kaç kilo şuan hesaplamalara göre ben 39. hafta doğurdum 38.de 3300grdı daha 2 hafta olmasına rağmen 1 haftaya bişey olmazsa gel demişti tam bir hafta sonundada doğumum oldu hesaplamalar herkese göre değişiyor zaten 1-2 hafta hata payı göz önüne alınarak yapılıyo bebeğin gelişimine görede tarih verilebiliyor o 41 hafta doğuranlarda belki vaktinde doğmuştur kimse bilmiyor bence sen bebeğinin kilosuna göre tahmin edebilirsin açılma zamanla oluyo bol bol yürüyüş yap sancıda birden gelir hafif hafif öylede devam eder şiddetlenir
şükürler olsun dogumum gercekleşti bebegim 4 kiloya yakındı acılmam olmadı ve bebek iri doguramazsın dediler sezaryan oldum dogrumu yaptım bilmiyorum ben normalden yanaydım bebegimle suan evdeyiz bebegim cok gazlı ve bazen saatlarce aglıyo caresiz kalıyoruz ne yapsak olmuyo bi bebek 4 saat boyunca aglayabilirmi bi zararı olurmu acaba

şükürler olsun dogumum gercekleşti bebegim 4 kiloya yakındı acılmam olmadı ve bebek iri doguramazsın dediler sezaryan oldum dogrumu yaptım bilmiyorum ben normalden yanaydım bebegimle suan evdeyiz bebegim cok gazlı ve bazen saatlarce aglıyo caresiz kalıyoruz ne yapsak olmuyo bi bebek 4 saat boyunca aglayabilirmi bi zararı olurmu acaba

:D benim bebekte öyleydi gazı doğduğu günün ertesi günü başladı sabaha kadar ağlardı susturamazdık acile giderdik gaz diye yollarlardı susturmanın en iyi yolu emzirmek 2 ay falan böyle çekeceksin çok zor ama katlanıyo insan sezeryan gerekiyosa sezeryan olursun zaten bebeğinde iriymiş yoksa doğumun çok zor ve yıpratıcı olurdu o psikolojiden bebeğinle fazlada ilgilenemeyebilirdin bizimkisininde kafası şiş olduğundan doğum çok çok zordu bende normalden yanaydım ama canıma okudular akşama kdr suni sancı çek açılma olmasın sonra doğuma gir kafası iri çıkmyo die vakumla çeksinler dirseklerle bastırsınlar çok kötü drlar iyisini bilio zaten ben doğumdan korkup direk sezeryan olanlara snir oluyorum bebeğininde ağlamasına takma dicem ama çok yıpranıyor insan yapacak hiçbirşeyin yok bol bol emzir ayaklarını sıcak tut gaz ilacını ver ağlayıncada pışpışla yani bebekler ağlayınca ciğerleri gelişiyomuş zaten ağlamaya ihtiyaçları var rezenede verebilirsin 1 çay kaşığı rezeneyi bir çay bardağı sıcak suda demlendirip suyundan içir 1-2 çay kaşığı anca rahatlatır ağlamaları dinmez kolay kolay kimyonuda aynı şekilde yapabilirsin sabsimplex var ondanda alabilirsin birde anakucağı çok rahatlatıyor sallananlardan varsa ona koy salla birde ayaklarını içeri çeke çeke ağlıyosa gazı vardır yüzüstü yatırmak işe yarıyo sancı duymuyomuş o zaman valla yüzüstünede alıştır ben yapmadım sürekli sırtüstü yan bile yatıramıyorum :) canım birde bi dönem bizimki çok fazla uyurdu uyandıramazdık oda fazla uyursa sarılık oluyomuş uyurken emmeyince ya yüzüyle uğraşıp huylandırıyodum uyanmazsada ayağının altına sert bi şekilde vuruyodum ağlıyodu ama emiyodu yani saatte bir 2 saatte bir emzir sürekli ağladıkça ver her altını açısında ayaklarını karnına doğru bastır 10 kere falan kollarını aç kapa gazı olduğundada yapabilirsin zaten biliyosundur bunlarıda ben yine söliyim ben aşırı çektim çünkü kolikti bizimki youtubeden fön makinesi sesi indirdik kolonları baş ucuna koyduk sesi açtık anca öyle sustu dene mutlaka işe yarıyo kendini anne karnında hissediyomuş o zaman gaz sancısındada uyuyodu bizimki o seste Allah şimdiden yardımcın olsun insan bitiyo ama 2 aydan sonra eskisi gibi olmuyo 3 aydan sonrada bitiyo diyebilirim sağlıkla büyüt bebişini hayırlı olsun ağlıyo diyede hiç bir zararı olmaz eğer kucağında pışpışlayınca veya sallayıncada susmazsa bir sorun olabilir ancak benimkini bir görsenydin akşam yedibuçuk sabah dörtbuçuk aralarda 10-15 dk uyur ağlardı sürekli o öyle ağladıkça ciğerlerinin geliştiğini düşün yani olması gereken bişeymiş gibi gör elinden gelenide yap rahatlatmak için

birde sıcak su torbasını havluya sarıp ayaklarının altına koy bebekler ayaklarındanda soğuk alınca sancı çekerler giyinik zaten gerek yok vs diye düşünme onlar çok küçük en ufak bi esintiye bile hasta olabilirler

Back
X